Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mobbing -> telefony poza pracą

12.01.11, 18:39
    Witam!

Czy wykonanie telefonu przez przełożonego do pracownika w czasie wolnym od pracy (pracownika) - wolnym nie w przypadku urlopu. Z pytaniem dotyczącym pracy (gdzie co się znajduje bądź też z pytaniem czy dana osoba to robiła) można zaliczyć do mobbingu?

Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • kol.3 Re: mobbing -> telefony poza pracą 21.09.13, 15:01
        Wiesz zależy. Jeśli Ty byłaś w domu, ale przełożony pracował i czegoś potrzebował to mógł wykonać telefon z pytaniem, ponieważ coś mu było potrzebne do pracy. Zawsze możesz nie odbierać telefonu.
        • 1anijak Re: mobbing -> telefony poza pracą 02.10.13, 09:20
          No teraz w naszym życiu jest tak, że chodźby się nie chciało, to i tak trzeba używać telefonu w domu i w pracy. Inaczej po pracy. Dyspozycyjność.
      • kol.3 Re: mobbing -> telefony poza pracą 22.09.13, 09:46
        A propos telefonów w czasie pracy to do mojej znajomej - kierowniczki działu dzwonila ok. godz. 23 szefowa z poleceniem przygotowania koncepcji na godz. 8 rano dnia następnego.
        I to jest mobbing. Komorka służbowa .
        Mój jakże drogi dyrektor potrafi zadzwonić w sobotę 21.30 z pytaniem czy będę w poniedziłek w pracy, i czy pamiętam że mamy dużo pracy. I to jest mobbing, choć ton dyrektora jest niby wyluzowany i sympatyczny. Tyle że ja się tak bardzo tym nie przejmuję. Doświadczony mobber uprawia mobbing tak, że trudno mu coś zarzucić.
      • fleurrr Re: mobbing -> telefony poza pracą 08.07.14, 21:12
        przepraszam za spam, ale bardzo mi są potrzebne Państwa odpowiedzi. Ankieta nie jest długa. Serdecznie dziękuję za poświęcony czas.

link do ankiety

docs.google.com/forms/d/1bF23hu-yc7CAHv03fAkAbo8zYg9pQVx7Dyb2S7fBwi8/viewform

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka