Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.11, 10:09
    Wielkie mi coś. Handlarze na jarmarkach, targach - zarbiają bez podatku, bez kasy fiskalnej bez jakiejkolwiek kontroli po 30000 miesięcznie. Na takiej imprezie jak JArmark Domiikański nawet i 60000, 70000 zł w 3 tygodnie. A skarbowcy dają im mandat po 200zł. Kpina.
    Obserwuj wątek
      • forumonline Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób 03.10.11, 10:15
        STUDENCI WEZMĄ KAżdą kupę, bylke zarobić, 40 dla pośrednika, 10 dla studenta? to kpina? gdzie tu jakaś logika? Jak ktoś mysli, to niech się sam ogłosi albo pochodzi po mieszkaniach, porozkleja plakaty, ulotki, a nie daje zarobić takim firmom pojebom.
        • jamesonwhiskey Re: Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób 03.10.11, 12:40
          te studenty to jakies cioty
          powini powiesic za jaja tego wyzyskiwacza
          • Gość: sad Re: Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.11, 14:56
            trzeba byc glupim, zeby tak dawac sie wyzyskiwac. 10 zl za czyszczenie grobu? a jakis koles co siedzi na dupie bierze 40 z twojej pracy?!

nie badzcie glupi, nie dajcie sie wyzyskiwac! jak chce prowadzic taka firme, to niech sam zapiernicza ze szmata po smentarzu i tyle :)
            • Gość: mkk Ale krwiopijca i wyzyskiwacz! IP: *.play-internet.pl 04.10.11, 10:07
              Studenci, zakladajcie swoje spoldzielnie albo sami zakladajcie strony internetowe z ofertami (niech wam kolega zrobi prosta strone, jedna matka odbiera telefony) i nie dajcie sie robic w jajo!
      • Gość: aspet Upadek cywilizacji!!! IP: *.aster.pl 03.10.11, 13:12
        Zawsze we wszystkich kulturach, najbliżsi (rodzina, znajomi, przyjaciele, sąsiedzi) dbali OSOBIŚCIE o groby zmarłych. Było to uczczenie ich pamięci, a jednocześnie pokazanie, że zmarli są zawsze blisko nas na codzień, a nie tylko od święta raz w roku. Także świadczyło to o tym, że chcemy, aby o nas też ktoś pamiętał bezinteresownie, a nie za pieniądze.
        A teraz? Zapłacę i mam sumienie czyste? A czy nie mogę poprosić kogoś z rodziny lub znajomych, jeśli mam daleko do grobu rodziny, aby zapalił choć świeczkę.
        Ja zawsze sprzątam oprócz grobu rodzinnego groby zmarłych leżących obok. I to nie za kasę, ale aby oddać im szacunek, kimkolwiek by nie byli.
        • jakas-nazwa Re: Upadek cywilizacji!!! 03.10.11, 18:59
          Obecnie nie chodzi o okazanie szacunku czy czyste sumienie. Wyobraź sobie, co by było, gdyby rodzina przyjechała z daleka zapalić świeczkę, a tu brudny grób - wstyd na całą rodzinę. Taka jest obecnie mentalność, a nie czyste sumienie.
        • Gość: tomeczek Nie. To skutki mobilności cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 10:28
          Gość portalu: aspet napisał(a):

> Zawsze we wszystkich kulturach, najbliżsi (rodzina, znajomi, przyjaciele,
          > sąsiedzi) dbali OSOBIŚCIE o groby zmarłych. Było to uczczenie ich pamięci, a
          > jednocześnie pokazanie, że zmarli są zawsze blisko nas na codzień, a nie tylko
          > od święta raz w roku.

Ale "zawsze" te groby bliskich były blisko - w tym samym mieście, w tej samej wsi, albo w sąsiedniej miejscowości. Przy obecnych (e)migracjach międzynarodowych lub tylko międzymiastowych ludzie mieszkają o setki lub tysiące kilometrów od grobów, które zapewne chcieliby odwiedzać często i osobiście, ale odległości im to uniemożliwiają.
      • bratstrach Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób 03.10.11, 13:15
        Tylko zakładać firmę na chwilę i kosić kasę ;-) Trzeba sie ustawić w zyciu i wiedzieć skad nadciaga wiatr
        • Gość: heheh Re: Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 14:34
          a po co się przemęczać?
          Lepszą kasę, przy mniejszym wysiłku, dostanie się w "sejmie" i "senacie". I to przez 4 lata, a nie 2 dni

a p.osłem może dziś zostać każdy (jak widać po wypowiedziach w tzw. "kampanii")
      • Gość: szycha Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 13:35
        Hehe. No ale to taki biznes sezonowy..... A ja znam lepszy: często w tramwaju w warszawie spotykam gościa co wsiada z akordeonem, gra przez dwa przystanki, zbiera kasę i wysiada. jeden "cykl" trwa kilka minut. facet za każdym razem zbiera około 2-20 zł. Zapytałem się go ile wyciągnie w godzinę. Mówi że różnie: od 50 dych do nawet dwóch stówek (ale to jak mu naprawde dobrze pójdzie). Więc średnio przyjmując około 70-80 zł, dziesięc godzin grania - facet może wyciągnąć siedem, osiem stów dziennie. co oznacza, że gdyby był pracowity i grał przez miesiąc dzień w dzień to może zarobić do 25 tys. na miesiąc. I to jest praca którą w zasadzie można robić cały rok. Powiedziałem mu o tym, ale on powiedział: Po co mi 25 tys. Panie, jak mi wpadnie pięć dych to idę na wódkę.... :))).
        MOżna naprawdę dużo zarobić jeśli się robi "na czarno". Problem jak się chce robić zgodnie z przepisami....
        • rabart Re: Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób 03.10.11, 19:51
          Takie osoby są również kontrolowane przez "mafię żebraczą" z tego co pamiętam z artykułów na ten temat. Gdyby zaczął naprawdę zarabiać to zainteresowałyby się nim odpowiednie osoby.
          • Gość: Toxic A rabart twierdzi że pracy w Polsce brak... IP: *.toya.net.pl 03.10.11, 20:06
            Jak widać po tym artykule, praca leży i wala się odłogiem po ulicy, wystarczy tylko ją umiejętnie podnieść.
      • Gość: (x)(x) pan redaktorek w d byl i g widzial :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 13:41
        trzeba sie potem podzielic z kilkoma z mafii cmentarnej przeca...

jak nie to ojom i pamiatka na cale zycie :P

czy pan redaktorek tez dorabia? niet, slucha opowiesci dziwnej tresci
      • Gość: selerek Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 18:36
        Taka sensacja? W sezonie na badylach mam dwa, trzy razy tyle.
        • Gość: marek Re: Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.10.11, 19:43
          co to sa badyle?
          • Gość: selerek Re: Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 03:57
            Warzywa i owoce. To sa badyle. :-}
      • Gość: zak Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: 95.108.121.* 03.10.11, 21:16
        10 zł z 50 dla pracownika to rzeczywiście mało, ale ciekaw jestem ile zostaje dla właściciela firmy a ile zabiera państwo?
      • Gość: Bezrobotny Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 23:38
        Ja potrafię zarobić dziennie nawet 5 tysięcy na moich uprawach konopi indyjskich.
      • sselrats No prosze - Wszystkich Swietych niedawno wprowadz 03.10.11, 23:44
        one a ludzie juz nauczyli sie jak robic na tym interes. Przy okazji - to nieprawda, ze sprzatanie grobow nie wymaga kwalifikacji. BYle retard tegonie zrobi.

Czas pomyslec o rozszerzeniu biznesu. Czy w USA maja 1 listopada?
        • Gość: tomeczek Re: No prosze - Wszystkich Swietych niedawno wpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 10:30
          sselrats napisał:

> Czas pomyslec o rozszerzeniu biznesu. Czy w USA maja 1 listopada?

Tylko w kalendarzu. Tam Halloween "rzondzi". :)
        • sselrats Re: No prosze - Wszystkich Swietych niedawno wpr 04.10.11, 19:28
          Dobra odpowiedz bo juz slyszalem, ze w USA nie maja 1 listopada. Podobnie jak w USA nie sa pwni czy w Polsce maja 4 lipca.
      • zablokowany-obrazliwy-nick 20 grobów dziennie? 05.10.11, 20:00
        raczej tylko liście zgarnia i przeciera szmatą z większego brudu. Kompleksowe czyszczenie z pastowaniem trwa dwie godziny.
      • andeoczko Za 50 zł białe kwiaty przynieś na mój grób 24.11.11, 22:31
        Trochę to smutne wynajmować ludzi do takiej rzeczy...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka