Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

home broker --- jest tu ktos kto pracuje pracował?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:49
    hej, jak w temacie, jest tu ktos kto pracuje/pracowal w HOME BROKER? najlepiej stanowisko opiekuna klienta :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Były Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 01:50
        Nieruchomości czy finansowy?
        • Gość: kto wieee Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 14:17
          nieruchomosci
          • Gość: @ to skrzyzowanie call center z akwizycja IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 22:34
            polega na wydzwanianiu do ludzi i wciskaniu im posrednictwa
            im wiecej jeleni złowisz tym lepiej
            oczywiscie nie masz czasu na zaznajomienie sie z tematem, trzeba sciemniac i kantowac kolejnym frajerom ktorzy sa na kupnie zeby im opchnac te syfne mieszkania ktorych nikt nie chce wziac

w sumie robisz szmate i idiote z siebie przed ludzmi i gowno sie nauczysz poza umiejetnoscia tzw. uniżonego słodkiego pierdzenia klientowi - robota jako ku rwa juz uczciwsza

biora z ulicy kazdego kto nie ma złamanego nosa i wady wymowy
            jak jest przygłupem bez ambicji, to +10 pkt. w rekrutacji na wejsciu dostaje
          • Gość: były Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 02:23
            Dramatu nie ma. To już nie jest podrzędna agencja nieruchomości, tylko typowo korporacyjna firma, co ma swoje plusy i minusy.
            Praca jest tam ostra, zapier****sz tak, że nie masz kiedy taczek załadować ;)
            Ludzie różni, zależy, do którego oddziału i pod którego kierownika trafisz. Jeśli pod Ewę M. - jesteś szczęśliwcem, jeśli pod Olę W. - pech jak diabli ;) Jak pod kogoś innego, to tak po środku.
            Kasa jest do zarobienia niezła, płacą podstawę, prowizję, dodatkowo za oferty. No i jak chcesz, to finansują Ci LuxMed. I całkiem do rzeczy są szkolenia, nie jest to tylko nauka "wciskania kitu", tylko wielu merytorycznych spraw można się dowiedzieć. Ale za to wszystko wymagania są naprawdę ostre, no i w ogóle do tej pracy trzeba mieć twardą dupę.
            Generalnie warto. Rozwijają się mocno, jeśli będziesz dawał sobie radę, to po roku możesz być całkiem zamożny a i o awans na kierownika oddziału (lub w innych kierunkach - to akurat jest dość płynne, zależy, w czym będziesz się najlepiej sprawdzał) też nietrudno ;)
            Ale w zasadzie polecam, choć jakość atmosfery w oddziale bardzo zależy od tego, do którego z oddziałów trafisz.
          • Gość: kto wieee Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 00:48
            placa prowizje? ciezko na nia zapracowac?
            podobno opiekun klienta ma "umowic" spotkanie z doradca na jakis dzien i z tego ma placone prowizje, prawda to?

nie boje sie pracy a wlasnie atmosfery...

opiekunowie klientow, wpisujcie sie, jakie zarobki , jaka atmosfera itd, niech watek sie rozwinie bo wiele jest o home broker o innych stanowiskach a o tym akurat cicho ....

czekam :)
            • Gość: mf Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.11, 20:24
              polecam www.muratorfinanse.pl maja dobre stawki dla doradców , nie ma planów , mozna zarobić ! elastyczny czas pracy ! Ola
      • Gość: weryfikator *były* i wszystko jasne IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 19:50
        skoro tak zaj*biście to dlaczego już nie pracujesz tam cwaniaczku

pewnie naganiacz z HR
        • Gość: były Re: *były* i wszystko jasne IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 23:06
          A no właśnie nie naganiacz.
          Za chwilę zacznę naganiać, to fakt. Ale do swojej agencji. Dlatego właśnie odszedłem, żeby zakładać własną.
          • Gość: kto wieee Re: *były* i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 00:49
            ** pisze drugi raz bo mi sie wcisnelo w dyskusje ...

placa prowizje? ciezko na nia zapracowac?
            podobno opiekun klienta ma "umowic" spotkanie z doradca na jakis dzien i z tego ma placone prowizje, prawda to?

nie boje sie pracy a wlasnie atmosfery...

opiekunowie klientow, wpisujcie sie, jakie zarobki , jaka atmosfera itd, niech watek sie rozwinie bo wiele jest o home broker o innych stanowiskach a o tym akurat cicho ....

czekam :)
            • Gość: były Re: *były* i wszystko jasne IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 01:23
              Zaraz, zaraz - to doradca czy opiekun? Znaczy agent czy call center? ;)
              Jak ma CC płacone, to dokładnie nie wiem, jakiś czas temu była tam podstawa + jakaś prowizja, kiedy klient umówiony przez CC kupił mieszkanie czy inną nieruchomość. I z tego, co wiem, to w chwili, kiedy się prowizja należała, to była wypłacana bez jakichkolwiek problemów.
              Nie były to wielkie prowizje, ale były.

Myślałem, że pytasz o pracę agenta, nie CC ;)
              • Gość: kto wieee Re: *były* i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 14:44
                no wlasnie chodzi mi o call center, nam powiedziano ze dostajemy prowizje za samo umowienie spotkania, a nie za to ze klient kupi mieszkanie...

tylko ciekawe ile w tym prawdy
                • Gość: były Re: *były* i wszystko jasne IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 22:56
                  Za samo umówienie jasne, że płacą.
                  Nie wiem, jak jest teraz, czy to się nie zmieniło, ale kiedy tam pracowałem, zasada była taka, że zakładając, że moja prowizja to 40% prowizji, którą HB bierze od klienta, to o ile klient był mi umówiony przez CC, to z tych 40% ja dostawałem 35% a 5% szło "na CC" - nie wiem, czy na opiekuna, który mi klienta umówił, czy na CC jako całość ;)
                  Ale jeśli Ci mówią, że dostajesz kasę za umówione spotkanie, to tak zapewne jest.
                  • Gość: kto wieee Re: *były* i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 06:17
                    dzieki za odpowiedz :)

coz, wszystko sie okaze jak pojawi sie 1 czy 2 wyplata :)
                    w kazdym badz razie nie omieszkam napisac coby inni na przyszlosc informacje mieli.

czekam na dalsze wpisy :)
          • Gość: W człowieku ściamniasz IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 17:11
            taaaa agencje bedzie otwierał
            licencje masz ?

tylko nie mow ze zrobiles pracujac w HB bo sie zesram ze smiechu
            • Gość: były Re: człowieku ściamniasz IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 22:58
              No to przygotuj sobie dużo srajtaśmy :P
              Owszem zarobiłem.

I co takiego dziwnego w otwieraniu agencji? To że ktoś w tym biznesie nie dał rady zarobić, to nie znaczy, że nikt nie zarobił.
              A jak pytasz o moją licencję, to nie, nie mam. I nie muszę mieć. Wystarczy, że zatrudniam licencjonowanego pośrednika.
      • tralalalala-2 Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac 08.10.11, 12:05
        Hej niedługo mam rozmowę kwalifikacyjną na opiekuna klienta w cc, co pytają, co trzeba wiedziec itp itd
        • Gość: wreq Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: 109.206.217.* 09.12.13, 23:50
          rozmowa kwalifikacyjna? HMM..DLACZEGO LEPIEJ MIEC NA GLOWIE TRAWE ZAMIAST WLOSOW? pytania tego typu!
          firma do kitu ,naciagacze, wiem bo sam tam pracowalem
      • Gość: xyz Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 20:49
        bardzo bardzo odradzam pracowałem 2 miesiące w call center atmosfera straszna, tam pracuja same roboty i biurwy, wyścig szczurów, gó... by spod siebie zjedli za te umowione spotkania. Placa za spotania odbyte, nie umowione, pieniadze przecietne.
      • Gość: odin Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.leon.com.pl 06.01.14, 17:46
        Praca w HB to strata czasu i pieniedzy, ta firma to chlew na kółkach. Ludzie nie dajcie się zmanipulować, na rozmowie wszystko wygląda cukierkowo, ale potem trzeba mieć twardy tyłek i znosić poniżenia upominając się o swoje ciężko wypracowane prowizje......................
        • Gość: anka Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.14, 07:52
          Powiem krótko nie polecam,każde inne biuro nie HB!!!
        • Gość: Ja Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.finemedia.pl 18.06.14, 13:35
          Pracowałam. Złodziejska firma. Szczerze nie polecam. Nie wypłacają ludziom zaległej kasy, o odprawach zapomnij, chyba, że sprawę skierujesz do Sądu. Nie przestrzegają kodeksu pracy i przepisów prawa pracy. Wyzysk za marne warunki. ODRADZAM!!!!
          • Gość: bre123 Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.play-internet.pl 18.06.14, 22:10
            jesli chodzi o opiekuna fiansowego jakie sa prawdziwe realia pracy i ile zarabia sie przez te pierwsze miesiace??
          • Gość: bre123 home broker --- jest tu ktos kto pracuje prac IP: *.play-internet.pl 18.06.14, 22:11
            jesli chodzi o opiekuna fiansowego jakie sa prawdziwe realia pracy i ile zarabia sie przez te pierwsze miesiace??
            • seth-gecko Re: home broker --- jest tu ktos kto pracuje pra 21.07.14, 12:22
              pierwsze (3) miesiące to okres próbny, więc podstawa to 1000, a reszta zależy od skuteczności i klientów których uda się pozyskać
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka