Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca socjalna? pytanie

IP: 217.96.68.* 09.01.11, 21:46
    Witam was, mam takie pytanie, gdyż koleżanka z niemiec poprosiła mnie abym dowiedziała się czy mogłaby ona przyjechać do polski jako osoba, która poszukiwała by pracy
    socjalnej tzn. np z małymi dziecmi chodzi tu o np. jakiś staż choćby nie wiem dokładnie w domu
    dziecka jakis innych osrodkach przyjmujacych na staz bo nie wiem czy w przedszkolach cos takiego jak staz by istniało. W tym roku robi mature w niemczech, (angielski, niemiecki i biologia). Wiem, że to nic specjalnego. Chciałaby przyjechać nawet na rok, ale nie wie czy jest to możliwe, oczywiście komunikuje się w języku polskim (ma rodziców z Polski) tylko ona się tam urodziła i chciałaby równiez troche lepiej po polsku zacząć mówić. Jeśli ktoś miałby pojęcie jakiekolwiek na ten temat, czy byłoby to możliwe z takim wykształceniem
    noi jej zagranicznym pochodzeniem. Będę wdzięczna. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: sdgn Re: Praca socjalna? pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 22:12
        jesli juz, to co najwyzej jakiś wolontariat moglaby uskuteczniac. Jesli chodzi o prace, to moglaby udzielac korków z języka niemieckiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka