Gość: polaca IP: *.advance.com.ar 09.02.12, 20:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: F. Re: Dobre CV, czyli jakie? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 09:17 A ja mam problem - około 32 miejsca zatrudnienia w niektórych czasem tylko po tygodniu, częste umowy zlecenia i o dzieło, a także "praca na czarno" z umów o pracę tylko dwie - jedna przez 5 lat, druga przez 4, duże przerwy w podejmowaniu prac oraz prace prowadzone równocześnie np. podczas zatrudnienia na umowę o pracę jeszcze "współpraca na czarno" w agencji reklamowej. szukam pracy na umowę o pracę i w dalszym ciągu mnie nie zatrudniono. Ostatnio to właśnie moje okresy zatrudnienia wzbudziły największe wątpliwości, a teraz znowu mam długą przerwę, której wcale nie chcę !!! Wysyłam około tysiąca odpowiedzi na oferty pracy miesięcznie i nie mam żadnej skuteczności !!! Co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbManpowera zmienić nawyki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 10:58 rekrutujący nie rozumieją, że musisz jeść i znajdować pracę. Zakładam, ze specyfika Twojej pracy i rynku pracy spowodowała, że te okresy sa tak krótkie, bo są naprawdę krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbManpowera ogłoszenie Manpowera dla księgowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 11:00 Manpower (..)Obecnie dla jednego z naszych Klientów poszukujemy Kandydatów na stanowisko: Księgowa (...) Oferujemy: Pracę w międzynarodowym środowisku pełną kreatywnych wyzwań (...) jak bardzo trzeba być kreatywnym, aby ostać tę pracę i ile za tę kreatywność można potem "dostać"? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekk13 kreatywny Księgowy?! 10.02.12, 12:20 dobre sobie. Kto pisze te ogłoszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: ogłoszenie Manpowera dla księgowej IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 19:33 Napisz na papierze toaletowym - takiego CV jeszcze nie widzieli. :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: Dobre CV, czyli jakie? IP: 173.231.49.* 25.03.13, 09:34 Pracodawcy niechetnie patrza na to, staraj sie skonsolidowac Odpowiedz Link Zgłoś
tibarngirl Dobre CV, czyli jakie? 10.02.12, 19:07 czyli tam, gdzie nie spełniamy podstawowych kryteriów i nie mamy nawet okołozawodowego doświadczenia Enigmatycznie skonstruowane jest 80% ogłoszeń. Drugie zdanie podrzędne sugeruje oczywiście, że gdy ktoś nie ma doświadczenia, to już nie ma jak go nabyć, bo lepiej, by się nie wysyłał. To świetny sposób na to, by ludzie nie zaczynali wcale, bo każdy w pewnym momencie zaczyna z carte blanche. Jak nie w CV to w danej branży. Nie ma idealnego CV bo nie wysyłasz go do jednej osoby a wszystkim nie dogodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1234 Dobre CV, czyli jakie? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 11.02.12, 09:17 a jakiej pracy szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Dobre CV, czyli jakie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.12, 17:32 nie ma sie co oszukiwac, wszystko zalezy od osoby rekrutujacej czy spodoba sie CV czy nie. oczywiscie kompetencje osob zajmujacych sie rekrutacja to odrebny temat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Dobre CV, czyli jakie? IP: *.home.aster.pl 12.02.12, 21:15 W obecnych czasach kryzysu na jedno ogłoszenie dot. pracy biurowej przesyła się w okolicach 500 kandydatów, a sam rekrutujący poświęca około 5 sekund na przejrzenie jednego cv skupiajac się na rubryce doświadczenie. Kreatywne cv ma zastosowanie jedynie w przypadku zawodów wymagających tej cechy jak grafik, architekt, pracownik reklamy. Listy motywacyjne nie są czytane, chyba, że od kandydata wymagamy czegos więcej niż doświadczenia lub mamy zamiar sprawdzić poziom motywacji. Niestety 90% Pracodawców preferuje gotowy produkt niż świetny materiał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaneta Dobre CV, czyli jakie? IP: *.wolomin.net 13.02.12, 21:32 Ja osobiście nie zgadzam się z ostatnim zdaniem artykułu. Według mnie CV powinno być interesujące, atrakcyjne, ale krótkie, zwięzłe, konkretne. Nie jestem w stanie dokładnie przeczytać wszystkich przychodzących CV, zawsze skupiam się i porównuje wybrane "podpunkty". Może dołączyć krótki list intencyjny...Zdążę go przeczytać w trakcie drukowania CV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Hackiewicz Curriculum Vitae i Człowiek IP: *.tel.tkb.net.pl 17.02.12, 13:24 W Białymstoku cechy charakteru i osobowość były zwalczane, zaś osobowość i siła charakteru wprost niszczone. Typ osobowości, siła, przywództwo lub lider - to przedmioty nienawiści i wojen na Podlasiu. Tu bliżej do ZSRR, nawet powiedzonka o obywatelach polskich i jednostkach ludzkich są radzieckie. Zdaję sobie sprawę z banalności i oczywistości artykułu oraz zachodniej orientacji psychologicznej autora, lecz... za Wisłą jest INNY ŚWIAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Dobre CV, czyli jakie? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 11:08 Mam ten sam problem - wysyłam wiele aplikacji, ale nie dostaję zaproszeń na rozmowy kwalifikacyjne. Być może dlatego, że pracodawca widzi we mnie tylko potencjalną kandydatkę do urlopu macierzyńskiego (panna, 31 lat, zero dzieci jak dotąd)? A może dlatego, że przez ostatnie 2 lata prowadziłam własną działalność gospodarczą? A może za bardzo walczyłam o spełnienie swoich marzeń i rozwijanie pasji - stąd krótkie okresy pracy w Polsce nie związane z branżą, w której później prowadziłam działalność - i dlatego mnie nie chcą? W PUP byłam na specjalnej konsultacji odnośnie mojego CV - niestety usłyszałam, że nikt mi nie pomoże, bo moje CV jest dobre. Czy naprawdę pozostaje mi wynajęcie billboardu w centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak60 Re: Dobre CV, czyli jakie? 21.02.12, 15:43 Miałam podobny problem, skorzystałam z portali pracy i w końcu znalazłam,tam też jest dużo porad odnosnie cv. Życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dobre CV, czyli jakie? IP: *.tvk.torun.pl 10.07.12, 14:48 Jak czytam artykuły na tym portalu i innych pisane przez pośredników pracy i innych wytwornych naganiaczy to przecieram oczy ze zdumienia i parskam śmiechem co chwilę !!! Po czym następuje smutek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Dobre CV, czyli jakie? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.13, 14:55 Ładne ma ta Pani zdjecie:D Ale lepiej niech go nie umieszcza w CV :) Odpowiedz Link Zgłoś