Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 18:31
    Zastanawiałem się czy jest to możliwe !!!

Na początku nie wierzyłem że to jest możliwe !!!
    Historia zaczęła się w momencie kiedy chciałem wynająć mieszkanie we
    Wrocławiu.

Nie chcę opowiadać jak doszło do wyszukania oferty itd.

Powiem wam jak to jest możliwe.

Osoba która a w zasadzie pracownik właściciela mieszkań przedstawił mi ofertę
    oraz możliwość wynajęcia mieszkania. Oferta wspaniała wiele lokalizacji,
    różne standardy.

Okazało się ze właściciel posiada co najmniej 30 mieszkań.
    Cena każdego to co najmniej 1000 zł miesięcznie. Tańszych nie miał w ofercie.
    30 mieszkań razy 1000 zł minimum to 30 tys.
    Jeśli cały koszt utrzymania miesięcznie nie przekracza 10 tys miesięcznie
    razem z pracownikiem który biega pokazywać mieszkania.
    Facet z pewnością ma na czysto 20 tys zł.
    Nie wiem ile z tych ofert miał wolnych ile zajętych ale szukałem tanio i
    pokazał mi 3 mieszkania.

Obserwuj wątek
      • odek Re: Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys 10.03.04, 18:42
        Pojawila sie druga zmiana durniow na forum.
        • lider_pojutrza Re: Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys 11.03.04, 12:04
          Slusznie prawisz, Kolego.
          Pzdr.
      • anastasia27 Re: Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys 11.03.04, 11:43
        Jest to rzeczywiście banalne. Tylko drobny szczegół, trzeba tylko kupić te 30
        mieszkań. Powiedzmy, że tanio za 150.000 każde razy 30 to jakieś 4 i pół
        miliona. Oświeciłeś mnie!!! Zaraz polęcę do banku po pożyczkę
      • Gość: Pogromca pojebów Re: Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys IP: *.icpnet.pl 11.03.04, 12:26
        Ty człowieku jak ty na to wpadłeś ?
      • minka_a Re: Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys 11.03.04, 12:28
        trzeba na niego donieść :)
      • Gość: niemaletko Re: Nie pracować do końca życia, zarabiac 20 tys IP: *.softel.elblag.pl 12.03.04, 11:33
        Heh, tylko że 30 mieszkań to kilkanaście remontów w roku, statystycznie 3 - 5
        najemców sprawiających kłopoty (niepłacenie, niszczenie, skargi sąsiadów itp),
        30 razy więcej użerania się z urzędową biurokracją, więc "niepracowanie" to mit.
        Dodatkowo część mieszkań jest wolna (skoro miał wiele ofert wynajmu) a czynsz
        ktoś musi przecież płacić. Odejmując czynsz zyski z wynajmu nie są oszałamiająco
        wielkie w stosunku do inwestcji (czysty zysk to pewnie 800*12 = 9600 przy
        mieszkaniu wartym 150000, czyli 6,4% rocznie co przy lokacie bankowej 4% nie
        wygląda imponująco)
        • Gość: lucyperek Ekonomia czy religia w szkołach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 12:22
          Prawisz słusznie.
          Nic nie mam przeciw religii (sam jestem katolikiem), ale takie są skutki
          wprowadzenia do szkół religii zamiast ekonomii. Dziwicie sie więc wzrostom
          leperka skoro w Polsce żyje 90% ekonomicznych analfabetów ?
          • cafetytus 6,4 % 13.03.04, 02:15
            Nie zgadzam się do końca, wygląda na to ze ZBM (Urząd Miasta, Gmina) dopłaca do
            wszystkiego z naszych podatków ?
            Skoro ktoś kto bierze 3-4 razy większy czynsz od ZBM nie zarabia wiele więcej
            jak oprocentowanie w banku !!! Gdyby tak było ludzie nie chętnie podnajmowali
            by mieszkania !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka