Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Osiem rad kobiet sukcesu

IP: *.radom.vectranet.pl 15.03.11, 11:32
    Proszę Pani nie wystarczy hart ducha żeby się czegoś dorobic.Trzeba miec jakieś zaplecze.Dobrze że Pani dostała go od rodziny.Gdy się nie ma na początek - nie wiem co i jak się pani będzie starac ,nie zrobi Pani nic.Wiem to .Z własnego doświadczenia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: MARIA Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.radom.vectranet.pl 15.03.11, 11:41
        Jest Pani świetna .Zawsze lubię jak Pani rozgramia tych brudasów w kuchni. Pokazuje jak ma byc w garach.ha ha
      • baba67 Re: Osiem rad kobiet sukcesu 22.03.11, 11:22
        Tylko pliiiz nie sugerujacie ze te panie oprocz pracy normalnie zajmowaly sie dziecmi, robily zakupy, sprzataly i gotowaly. Te panie, niczego nie ujmujac ich sukcesowi mialy do tego babcie/nianki/ pomoce domowe.
        zy mozna byc dobra matka majac dla dziecka malo czasu to temat do osobnej dyskusji-jedni twierdza ze tak, drudzy ze nie.
        Mnie chodzi o cos innego-stwarzanie wrazenia, zwykle kobiety zajmujace sie domem spedzaja czas na ploteczkach i ogladaniu seriali, bo przeciez mozna jeszc OPROCZ TEGO kierowac spora firma i zarabiac ladny pieniadz.
        Nie mam nic do biznesswoman, podziwiam je, tylko wkurza mnie takie przedstawianie tematu.
      • alpepe Re: Osiem rad kobiet sukcesu 22.03.11, 11:36
        ta, karmienie lemingów. Bajki ku.wa. Najgorsze, że młodzi ludzie czytają, łykają, a potem pakują się w potworne długi, bo uwierzyli w swej naiwności, a to była tzw. gówn.o prawda.
        • Gość: asd Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.11, 11:43
          a ja jestem młody i jestem sam sobie panem:)
          • Gość: tomeczek Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 17:49
            Gość portalu: asd napisał(a):

> jestem sam sobie panem:)

I dlatego nigdy nie będziesz kobietą sukcesu :)
        • agatsu Re: Osiem rad kobiet sukcesu 13.04.12, 17:57
          Pakują się w długi, bo pominęli jedną z rad w artykule - "najpierw zimna kalkulacja".
          No ale fakt - jak się ma kłopot z rozumieniem tekstu, lepiej się nie bawić we własny interes ;-P
        • Gość: leming Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.12.12, 19:08
          tak, po przeczytaniu tego tekstu faktycznie zapragnąłem wziąć kredyt.
          ludzie (nie tylko młodzi) pakują sie w długi, bo są durni, a nie dlatego ze czytają GW.
      • Gość: basia Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.rdns.sun-net.pl 22.03.11, 11:46
        uważa że kobiety też potrawią osiągnąć sukces budowałam swoją małą firmę od zera dziś sprowadzam samochody dla wymagających klientów choć wszyscy myślą że jestem facetem pozdrawiam
      • Gość: ja Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.rdns.sun-net.pl 22.03.11, 12:07
        kiedyś usłyszałam od faceta że nie robi interesu z babami dziś ja robie kariere międzynarodową a on jeżdzi bmw za 1000euro
        • iwonakwie Re: Osiem rad kobiet sukcesu 22.03.11, 12:25
          ja też wierzę w nas kobiety, ale musiał Cię ten gość zmotywować, nie ma to jak złe życzenia ludzi, które w konsekwencji wychodzą nam na dobre i przyczyniają się do osiągnięcia sukcesu.
        • iwonakwie Re: Osiem rad kobiet sukcesu 22.03.11, 12:27
          Gość portalu: ja napisał(a):

> kiedyś usłyszałam od faceta że nie robi interesu z babami dziś ja robie kariere
          > międzynarodową a on jeżdzi bmw za 1000euro
          ja też wierzę w nas kobiety, ale musiał Cię ten gość zmotywować, nie ma to jak złe życzenia ludzi, które w konsekwencji wychodzą nam na dobre i przyczyniają się do osiągnięcia sukcesu.
      • iwonakwie Osiem rad kobiet sukcesu 22.03.11, 12:21
        Przy okazji kobiet sukcesy, jak i Pani Kariny Wściubiak - Hańkó , ale i nie tylko, ostatni wpadła mi do ręki książka - Pasje i marzenia liderów XXI w. napisana przez Izabelę Blimel i Mariusz Blimel. W niej opisane są historie sukcesów np. Eris i jej męża, Moniki Wittchen i jej męża, Doroty Soszyńskiej i jej męża (firma Oceanic), Teresy Mokrysz (firma Mokate) i innych sądzę że topowych ludzi, jest też wypowiedź na temat biznesu i psychologii Wojciecha Eichelbergera. Książka złożona z wielu wypowiedzi różnej formy i ducha, ale w całości czuje się, że stanowi jedno jak archipelag. Mogę śmiało polecić tę książkę.
      • kattarzyna225 Osiem rad kobiet sukcesu 22.03.11, 14:03
        nie wiem po co i dla kogo ten pseudo artykół.... doszłam do wniosku, że sukcesu nie odniosę, bo po nikim choćby najmniejszego majątku nie odziedziczyłam... no i niewileu szczęściarzy na świecie jak . Gessler, bo nawet prawdziwi artyści są zmuszeni do pracy dla pieniędzy... jednym słowem lans znanych wszystkim pań i strata czasu na czytanie banialuk
        • margot452 Znowu jakiś kretyn artykuł pisał 22.03.11, 14:23
          Prezes czego? Stowarzyszenia Remitentów Giełdowych?! Jak ktos pisze o czymś o czym nie ma zielonego pojęcia, to wypadałoby przynajmniej sprawdzic tekst - albo dac go komuś madrzejszemu do sprawdzenia, zanim się go puści w eter. Kiedyś istniało stanowisko korektora, teraz Agora widać oszczędza i na tym, lepiej być pośmiewiskiem.
          • Gość: malgosia Re: Znowu jakiś kretyn artykuł pisał IP: *.acn.waw.pl 22.03.11, 15:22
            najważniejszy jest POMYSŁ NA BIZNES, a o tym szanowny pismak nie wspomniał :(
        • Gość: kati Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:53
          Z pewnością z taką ortografią nie odniesiesz żadnego sukcesu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ;) Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.czeladz.vectranet.pl 07.12.12, 01:26
          Z takim nastawieniem i ortografią to faktycznie masz małe szanse...
      • Gość: Gosciowa Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.edipresse.pl 08.04.11, 16:41
        Niech Pani Magda najpierw zapłaci wszystkie zaległości finansowe... i potem powie czy wyszła na swoje i odniosła sukces. Póki co znajdzie się parę osób i urzędów, którym jest winna pieniądze :-(
        • soraya1967 Re: Osiem rad kobiet sukcesu 11.04.11, 22:28
          Co do Magdy Gessler i jej długów, to chyba chodzi o długi Adama Gesslera, jej byłego męża, który po kolei doprowadzał restauracje do upadku, czynszu miastu nie płacił, długi były wielomilionowe i miał chyba takie protekcje w sferach politycznych i tak był chroniony, że nie udało się miastu Wwa niczego odzyskać.... Tak to nieudolność urzędów. Co do p. Gessler, jakiś czas temu z gośćmi z zagranicy mieliśmy wątpliwą przyjemność być na obiedzie w rest. Ale Gloria na Pl. 3 Krzyży. Niedouczeni kelnerzy, na zupę nasz gość czekał prawie 45 minut. Dania owszem, obfite, porcje duże, generalnie jednak przerost formy nad treścią, do tego te dziwaczne nazwy tych dań !
          • Gość: ugh Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: 77.252.171.* 14.07.11, 22:47
            Ten megadłużnik, Adam, to nie jej eks-mąż, lecz szwagier. Ona uwiodła męża Marty i brata Adama, czyli Piotra Gesslera, a potem rzuciła go w kąt, rozpychając się bezczelnie łokciami i lansując, gdzie się tylko da, jako GESSLER. Tymczasem nie jest z Gesslerów, to tylko Magda Ikonowicz, wżeniona na bezczelnego w Gesslerów i nieakceptowana przez nich. Chyba nie dziwota, dlaczego.
            • Gość: karioke Re: Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 00:38
              To moze o Piotrze Ikonowiczu i ich / rodzenstwa/ tatusiu tez? Komuna byla i ...jest. SAtdia mam wyzsze i podyplomowe i nie katoliczka. Gessler ...makabra...w TVN / moze o Walterze przy okazji, nie mowiac o s.p. W? Te baby z ...ukladow dawnych. A! Ikonowicz - kiedys mezyk coreczki sedziego waznego, jak Resich..ludzie..na uklady nie ma rady, no nie ma.
      • obywatelpiszczyk Osiem rad kobiet sukcesu 15.07.11, 06:02
        ahh, i która pani by nie chciała zostać "kobietą sukcesu" - alternatywą jest przecież bycie "kobietą porażki"...

• Gość: kobieta Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.19.165.93.osk.enformatic.pl 15.07.11, 09:46
        Największe trele-morele to są w wypowiedzi pani Wściubiak.
        • Gość: aga A własnie, że ma 100% racji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 01:40
          Wiara we własne możliwości sprawia, ze te możliwości diametralnie sie zwiększają. Może nie znasz ludzi, którzy bez układów i pomocy odnieśli sukcesy, ja takich ludzi znam, i to sporo! wbrew polskim teoriom ;) i malkontenctwu. Wszystkie te osoby cechowała wiara, ze oni mogą, potrafią i zawojują świat. Mam kolegę, który jest zamożnym wyoskiej klasy specjalistą, a jego rodzice namawiali go, aby broń Boże nie ruszał sie ze swojego miasta, bo on się ich zdaniem nie nadawał do zycia w agresywnym świecie, czyli w Warszawie ;). Znam dziewczynę, która nawet nie wiązała końca z końcem, została sama z małym dzieckiem i głodowymi alimentami, pracowała w nocy, w dzień studiowała, 3/4 dochodów szło na nianię, ubrania pozyczała (!) od siostry i koleżanek. Zawsze z uśmiechem twiedziła, ze juz niedługo będzie żyła w takich warunkach, bo kończy studia, robi karierę, zakłada rodzinę. Chyba nie było nikogo, kto w to wierzył. A ona dzisiaj ma jeszcze 2 dzieci, rewelacyjnego męża, piękny dom i robotę, którą bardzo lubi, bo lubi też dobre pieniadze.
          Znam też parę osób, które były zdolne, inteligentne i nawet ambitne. Ale wiecznie ponure, narzekające, po dobrych kierunkach łapały mało perspektywiczną pracę, siedziały w niej latami albo zmieniały na podobną, o niczym lepszym chyba nigdy nie marzyli, a jedynie zazdrościli tym, którym się powiodło.
          Wiara we własne siły i do tego konsekwencja i upór to podstawa.
          • Gość: q800 Re: A własnie, że ma 100% racji! IP: *.ip.netia.com.pl 27.11.12, 10:29
            Mimo, że generalnie masz rację, bo lepiej wierzyć i walczyć niż nic nie robić, to i tak rzygłem tęczą po przeczytaniu Twoich słodkich wypocin
      • corgan1 a teraz czekamy na wypowiedzi mężczyzn sukcesu :) 24.07.11, 16:02
      • Gość: Iwona Re:"M jak miłość"jest najsłabszym polskim serialem IP: 204.45.133.* 15.12.11, 08:17
        "M jak miłość" jest najsłabszym polskim serialem. To jest serial klasy F albo jeszcze gorzej.
        Na Zachodzie seriale o tej tematyce przestano kręcić dekady temu. To, że Polacy karmią się tą prymitywną scenariopisarską papką świadczy niestety o nas jak najgorzej. Ten serial powinien być natychmiast zdjęty. Bo przez takie badziewie nie może pojawić się nic bardziej wartościowego.
      • Gość: ardisia Osiem rad kobiet sukcesu IP: 148.81.175.* 27.11.12, 08:55
        Firmy Pani Batyckiej posługują się znakiem Batycki, ale taka firma nie istnieje. Dlaczego? Co jakiś czas pani batycka rozkręca nowa firmę, zaciaga olbrzymie kredyty bankowe, potem "deleguje" uprawnienia tj powołuje słupy do zarządu i firma upada. Powstaje kolejna firma o innej nazwie, które handlowo nie jest wogóle znana i scenariusz się powtarza. Spytajcie pania batycką ile firm juz prowadziła i ile z nich upadło. Nie zawachała się swojego syna wykorzystać tak że od kilku lat jest ścigany listem gończym jako jeden z prezesów jej byłej firmy, która też upadła. Taki człowiek nie może być wzorem.
      • Gość: D Osiem rad kobiet sukcesu IP: *.inet-siec.pl 01.12.12, 13:54
        Ta kobieta zniszczyła życie wielu osobom w kraju i żeruje na ludzkiej biedzie!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka