Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przyjmą każdą pracę

18.03.11, 15:05
    Przestańcie kłamać . To 20-letni gó...arze zabierają pracę wykształconym , o dużym doświadczeniu zawodowym pracownikom. Tacy pajace zgadzają się na każdą pracę , nawet za darmo i psują rynek pracy. Polscy pseudopracodawcy nie chcą zatrudniać osob po 30 roku życia, tak im się w d. poprzewracało. W każdym ogłoszeniu o pracę jest zaznaczone, że tylko studenci lub młode osoby do 30 roku życia. Bez znajomości/łapówki osoby starsze są skazane w tym dzikim kraju na śmierć głodową.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Historyk Jasienica IP: *.cable.smsnet.pl 19.03.11, 17:10
        Zdziwieni ? - nie czytaliście Pawła Jasienicy i jego książki "Dwie drogi" ?

Pisał jak było w Warszawie przed wybuchem powstania styczniowego:
        -nauka
        -kilka lat darmowej pracy bez widoków na przyszłość
        -następnie tez kilka lat nisko płatnej pracy ale już z widokami na zatrudnienie
        -etat , najczęściej pracy państwowej w carskim urzędzie

WIĘC HISTORIA ZATOCZYŁA KOŁO
        A poza tym

Tysiące dziewcząt przybywających z prowincji do Warszawy miało do wyboru zostać służącą za 5 rubli miesięcznie, szwaczką za 4-5 rubli lub prostytutką, która od jednego klienta brała od 1 do 3-5 rubli. . W 1898 roku spis wykazał przeszło 16 tysięcy cór Koryntu. W 1894 roku było 16 domów publicznych i 169 domów schadzek.
      • Gość: ladyinred Re: Przyjmą każdą pracę IP: *.susi.pl 06.04.11, 15:57
        Przez to szlacheckie podejście młodzieży za kilka lat zabraknie nam pracowników fizycznych. Większość produktów żywnościowych będzie importowanych, bo nie będzie miał kto zajmować się pożyteczną pracą. Oczywiście każda jest pożyteczna, ale są zawody w naszym kraju, których nie da się obejść, bo są ponad wyznacznikiem trendów - w tych zawodach praca jest... ale jest często cięższa niż siedzenie za biurkiem. Wystarczy zatem przyjrzeć się jak kierowana jest energia a będzie wiadomo jakie przynosi owoce i dlaczego...

Niestety jak widać, szlacheckość uniemożliwia wielu podejmowanie decyzji, bo stawiając się na stanowisku, gdzie wykonuje pracę fizyczną, obniża swoją wartość samodzielnie. Jednak to nie jest wina społeczeństwa, ale tego kto zaniża sam sobie ocenę, zamiast pokazać, że jest coś faktycznie wart!

W dobie internetu modne zrobiło się zarabianie na czym się da, bo Buffet zarabia, bo Bill Gates stworzył ogromną korporacje, bo przykład dają.
        Dają... jak wykorzystywać zasoby ludzie. Dziwne, że tak wielu widzi tylko pieniądze, bo to, co dąży do rozwoju jest pożyteczne, ale nakręcanie mody na zarabianie na czymkolwiek, bez wartości osobistych, bez kreowania w sobie jakości, takie niestety już nie jest i odzwierciedlenie przynosi w praktyce.

W tych czasach jest boom na studia, na wysokie stanowiska, na obsadzanie siebie wysoko, zamiast w pozycji, w której są możliwości, ale za 20 lat, kiedy młodzież będzie traktowana tak, jak dzisiejsi ponad 40sto czy 50cio letni, zrozumieją, że nie tędy droga do wolności...

Wypadałoby więc uczyć młodzież, że pożyteczna praca, to taka, którą wykonuje się z radością a nie taka, którą weryfikuje społeczeństwo, bo od tego jak wykonujesz swoją pracę, zależy jak traktuje Cię społeczeństwo! Jeśli ją odrzucasz, to miej to na uwadze...
      • rabart Powolna Śmierć 06.04.11, 16:24
        W tym kraju człowiek bez znajomości jest skazany na powolną śmierć.
        Tylko ucieczka może uratować życie.
      • Gość: Dominik Re: Przyjmą każdą pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.11, 17:17
        "Pseudopracodawcy"????? Chyba pseudopracownicy co by chcieli zarabiać miliony ale leżąc do góry brzuchem!!!!

Otwórzcie swoje firmy i zacznijcie pracować darmozjady!!!! Państwo przecież teraz ułatwia zakładanie firmy więc dlaczego jeszcze tego nie zrobiliście???? Nie chce się pracować???? No tak to jedzcie do Anglii..tam jest praca dla leniwców z Polski

żegnam ozięble

Przedsiębiorca

Ps Przyjmijcie do wiadomości, ze prywatny przedsiębiorca może zatrudniać kogo chce i głównym wyznacznikiem wyboru pracownika jest jego pracowitość i fachowość wcale nie ZNAJOMOŚCI!!! Tylko, że ludziom łatwiej w ten sposób wytłumaczyć swoją niezaradność i obarczać winą wszystkich..tylko nie siebie!!!!

• Gość: Byznesmen MLM Masz całkowitą rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 17:27
          Bezrobotni powinni zakładać własne Byznesy najlepiej oparte o marketing wielopoziomowy, bo w MLM mamy gotowe plany marketingowe w zależności od poziomu w "stadzie"!
          • Gość: Dominik Re: Masz całkowitą rację! IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.11, 17:36
            Po co bezrobotni mają zakładać Byznesy :)

Mają przecież forum PRACA...które z racji treści powinno się raczej nazywać "Grupowe narzekanie" bo tu sami marudzący piszą. Ja z tąd spadam....bo może to zaraźliwe!!!! A ja na razie swoją pracę we, własnej firmie, lubię.
            • Gość: fdg Re: Masz całkowitą rację! IP: 31.60.97.* 02.05.11, 00:37
              A mnie zawsze zastanawiają takie wypowiedzi wielkich panów biznesmenów, ludzi sukcesu, którym na drodze do osiągnięcia go nie była najwyraźniej potrzebna znajomość ojczystego języka... "Ja z tąd spadam...." "A ja na razie swoją pracę we, własnej firmie, lubię" ...
              Ale co tam, zawsze warto choćby taką kaleczoną polszczyzną oznajmić innym, że są nieudacznikami, bo nie mają własnej działalności. Otóż prowadzenie własnego straganu z pietruszką to nie jest marzenie każdego.
              • Gość: idiot Re: Masz całkowitą rację! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.11, 01:41
                och, jakie to Polskie! I co z tego, że 'byznesmeny' mają kłopoty z ojczystym językiem? Większość deali i tak załatwiają po angielsku, a prostemu człowiekowi i tak nie zależy na ortografii (podobnie jak tobie, szanowny fdg), bo sam jej nie stosuje.

Panowie mają całkowitą rację - skoro nie ma rpacy to zakładać własne firmy, zadłużać się i pokazywać jak wam idzie 'gospodarowanie'. Założę się, że 2/3 firm i tak upadnie pozostawiając na głowie założyciela długi. A wynika to stąd, że młody człowiek po studiach, szukający pracy, nie ma wcale umiejętności i zdolności. On tylko skończył studia (a zważywszy na poziom niektórych studiów to moja wiedza dawno ich przekraczała już w liceum). Poza tym młodzi ludzie mają troszkę porąbane w głowach. 'Godzą się' pracować za 2200 na rękę średnio? Przecież to ponad 4000 brutto. Sam chciałbym dostawać taką ofertę pracy. Śmiech na sali. Za co te pieniądze? Za pierdzenie w stołek? Do budżetówki z takim tekstem, a nie do normalnego rynku. Normalny rynek słynie z tego, że ma gorącą głowę do zysków i zimną głowę do wydatków. A pracownik w polsce jest niestety wydatkiem. Sami oceniają siebie i tak też są oceniani przez ekonomistów - ich wydajność jest mniejsza niż ich oczekiwania finansowe. Czyli, specjanie dla gości oraz pana fdg tłumaczę: nie są w stanie dla firmy zarobić tyle, żeby firma miała większy zysk niż 4000 brutto. Za każdego zatrudnionego pracownika. W realiach to wygląda tak, że nowo przyjętny pracownik zaraz po studiach ma wydajność rzędu 100-200 zł. Po pół roku udaje mu się dociągnąć do 500 zł. Po 2 latach potrafi już dużo, jego rentowność to 1000 zł. A dopiero po 10 latach w zawodzie (gdzie te podwyżki?) dochodzi do 4000 zł. Przez bite 10 lat pracodawca musiałby na was łożyć. Podczas gdy wy wcale nie zamierzacie podpisywać lojalek, powiększać swoich umiejętności. Chcecie się po prostu 'wdrożyć' do systemu wyrobić odrobinę znajomości. To tak nie działa. Dopóki sami sobie nie poradzicie, to nikt wam nie pomoże. I krótka piłka - sami sobie nie potraficie poradzić, to co się dziwicie, że nikt was nie chce!

A pisał to młody, 25-letni pracownik (bynajmniej nie korporacyjny), który niejednego takiego 'po studiach' przeżarł w butach. Choć naturalnie sam studia skończył i ma się z tym świetnie. Także - dalej płaczcie i użalajcie się nad sobą. Psujcie rynek niskimi wymaganiami, uciekajcie do mniejszych miast, róbcie co się wam podoba. Tylko WARA i BEZ PRETENSJI do świata, że świat was takimi, jakimi jesteście, po prostu zwyczajnie NIE CHCE.
                • Gość: boss Re: Masz całkowitą rację! IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.11, 07:04
                  Sugeruję zamiast wymądrzania się skorzystanie z korepetycji z matematyki. Zresztą wcale mnie to nie dziwi, wszak w Polsce nie od wczoraj najwięcej do powiedzenia mają krzykacze.... Dzięki temu jesteśmy zieloną wyspą;-)
        • Gość: tomeczek A wg czego oceniasz kandydatów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 18:20
          Gość portalu: Dominik napisał(a):

> Przyjmijcie do wiadomości, ze prywatny przedsiębiorca może zatrudniać kogo
          > chce i głównym wyznacznikiem wyboru pracownika jest jego pracowitość i
          > fachowość wcale nie ZNAJOMOŚCI!!!

Pracowitość i/lub fachowość jest raczej wyznacznikiem wartości pracownika już zatrudnionego. A jakie kryteria stosujesz przy rekrutacji/zatrudnianiu czyli gdy chodzi o ludzi, których pracowitości czy fachowości (jeszcze) nie możesz ocenić?
          • Gość: Dominik Re: A wg czego oceniasz kandydatów? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.11, 19:15
            Niestety dopiero po około miesiącu widzę czy jest pracowity i fachowy i niestety to ja z własnej kieszeni płacę za takiego pseudopracownika
        • rabart Re: Przyjmą każdą pracę 06.04.11, 18:35
          ze prywatny przedsiębiorca może zatrudniać kogo c
          > hce

Nie może. Nie znasz prawa.
          • Gość: Dominik Re: Przyjmą każdą pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.11, 19:17
            rabart napisał:

> ze prywatny przedsiębiorca może zatrudniać kogo c
            > > hce

> Nie może. Nie znasz prawa.

Nie może? A ja zatrudniam tych, których chce! Oczywiście za ich przyzwoleniem.
            • Gość: idiot Re: Przyjmą każdą pracę IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.11, 01:48
              ty! kurcze, ja też! Cholera... trzeba iść do więzienia, bo inteligent po prawie nam powiedział, że tak nie wolno! Ja cię i znowu majątek na prawników poleci!

A tak serio - ten Dominik - to chyba jest jakiś młokos lat 8 albo i 7 bo nie wierzę, aby taka GŁUPOTA wyszła spod palców nawet 10-latka.

A przepraszam bardzo szanowny Dominiku - kogo mogę zatrudnić jako prywatny przedsiębiorca, hę? Uświadomię cię - studiowałem zarówno prawo jak i swoją dziedzinę pracowniczą i niestety muszę cię zmartwić - pierdziellisz pan farmazony jak potłuczony. Gdybym był wykładowcą akademickim, a ty moim studentem (np. prawa) to dopilnowałbym we własnym i społeczeństwa interesie, abyś studiów nie skończył. Bo za takie farmazony oraz wręcz 'idealistyczne' hasła o innym człowieku (nie widząc go na oczy, oceniając po jednej wypowiedzi) wygłaszać tak radykalny i śmiały pogląd negacyjny, to może po prostu zwyczajny burak i prostak, a nie absolwent prawa. Tobie rowy kopać a nie dyskutować! Tyle.
              • Gość: leśny ludek Re: Przyjmą każdą pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 02:09
                Nie było pracy, nawet do sprzątania przyjmują po znajomości, więc poszłam na studia filologiczne by podszkolić języki obce. Żyję ze stypendium socjalnego 1000 zł plus 600 zł kredytu studenckiego na miesiąc. Czyli więcej niż bym poszła do pracy. Odkładam na bilety i pierwsze miesiące życia. Od października tego roku idę na pielęgniarstwo (jeden z nielicznych kierunków po którym jest praca, ale jak wiadomo w Bolandii za marne grosze i zero szacunku) - ostatnia szansa na darmowe studia dziennie dzięki "gajowemu". Po studiach wyjeżdżam jak najdalej stąd pracować ciężko (a jakże!), ale przynajmniej za godziwe pieniądze. Dopóki mogę dopóty będę doić państwo, studiować za darmo, pobierać stypendium, kombinować jak się da. Nie mam wyrzutów sumienia. Nie mam też już złudzeń. Ostatni gasi światło.
      • Gość: br00net Paradoks: wykszt. z dyplomem ale bez wiedzy i umie IP: *.pruszcz.mm.pl 02.05.11, 08:14
        Paradoks: wykształceni z dyplomem(mi) ale bez wiedzy i umiejętności. Nauczeni zaliczać egzaminy ale nie rozumieć materiału, co w oczywisty sposób skutkuje szybkim wyparowaniem nawet tej wiedzy zakutej do egzaminu. Beznadziejni wykładowcy i beznadziejne uczelnie zajęły się produkcją licencjatów, magistrów, inżynierów a nawet doktorów i nie widzą w tym problemu. Profesorowie wykłady prowadzą w ten sam sposób z tych samych notatek od wielu lat co skutkuje tym, że często mówią o rzeczach nieaktualnych i wcale nie martwią się niską frekwencją - to po prostu głupi studenci nie chcą przychodzić i uczyć się bzdur. Skrypty i podręczniki akademickie to pokaz elokwencji i znajomości słownika wyrazów obcych w celu ukrycia faktu rzeczywistego braku wiedzy i zrozumienia faktu przez samego autora.

pozdr. dla myślących
      • Gość: normals Re: Przyjmą każdą pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 09:47
        Pokolenie młodych, wykształconych bezrobotnych nieudaczników.
        Nie szkoda mi was, dalej głosujcie na PO.
        Niszcz 卐 i PO!
      • wycofany Jeżeli wszyscy po 30-tce są tacy inteligentni 03.05.11, 18:05
        i kulturalni, to nic dziwnego, że was nie chcą zatrudniać.
      • Gość: Qatar Airways Oferta pracy IP: 78.100.218.* 12.08.11, 09:24
        Serdecznie zapraszamy na rekrutacje personelu lotniczego ( tylko stewardessy i stewardzi), ktora odbedzie sie w Warszawie w dniu 28 sierpnia 2011.
        Szczegoly na stronach:
        www.pracuj.pl/praca/cabin-crew-katar,oferta,2092155
        www.qatarairways.com/global/en/cabincrew-events/warsaw.html
        Zapraszamy.
        • agulha Re: Oferta pracy 13.08.11, 00:44
          Ciekawe, ilu z forumowych narzekaczy się zgłosi ;). Ogłoszenia bardzo mi się podobały, powodzenia życzę pracodawcy i pracownikom. Szkoda, że nie zapowiada się, żebym akurat Waszymi liniami miała okazję polecieć - nie ten kierunek akurat.
        • uczciwypracodawca Re: Oferta pracy 13.08.11, 00:52
          Dziadowska linia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka