Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

call center - wpisywać w CV?

IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 13:41
    Jakis czas temu szukam pracy w zawodzie. Ponieważ nie mogłam znaleźć pracy w branzy, poszłam do call center. Poszukuje ciągle pracy w branzy, w ktorej mam doświadczenie.
    Pytanie - czy wpisywać to cc do CV?
    Na minus - nie jest to praca zgodna z moim doświadczeniem i nic nie wnosi do CV. Pracodawca może pomyśleć, że nie wiem czego chcę w zyciu (bo tu jasna ścieżka kariery a tu nagle sprzedaż przez telefon). Jesli tego nie wpiszę, wychodzi na to, że jestem bezrobotna od pół roku i przez ten czas siedzę w domu i oglądam tv (co też zbyt pięknie nie wygląda, a poza tym przecież pracuję, jestem aktywna zawodowo).
    Poszłam do tego cc zeby nie siedzieć na bezrobociu, bo lepsza taka praca niż żadna (a idzie mi całkiem dobrze), bo dostaje pieniądze, bo nie umiem siedziec w domu i czekać, czy ktoś zadzwoni itp.
    Wpisywać czy nie wpisywać? jak to wygląda w Cv?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pracodawca Nie wpisywać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 14:30
        Call center to dręczenie innych ludzi a więc jest bardzo niemoralny także nie może być nazwany pracą.
        Nigdy bym nie zatrudnił dręczyciela!
        • Gość: eh Re: Nie wpisywać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 14:56
          ale ona pyta powaznie... po co jej macisz w glowie?

ja bym wpisal, nie wpisalbym kelnerowania jak bym mial magistra SGH, ale call center jednak bym wpisal
      • tibarngirl Re: call center - wpisywać w CV? 26.03.11, 14:57
        mam ten sam kłopot, bo kiedyś się parałam pracą w markecie. Nie wnosi nic do CV, nie świadczy o wysokich lotach... ale bez tego dziura w CV.
        Pracodawca może pomyśleć, że nie wiem czego chcę w życiu (bo tu jasna ścieżka
        > kariery a tu nagle sprzedaż przez telefon).

Niech się stuknie, tu nie idzie o to, 'czego chcesz w życiu', bo rynek pracy się z tym nie liczy i to widać w dość drastyczny sposób. mam wrażenie, że niektórzy pracodawcy nie przyjmują tego faktu do świadomości, żyjąc w bańce mydlanej własnej ułudy, gdzie jeśli ktoś nie pracuje, to leń i nigdy nie ma sytuacji, że ktoś chwyta się pracy by mieć za co jeść gdy szuka kolejnej. Zwyczajnie, szukasz pracy i podczas tego czasu poszukiwań pracujesz dorywczo, po to by nie gnić w domu i nie przeobrazić się w 'postrach pracodawców', czyli bezrobotnego, co śpi do południa i ogłada TV do północy. A jeśli jestem pytana o takie rzeczy (w moim CV jest zarówno praca biurowa, jak i hosting) to mówię to, co napisałam wyżej: dorabianie w czasie gdy poszukuję pracy bardziej odpowiadającej moim oczekiwaniom.
        Ja bym wpisała. Ale dyplomatycznie. Są call center & call center. Można wpisać do CV tak, że nie wygląda się na dręczyciela ludzi :)
      • kazjenka Re: call center - wpisywać w CV? 26.03.11, 20:01
        Łatwiej byłoby Ci doradzić, gdybyś napisała, co skończyłaś i jakie jeszcze masz doświadczenie. Jeśli masz 5-letnie doświadczenie w jednej, wymarzonej branży, to w sumie można by wywalić. Ale jeśli tych doświadczeń jest mało (dwa miesiące tu, dwa miesiące tam), to wpisałabym call center. Sama na początku wpisywałam doświadczenia typu praca w sklepie, żeby mieć cokolwiek w rubryce, ale teraz to pomijam, bo mam doświadczenie w pracy zbliżonej do studiów. Staram się unikać miszmaszu typu call center, gastronomia i praca w mediach, ale 2 branże to jeszcze mogą być.
        • Gość: szukająca Re: call center - wpisywać w CV? IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 20:15
          Skończyłam marketing, pracowałam pół roku w PR, potem prawie 2 lata w dziale marketingu w firmie. Szukam pracy w działach marketingu i agencjach PR. Więc cała moja kariera skupia się wokół branży. To cc nie pasuje mi do reszty.
          No właśnie, a jak tego nie wpisze, to wyjdzie że leżę na kanapie całymi dniami:D.
          p.s Nie jestem dręczona, sama też nie dręczę nikogo, atmosfera jest bardzo fajna :P A praca bardzo mnie bawi :D :D
          • kazjenka Re: call center - wpisywać w CV? 26.03.11, 20:19
            Ja dostałam niedawno pracę w marketingu, mając doświadczenie w sprzedaży i mediach. Myślę, że wpisanie call center nie zaszkodzi. Poza tym w liście możesz zawsze uargumentować, że praca w call center dała Ci to, tamto i siamto, co ewentualnie może się przydać :).
      • tomeczek_44 Re: call center - wpisywać w CV? 08.10.16, 23:21
        milena.fietko napisał(a):

> To duzo mówi o człowieku :)

Odpowiadanie na post sprzed 5,5 roku też. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka