Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wysyłanie aplikacji

IP: *.ghnet.pl 26.04.12, 10:45
    Jeżeli w danym ogłoszeniu jest napisane: aplikację proszę wysyłać na @, to powinienem wysłać CV i LM, czy wystarczy samo CV?
    I druga sprawa. Jeżeli termin składania aplikacji jest powiedzmy do 15 maja to lepiej wysłać tę aplikację teraz czy pod koniec terminu składania tej aplikacji? Z psychologicznego punktu widzenia wydaje mi się, (bo czytałem pewną książkę) że lepiej pod koniec.
    Obserwuj wątek
      • Gość: taki jeden Re: wysyłanie aplikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 11:14
        widac, ze chyba dawno nie szukales pracy
        robisz takie bledy jak ja, kidy pytalem czy aplikacje wyslac listem zwyklem czy poleconym a ludzie na forach pukali sie w glowe czytajac moje pytania

wysylanie pod koniec terminu aplikowania nie ma sensu, bo aplikacje moga byc czytane na biezaco, kandydaci wybierani a wsrod ogolnego natloku nikt nie spojrzy nawet na te nadeslane na koncu, Twoje podanie bedzie 463-cie w kolejce i nikt go nie przeczyta,bo juz sposrod pierwszych 150 wyloni sie 10 kandydatow do rozmowy

no chyba ze mowisz o jakichs wysokospecjalistycznysh stanowiskach, tam moze byc inaczej
      • Gość: konjo Re: wysyłanie aplikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:43
        Wysyłaj tylko cv, a treść maila przekształć w lm. Zapewniam cię, że to wystarczy.
        Wysyłaj tylko na adresy mailowe firm, które podają pełne dane. Musisz wiedzieć do kogo piszesz.
        Kiedy, nie ma znaczenia. Podoba ci się oferta, wysyłaj od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka