c-3 16.08.12, 23:29 jestem za tym żeby przestał,bo pracownik centrali nie powinien przesiadywać na forum w godzinach pracy, nie daje on dobrego przykładu dla innych Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ukryty_wafel Exworkredekfreudzie :) 16.08.12, 23:40 Exworkredekfreudc-3 napisał(a): > jestem za tym żeby przestał Pewnie, ze jesteś za tym. Psuje Ci zabawę, jestem tu jedynym przedstawicielem Centrali, nie pisze po Twojej myśli i do tego udowadniam, ze nie masz racji. >,bo pracownik centrali nie powinien przesiadywać na > forum w godzinach pracy, Exworkredekfreudzie, a Ty wciąż swoje. Ja juz napisałem, a to jest do sprawdzenia, ze poza wolnymi dniami i poza godzinaminpracy ja tu mam czasami chwile do zajrzenia. Mozna to sprawdzić. Ciebie tu nigdy nie pobije :) >nie daje on dobrego przykładu dla innych Ależ ja nie jestem od tego by brać ze mnie przykład :) Ja jestem Twoja antyteza! To Ty jesteś tu wzorem cnót wszelakich, miłości bliźniego, piewcy pokoju, pełen mądrości wszelakich... ki mi do Ciebie :) Idę spać :) I chociaż jutro pewnie tez będzie luzik, to jednak czas spać :) Nie lam sie Exworkredekfreudzie :) Nawet i jakbym sam siebie tylko popierał, to tu jeszcze zostanę :) buźka :) Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 16.08.12, 23:59 Ja uważam, że "ukryty wafel" powinien zamilknąć. Mam dosyć czytania tej bałwochwalczej nowomowy, ale jestem za tym, aby wrócił "wredny pieróg" z jego złośliwościami. Chyba wypowiedzi "wrednego pieroga" były bardziej konstruktywne. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 07:02 pkoformerworker napisał: > Ja uważam, że "ukryty wafel" powinien zamilknąć. Smutna wiadomość - nie zamilknie. >Mam dosyć czytania tej bałwoch > walczej nowomowy, No to jeśli cos uznasz za balwochwalcze, ze wstretem to odrzuc, nie czytaj, chron siebie :) > ale jestem za tym, aby wrócił "wredny pieróg" z jego złośliwo > ściami. Nie wróci. Umarł, is death :) niech żyje ukryty Wafel :) >Chyba wypowiedzi "wrednego pieroga" były bardziej konstruktywne. Oj to Ci chłopie pamiec zawodzi :) były dokladnie takie same, tylko Exworkredekfreud sie jeszcze tu nie rozkręcił. Miał juz początki fiksacji na moj temat. Kwestionował moja płeć :) Więc by mu sie mózg nie przepalil stałem sie mężczyzna. Dzięki temu hamulce mu Popuścily :) W babę nie mógł walić, w chłopa juz może. :) Odpowiedz Link
elkasa00 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 07:52 pkoformerworker napisał: > Ja uważam, że "ukryty wafel" powinien zamilknąć. Mam dosyć czytania tej bałwoch > walczej nowomowy, ale jestem za tym, aby wrócił "wredny pieróg" z jego złośliwo > ściami. Chyba wypowiedzi "wrednego pieroga" były bardziej konstruktywne. Zmiana płci była bardzo korzystna dla forum. Wredna była przemądrzala i stanowcza, kłótliwa , nie dająca się lubić. Może nie wracać. Wafel zaś jest kulturalny, cierpliwy, dosadny, z jajami, konkretny, przekonywujący i jednocześnie wielce opiekuńczy i pomocny . Nie wyobrażam sobie forum bez Wafla. Szkoda, że ukrytego -:) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Dla Exworkredekfreuda powinien przestać pisać 17.08.12, 08:09 elkasa00 napisała: > > Wredna była przemądrzala i stanowcza, kłótliwa , nie dająca się lubić. Może nie > wracać. Nie wóci - też jej nie lubiłem :) Kłotliwe babsko potwornie. > Wafel zaś jest kulturalny, cierpliwy, dosadny, z jajami, konkretny, przekonywu > jący i jednocześnie wielce opiekuńczy i pomocny . > Moment, moment - za słodko się zrobiło. Zaczne od poczatku kulturalny - to prawda, ale jestem cholerykiem, i czasami jak mnie coś tak najdzie, to wtedy potrafie trochę sobie ulżyć. Fakt, staram się to robić zawsze jak bandyta i gentleman w jednym :) Cierpliwy - to już odpowiedziałem Koledze Skuterowi - fakt, to moja druga cecha, bez niej mnie by dawno wywalili z Banku Dosadny - tak, jak najbardziej, zawsze wyznaję zasadę, że nie wolno w sobie trzymać emocji, trzeba je z siebie wyrzucić, dzięki temu, ja pisząc, zawsze piszę to co myślę, nie dobieram gładkich słówek, by się komuś cos tam podobało i nie ukrywam, że Exworkredekfreudc3 (coraz dłuższy się robi ten jego nick ile mozna tych klonów tworzyć!) powoduje, że jestem dosadny jeszcze bardziej :-) Konkretny też jestem - uważam, że liczą się tylko fakty, konkrety a pitolenie można sobie zostawić tylko na przepychanki :-) Kocham konkrety i mi na tym Forum mi strasznie ich brak. Cierpię z tego powodu katusze! Co do przekonywującego - to tu jest totalna padziocha. Nie zgadzam się, nie potrafię przekonywać. Stwierdzam, że tu naprawdę kazdy ma tak ugruntowane poglądy, że można z nimi co jedynie polemizować, ale przekonać się nie da. Mi się nie udaje. Pomocny to ja chcę być - na razie nikt w to nie wierzy, ludziska się strasznie boją i wogóle tez jest tu padziocha. A opiekuńczy? No mojego Exworkredekfreudac3 to ja bym naprawdę do serca przytulił, wyściskałbym go po prostu jak się patrzy, by się w końcu przestał bać, a przez to by przestał gryźć, kopać i nie dawać się przytulić. Ale ktos go bardzo mocno zbił i on już lala te rany liże, taki nasz nieboraczek jeden. Jakbym chciał się dowiedzieć, kto go tak skrzywdził, ale nie powie, bo on ma taką dumę wielką, że czuje się iż cierpi za miliony i idą za nim tysiące. Kochane to moje maleńkie i takie zgryźliwe Exworkredekfreudziątko puci, puci maleństwo moje :) > Nie wyobrażam sobie forum bez Wafla. Szkoda, że ukrytego -:) Musi być ukryty, musi. Nie dlatego, że się boi czy cóś, ale po prostu dlatego, że po cholerę komu jest potrzebne tutaj, że ktoś chce komuś pomóc? No i bezinteresownie tak? Taka pomoc interesowna, to taka autopromocja, której ja cholernie nie lubię. A ja sobie skromnie i bez rozgłosu robię swoje i tak ma już pozostać :) Jakby ludzie w realu się dowiedzieli co ja tu robię, łoj, to by się działo :) a tak? Spokój mam, nikt mnie na korytarzach nie zaczepia, czytają sobie to co tu sobie popisuje w wolnej chwili i są ciekawi, kto tak tu sobie pisze. No kto? A tu Wasza Niewidzialna Ręka :) Wafel ukryty :) Miłego dnia - pamietajcie, że długi weekend się tu kończy. :-) Odpowiedz Link
skuter44 Re: Dla Exworkredekfreuda powinien przestać pisać 17.08.12, 08:23 C-3 Nie odpowiadam na niestosowne pytania. Odpowiedz Link
q.p.r Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 05:09 c-3 napisał(a): > jestem za tym żeby przestał,bo pracownik centrali nie powinien przesiadywać na > forum w godzinach pracy, nie daje on dobrego przykładu dla innych niech pisze bo on bank zna i z sensem gada; centrala, oddzialy co to za roznica; kazdy gdzies pracuje, a firma jest jedna; przynajmniej gosciu sciga takich cwaniakow jak zgredex co to za wiele o banku nie wiedza, ale za najmadrzejszych chca tu uchodzic Odpowiedz Link
czuk1 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 07:36 Ale wątek. Ale pogląd. Ale wniosek. Na poziomie przedszkolaka. Z dziećmi nie powinno sie rozmaiać o banku. Ale. Jołopku. Dzielisz pracowników PKO BP na tych z terenu i tych z centrali. Podobnie jak robi to exworker. Dlaczego i w jakim celu? Jesteś przełożonym pracownika ? A przy tym piszesz nieprawdę . Dlaczego ? Daje zły przyklad innym ?? Co za idiotyczny wniosek. W wątku nie ma za grosz prawdy. Jest niemerytoryczny, niemądry, nieprawdziwy, mściwy, niegodny dorosłego człowieka. Jestem za tym by pracowniczka centrali kontynuowała swoją misję. Koniecznie. Jeśli może to przez wiele godzin. Kiedy chce, kiedy może niech funkcjonuje na forum. Jej wypowiedzi są madre, wiarygodne a oferta pomocy dla pracowników wspaniała. Odpowiedz Link
c-3 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 09:23 czuk1 napisał: > Ale wątek. Ale pogląd. Ale wniosek. Na poziomie przedszkolaka. > Jołopku. Dzielisz pracowników PKO BP na tych z terenu i tych z centrali. Podobn > ie jak robi to exworker. Dlaczego i w jakim celu? Daje zły przyklad innym ?? Co za idiotyczny wniosek. Jak masz kogoś obrazac emerycie to takze zamilcz, bo ja cie jelopkiem nie nazywam. Nie dziele ludzi, to Centrala podzielila ludzi na tych z centrali i na tych z oddzialow wg schematu. Taki podzial jest na intrze. Przyklad wafla pokazuje ze mozna pracowac w Centrali na wysokim stolku a za zadanie miec opieke nad forum. To ma byc zadanie godne pracownika powaznej instytucji? Sam masz idiotyczne wnioski Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 10:02 Exworkredekfreudc-3 napisał(a): Sorry, ale mam też poczucie szacunku do naszych Emerytów więc głos zabieram > > Jak masz kogoś obrazac emerycie to takze zamilcz, bo ja cie jelopkiem nie nazyw > am. Ale Cię nazwano i powinieneś się chłopie zastanowić, czemu tak Cię zwą. bardzo ważny jest dla człowieka feedback, dzięki temu możesz skonfrontować swoje widzenie siebie z widzeniem innych. Wściekasz ludzi. Niektórzy jak nasi drodzy emeryci, dzięki temu Forum miło wspominają czasy, jakie spędzili w naszej firmie, mają poczucie kontaktu z firmą więc bardzo Cię proszę - możesz sobie używać na mnie ile wlezie (wiem, masz z tym soprą trudność, łatwiej powiedzieć "zamilcz emerycie" - ale proszę Cię, zostaw w spokoju ludzi, którzy Cię nie lubią. Masz mnie, nienawidź mnie, niech Cię ta nienawiść i wściekłość zaślepia, nie masz jaj, to już wiadomo, ale wyżywaj się na mnie. Nie na starszych Pracownikach banku, którzy już swoje w życiu przeżyli i teraz jest czas, w którym mogą młodszemu jak ja pokoleniu coś przekazać, chociażby to, byśmy ich błędów nie popełniali. To, że nie masz szacunku do mnie, kobiet i siwych włosów pokazuje, żeś na pojecie jełopka zasłuzył dzięki sobie tylko i wyłącznie i tego co tu wyprawiasz. > Nie dziele ludzi, O nie! Jak to nie Exworkredekfreudzie!? Dzielisz! Nienawidzisz ludzi z Centrali, pokazujesz jacy są be, ćwe i kukuryku! Za to jak wspaniali są ludzie w terenie a Ty w szczególności, mimo iz jesteś Dyrektorem poza Bankiem. Dzielisz na takich, co jak twoje wszystkie klony liżą Ci rowek i na tych, z którymi się nie zgadzasz, wyzywasz ich i obrażasz, a potem jak Ci się odwiną, to biedactwo, ofiarę odstawiasz tutaj! I jakiś Ty biedny, nieszczęśliwy i krzyczysz do Admina - Mamusiu, biją! Kali ukraść krowę - to twoja zasada :) > to Centrala podzielila ludzi na tych z centrali i na tych > z oddzialow wg schematu. Bzdury Exworkredekfreudzie gadasz aż się patrzy. Ja napisałem już tekst bardzo obszerny, przez Ciebie i twoje klony pozygany jak się patrzy, w którym napisałem, że wszyscy Pracownicy Banku, pomimo tego, że mają rózne poglądy, wizje Banku i swojej pracy, są jedną Rodziną, która może miejscami się kłóci, czasami się rozwodzi, ale nadal pozostaje związana jednym, że są Pracownikami tego Banku. A przypomnij coś ty na to dictum odpowiedział! Nie była to eksplozna miłosci, pokoju, radości czy zrozumienia. W twoim wydaniu na pewno nie mogła być. Wszystkie Twoje klony pisza to samo. > Taki podzial jest na intrze. Jaki podział jest na Intrze?! Hę? Spojrzałem na Intrę i tam podziął widze na działy, produkty, dokumenty aplikacje, ale nie na Centralę i resztę świata :) > Przyklad wafla pokazuje > ze mozna pracowac w Centrali na wysokim stolku a za zadanie miec opieke nad for > um. Ty naprawdę Exworkredekfreud masz obsesję na moim punkcie. I sam wpadasz we własne sidła :) Po pierwsze, nie pracuję na żadnym wysokim stołku, może foelu, ale nie wysokim. Jestem taki malutki, ciupeńki trybiczek w organizacji zwanej PKO BP. Po drugie - z racji obowiązków, osiągnięć, mojego dobrego serca, pomagam innym a jak trzeba jestem jako ten Anioł Zemsty :) dzięki czemu coś tam mogę. Moim zadaniem nie jest opieka nad Forum. Natomiast faktycznie jestem tutaj w wolnej chwili. Dzisiaj np. jest długi piątkowy weekend, nikt z terenu nie dzwoni, jednego maila dostałem z regionu, krótki, w Centrali prawie ludzi nie ma, Klienci na wakacjach, nikt nic nie pisze, więc ja sobie tutaj zaglądam. Za chwilę zrobić się może piekło, więc siedzę i czekam. Tu też nikt nie pisze :) Nie wiem ile razy mam Ci Exworkredekfreudzie napisać, że ja tu z iPada najcześciej piszę, w drodze do/z pracy i wieczorem, jak już wszystkie śpią? > To ma byc zadanie godne pracownika powaznej instytucji? Pewnie, że nie - ale to Ty wymysliłeś i się dziwisz, że to się kupy nie trzyma. No patrz. Sam to wymysliłeś i się sam dziwisz, że to się kupy nie trzyma i masz pretensje, że Cię czuk nazwał jełopkiem! Ja będe bardziej stanowczy - jakie założenia, takie wnioski, a jaki mysliciel, to każdy widzi. No idiotyczne to jest chłopie :-) Idiotyczne! > Sam masz idiotyczne > wnioski No proszę, jak dziecko w piaskownicy :) Chodź tatuś Cie przytuli Ty mój biedniutki Exworkredekfreudzie :) Odpowiedz Link
c-3 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 09:44 > Jołopku. Dzielisz pracowników PKO BP na tych z terenu i tych z centrali. Od siebie dodam jeszcze tylko że jak chcesz zobaczyc podział to przeczytaj mój nick. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 10:01 c-3 UŻYTKOWNIK NIE AKTYWOWAŁ PROFILU Jesteś jak wielu z nas osobą nieznaną. Rzadko tu pisujesz. Twój nick nic mi mówii. Przeczytam inne wpisy. Na nazwanie Cię przepraszam. Zagalopowałem się. Ty przeczytaj jeszcze raz swój wpis na tym wątku. Odpowiedz Link
c-3 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 12:23 skuter44 napisał: > Na nazwanie Cię przepraszam. Zagalopowałem się. > Ty przeczytaj jeszcze raz swój wpis na tym wątku. Ty mnie przepraszasz w imieniu czuka? Czy jesteś czukiem i się zaagalopowales? Ja przyjmuje twoje przeprosiny. Przeczytalem swoj wpis jeszcze raz. Pracownik centrali powinienien byc wzorem do nasladowania dla innych. Czy wafel jest wzorem do nasladowania jako pracownik? To jest dyskusyjne, ale już z tej dyskusji rezygnuje. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 12:39 Przepraszam Cię w imieniu czuka. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 10:03 Exworkredekfreudc-3 napisał(a): > > > Jołopku. Dzielisz pracowników PKO BP na tych z terenu i tych z centrali. > > Od siebie dodam jeszcze tylko że jak chcesz zobaczyc podział to przeczytaj mój > nick. Który Exworkredekfreudzie? > Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 10:10 Żałosny jesteś z tym przypisywaniem wszystkim o zdaniu odmiennym mojego nicku. Nienawiść Cię trwai od środka i złość, one Cię zniszczą kiedyś. Sam hodujesz w sobie tą żmiję ale może zasłużyłeś. Rzadko spotkać człowieka tak bardzo ogarniętego agresją, nienawiścią, złością. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 10:38 Exworkredekfreud napisał: > Żałosny jesteś z tym przypisywaniem wszystkim o zdaniu odmiennym mojego nicku. Mój ty dziubdziulku :) od Ciebie bardziej żałosny nie będę. Pod kazdym klonem dzągle piszesz do mnie to samo. Więc nie lepiej zostać przy jednym nicku, przestać sie mylić, przeciez to skomplikowane - piszesz jedno pod jednym nickiem, potem zaraz się logujesz pod drugim, potem trzecim i tak w kółko. A piszecie to samo :-) > Nienawiść Cię trwai od środka i złość, Exworkredekfreudziku mój Ty kochany - a przestań niedobry tak wszystkich sądzić jedną miarą! :-) To, że Ty się zapluwasz i wściekasz nie znaczy, że innych trawi od środka cokolwiek albo złość. Od środka nic mnie nie trawi. No czasami mam zgagę. Ale mają ją wszyscy, którzy odżywiają się nieregularnie :) >one Cię zniszczą kiedyś. To Ty się o to zupełnie nie martw. To mnie zniszczą a Ty tu będziesz tworzył kolejne klony, które dyskutując z sobą sprawią, że pozostaniesz tylko ty w 10 osobach :) Ja jestem potrzebny, działam jak ta mszyca na krzaku, która zjada pączkującego grzybka :-) > Sam hodujesz w > sobie tą żmiję ale może zasłużyłeś. > Hodować w sobie można co najwyżej tasiemca, albo jakąś glistę lub nicienia. Nie jest to przyjemne, zapewniam. Natomiast co Ty sie tak tym wszystkim martwisz? Przecież ciagle tu robisz swoje hokus pokus zgiń maro przeprzydła Waflu wredny taki i owaki :) Jak mnie coś zeźre, to mnie zeźre. Powinieneś się kurna cieszyć a nie tak przejmować! Bo sam się wrzodów nabawisz i co będzie? Bedę Cie miał na sumieniu! :-) Dbaj o siebie mój ty puci puci Exworkredekfreud ziku w 10 osobach cipuńki :) > Rzadko spotkać człowieka tak bardzo ogarniętego agresją, nienawiścią, złością. Poszedłem na chwilę do toalety i popatrzyłem czy mnie coś nie ogarnia. I powiem Ci, że poza bąkami moich szanownych kolegów, radosnego popierdywania z toalety obok nic mnie nie ogarneło. Agresja? A co to jest? Nienawiść? Mój Ty Boże - a kysz, a kysz. Złość? No co ty, chodź tu do mnie, przytule Cie do memłona i pocieszę :) Biedactwo ty moje :) Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 10:51 Radosne są te Twoje wpisy. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 11:49 Przyszło Ci na myśl, że uprawiasz na mnie klasyczny mobbing ? Odsyłam do definicji mobbingu a później poczytaj swoje wypociny. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 13:20 exworkredekfreudc-3 napisał: > Przyszło Ci na myśl, że uprawiasz na mnie klasyczny mobbing ? Nie przyszło. Ja wiem Exworkredekfreudzie, że tonący brzytwy się chwyta, ale pójdę tym tropem, ok? Jaka jest definicja klasycznego mobbingu? Cytuję: "Mobbing oznacza prześladowanie podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy. " Nie jesteś moim podwładnym, współpracownikiem, nie jesteśmy w miejscu pracy, bo Ty pracujesz w innej firmie niż ja. Odpowiedź jest więc prosta. Nie, nie uprawiam mobbingu. Ale... jest jeszcze ciąg dalszy w temacie mobbinu, tu też zacytuje: "Mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników" Niom - i teraz śpiesze wyjaśnić. Nie jesteś moim pracownikiem, współpracownikiem, mężem i żoną (to by było na tyle, gdybyś chciał mnie oskarżyć o molestowanie seksualne, albo gwałt małżeński), dzieckiem, synem czy córką (gdyby chodziło o przemoc domową). To po pierwsze. Po drugie: nie poniżam Cię. Po trzecie: tak, ośmieszam, bo ja wyznaję zasadę, że lepiej kogoś ośmieszyć, niż dać się sponiewierać. Więc Cię osmieszam. A za co? Mianowicie za to, że chcesz stąd ludzi wyrzucać za poglądy, że wyzywasz ich od chamów, głupców i innych Ci znanych słów obelżywych, bo uważasz, że tylko Ty masz rację, bo się czepiasz i jesteś typowym trollem, który rozwala wszystko wokół kiedy nie ma racji i nikogo mu się nie udaje przekonać... i mógłbym tu wymieniac wszystkie Twoje winy i wyczyny, ale po co? Kiedy Ty chłopie tu prześladowałeś innych, tworzyłeś tysiące wątków, by niewygodne wątki ukryć, kiedy tu rozrabiałeś, manipulowałeś nieudolnie robiąc po prostu potęzny bajzel i twierdząc, że coś tu wieje, coś tu kapie ale nie to nie ty, to ja postanowiłem jednogłośnie, bo jestem sam i nikt za mną nie stoi, że ja Ci utrę nosa i poczujesz, że tu na Forum tak się nie godzi postepować. Oczywiście Ty zaraz powiesz, jak ja śmię, jaki uzurpator jestem, a ja Ci odpiszę - tak, ja śmię, ja jestem taka jednoosobowa armia i postanowiłem Ci pokazać, że droga, którą kroczysz jest zła. Powoli ją widzisz. Widzisz już, że tysiące za Tobą nie pójdą, widzisz już, że ludzie są wściekli na Ciebie, że Twoje manipulacje są nieskuteczne. A ja mam ubaw, który mi dostarczasz. Samoocenę masz tak wysoką, że nic jej nie obniży, a eliminujesz się i odizolowujesz sam - bo raz - zwolniłeś się z banku i g... wiesz o nim co się w nim dzieje teraz, to po pierwsze, a po drugie - odizolowujesz się, bo obrażasz każdego, kto ma inne poglądy i palcem Ci pokazuje, co robisz. Ty takiego chcesz odizolować, sponiewierać, obrazić i czekasz, aż Ci się to uda. Tak tworzysz sam podziały, które powodują, ze nawet osoby, które np. ze mną się w wielu rzeczach nie zgadzają, mają Cię już dośc. Za to Ty chłopie spełniasz definicję Trolla, oto ona: [b]Troll [/b]([i]łać. Trollus Internauticus[/i]) - to osoba najczęściej spotykana w sieci, który uprawia trollong. Termin „trollowanie” pochodzi od ang. Trolling for fish – metoda łowienia ryb na haczyk, błystkę, ponieważ troll „zarzuca haczyk”, poruszając kontrowersyjny temat, często niepotrzebnie, aby wywołać kłótnię. Poprzez wsteczną etymologię uprawiających trollowanie nazwano trollami (od legendarno-baśniowych stworów z mitologii nordyckich). Mamy kilka typów Trola: [b]Trollus Vulgarnis[/b] - jego wypowiedzi charakteryzuje nieznajomość bogactwa słownictwa mowy ojczystej. Większość przymiotników, rzeczowników i czasowników przez niego używanych ma wspólny rdzeń wywodzący się ze słów zawartych w standardowym słowniku uliczno-więziennym. Często, aby zaprezentować swoje umiejętności gramatyczne, prowadzi prywatną korespondencję z osobami dyskutującymi z nim na forach. Ty jesteś cżesto spotykaną odmianą trolla: [b]Trollus Flameicus [/b]- świadomie, w sposób prowokacyjny porusza kontrowersyjne tematy, nieodmiennie prowadzące do awantury wśród dyskutantów. W trakcie trwania wymiany zdań, co jakiś czas wysyła wiadomość podgrzewającą atmosferę. Najczęściej spotykane odmiany tego podgatunku to: [b]var. Ortographae [/b]- z braku argumentów nietaktownie publicznie wytyka innym błędy językowe. [b]var. Senecus [/b]- zarzuca innym niedojrzałość i niepoważny wiek [b]var. Phinansis [/b]- krytykuje każdy sposób wydawania pieniędzy niezgodny z jego własną filozofią [b]var. Academicus[/b] - notorycznie sugeruje niski poziom wykształcenia i inteligencji adwersarza oraz jego nieuctwo [b]var. Religiaceae[/b] - lubuje się w kłótniach o tematyce związanej z religią [b]var. Medicus alternetivneae [/b]- fanatycznie przekonany o cudownych właściwościach różnych diet, napojów i alternatywnych sposobów leczenia, obraża osoby korzystające z dobrodziejstw medycyny konwencjonalnej i wiedzę medyków, przy okazji (namolnie i natarczywie) dając niezliczone przykłady cudów terapii, w którą wierzy. [b]var. Pseudosavoirus-vivre [/b]- zarzuca rozmówcom brak kultury osobistej, znajomości zasad dobrego wychowania i netykiety, robiąc to w sposób znamionujący kompletny brak znajomości zasad savoir-vivre. Wystarczy? >Odsyłam do defini > cji mobbingu a później poczytaj swoje wypociny. Ty jednak jesteś : albo [b]Trollus Floodicus [/b]- generator wielkiej ilości nic niewnoszących do dyskusji wypowiedzi. Często do poprzedniego postu dopisuje jeden wyraz. Wątek zaatakowany przez ten rodzaj Trolla staje się szybko nieczytelny i bezsensowny. albo : [b]Trollus Patologicus Camelleonia [/b]- najbardziej poszkodowany przez syndrom GNIDA, którego jedynym celem w życiu jest przeszkadzanie i dokuczanie innym użytkownikom sieci. Posiada on stałe cechy wszystkich wyżej wymienionych gatunków Trolli, występujące jednocześnie lub wymiennie. Wiem, zaraz dopatrzysz się tego, że to ja jestem trollem - śpiesze wyjasnić. Ja faktycznie osmieszam ale tylko Ciebie i Twoje klony. Niom. Coś jeszcze chcesz mi zarzucić? Nie gwałcę dziewic, wyprzedzę Twoje pod moim adresem sądy. Nie gwałcę, nie jem niemowląt i mam luzy w pracy - ale tylko dzisiaj. Buźka :) Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 13:25 Wafelku, jak zwykle chwytasz się słów i zwrotów nie odnosząc się w ogóle do treści. Twoje zachowanie wobec mnie nosi wszelkie cechy mobbingu : taktyka upokorzenia nieuzasadniona krytyka zniesławienie wyśmiewanie nieodpowiednie żarty sarkazm taktyka zastraszenia używanie wulgaryzmów taktyka pomniejszenia kompetencji taktyka izolacji taktyka poniżania taktyka utrudniania wykonywania pracy - tu pisania Twoje pisarstwo wyczerpuje znamiona mobbingu. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 13:27 To właśnie takich jak Ty należałoby pozwalniać aby ten bank odzyskał ludzką twarz. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 13:32 Tak, tak, jesteś Tym, z kim miałeś zamiar walczyć pomagając pracownikom. Potrzebowałem trochę czasu, aby z Ciebie to wydobyć w pełni. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:22 exworkredekfreud napisał: Powiem Ci exworkredekfreudzie, że zadajesz mi coraz trudniejsze zagadki > Tak, tak, jesteś Tym, z kim miałeś zamiar walczyć pomagając pracownikom. > Stosując Twoją logike wynika z tego, że ja jestem tym, z kim powinienem sam walczyć? Czyli by pomóc Pracownikom Banku, mam walczyć z sobą? Kurcze, trudne to jest. Ok, postaram sie. Ja Twoje trudne bo nielogiczne wnioski porównam do takiego właśnie przypadku, stosują paralelę małżeńsko-rodzinną. Czytaj: A mianowicie: To co mówisz jest podobne do sytuacji, w której ja bym się ożenił z wdową. Moja żona ma córkę w wieku 25 lat. Tak się złożyło, że mój ojciec ożenił się z córką mojej żony. Tym samym, mój ojciec stał się moim zięciem, gdyż poślubił moją córkę. W związku z tym, jest ona jednocześnie moją córką i macochą. Mojej żonie i mnie urodził się w styczniu syn. To dziecko jest bratem żony mojego ojca, czyli jego szwagrem. Jednocześnie, będąc bratem mojej macochy jest moim wujkiem. Czyli - mój syn jest moim wujkiem. Żona mojego ojca, czyli moja córka powiła na Wielkanoc chłopczyka, który jest jednocześnie moim bratem, gdyż jest synem mojego ojca, i wnukiem, ponieważ jest synem córki mojej żony. Jestem więc bratem mojego wnuka, a będąc mężem teściowej ojca tego dziecka, pełnię jakby funkcję ojca mojego ojca, pozostając bratem jego syna. Jestem wobec tego własnym dziadkiem. Dlatego proszę Exworkredkufreudzie kochany Ty mój abstrakcie, uprzejmie byś mnie nie zabijał śmiechem :) Ja tam wszystko zniesę - nawet molestowanie seksualne i mobbing w sieci, ale proszę, zadawaj odrobinę łatwiejsze zagadki :) ok? Wierząc w zrozumienie mojej sytuacji Exworkredekfreudzie pozostaję z poważaniem Ukryty Wafel :-) Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:27 Jak masz rozwolnienie, że cały dzień siedzisz w kiblu i piszesz z Icośtam to może zaproponować Ci jakiś lek ? Mamy już XXI wiek. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:52 Exworkredekfreud napisał: > Jak masz rozwolnienie, A gdzie ja napisałem sierotko Ty moja, że ja teraz mam rozwolnienie? Pewnie chiałbyś bym miał, prawda? Ale tu Cię zaskoczę. Nic podobnego - owszem, postawiłem przepisowego stolczyka, ale to już było dawno. Z rańca, jak u kazdego zdrowego samca :) Ponieważ rzuciłeś hasło, że ja w Banku nie pracuję, to ja postanowiłem dzisiaj popisać w przerwach z mojego służbowego komputerka. Teraz Admin tego Forum będzie wiedział, że ja pisze z IP Banku PKO BP i dziennikarzem nie jestem :-) O! Tak zdementowałem Twoje kolejne insynuacje. A ponieważ niebezpiecznie chcesz mi zajrzeć w d.... to prosze Cie byś sie odsunął bo pierdne oko zalepię, nozdrza zagazuję i co wtedy? Szkoda by mi Ciebie było :) panie Dyrektorze, co możesz siedzieć w sieci :) codziennie w godzinach pracy :) Napisałem już parę razy, ale Ty skleroze masz, wiec powtórzę. Dzisiaj mam luzy. Capisce?! Luzy, mało roboty, mam jednego upierdliwego dyrektora z regionu, który boi się sam podjąć pewną decyzje, więc w przerwach pisząc mu co ma zrobić, a tu piszę tu do Ciebie. O, i patrzaj jaką ja mam nieciekawą robotę :) > że cały dzień siedzisz w kiblu i piszesz z Icośtam Nie z icośtam, ale z i-Pada, to taki t-a-b-l-e-t firmy Apple (z Ameryki, chociaż robiony w Chinach i Tajwanie) - przenośmy mały dziubdziuni komputrek, bardzo przydatna bźdźiągiew, pozwalająca mieć dostęp do sieci w kazdym miejscu świata. jak byłem na urlopie, to też tu pisałem, chociaż byłem daleko. Tak samo jak jade w delegację, w pociągu, samochodzie (ale nie w samolocie), w łóżku jak leżę i żona mi śpi, to ja sobie dzięki niemu piszę :-) Fajne nie? W t-Mobile jest promocja, na każdą kieszeń! Za jedyne 80 zł miesięcznie możesz sobie takie cóś kupić z dostępem nielimitowanym 10GB w 4 S :-) Wal jak w dym, a będziesz też takie i-cóś miał :) > to mo > że zaproponować Ci jakiś lek ? Dziękuję - nie trzeba, a co Ty używasz? > Mamy już XXI wiek. O Boże! Nie wiedziałem - jak ten czas kurna leci - no patrzaj! Tylko jak Ty widzisz, że jesteśmy w XXI wieku, a nie wiesz na czym i o czym piszę? To znaczy się, ja jestem jeszcze w XX a Ty w XX i pierwszym?! O w mordę - koniec świata :) Buźka :) Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:57 No to prostatę albo cokolwiek innego bo nie wyobrażam sobie, że piszesz cały dzień będąc w pracy, nie chwytaj za słowa bo to nudne, mobberze. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:58 Ah, przepraszam, przecież ty masz zawsze wolne - albo długi weekend, albo czekasz na klientów, albo nikgo w biurze nie ma, albo nikt nic od ciebie nie chce. Nie chiałem urazić. Fajna praca. Też bym uważał takie pracodawcę za kurna lidera co pozwala całymi dniami siedzieć w sieci i jeszcze za to płaci. Mobberku. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 15:25 exworkredekfreud napisał: Wiesz, zauwazyłem, że Ty piszesz strasznie podniecony - wysyłasz dwa maile na jeden watek. Może najpierw się trichę skup a potem by nie mnozyć odpowiedzi, to pisz jednego maila? Mi będzie łatwiej ale i innym również. Ty wystarczy, że się opanujesz :) Więc by było łatywiej, w jednym poście odpisuję na twoje dwa :) >No to prostatę albo cokolwiek innego bo nie wyobrażam sobie, Exworkredekfreudzie :) a co Ty sobie możesz wyobrażać? Przecież może masz i bujną wyobraźnię, ale nie wiesz nic o mnie i mojej pracy? Wiesz - ty strasz się coś tam dowiedzieć, jak Przewodniczacy Dwojga Nazwisk, tylko obaj macie jeden problem, macie za bójną wyobraźnię. Więc kombinuj dalej - myśl o moim odbycie, prostacie, nerkach, jelitach i mojej śmierci, ale i tak z tego powodu nie będzie Ci lepiej :) Ja się Twoich wyobraźeń nie boję :) Jeśli chcesz na bazie mojego tu pisania coś wykoncypować, nie bronię Ci. Ale znając twoje problemy z myśleniem wiem, że do niczego konstruktywnego nie dojdziesz - o to jestem spokojny :) >że piszesz > cały dzień będąc w pracy, Źle - piszę cały dzień w przerwach pomiędzy pracą. O patrz, na to nie wpadłeś prawda? Ale ciekawsze jest Panbie Dyrektorze, że Ty robisz dokładnie to samo. I ... to, że Ty piszesz dniami i nocami tutaj, to jest chwalebne, ale ja pisząc tu tylko między 6:00 a 7:30 oraz między ok 16:30 a 00:00 kiedy idę spać (poza drobnymi wyjatkami, takimi jak dzień dzisiejszy i wczorajszy) to już jest be. Chłopie... ale sobie jaja robisz, że hej :) > nie chwytaj za słowa bo to nudne, mobberze. Ale mnie wciąż czytasz i cały czas robisz to co ja chce. Wiesz czemu? Bo podświadomie wiesz, że dobrze piszę, lubisz mnie czytać, gula Ci skacze, ale już, żeś się od mojego pisania uzależnił :-) Dlatego możesz mnie obrażać, jak innych - to Twoja cecha identyfikacyjna - ale po mnie to spływa. Będziesz mnie czytał, nie opanujesz się i będziesz odpisywał dając mi powody, do dalszych wpisów i tak będzie się to kręciło :) > Ah, przepraszam, przecież ty masz zawsze wolne A skąd to wiesz? No nie wiesz, bo to nieprawda. > - albo długi weekend, Zgadza się. Nie wiem czy wiesz, ale 15tego było Święto i masa ludzi wyjechała. W całej Warszawie byłyby luzy, gdyby nie awaria w metrze. > albo czeka > sz na klientów, Czasami tak. Spóźniają się, a ja czekam cierpliwie i wtedy sięgam po ten I-Pad i sobie tu piszę. Wolno, to piszę. :) > albo nikgo w biurze nie ma, Też tak czasami bywa, a jakże. Ale rzadko - wolę już sobie pojechać do domu i sobie coś po drodze popiać np. w tramwaju :) > albo nikt nic od ciebie nie chce. Tak to prawda, rzadko ale czasami nikt ode mnie nic nie chce. Bo widzisz, nie wiem czy wiesz, ale mnie rozliczają nie za siedzenie w pracy, ale za wykonaną pracę. Tak, za efekty a nie za to ile czasu na to co robię poświęcam. Ale na to nie wpadłeś? :-) A jakże :) > N > ie chiałem urazić. Fajna praca. Nie jest fajna. Naprawdę nie chciałbys robic tego co ja robię. > Też bym uważał takie pracodawcę za kurna lidera > co pozwala całymi dniami siedzieć w sieci i jeszcze za to płaci. No co Ty - przeciez Ty nie wiesz co ja robię? To skąd takie wnioski? Panie Dyrektorze - to pan siedzi dniami i nocami tutaj i jeszcze jest Dyrektorem i co? Panu tak wolno? Szefoiwie wiedzą? Bo moi wiedzą, że tu zaglądam bo sami zaglądają :) Trolliku Ty mój puci puci :) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:13 exworkredekfreud napisał: > To właśnie takich jak Ty Mordo Ty moja :-) a co Ty o mnie wiesz? Przecież Ty nawet nie kojarzysz, z jakich Ty nicków piszesz :) >należałoby pozwalniać aby ten bank odzyskał ludzką twa > rz. Ja mam nieludzką twarz - :-) normalnie krowy na mój widok dają skwaśniałe mleko, kury przestają sie nieść, bociany zawracają, morza się cofają, dzieci płaczą a Exworkredekfreud zaczyna kwilić :) tylko, że widzisz... Bank wcale nie pokazuje nigdzie mojej szpetnej facjaty :-) Ty ją tylko widzisz, nawet nie ja :) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:09 exworkredekfreud napisał: > Wafelku, jak zwykle chwytasz się słów i zwrotów nie odnosząc się w ogóle do tre > ści. To Ty tak uważasz, bo albo nie rozumiesz słowa pisanego, albo rozumiesz tylko siebie :) Generalnie tym się nie przejmuję :) > > Twoje zachowanie wobec mnie nosi wszelkie cechy mobbingu : No widzisz, ja swoje Ty swoje i tak sobie pogadujemy od dłuższego czasu. Trollujesz na całego :) > > Twoje pisarstwo wyczerpuje znamiona mobbingu. Podaj mnie więc do sądu :-) No co? masz dowody? Leć do sądu :) Buźka :) Odpowiedz Link
odkryty_joker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 22:43 Waflu, czy może ktoś już do Ciebie napisał na priva? Jeśli nie, to albo używasz za słabych argumentów i jesteś zbyt mało przekonujący dla czytelników powodując ich nieufność, albo wszyscy czytelnicy są zadowoleni i nie potrzebują korzystać z Twojej pomocy :) Moim zdaniem raczej chodzi o tą nieufność :) Ludzie Ci nie ufają Waflu bo nie jesteś wiarygodny :) Siedzisz całe dnie w ubikacji i piszesz z ipoda :) Następnym razem jak będziesz w ubikacji pisał na forum to zrób sobie zdjęcie i wyślij mi na maila :) W mojej pracy Waflu jak ja nie przekonam klientów, żeby założyli rachunek lub wzięli pożyczkę, to jestem z tego rozliczany. Czy Ciebie ktoś rozliczy z tego, że Tobie nie udało się wzbudzić zaufania wśród forumowiczów? Czekam na Twój wpis z kuchni, podczas niestrawności :) Może też Alma się odezwie i zacytuje jakiegoś filozofa lub ateistę :) Ona tak lubuje się w rozwarstwieniu społeczeństwa, pewnie marzy o tym, aby w Polsce było takie rozwarstwienie jak w USA :) Miłej nocy :) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 00:20 Exworkredekfreud _joker napisał(a): > Waflu, czy może ktoś już do Ciebie napisał na priva? Ty do mnie nie napisałeś :) > Jeśli nie, to albo używasz > za słabych argumentów I tu Cię zaskocze. Ludzie zwykle potrzebują czasu. Zaufanie buduje sie bardzo długo. Ja sie nie spieszę bo w realu mam co robić :) Na szczęście mnie nie interesują ich dane osobowe. Nawet co robią. Tylko co wiedza o pewnej kategorii zdarzeń, o których to juz pisałem. Ta ich wiedza odnośnie nieprawidłowości jakich są świadkami i ofiarami mnie interesuje. Admin juz wie, ze pracuje w Banku, zna moje IP i może to potwierdzić. To, kim jestem, wiedza juz wszyscy, którzy potrzebują wiedzieć. I jest ok :) do przekazania mi informacji ktora np. Niektórym pozwoli odetchnąć i zdjąć im brzemie z barków Wiedza kim jestem w Centrali do niczego nie jest potrzebna. >i jesteś zbyt mało przekonujący dla czytelników Exworkredekfreudzie wiesz co jest jednym z elementów, ktore każda Twoja postać odsłaniają? Jedna z nich jest to, ze Ty zawsze musisz mówić w liczbie mnogiej, jakby za Tobą stały tłumy Ciebie popierających :) a ich tam nie ma :) więc wyluzuj mów tylko za siebie :) >albo wszyscy czytelnicy są zadowoleni i nie potrzebują korzyst > ać z Twojej pomocy :) Prawdopodobnie tak wlasnie jest. Jeśli tak jest, to bardzo mnie to cieszy. Gdybyś pamiętał co pisze, to wiedzialbys, o jakie informacje i chodzi. Np. W innym wątku o powracających do pracy naszych mamusiach stwierdzies, ze moja pomoc jest nic nie warta, bo nie mogę udzielić odpowiedzi na zadane tam pytania. A ja po pierwsze, nie jestem ich przełożonym, nie mam żadnych informacji o nich, sam nie jestem na macierzynskim i po prostu nie wiem jak mam im pomoc. Natomiast ty w swoim Exworkredekfreudowskim stylu uważasz, ze ja mam robić to co Ty chcesz. I guzik. Bo ja robię tylko to, co ja chce a ty musisz mnie czytać :) Więc przypomnę, nie jestem od wszystkiego. Mnie interesują tylko dane o przypadkach w których pracownicy widza nieprawidłowości wynikające z łamania prawa. Przepisów, zasad, procedur co jest lub może byc przyczyna zawodowych problemów tu czytających lub piszących. Tomcio by chcieli powiedzieć komuś wyżej a sie boja. To tak w wielkim skrócie, bo powtarzać to co ja juz wiele razy napisałem nie mam zamiaru. Tak więc podsumowując, w zakresie mojej pomocy nie jest spełnianie Twoich zachcianek i kaprysow, ani informowanie czy powracająca do pracy młoda mama, dostanie podwyżkę i jaka. To wie tylko i wyłącznie jej szef. A ponieważ ona prosiła o merytoryczna pomoc a nie jakies pyskowki w tamtym wątku niestety ci tam juz nie odpowiem. >Moim zdaniem raczej chodzi o tą nieufność :) Pewnie tak. Ale nie martw sie. Ludzie zaczną mnie czytać i myśleć. I jeśli pomyślą i poczytają mnie dłużej, a także poczytają inne osoby i zobaczą jak sobie radzę z takim Exworkredekfreudem i jego kolejnymi klonami, nagle może jeden pomyśli, ze ten Wafel może jednak pomoc. Spróbują :) A jeśli ja pokaże, ze jestem skuteczny, to ta osoba tu zapewne o tym opowie i dopiero wtedy może pojawi sie zaufanie. Zaufanie na gębę? Ja jestem realista Exworkredefraudzie :) i profesjonalista. Nikt nikomu nie zaufa ani w sposób w jaki Ty tu uskuteczniasz swoje obrazanie innych, ani przez moje gadanie. Zapewniam Cię, ze są tu juz osoby, ktore zastanawiają sie czy jednak nie zaryzykować na zasadzie "raz kozie smierć" Wielu ludzi nie ma takiej okazji jaka ja tu stwarzam :) Osobiście ja i pare osób zadbaliśmy, by ludzie tutaj nie mówili za dużo. Pisalo o tym kilka osb i ja też. Bo nie każdy tu jest przyjacielem, a Ty sam pracujesz dla konkurencji. Mam dla Ciebie propozycje. Sam mi sie wystawiasz, więc jest to proste. Jeśli pracujesz w Banku jak deklarujesz, to powiedz mi tylko, gdzie wTwoim oddziale mam zawiesić karteczkę z "pozdrowieniami od Wafla"? Mozesz napisać a ja juz zadbam by sie stało :) To przekonasz sie, ze mówię prawdę i nie będziesz mi tu juz pitolic farmazonów. Brak takiej informacji bedzie oczywistym dowodem, ze jesteś spoza Banku :-> > Ludzie Ci ni > e ufają Waflu bo nie jesteś wiarygodny :) No to moze Ty udowodnisz, ze nie jestem? Lista spraw, ktore dla uwaznych czytelnikow pozwala jednak mi wierzyc, jest dluga. Wystarczy poczytac pare rzeczy o ktorych tu pisalem :) Ja sie nie martwie o swoja wiarygodnosc. I bardzo dobrze, ze ludzie tu są nieufni. To dobrze o nich świadczy. Albo świadczy tylko o tym, ze nie maja informacji, ktore pozwoliłyby mi im pomoc. >Siedzisz całe dnie w ubikacji i pisze > sz z ipoda :) Tia.... To kolejny tekst powielany przez klony Exworkredekfreuda :) To juz nudne jest :) Wyjaśnilem to juz wyżej. Przewin sobie pare wątków w górę :) >Następnym razem jak będziesz w ubikacji pisał na forum to zrób so > bie zdjęcie i wyślij mi na maila :) Chciałbyś zboczeńcu :) a Twoja żona wie, ze nagabujesz facetów w sieci i zbierasz zdjęcia gości w ubikacji? Wątpię :) >W mojej pracy Waflu jak ja nie przekonam kl > ientów, żeby założyli rachunek lub wzięli pożyczkę, to jestem z tego rozliczany Zapewne tak. W naszym Banku ludzie są rozliczańi z tego ile sprzedali, a nie ile nie sprzedali :) Tym sie różni praca w moim Banku i u Ciebie konkurencja :) > . Czy Ciebie ktoś rozliczy z tego, że Tobie nie udało się wzbudzić zaufania wśr > ód forumowiczów? Nie Exworkredekfreudzie. Nie rozliczy. Bo widzisz, ludzie mojej firmie twierdza, ze ludzie tylko plotki powielaja na tym forum, są w stanie tylko obrażać i atakować. Za to nie maja nic wiecej do powiedzenia. Ja w realu powiedziałem, ze to sprawdze. Jeśli więc nikt do mnie nie napisze, paniki nie będzie. Okaże sie ze mieli racje. I to wszystko. Moje MBO jest inaczej ustawiane niz to mają inni. Plany mam zrealizowane i przekroczone o wiele wiele procent :) >Czekam na Twój wpis z kuchni, podczas niestrawności :) Czekaj tatko latka :) Zrobiłbyś cos pozadniejszego? :) zamiast napisać kolejnego maila pod lewym nickiem, który tylko pokazuje jak bardzo jesteś bezsilny :) Dobranoc :) Odpowiedz Link
odkryty_joker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 08:40 ukryty_wafel napisał: > Ty do mnie nie napisałeś :) I nie napiszę :) Możemy tylko spokojnie porozmawiać na forum, pod warunkiem, ze będziemy przestrzegać Netykiety, Regulaminów itd :) > I tu Cię zaskocze. Ludzie zwykle potrzebują czasu. Zaufanie buduje sie bardzo d > ługo. Ja sie nie spieszę bo w realu mam co robić :) Pewnie, że masz co robić w realu :) Siedzieć na wirtualnym forum od świtu do północy :) > > Na szczęście mnie nie interesują ich dane osobowe. Nawet co robią. Tylko co wie > dza o pewnej kategorii zdarzeń, o których to juz pisałem. > Ta ich wiedza odnośnie nieprawidłowości jakich są świadkami i ofiarami mnie int > eresuje. > Admin juz wie, ze pracuje w Banku, zna moje IP i może to potwierdzić. To, kim j > estem, wiedza juz wszyscy, którzy potrzebują wiedzieć. I jest ok :) do przekaza > nia mi informacji ktora np. Niektórym pozwoli odetchnąć i zdjąć im brzemie z ba > rków Wiedza kim jestem w Centrali do niczego nie jest potrzebna. Jaka kategoria zdarzeń Ciebie interesuje i dlaczego chcesz o tym dyskutować na publicznym forum, zamiast wysłać ze swojej służbowej skrzynki maila do wszystkich pracowników, że chcesz im pomóc? Czy oficjalna droga nie będzie lepsza i skuteczniejsza niż droga forumowa? :) > Exworkredekfreudzie wiesz co jest jednym z elementów, ktore każda Twoja postać > odsłaniają? Jedna z nich jest to, ze Ty zawsze musisz mówić w liczbie mnogiej, > jakby za Tobą stały tłumy Ciebie popierających :) a ich tam nie ma :) więc wylu > zuj mów tylko za siebie :) Tak masz rację mówię w liczbie mnogiej i stoją za mną tłumy :) > Prawdopodobnie tak wlasnie jest. Jeśli tak jest, to bardzo mnie to cieszy. > Gdybyś pamiętał co pisze, to wiedzialbys, o jakie informacje i chodzi. > Np. W innym wątku o powracających do pracy naszych mamusiach stwierdzies, ze mo > ja pomoc jest nic nie warta, bo nie mogę udzielić odpowiedzi na zadane tam pyta > nia. > A ja po pierwsze, nie jestem ich przełożonym, nie mam żadnych informacji o nich > , sam nie jestem na macierzynskim i po prostu nie wiem jak mam im pomoc. > Natomiast ty w swoim Exworkredekfreudowskim stylu uważasz, ze ja mam robić to c > o Ty chcesz. > I guzik. Bo ja robię tylko to, co ja chce a ty musisz mnie czytać :) Wiem już że wolisz pokłócić się z Exworkerem, niż napisać pare słów otuchy młodym matkom wracającym z urlopu :) Wiem, że robisz to co chcesz :) > Więc przypomnę, nie jestem od wszystkiego. Mnie interesują tylko dane o przypad > kach w których pracownicy widza nieprawidłowości wynikające z łamania prawa. Pr > zepisów, zasad, procedur co jest lub może byc przyczyna zawodowych problemów tu > czytających lub piszących. > Tomcio by chcieli powiedzieć komuś wyżej a sie boja. Bawisz się w antyterrorystę, CBŚ itd? :) > > To tak w wielkim skrócie, bo powtarzać to co ja juz wiele razy napisałem nie m > am zamiaru. Tak więc podsumowując, w zakresie mojej pomocy nie jest spełnianie > Twoich zachcianek i kaprysow, ani informowanie czy powracająca do pracy młoda m > ama, dostanie podwyżkę i jaka. To wie tylko i wyłącznie jej szef. > A ponieważ ona prosiła o merytoryczna pomoc a nie jakies pyskowki w tamtym wątk > u niestety ci tam juz nie odpowiem. Dobrze, nie odpowiadaj mi tam :) Odpowiedź mi tutaj :) > > Pewnie tak. Ale nie martw sie. Ludzie zaczną mnie czytać i myśleć. I jeśli pomy > ślą i poczytają mnie dłużej, a także poczytają inne osoby i zobaczą jak sobie r > adzę z takim Exworkredekfreudem i jego kolejnymi klonami, nagle może jeden pomy > śli, ze ten Wafel może jednak pomoc. Spróbują :) A jeśli ja pokaże, ze jestem s > kuteczny, to ta osoba tu zapewne o tym opowie i dopiero wtedy może pojawi sie z > aufanie. Zaufanie na gębę? Ja jestem realista Exworkredefraudzie :) i profesjon > alista. Nikt nikomu nie zaufa ani w sposób w jaki Ty tu uskuteczniasz swoje obr > azanie innych, ani przez moje gadanie. Zapewniam Cię, ze są tu juz osoby, ktore > zastanawiają sie czy jednak nie zaryzykować na zasadzie "raz kozie smierć" > Wielu ludzi nie ma takiej okazji jaka ja tu stwarzam :) Pewnie, że nie ma ;) Są oficjalne drogi komunikacji w takich sprawach , nawet nasz pracodawca je promuje :) > > Osobiście ja i pare osób zadbaliśmy, by ludzie tutaj nie mówili za dużo. Pisalo > o tym kilka osb i ja też. Bo nie każdy tu jest przyjacielem, a Ty sam pracujes > z dla konkurencji. Mam dla Ciebie propozycje. Sam mi sie wystawiasz, więc jest > to proste. Ja się bardzo ciesze, że ludzie tutaj nie piszą za dużo, bo nie powinni tego robić :) Tak pracuje dla konkurencji, nie cytuje ateistów i filozofów :) > > Jeśli pracujesz w Banku jak deklarujesz, to powiedz mi tylko, gdzie wTwoim oddz > iale mam zawiesić karteczkę z "pozdrowieniami od Wafla"? Mozesz napisać a ja ju > z zadbam by sie stało :) > To przekonasz sie, ze mówię prawdę i nie będziesz mi tu juz pitolic farmazonów. > Brak takiej informacji bedzie oczywistym dowodem, ze jesteś spoza Banku :-> > ; Ale karteczkę w Oddziale może wywiesić każdy Waflu :) To żaden dowód :) > No to moze Ty udowodnisz, ze nie jestem? Lista spraw, ktore dla uwaznych czytel > nikow pozwala jednak mi wierzyc, jest dluga. Wystarczy poczytac pare rzeczy o k > torych tu pisalem :) > Ja sie nie martwie o swoja wiarygodnosc. I bardzo dobrze, ze ludzie tu są nieuf > ni. To dobrze o nich świadczy. Albo świadczy tylko o tym, ze nie maja informacj > i, ktore pozwoliłyby mi im pomoc. Jesteś niewiarygodny, bo to forum nie może być wiarygodnym źródłem informacji :) To forum może wskazywać pewne problemy, ale należy liczyć się z tym, ze problemy są tutaj zniekształcane :) > Tia.... To kolejny tekst powielany przez klony Exworkredekfreuda :) > To juz nudne jest :) Wyjaśnilem to juz wyżej. Przewin sobie pare wątków w górę > :) Nie interesują mnie klony innych forumowiczów :) > Chciałbyś zboczeńcu :) a Twoja żona wie, ze nagabujesz facetów w sieci i zbiera > sz zdjęcia gości w ubikacji? Wątpię :) Nie jestem zboczeńcem :) Jestem tylko ciekawy jak wyglądasz korzystając z ubikacji a jednocześnie korzystając z ipoda :) > > Zapewne tak. W naszym Banku ludzie są rozliczańi z tego ile sprzedali, a nie il > e nie sprzedali :) > Tym sie różni praca w moim Banku i u Ciebie konkurencja :) Jestem tylko Twoją konkurencją i Twoich klonów :) > > Nie Exworkredekfreudzie. Nie rozliczy. Bo widzisz, ludzie mojej firmie twierdza > , ze ludzie tylko plotki powielaja na tym forum, są w stanie tylko obrażać i at > akować. Za to nie maja nic wiecej do powiedzenia. Ja w realu powiedziałem, ze t > o sprawdze. Jeśli więc nikt do mnie nie napisze, paniki nie będzie. Okaże sie z > e mieli racje. I to wszystko. > Moje MBO jest inaczej ustawiane niz to mają inni. Plany mam zrealizowane i prze > kroczone o wiele wiele procent :) To fajnie masz ułożony plan skoro wyrabiasz go w 500% :) To tak specjalnie żebyś zgarnal duże premie? Może czas go zwiększyć skoro sobie tak świetnie radzisz :) Jak ja robię plan na 100% to mi zwiększają na 300% :) Ciekawe dlaczego u Ciebie tak nie jest :) > > Czekaj tatko latka :) > Zrobiłbyś cos pozadniejszego? :) zamiast napisać kolejnego maila pod lewym nick > iem, który tylko pokazuje jak bardzo jesteś bezsilny :) > Dobranoc :) > Mój nick nie jest lewy. I nie pisz więcej w środku nocy, bo to szkodzi zdrowiu :) Miłego dnia na forum :) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 09:28 Exworkredekfreud _joker napisał(a): Dobra, nie pisz do mnie :) > Pewnie, że masz co robić w realu :) Siedzieć na wirtualnym forum od świtu do pó > łnocy :) Mam co robić w realu :) nie siedzę tu od rana do wieczora. > > Jaka kategoria zdarzeń Ciebie interesuje i dlaczego chcesz o tym dyskutować na > publicznym forum, Nie mam ochoty na ten temat dyskutować na publicznym forum, a co mnie interesuje juz napisałem wielokrotnie. > zamiast wysłać ze swojej służbowej skrzynki maila do wszystki > ch pracowników, że chcesz im pomóc? Juz to ktoś za mnie zrobił :) Dlatego w realu m.in. Mam dodatkowa robotę :) > Czy oficjalna droga nie będzie lepsza i sku > teczniejsza niż droga forumowa? :) Nie. I pisałem juz o tym dlaczego. > Tak masz rację mówię w liczbie mnogiej i stoją za mną tłumy :) > Tylko gdzie one są? > > > Wielu ludzi nie ma takiej okazji jaka ja tu stwarzam :) > > Pewnie, że nie ma ;) Są oficjalne drogi komunikacji w takich sprawach , nawet n > asz pracodawca je promuje :) > > No widzisz :) i teraz jest dodatkowy kanał dający możliwość anonimowego przekazania interesujących mnie danych :) tylko napisz od kiedy ty taki służbista sie zrobiłeś Exworkredefraudzie :) . > > Ja się bardzo ciesze, że ludzie tutaj nie piszą za dużo, bo nie powinni tego ro > bić :) Tak pracuje dla konkurencji, nie cytuje ateistów i filozofów :) Ale to juz ja przynajmniej wiem. Mało tu wynosisz pożytecznych rzeczy. Może dlatego nie pracujesz w Banku :) ; > Ale karteczkę w Oddziale może wywiesić każdy Waflu :) To żaden dowód :) > Tak? No to proszę. Zawies karteczkę z napisem "pozdrowienia dla Wafla" gdzieś w Centrali, np. Na piątym piętrze przy barku :) powiedz tylko kiedy to powiesisz bym zdążył to zobaczyć :) Mozesz strzelić fotkę z tego działania i nam je tutaj pokazać :) pokaz, ze każdy to potrafi :) Czekam :) > Jesteś niewiarygodny, bo to forum nie może być wiarygodnym źródłem informacji : I tu sie mylisz :) Forum, tu ludzie nie piszą zbyt konkretnie o konkretnych sprawach. Ale ludzie, ludzie maja wiedzę. I o te wiedzę i chodzi, której publicznie tu nie napiszą nie zrobią tego w Banku, bo niewierzą ze ktoś im pomoże. Ja mogę. > ) To forum może wskazywać pewne problemy, ale należy liczyć się z tym, ze probl > emy są tutaj zniekształcane :) > Niestety są, przez emocje i subiektywne odczucia. > > Nie interesują mnie klony innych forumowiczów :) > Mnie tez nie :) i tak piszą to samo :) > > Nie jestem zboczeńcem :) Jesteś :) swintuszek jeden :) a cwe :) >Jestem tylko ciekawy jak wyglądasz korzystając z ubika > cji a jednocześnie korzystając z ipoda :) No widzisz? Zboczeniec totalny :) ja nie chciałbym wiedzieć :) > > Jestem tylko Twoją konkurencją i Twoich klonów :) Mam tylko jeden i sie nim juz nie posługuje :) Wredny Pierog is death :) Exworkredekfreudzie, nie ma sensu korzystać z kilku nickow. Nie ma. A resztę sobie juz odpuszczam, bo pytasz sie o rzeczy o których juz pisałem. Tak, od wielu lat mam premie. Jestem z nich zadowolony. Mam tez pare nagród na koncie, bo jestem w tym co robię dobry. Tu to nie ma znaczenia. Tu znaczenie tylko jedno, Czy komuś chce sie zniszczyć to co niszczy wielu ludziom możliwość uczciwej pracy czy bedą wystraszeńi tkwili w poczuciu beznadziei. A Twoje pitolenie Exworkredekfreudzie dla mnie jest tylko marnotrastwem czasu Miłego weekendu życzę Odpowiedz Link
skuter44 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 09:48 Maleńka prośba. Panowie te całuski z obydwu stron utrudniają czytanie Panów przekomarzań. Ponieważ są one ciekawe stąd warto by odróżnić jakoś (np. pismem pochyłym, pogrubionym) wpisy dwóch adwersarzy. Odpowiedz Link
alma590 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 11:16 odkryty_joker napisał(a): Może też Alma się odezwie i zacytuje jakiegoś filozofa lub ateistę :) Ona tak lubuje s > ię w rozwarstwieniu społeczeństwa, pewnie marzy o tym, aby w Polsce było takie > rozwarstwienie jak w USA :) Miłej nocy :) "Milczenie w odpowiednim momencie jest ważniejsze i lepsze od wszelkich słów" ~ Plutarch Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 00:23 Ukryty Waflu, nie uwierzysz! Dopiero teraz doczytałam, że Ty , to wredna pierożka ( moja idolka :)) Oddawaj ją!!! Jesteś fenomenalny, uwielbiam Cię czytac, ale daj już spokój temu biednemu excośtam, już i tak mocno go przeczołgałeś spokojem, zdrowym rozsądkiem i konsekwencją , że bidulek odczuwa mobbing nawet na forum a za chwilę zacznie widziec białe myszy :) PS. Wolałam Wrednego Piroga, może dlatego, że był kobietą :) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 13:21 mrowka2011 napisała: > Ukryty Waflu, nie uwierzysz! > Dopiero teraz doczytałam, że Ty , to wredna pierożka ( moja idolka :)) > Oddawaj ją!!! > Ójej :) Ale ona musiała zniknąć. Takiego babska nikt nie zniósł poza Tobą :) Mogę Cię zapewnić, ze czuje sie swietnie :) > Jesteś fenomenalny, uwielbiam Cię czytac, ale daj już spokój temu biednemu exco > śtam, już i tak mocno go przeczołgałeś spokojem, zdrowym rozsądkiem i konsekwe > ncją , że bidulek odczuwa mobbing nawet na forum a za chwilę zacznie widziec bi > ałe myszy :) > Na razie zaczepia rożne osoby pod innymi nickami myśląc, ze to ja. Ale dziekuje. Jednak nie mogę odpuścić Exworkredekfreudowi :) Chyba, ze zacznie sie zachowywać jak człowiek a nie Troll :) > PS. Wolałam Wrednego Piroga, może dlatego, że był kobietą :) W każdym człowieku jest trochę mężczyzny i kobiety :) Tez wolałem byc tu kobieta :) ale pozostanę Waflem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 16:22 Twój mobbing zaczyna się rozciągać na innych uczestników forum - każdy o zdanie odmiennym niż Ty jest dyskredytowany poprzez przypisywania mi posługiwania się różnymi nickami. Kiedyś pisałeś, że masz narzędzia analityczne do sprawdzenia czy pisze ta sama osoba i masz dowód, że to ja. Jesteś skończonym kłamcą, pozbawionym honoru, męskości i charakteru. Obaj wiemy, że ja piszę tylko pod swoim nickiem. Obrażasz innych dyskredytując ich autentyczność. Jesteś mierną istotą. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 18:24 Przecież wystarczy pisać pod różnymi nickami ale z jednego komputera (co jest sprawdzalne) i juz wiadomo, że piszesz w komitywie trolli. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 19:19 exworkredekfreud napisał: > Twój mobbing zaczyna się rozciągać na innych uczestników forum A co Ci tak z tym mobbingiem tak na umysł padło? Przecież przypomnialem Ci Twoje skandaliczne zachowanie i wtedy co? Wszystko Ci było wolno? > - każdy o zdanie > odmiennym niż Ty jest dyskredytowany poprzez przypisywania mi posługiwania się > różnymi nickami. > A skardże znowu? Poslugujesz sie ciagle tymi samymi nickami, jak sie zakałapućkasz wtedy stwarzasz nowy by odwrócić uwagę od Twoich wpadek. Ja i pare osób tutaj juz odróżnia Twoje klony. Nie jest to trudne. > Kiedyś pisałeś, że masz narzędzia analityczne do sprawdzenia czy pisze ta sama > osoba i Mam. >masz dowód, że to ja. Dowodów jest wiele. Ale nie przejmuj sie tak tym :) > Jesteś skończonym kłamcą, pozbawionym honoru, męs > kości i charakteru. Spojrzałem na swoje przyrodzenie i stwierdziłem, ze z meskoscia nic sie specjalnego nie zmieniło. Jest na swoim miejscu. Nie mów mi proszę kłamco, bos mi na razie żadnego kłamstwa nie udowodnił. A honoru nikt mi nie odbierze. Na pewno nie ty Exworkredekfreudzie :) >Obaj wiemy, że ja piszę tylko pod swoim nickiem. Ja wiem, ze piszesz pod kilkoma :) > Jesteś mierną istotą. No dobra, dla Cienie jestem mierna istota. Moge tez byc zmora nocna :) mnie wsio rybka :) Wiem to, ale tak jak Ty obrazasz innych, to Cię nikt nie pobije poza kolejnymi Twoimi klonami. Przypomnę jak Ty obrazasz ludzi, pare wyjątków - z innych nickow obrazasz mocniej: exworker 30.07.12, 18:20 Hej, ludzie bez krzty honoru, ... exworker 30.07.12, 21:00 Teraz te kanalie dostaną premie. exworker 27.07.12, 18:44 ... to są ludzie bez honoru, takie męskie szmaty co za parę srebrników sprzedadzą matkę. exworker 27.07.12, 20:47 Popełniłem błąd, nie jeden idiota ale dwoje. Autor: exworker 05.08.12, 15:17 Nie widzisz kretynie, ... exworker 08.08.12, 15:47 Nadal uważam Cię za debila No więc Exworkredekfreudzie, kto tu jest mobberem, he? Nie pitol juz wiecej o mobbingu, nikt Cię w mobbowaniu nie przescignie :) Buźka :) Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 21:01 Jesteś mobberem i nic tego nie zmieni. Możesz sobie dzielić zdania na przyimki, zaimki, podrzędne, nadrzędne, wycinać słowa, to na nic. Dodatkowo jesteś skończonym kłamcą ( sprawa wielokrotnych nicków ) a każdy kto posługuje się różnymi nickami jest szmaciarzem. Takich jak ty powinno się zwalniać bez mrugnięcia okiem jako jednostek szkodliwych dla instytucji, nawet takiej jak pko. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 21:41 Exworkredekfreud napisał: > Jesteś mobberem i nic tego nie zmieni. No i gadał chłop do obrazu.... :) > Dodatkowo jesteś skończonym kłamcą ( sprawa wielokrotnych nicków ) a każdy kto > posługuje się różnymi nickami jest szmaciarzem. Nie każdy :) tylko Ty Exworkredekfreudzie :) Przecież Ty to napisałeś :) oto dla porównania i przypomnienia :) cytaty z archiwum :) : [b]exworker[/b] 30.07.12, 18:20 Hej, ludzie bez krzty honoru, gdzież jest wasz głos w tej rzeczowej dyskusji ? Hej, duperel, hej kuper, hej spamexpert, hej tores. [b]exworker[/b] 30.07.12, 21:00 O to właśnie im chodziło - żebyśmy przestali tu pisać. Teraz te kanalie dostaną premie. [b]exworker[/b] 27.07.12, Koniecznie musisz zacząć się leczyć. [b]exworker[/b] 27.07.12, 18:44 Wcale nie pociesz mnie to, że to są ludzie bez honoru, takie męskie szmaty co za parę srebrników sprzedadzą matkę. [b]exworker[/b] 27.07.12, 20:47 Popełniłem błąd, nie jeden idiota ale dwoje. [b]exworker[/b] 23.07.12, 14:53 Bo ja nie jestem pracownikiem centrali gdzie ponoć się pracuje pajacu. [b]exworker[/b] 05.08.12, 15:17 Nie widzisz kretynie, że nie gadasz ze mną tylko z exwokerem [b]exworker[/b] 01.08.12, 21:19 Tobie i Twoim ludziom z dep pijaru już się fora pierdolą [b]exworker[/b] 08.08.12, 15:47 Nadal uważam Cię za debila No więc Exworkredekfreudzie, kto tu jest mobberem? > > Takich jak ty powinno się zwalniać bez mrugnięcia okiem jako jednostek szkodliw > ych dla instytucji, nawet takiej jak pko. No to zwolnij mnie :) jeszcze tylko zacznij pracować :) wiem,może Ty zwalniają każdego kto sie z Tobą nie zgadza, ale tutaj mozesz miec pretensje tylko do siebie. Bo sam sobie nagrabiłeś :) Ja tylko stałe, sie Twoim sumieniem :) Buźka :) Odpowiedz Link
racjonalny0880 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 17.08.12, 14:23 exworker napisał: > Przyszło Ci na myśl, że uprawiasz na mnie klasyczny mobbing ? Odsyłam do defini > cji mobbingu a później poczytaj swoje wypociny. Wybacz człowieku, ale już parę osób ci to pisało. To właśnie ty uprawiasz tutaj klasyczny mobbing. Wmawiasz ludziom, że jest inaczej niż naprawdę jest i do tego każdego kto się z tobą nie zgadza wyzywasz niewybrednymi słowami. Czyli jesteś tu na forum mobberem. Ciekawe tylko po co to robisz. To musi być jakiś element tej twojej pracy badawczej. Prowokujesz ludzi i czekasz na ich reakcje. Im więcej reakcji tym wniosków z badań więcej. Tylko po co udajesz, że na sercu leży ci los ludzi pracujących z banku. Ty na nich żerujesz i wykorzystujesz ich naiwną wiarę w to, ze piszesz uczciwie w godnych celach. Odpowiedz Link
kotwica110 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 12:26 pieróg raz chce pomagac raz grozi , jeszcze ma pretensje ,że nikt to bidulki nie napisze, a kim ty jesteś,masz walczyc z mobbingiem ? jakie masz umocowanie prawne,w pko nie ma takiego stanowiska,taki domorosły obrońca uciśnionych jesteś? albo jedno albo drugie,jeśli smoistny obrońca to działasz wbrew procedurom i przepisom, jesli zatrudnili cie do zwalczania mobbingu to o tym napisz ale najpewniej jestes tu tylko po to żeby zasmiecac to forum swoimi wpisami i zniechecic pracownikow do wypowiadania sie. jesteś niewiarygodny o czym juz pisałem i bedę powatarzał , twoje ujadanie i odwarcanie kota ogonem nic nie da, kręcisz i oszukujesz,siejesz zamęt na forum.nikt nie potraktuje poważnie kogoś kto ma problem z określeniem płci,pamietasz jak pisałeś o swoim kochanym misiu,taki stan u ciebie to norma? Odpowiedz Link
kotwica110 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 12:29 racjonalny pogielo cie do reszty? jaki mobbing na forum, otrzasnij sie bo nie wiesz juz co za bzdury wypisujesz. Odpowiedz Link
racjonalny0880 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 06:34 kotwica110 napisał: > racjonalny pogielo cie do reszty? jaki mobbing na forum, otrzasnij sie bo nie w > iesz juz co za bzdury wypisujesz. A gdyby ciebie twój szef co chwila wyzywał od debila (co notorycznie robi exworker) to ja bys się czuła/czuł. Przecież to co on robi to klasyczny mobbing - usiłuje obnizyć w ludziach ich samoocenę i poczucie własnej wartości. Takie postępowanie dotyczy wielu osów, które świstak traktuje w ten sposób. To mobbing. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 07:49 Nie nazywam notorycznie tylko kilka razy. Nie maipuluj słowem. Za to waffen mobbinguje mnie w prawie w każdym wpisie, a że jest wyjątkowo płodny i w każdym wątku wali od razu po trzy wpisy często dysktując ze swoją świtą, to moje nazwanie debilem jest tylko skromną reakcją na agresję. Jesteś kolejnym typowym manipulantem. Wy chcecie coś budować takim postępowaniem ? Ja ci powiem co zbudujecie - w banku od 2 lat trwa proces odchodzenia najwartościowszych pracowników którzy mają dość takiego zarządzania. Zostaną tacy jak, kukiełki w garniturach lub biedni pracownicy z obsługi, którzy nie mają alternatywy. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 09:47 Exworkredekfreud napisał: > Nie nazywam notorycznie tylko kilka razy. Kilka razy? Zacny Dyrektorze prywatnej firmy, ty jak tylko mozesz to sobie używasz na ludziach w niewybredny i ponizajacy sposób. Cytuje tylko niektóre Twoje smaczki. exworker 30.07.12, 18:20 Hej, ludzie bez krzty honoru, gdzież jest wasz głos w tej rzeczowej dyskusji ? Hej, duperel, hej kuper, hej spamexpert, hej tores. exworker 30.07.12, 21:00 O to właśnie im chodziło - żebyśmy przestali tu pisać. Teraz te kanalie dostaną premie. exworker 27.07.12, Koniecznie musisz zacząć się leczyć. exworker 27.07.12, 18:44 Wcale nie pociesz mnie to, że to są ludzie bez honoru, takie męskie szmaty co za parę srebrników sprzedadzą matkę. exworker 27.07.12, 20:47 Popełniłem błąd, nie jeden idiota ale dwoje. exworker 23.07.12, 14:53 Bo ja nie jestem pracownikiem centrali gdzie ponoć się pracuje pajacu. exworker 05.08.12, 15:17 Nie widzisz kretynie, że nie gadasz ze mną tylko z exwokerem exworker 01.08.12, 21:19 Tobie i Twoim ludziom z dep pijaru już się fora pierdolą Exworkredekfreudzie, Ciebie w manipulowaniu nikt nie pobije :) >Za to waffen mob > binguje mnie w prawie w każdym wpisie, Mobbinguje? Człowieku, nie wiesz czym jest mobbing. Panie Dyrektorze prywatnej firmy, ja cię punktuje, wyśmiewam Twoje socjalistyczne poglądy i pokazuje jakie bzdury tu piszesz. O tym, ze tu tylko szczujesz widać bez mojego pisania. Nie znalazłem żadnej merytorycznej wypwiedzi pokazujacej, ze potrafisz trzymać sie tematu, za to w każdej wyrażasz sie źle o innych. Teraz robisz z siebie moja ofiarę? Dobre sobie :) >a że jest wyjątkowo płodny i w każdym wą > tku wali od razu po trzy wpisy Nic podobnego :) po prostu odpowiadam na większość Twoich wpisów, bo sie w nich ustosunkowuje do tego co piszesz np. O mnie :) gdybyś nie pisał, zupełnie bym sie Tobą nie zajmował. Ale ty musisz mnie czytania wszystko komentować :) a ja chce :) >często dysktując ze swoją świtą, Nie mam swity za to lubię porozmawiać z ludźmi na inne tematy niz te ktore Ty tu prowokujesz. I patrz, to tez Ci przeszkadza i powoduje to Twoje insynuacje :) i nerwy >to moje nazwani > e debilem jest tylko skromną reakcją na agresję. Jak skromne to sa reakcje, przytoczylem powyżej. A to tylko kilka fragmentów z większego zbioru Twoich perełek dialogu :) ... >Wy chcecie coś budować takim postępowaniem ? Znowu sądzisz po sobie. My tu dyskutujemy, staramy sie pokazywać to co jest w naszych oczach prawda. A Tobie to przeszkadza mimo, ze jesteś Dyrektorem w prywatnej firmie i z bankiem masz tylko tyle wspólnego, ze ileś tam lat temu tu pracowałes :) Masz archaiczna wiedzę. Więc racjonalny słusznie Cię uświadamia. >Ja ci powiem co zbudujecie > - w banku Powielasz tylko swoje obiekcje :) > od 2 lat trwa proces odchodzenia najwartościowszych pracowników Czy Ty jesteś tym najwarrtosciwszym pracownikiem? Jeśli tacy jak Ty obchodzą, to sam im dam krzyż ma drogę. >któr > zy mają dość takiego zarządzania. Super. To normalne. Jak ktoś ma dość, tego czy innego zarządzania, odchodzi. Na jego miejsce przychodzi inny ktoś, kto nie ma dość i cieszy sie, ze tu pracuje. >Zostaną tacy jak, kukiełki w garniturach lub > biedni pracownicy z obsługi, którzy nie mają alternatywy. Ty sie juz o to nie martw. Pomyśl lepiej czy Cię za siedzenie w sieci w godzinach pracy nie wypitola z roboty :) bo z takimi poglądami to ja Ci wielkiej kariery nie przeprowiadam :) No to miłej niedzieli Dyrektorze :) Odpowiedz Link
zadowolony777 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 18.08.12, 23:38 Pisanie tych bzdur całymi godzinami i ,,radosne popierdywanie '' -ot cała praca w centrali ,widać oni mają na to plany ...A tajemniczy klient nie sprawdza ,czy robicie to odpowiednią ścieżką ? A rozpisujecie ilość pierdów w tabelkach ,ciekawi mnie to wszystko , Gdybyś miał kiedyś problemy -napisz do nas ,spróbujemy Ci Wafelku pomóc .W końcu Ty nam pomagasz ,my czujemy się zobowiązani do pomocy Tobie . Mogę podpowiedzieć ,że najlepiej na noc najeść się grochu . Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 00:15 zadowolony777 napisał(a): Dobry wieczór Zadowolony :) Tak na wstępie, powiedz z czego jesteś zadowolony, bo jakies znaczenie ma Twoj nick, prawda? > Pisanie tych bzdur całymi godzinami i ,,radosne popierdywanie '' -ot cała pr > aca w centrali ,widać oni mają na to plany .. Exworkredekfreud to samo twierdzi :) Ciekawe, ze to co ja pisze nazywasz bzdurami, a to na co odpowiadam juz bzdurami nie jest. Jeszcze ciekawsze i baro zle o Tobie swiadczy to, ze sie bzdurami zajmujesz i bzdury czytasz :) Ale wiesz, fajnie, ze tyle czasu poświęcasz na te, jak piszesz "bzdury" zamiast napisać cos, co będzie lepsze od tych moich "bzdur". Czemu nie wypowiadasz sie w jakiejś konkretnej sprawie, ale przeszkadza Ci tylko moje pisanie. Nie widziałem, byś np. Takie stwierdżenie Exworkredekfreuda z dnia 27.07.12, napisanego w wolnym czasie, czyli o 18:44 "Wcale nie pociesz mnie to, że to są ludzie bez honoru, takie męskie szmaty co za parę srebrników sprzedadzą matkę" potępił z takim oburzeniem jak moje, ktore są złośliwe, ale kulturalne i wesołe, ale nie tak chamskie jak cytowany fragment. Nigdy nie napisałem złego słowa o matce czy ojcu Pana Exworkredekfreuda za to on nie tylko obraził mojego zmarłego ojca, ale jeszcze posądzałł mnie i pare osób o ostatńie lajdactwa. Ciebie to nie oburzało? No to by znaczyło, ze sie z nim identyfikujesz. No trudno. Więc dalej przejmuj sie tym co ja pisze i dalej mnie czytaj :) albo Nie czytaj tez tego. Bo niepotrzebnie sie denerwujesz :) popatrz Exworkredekfreud jest juz na skraju załamania nerwowego :) >.A tajemniczy klient nie sprawdza > ,czy robicie to odpowiednią ścieżką ? Nie. Każde kliknięcie w klawisz, wszystko co robię, jest monitorowane. Każdy efekt mojej pracy jest sprawdzany bardziej niz Twoj. Ty masz może raz w życiu Mistery Shoppera, ja mam oczy i uszy wszędzie gdzie cos robię. Zaskoczony? No wlasnie. Dlatego gdy czytam takie insynuacje, to ja sie po prostu uśmiecham. Mnie sie rozlicza po efektach pracy. A efekty mam bardzo dobre. >A rozpisujecie ilość pierdów w tabelkach Juz pisałem. Nie robię tabletek. > ,ciekawi mnie to wszystko Więc zacznij prace w centrali :) Do dzieła! Konkursy są na intrze. Pokaz co umiesz i zdobać tu prace. Potem wszystkim opiszeszjak jest, bo na razie fantazjujesz :) jak Exworkredekfreud :) >, Gdybyś miał kiedyś problemy -napisz do nas ,spróbu > jemy Ci Wafelku pomóc . Widzisz, w odróżnieniu od Ciebie, ja nie potrzebuje pomocy :) a jak będę jej potrzebował, to moim losem nie będę zaprzątać nikogo z tego Forum. Tu nie ma nikogo, kto mógłby mi pomoc. >W końcu Ty nam pomagasz , Jak? No może uświadamiam, ale jak widzę po raz n-ty piszącego tak, jakby nie rozumiał mowy polskiej, to nie ukrywam, to widzę, ze bezskutecznie - będę sie musiał przyłożyć :) >my Następny mający rozdwojenie jaźni, czy co? Exworkredekfreudzie, mnozysz sie przez pączkowanie? Jesteś tylko Ty. :) nie stanowisz tu większości. > czujemy się zobowiązani do p > omocy Tobie . To sie czuj :) Na szczęście Twojej pomocy zupełnie nie potrzebuje. Natomiast mogę sie założyć, ze kiedyś będziesz potrzebował pomocy :) a realnym świecie... Mam nadzieje, ze mnie nigdy ńie spotkasz. :) > Mogę podpowiedzieć ,że najlepiej na noc najeść się grochu . Powaga? Nie jadam na noc. wyjątkiem są wieczorne imprezy :) Ale nie krępuj sie, to, ze nie jadam grochu - niech Ci to nie przeszkadza w nocnym posiedzeniu nad garem grochu :) ludziska maja rożne zboczenia :) Ty mimo, ze wkurza Cię moje pisanie, czytasz mnie namiętnie i do tego bez zrozumienia. Pełny szacun :) Dobranoc :) Odpowiedz Link
szar_amysz Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 03:16 Absolutnie Ukryty Wafel powinien dalej pisac na forum, poniewaz ma bardzo duza wiedze o Banku a przy tym ma cenny dar - oprocz umiejetnosci wypowiadania sie , posiada ogromna cierpliwosc :) Co z czasem zaskutkuje skutecznoscia :) Odpowiedz Link
zadowolony777 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 17:18 Działasz widzę w myśl zasady : dajcie człowieka ,a znajdę w nim winę . Wszystko ,co piszę jest dla ciebie albo głupie ,albo obraźliwe . Tak może być .W końcu dyskutujemy .Ale dlaczego mam się tłumaczyć za wpisy innych ? Nie jestem komentatorem ,nie komentuję wszystkich wpisów .Śmiałem się odezwać ,bo oburza mnie Twoja obłuda .Denerwuje mnie to ,że chcesz wszystkim pomagać .Ale ze wszystkim ,co nas boli ( wysokie plany ,mnóstwo dodatkowej pracy ,np. tabelki ,brak podwyżek ,brak dodatkowych pieniędzy socjalnych z naszego funduszu ) zgadzasz się -tak ma być .Na wszystko masz strasznie dłuuuugie wytłumaczenie .Więc w czym chcesz pomagać ? Widzę ,że to forum nie ma sensu .O to wam właśnie chodzi ,żeby się ludzie zniechęcali .Jak za komuny -rozmowy kontrolowane . Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 19:25 zadowolony777 - słynne powiedzenie brzmi: dajcie mi człowieka, znajdę na niego paragraf. Ja nie szukam w nikim winy. Jeśli szukam, to przyczyny. Przyczyny, czyli tego co odpowiada na pytanie: dlaczego. Nie napisałem, ze wszystko co piszesz jest głupie. Ani nie napisałem, że jest obraźliwe. Napisałem, ze to co ja napisałem jest dla Ciebie złe i niedobre mimo, że nie posługuje sie slownictwem tak jak Exworkredekfreud. Masz prawo miec mnie gdzieś, ale trzymaj sie faktów i w miarę możliwości staraj sie byc obiektywnym, jeśli chcesz bym sie przejął tym co piszesz. Zadales pytanie: [i]Ale dlaczego mam się tłumaczyć za wpisy innych ? [/i] Ja nie oczekuje, ze będziesz sie tłumaczył za innych, ale jeśli uważasz, ze zachowuje sie tutaj wg. ciebie źle, to chciałbym byś zauważył, że to co robię tu i pisze to pikuś w porównaniu z tym co pisze moj adwersarz. Jeśli więc nie jesteś obiektywny, nie oczekuj, ze ja sie przejmie tym co piszesz na moj temat. Subiektywnie mozesz mnie uwaźać za największego tu szubrawcę, ale najpierw powinieneś mi udowodnić, ze nim jestem. Zarzucasz mi obłudę? A na czym ona ma polegać? Gdzie ja napisałem, ze " chce wszystkim pomagać"? Gdzie? Nigdzie tak nie napisałem. Tak piszą o mnie tylko osoby, ktore nie czytają mnie uważnie. Ja napisałem wyraźnie, ze mogę w pewnych, opisanych przeze mnie przypadkach, i w miarę moich możliwości pomoc. Czy to znaczy, ze ja mogę w każdej sytuacji i zawsze pomoc? Nie. A Ty mi zarzucasz obłudę? Na jakiej podstawie? To co niektórych boli niestety będzie bolało. Wysokie plany, w porównaniu z rynkiem nie są wcale wysokie. Wiem, to boli, ale tak jest. Mnóstwo dodatkowej pracy jest wynikiem tego, ze zamiast dwóch ludzi wykonujących do tej pory dwie rożne prace, jednego zwolniono a tej osobie, ktora została dodano obowiązki tej zwolnionej. Brutalne, ale musisz sam rozsądzić, czy to źle dla Ciebie, ze jesteś tą osobą ktora wciąż pracuje. Tabelki... pisałem, ze osobiście nie rozumiem, czemu sprzedawców obciąża sie sprawozdawczoscia, gdy dane są w systemach bankowych. Rozumiem, ze nie wszystko co jest w systemach i to wtedy wymaga sprawozdań. Ale nie ja o tym decyduje. Dane, z których ja korzystam to wszystko znajduje w naszych bazach danych. O tym pisałem. Podwyżki były. Nie dla wszystkich, ale były. I tak jak widzę jest źle. Ale ja o tym pisałem, ze nigdy ńie zadowoli sie wszystkich. Wydatki trzeba ciąć, bo niestety wszyscy odczuwamy wyniki recesji. Jeśli ja w domu tnę swoje koszty, to tną je wszyscy, a to powoduje, ze dzięki też rekomendacjom, sprzedaż nie jest taka wysoka. By więc utrzymać trendy, trzeba w Banku tez ciąć koszty. Jak Ty w domu tniesz, tak Bank tez musi jeśli chce zarabiać. To tak trudno zrozumieć kiedy sie widzi, ze Bank osiąga wysokie zyski. Ale to, ze nie ma u nas masowych zwolnień ma tez swoja cenę. O tym nie myślą te osoby, ktore narzekają na brak świadczeń. Tak, staram sie wszystko jakoś wyjaśnić. Pisząc czarno na białym wierząc, ze ktoś wreszcie zrozumie w jakiej wszyscy jesteśmy sytuacji. Bezskutecznie. Za to muszę przyjąć adresowane pod moim adresem obelgi i wymyślone mi od najgorszych. Ale tu Cię zaskocze. Wole pisać bolesna prawdę niz pitolic bez sensu farmazony i szukać winnych tam,gdzie ich nie ma. W czym chce pomagać? Powiem Ci w czym. W tym trudnym okresie wiele osób ma pokusie by nieuczciwie kosztem Ciebie, mnie i innych i dorobić sobie do pensji, łamiąc zakazy, procedury, prawo. Niektóre osoby maja pokuse i potrafią jej ulec. Wtedy robią rzeczy nielegalne, niezgodne z przyjętymi zasadami, a by to ukryć, szkodzą innym. Mobbingują i zastraszają innych by ukryć swoje ciemne sprawki, oszukują na planach, dzięki czemu Wam se te plany podnosi, zabiera premie wykazując, ze tamci moga to i wy możecie je realizować. Mogę np. pomoc, gdy ktoś zabiera komuś klienta, by samemu wykazać sie wysoka sprzedażą. Wystarczy mi przekazać fakty a ja zrobię resztę. Takich ludzi trudni znależć jeśli wszyscy milczą bojąc sie zwolnienia. I Ty i inni cierpią z powodu m.in. Takich przyczyn, takiej nieuczciwosci, takiej wlasnie obłudy. Mozesz mi nie wierzyć, ale taka jest rzeczywistość. To Forum nie ma sensu, jeśli każdy kto tutaj jest nie zrozumie, ze życie jest ciężkie, ze czasy sie zmieniły, ze socjalizm umarł i nie jest ekonomicznie rozsądny, ze ciężki los wielu jest skutkiem wielu nieprawidłowości, o których wiedza tylko nieliczni więc one trwają i trawią Wasze życie czyniąc je cięższym. Niestety walicie tu czasami na oślep. Niestety pomimo tego, ze wielu z Was pracuje tu długo, nie rozumiecie, ze Bank to jeden system, wzajemnych powiązań - a nie jakaś piramida decyzyjna, w której nic nie da sie zrobić. Jeśli to co tu robię jest obludą wg. ciebie, to ja Wogóle nie wiem co rozumiesz przez słowo "obłuda" Miłego wieczora życzę Odpowiedz Link
fig-a75 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 22:47 bardzo zastanowiło mnie twoje stwierdzenie, że w naszym banku nie ma masowych zwolnień. z tego, co wiem, to od kilku ładnych lat te masowe właśnie są. w roku, gdy mnie zredukowali zwolniono grubo ponad 1000 osób. w latach wcześniejszych też było powyżej tysiąca osób. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 22:53 On się już gubi we własnych kłamstwach. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 23:22 Exworkredekfreud napisał: > On się już gubi we własnych kłamstwach. Exworkredekfreud jakich klamstwach? W czym Cię oklamalem? Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 22:54 Zaraz mobber napisze, że Ty to ja piszący pod Twoim nickiem. Zawsze tak pisze jak nie ma co powiedzieć, a że genralnie nie ma co powiedzieć, to pisze tak każdemu kto ma zdanie odmiene niż on. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 23:44 Exworkredekfreud napisał: > Zaraz mobber Nie wiem o kogo chodzi. Ale ja napisze :) >napisze, że Ty to ja piszący pod Twoim nickiem. Tego nie napisze. Figa to poczciwy człowiek, Ty zaś nawet w banku nie pracujesz Panie dyrektorze :) >Zawsze tak pisze j > ak nie ma co powiedzieć, Nie zawsze odpisuje Exworkredekfreudzie :) Ale jak nie mam co powiedzieć, to w odróżnieniu od Ciebie po prostu nic nie mówię. Polecam Ci te sprawdzona taktykę :) > a że genralnie nie ma co powiedzieć, A to ciekawe. To znaczy, ze czytasz bez zrozumienia. Tylko po co tu w takim razie jestes? Kiedy niezrozumiesz co do Ciebie sie pisze? > to pisze tak każdemu kto ma zdanie odmiene niż on. Skądże takie pomysły :) jak ktoś ma zdanie odmienne niz ja, to niech ma. Gorzej jak ktoś sie myli. Wtedy zawsze grzecznie i miło w zrozumiały i przystępny sposób staram sie wyjaśnić moj punkt widzenia. A jak Ty dyskutujesz? Oto drobna próbka :) exworker 30.07.12, 18:20 Hej, ludzie bez krzty honoru, gdzież jest wasz głos w tej rzeczowej dyskusji ? Hej, duperel, hej kuper, hej spamexpert, hej tores. exworker 30.07.12, 21:00 O to właśnie im chodziło - żebyśmy przestali tu pisać. Teraz te kanalie dostaną premie. exworker 27.07.12, Koniecznie musisz zacząć się leczyć. exworker 27.07.12, 18:44 Wcale nie pociesz mnie to, że to są ludzie bez honoru, takie męskie szmaty co za parę srebrników sprzedadzą matkę. exworker 27.07.12, 20:47 Popełniłem błąd, nie jeden idiota ale dwoje. exworker 23.07.12, 14:53 Bo ja nie jestem pracownikiem centrali gdzie ponoć się pracuje pajacu. exworker 05.08.12, 15:17 Nie widzisz kretynie, że nie gadasz ze mną tylko z exwokerem exworker 01.08.12, 21:19 Tobie i Twoim ludziom z dep pijaru już się fora pierdolą exworker 08.08.12, 15:47 Nadal uważam Cię za debila Exwokredekfreudzie. Nadal chcesz tu uchodzić za ofiarę? No to sorry, ale u mnie to nie przejdzie. Dobranoc Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 23:20 To są grupowe zwolnieńia a nie masowe. Masowe są wtedy, gdy zwalnia sie. Je tysiąc czy dwa tysiące ale dużo wiecej, np. 1/3 pracownikow :) Dalej sie zastanawiaj :) Odpowiedz Link
fig-a75 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 09:46 to jak jakaś firma ma 900 pracowników i zwolni 1/3 to już masowe jest? a jak wielka firma co roku zwalnia ponad 1000 osób (w roku gdy mnie zwolnili "poleciało", z tego co pamiętam, 1700 osób) - to już masowe nie jest? ciekawa sprawa. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 10:50 To nie jest ciekawa sprawa ale realna (prawnie) sytuacja. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 15:09 Figo... By nie pisać po próznicy. Polecam lekturę i głebokie zastanowienie się. Jeśli tego nie zrozumiesz sama, to skończmy to. Ja Cię nie obrażam. biznes.onet.pl/kolejne-banki-tna-zatrudnienie,18543,5221934,1,prasa-detal Odpowiedz Link
fig-a75 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 17:02 "W tym roku i na początku przyszłego pracę straci ponad 2,5 tys. bankowców. To na razie powinien być koniec ostrych cięć zatrudnienia " owszem - są zwolnienia w branży. i to rozumiem. ale jeżeli teraz są ostre cięcia, bo w [b]całej branży[/b] straci pracę 2.5 tys. ludzi.... szok! szok! - prawda? ostre cięcia - prawda? a jak w samym pko od ładnych kilku lat co roku "leci" ponad 1000 osób - to co? to już nie ma szoku i ostrych cięć? tobie też przydałoby się choć odrobinę zastanowienia. Odpowiedz Link
racjonalny0880 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 17:40 fig-a75 napisała: > "W tym roku i na początku przyszłego pracę straci ponad 2,5 tys. bankowców. To > na razie powinien być koniec ostrych cięć zatrudnienia " > > owszem - są zwolnienia w branży. i to rozumiem. > ale jeżeli teraz są ostre cięcia, bo w [b]całej branży[/b] straci pracę 2.5 tys > . ludzi.... szok! szok! - prawda? ostre cięcia - prawda? > a jak w samym pko od ładnych kilku lat co roku "leci" ponad 1000 osób - to co? > to już nie ma szoku i ostrych cięć? > tobie też przydałoby się choć odrobinę zastanowienia. PKO BP od wielu, wielu juz lat cierpi na przerost zatrudnienia. Tak długo jak ilośc depozytów, czy kredytów w przeliczeniu na jeden etat będzie w banku niższ niż w innych bankach, zatrudnienie w PKO będzie spadało szybciej niż u innych. Wiec to nie jest żaden szok i ostre cięcia. Bank po prostu bardzo powoli dostosowywał poziom zatrudnienia do wydajności. Zamiast od razu zwolnić 10 tys. rozłożył ten proces na lata, licząc że co roku pracownicy beda sprzedawali więcej, co zresztą się stało. Odpowiedz Link
fig-a75 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 17:53 wiem, że jest redukowany przerost zatrudnienia. tego mi tłumaczyć nie trzeba. ale wytłumaczcie mi to: 2.5 tysiąca zwolnionych ludzi w całej branży = ostre cięcia, szok co roku w pko ponad 1000 osób zwolnionych = stopniowa redukcja etatów, nic się nie dzieje i wychodzi mi, że prawie połowa ludzi z tych ostrych cięć w branży to nasi ludzie. czy w pko nie ma masowych zwolnień? Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 18:43 Wybacz Figo, ale czytając różne Twoje przemyślenia , odnoszę wrażenie, że jesteś kompletną ignorantką do której nic-absolutnie nic nie dociera. Masz swój świat i bez względu na to, co Ci ktoś nie próbuje tłumaczyc- brniesz w zaparte... Cholernie dziwię się Ukrytemu, że ma do Ciebie tyle cierpliwości i konsekwencji "w tłumaczeniu" Tobie pewnych prawidłowości. Twoje frustracje aż biją po oczach i nawet gdybym Ci teraz zaproponowała etat za 10tys. PLN - to jestem przekonana, że go odrzucisz, mnie zlekceważysz i oczernisz, zwyzywasz a na końcu znowu będziesz udawała wielką ofiarę skrzywdzoną przez ten zły, niedobry bank...... dorośnij Odpowiedz Link
fig-a75 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 19:10 czy zadawanie pytań i prośba o wyjaśnienia jest objawem ignorancji? brnę w zaparte? w czym? że przedstawiłam to, co mnie kiedyś spotkało w tej firmie? że piszę o niskiej pensji? (to akurat dotyczy bardzo wielu osób). pisałam też o dobrych rzeczach, ale widać czytasz bardzo wybiórczo. zadałam pytanie, jak ma się zwalnianie od wielu lat corocznie grubo ponad tysiąc osób w pko do alarmu o "ostrych cięciach" pracowniczych w branży bankowej? gdzie w tym pytaniu frustracja? dlaczego atakujesz mnie personalnie? to aż tak niewygodne pytanie? pozdrowienia od ograniczonej umysłowo Figi :) Odpowiedz Link
exwoker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 20:15 fig-a75 napisała: > czy zadawanie pytań i prośba o wyjaśnienia jest objawem ignorancji? > > brnę w zaparte? w czym? że przedstawiłam to, co mnie kiedyś spotkało w tej firm > ie? że piszę o niskiej pensji? (to akurat dotyczy bardzo wielu osób). pisałam t > eż o dobrych rzeczach, ale widać czytasz bardzo wybiórczo. > > zadałam pytanie, jak ma się zwalnianie od wielu lat corocznie grubo ponad tysią > c osób w pko do alarmu o "ostrych cięciach" pracowniczych w branży bankowej? gd > zie w tym pytaniu frustracja? > dlaczego atakujesz mnie personalnie? to aż tak niewygodne pytanie? > > pozdrowienia od ograniczonej umysłowo Figi :) Ej figo, figo. Dlaczego udajesz kogoś innego niż jesteś. Co cię obchodzą cięcia w branży bankowej, skoro głównym tematem twoich wypowiedzi jest przysłowiowe 1 400 zł netto. Dlatego, że są takie zwolnienia to Ty zarabiasz tyle ile piszesz. Oczywiście jeśli to prawda to co piszesz. Odpowiedz Link
alma590 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 19:38 fig-a75 napisała: > wiem, że jest redukowany przerost zatrudnienia. tego mi tłumaczyć nie trzeba. > > ale wytłumaczcie mi to: > > 2.5 tysiąca zwolnionych ludzi w całej branży = ostre cięcia, szok > co roku w pko ponad 1000 osób zwolnionych = stopniowa redukcja etatów, nic się > nie dzieje > > i wychodzi mi, że prawie połowa ludzi z tych ostrych cięć w branży to nasi ludz > ie. > > czy w pko nie ma masowych zwolnień? A dlaczego pominęłaś informację zawartą w kolejnym zdaniu : "W niektórych przypadkach redukcje są drastyczne – jak dowiedziała się „Rz", w DnB Nord pracę stracić może nawet 2/3 zatrudnionych." Nie wiem czy dziś w DnB Nord pracuje w sumie 1000 czy 900 osób (w różnych miejscach znalazłam różne dane) ale 2/3 tego stanu zatrudnienia to powiedzmy 600 osób. U nas 2/3 z 26000 to chyba tak około 17000 ludzi, nieprawdaż ? I tyle musiałoby odejść tylko w tym jednym roku. Masz rację, że redukcje w naszym banku trwają od kilku a może nawet od kilkunastu lat. W ciągu tych kilkunastu lat stan zatrudnienia zmniejszył się z około 40000 do 26000. Wśród tych kilkunastu tysięcy byli również emeryci (także ci tzw. wcześniejsi) Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 19:47 W sumie masz rację, taki na przykład amber gold zwolnił 90% załogi to jest 75 osób. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 20:39 fig-a75 napisała: > "W tym roku i na początku przyszłego pracę straci ponad 2,5 tys. bankowców. To > na razie powinien być koniec ostrych cięć zatrudnienia " > Będzie jeszcze gorzej. > owszem - są zwolnienia w branży. i to rozumiem. Chyba nie za bardzo, niestety. Ale podejmę sie jeszcze jednej próby wytłumaczenia Ci naszej brutalnej rzeczywistości. > ale jeżeli teraz są ostre cięcia, bo w [b]całej branży[/b] straci pracę 2.5 tys > . ludzi.... szok! szok! - prawda? ostre cięcia - prawda? Tak. Ostre cięcia. W całej branży zatrudniającej w Polsce ok. 200 000 osób zwolni sie 2600. W Banku PNB Parubas zatrudnionych jest ok 3000 pracownikow. Zwolnionych w tym roku będzie przeszło 400 osób. Procentowo, to ok. 13.3% zatrudnionych. Jaki jest powód? Bank chce poprawić swoje wyniki finansowe. Kolejnym bankiem, który ogłosił zwolnienia, jest Nordea. Zamierza zamknąć nawet 60 placówek i zredukować zatrudnienie o prawie 400 osób. Nordea zatrudnia ok 2000 osób. Zwolnienionych to chyba 20% zatrudnionych? Kolejnym bankiem, który zapowiedział zwolnienia, jest DnB Nord. Nie wiadomo jeszcze, ile osób straci pracę. Mówi sie o zwolnieniu 2\3 zatrudnionych. Już trzecia fala zwolnień czeka pracowników banku BPH. Bank zaczął już rozmowy ze związkami zawodowymi. Pierwsze zwolnienia były przeprowadzone w 2009 rok (Tam zwolnienia od 2003 roku do 2009 zeszły z ponad 10000 osób do 4600), teraz pracę ma stracić 600 osób. To ok. 15% obecnie zatrudnionych (brak szczegółowych danych) Prezes BPH podaje ten sam powód zwolnień: celem jest poprawa efektywności W połowie marca poinformował o tym Citi Handlowy. Maksymalnie ma zwolnić 590 osób i zamknie 60 placówek w mniejszych miejscowościach i rezygnował z obsługi klientów mniej zamożnych. Ta liczba to 40% placówek Citi PKO BP zatrudnian jesli dobrze pamietam 26000 osób. Zwolnienia grupowe w tym roku tez jeśli dobrze pamietam to ok. 1600 osób. Jest to chyba 6.16% ogółu zatrudnionych w Banku. Czy teraz wiesz co to sa zwolnieńia masowe? Ok. Pewnie dalej będziesz szydzic ze nasz Bank został uznany za najlepszego Pracodawcę? Ale jeszcze cos dodam. Jak wynika z opublikowanego w grudniu ”Przeglądu płac 2011/2012 dla sektora bankowego”, przygotowanego przez firmę doradztwa personalnego Michael Page International, pomimo obserwowanego w 2011 roku wzrostu aktywności banków, a w konsekwencji lepszych wyników finansowych, jedynie 20 proc. z nich deklaruje podwyżkę wynagrodzeń pracowników w 2012 roku. Tyle samo banków zapowiada, że nie podniesie w tym roku pensji. > a jak w samym pko od ładnych kilku lat co roku "leci" ponad 1000 osób - to co? To tez jest normalne. W 2008 roku zatrudniano u nas 32800 osób. Nie ma tu porównania do innych Banków. Wciąż mamy za duże zatrudnieńie. > to już nie ma szoku i ostrych cięć? A teraz co powiesz? Ze jestem porabany i nie wiem co mówię? No mozesz sobie teraz ulżyć. > tobie też przydałoby się choć odrobinę zastanowienia. Dziekuje w imieniu wszystkich, którzy mówią Ci wiele prawdy, a ktora ty obrzucasz bo jest inna od tej przez Ciebie oczekiwanej. Czasami warto doceniać to co sie ma. Bo chętnych do pracy w naszym Banku, którzy docenia to co nasz Bank daje będzie o 2600 wiecej niz w zeszłym roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zadowolony777 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 21:07 Nie uważam Cię za żadnego najgorszego . Nie czytałem akurat tych obraźliwych wpisów z lipca ,bo nie mam czasu na czytanie wszystkich wpisów ,ale jeżeli takie były ,to wcale się z nimi nie zgadzam i uważam za chamskie .Jeżeli twoje każde kliknięcie jest monitorowane ,to rozumiem , że to co piszesz też .Wcale nie jestem tym zaskoczony ,bo tak sobie nawet wyobrażam .Efekty Twojej pracy są sprawdzane ,to by się zgadzało .Wybacz ,ale czy to nie czasy Gomułki ? Wszystko pod kontrolą ,propaganda działa nienagannie . Jak można mieć do Ciebie zaufanie ? A obłudą jest to ,że ciągle piszesz o cięciach w centrali . Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 19.08.12, 21:40 zadowolony777 dzięki, ze cos tam, zauważyłeś. Efekty każdego pracownika w Banku są sprawdzane. Nie tylko moje. To nie czasy Gomułki ale rzeczywistość pracy w Banku. Nie musisz mi ufać ale dopóki nie sprawdzisz, nie mow, ze czegoś sie nie da zrobic. Natomiast mam prosbe : mozesz wyjaśnić co rozumiesz przez zdanie- [b]A obłudą jest to ,że ciągle piszesz o cięciach w centrali . [/b] Bo tego zupełnie nie rozumiem? Odpowiedz Link
zadowolony777 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 17:31 Tak ,mało logiczne zdanie .Może dokładniej :jeśli chodzi o nasze podwyżki - jest kryzys ,jeśli chodzi o plany -nie można tłumaczyć się kryzysem (sam to napisałeś ),że centralę to bardzo denerwuje. . Zakazywanie mówienia o kryzysie ( na szkoleniu ) nie jest obłudą ?Wiem dobrze ,jak wyglądają cięcia w centrali ,naprawdę świat jest mały !!! Wiem z pierwszej ręki b. wiele szczegółów .Ale nie dziwię się Tobie ,w końcu nie możesz mi przytaknąć .Zresztą to walka z wiatrakami .Szkoda nerwów ,żeby o tym dyskutować ,żyjemy w innych światach .Miło było pogawędzić ,przepraszam ,że czasami moje wypowiedzi były niegrzeczne ,ale gdybyś musiał utrzymać rodzinę za takie pieniądze ,też nie byłbyś radosny .A skoro chcesz być przedstawicielem firmy ,bardzo się z nią utożsamiasz ,to piszę do Ciebie . Po całym dniu wysłuchiwania :dlaczego nie sprzedałem tego i tamtego i jeszcze tego ma się naprawdę dość .A później okazuje się ,że świętą rzeczą są strategie i tabelki ,więc już nie wiem ,co mam robić .Czy wymuszać na klientach produkty ,dzwonić po bazach ,czy wypełniać tabelki , czy wyjaśniać sprawy po zmarłym ,itd...I co dzień okazuje się ,że jak nie potrafisz tego wszystkiego zrobić naraz ,to szukaj roboty ,bo przyjdą tacy ,co potrafią !!Akrobaci !!!A w weekend spotkasz pracownika centrali ,który śmieje się w oczy i opowiada ,jak tam się zarabia .Sam nie wie już ile zarabia. wieczorem czytasz forum ,które też ,,opanowane'' jest przez Puławską .I jakiś Skuter wyrzuca mi ,że jestem buntownikiem ,że odezwałem się nie w tym wątku .A co go to k... obchodzi ,kim on jest .Z nim nie będę nawet konwersował . Tyle na koniec . Nie będę czytał forum ,chcę być zdrowszy ,choć trochę . w pracy kontrola i na forum też . Pozdrawiam . Odpowiedz Link
ad63 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 19:17 cyt. "Nie będę czytał forum ,chcę być zdrowszy, choć trochę . w pracy kontrola i na forum też ." A dlaczego od razu tak radykalnie?! :) Po prostu ignoruj wipsy emerytów i pracowników centrali. Z nimi nie bardzo można rzeczowo porozmawiać, skoro brakuje im wiedzy, o tym jak OBECNIE wygląda praca szeregowych pracowników. Brak im też zwykłej empatii, żeby zrozumieć OBECNE problemy dnia szarego pracownika. Jak to mówią "syty głodnego nie zrozumie". Im właśnie o to chodzi, żeby na forum publicznym nie pokazywać patologii jakie występują w tym banku. Celem ich działań jest wygaszenie wszelkich negatywnych, choć prawdziwych wpisów. I trzeba im przyznać, przy ich częstotliwości wypowiedzi są coraz bardziej skuteczni. Powoli "zagadają" wszystkie inne osoby. Nie mniej uważam, że zgodnie z celem powstania tego forum, nie powinniśmy się dać wygonić z tego miejsca. A patologie a także warunki pracy u NAJLEPSZEGO PRACODAWCY trzeba pokazywać nawet na forum publicznym. A dla zdrowia psychicznego faktycznie zrób sobie przerwę ale tak zupełnie nie rezygnuj. Może urlop bez dostępu do Interentu? :) Wielu wie i rozumie, o czym piszesz. Wierz mi. Trzymaj się. Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 19:26 Tak, to prawda - każde niewygodną bo prawdziwą wypowiedź kwitują atakiem personalnym bądź nie odpowiadają w ogóle. To taki forumowy mobbing. Olejcie ich, nie są warci uwagi. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 19:29 Ty jesteś bezczelny... Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 20:52 ad63 napisała: Czesc. > A dlaczego od razu tak radykalnie?! :) Po prostu ignoruj wipsy emerytów i prac > owników centrali. Tak, ignoruj. Nie czytaj i ich, od razu poczujesz sie lepiej. >Z nimi nie bardzo można rzeczowo porozmawiać, skoro brakuje i > m wiedzy, A gdzie ty próbowałeś rzeczowo rozmawiać? Ot bardzo rzeczowe jest zachęcanie, by nie rozmawiano z emerytami i ludźmi z Centrali. Bardzo to rzeczowe. My naprawdę ne rozumiemy Ciebie i nie znamy banku. ty za rozmiesz wszystko, prawda? No to pokaz nam te patologie, ale tak konkretnie. Gdzie, w jakim mieście, kto konkretnie jest sprawca jakich patologii. Sprawdze te patologie i konkretnie sam zobaczymy na czym te patologie faktycznie polegają ok? Konkretnie. Jak sie boisz, pisz do mnie na priva. I chodzi o to by te patologie, jeśli są, zlikwidować. Udowodnij pisząc konkretnie, ze widzisz te konkretne patologie. Wiesz czemu ja jestem skuteczny w tym co pisze? Bo pisze bolesńie i konkretnie. Przeczucia, odczucia to nie konkrety. Konkrety Kolego. Pokaz je. Poza gadaniem, obrazaniem ludzi nic konkretnego nie napisałeś. Czemu? Odpowiedz Link
zadowolony777 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 21.08.12, 23:25 Bardzo zdrowe podejście ,masz rację, dzięki .Nie możemy się poddawać ,o to im chodzi . Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link
skuter44 Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 24.08.12, 16:23 Piszę , odpowiadając na pytanie będące tytułem wątku. Próby zdyskredytowania wafla tym pytaniem mogą jedynie umocnić przekonanie (jego czytelników i zwolenników), że trudno wyobrazić sobie forum bez wafla. Kto by chciał, umiał i mógł prezentować bieżące poglądy banku, wyjaśniać wątpliwości, odpowiadać na krytykę i jeszcze oferować pomoc w przypadkach trudnych. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 21:15 zadowolony777 napisał(a): > Tak ,mało logiczne zdanie . Dla mnie wybacz, nie zrozumiałe. >Może dokładniej :jeśli chodzi o nasze podwyżki - jes > t kryzys ,jeśli chodzi o plany -nie można tłumaczyć się kryzysem (sam to napisa > łeś ),że centralę to bardzo denerwuje. Pierwszy raz słyszę, by słowo kryzys denerwowało enigmatyczną Centrale. Mnie nie denerwuje. Takie życie. Czynnazwie sie to kryzysem czy recesja, znaczy dokładnie to samo. >. Zakazywanie mówienia o kryzysie ( na szkoleniu ) nie jest obłudą ? Ale ja niezrozumiem kto komu zabrania? Może ludzie od marketinu wpadli na taki pomysł, by komuś nie mówić. Nie mi to oceniać.nale ludzie i bez tego gadania mówią i wiedza o kryzysie wiecej. Więc nawet jak ktoś mówi, żeby nie mówić, to po co mówić? Trzeba mówić, ze na czas recesji trzeba wybierać bezpieczny Bank i dobre produkty, nie koniecznie tańsze jak pokazuje historia Amber Gold. >Wiem dobrze ,jak wyglądają cięcia w centrali ,napra > wdę świat jest mały !!! Wiem z pierwszej ręki b. wiele szczegółów . Opowiedz w takim razie co wiesz. Ja sie dzisiaj zastanawiałem jak pogodzić cięcia kosztów z limitem kilometrów na samochód. Jak jeździć w teren i nie przekroczyć kosztów. A moja praca opiera sie na nieustannych podróżach. >Ale nie dzi > wię się Tobie ,w końcu nie możesz mi przytaknąć . Ależ mogę, jeśli podasz fakty. >Zresztą to walka z wiatrakami > .Szkoda nerwów ,żeby o tym dyskutować ,żyjemy w innych światach . Obawiam sie, ze tylko tak Ci sie wydaje. >Miło było poga > wędzić ,przepraszam ,że czasami moje wypowiedzi były niegrzeczne , Ne gniewam sie. Naprawdę. W tym co piszesz wyczuwam zmartwienia i trud, Twoj i wielu ludzi w Banku. >ale gdybyś mu > siał utrzymać rodzinę za takie pieniądze ,też nie byłbyś radosny . Dokładnie wiem co czujesz. >A skoro chces > z być przedstawicielem firmy ,bardzo się z nią utożsamiasz ,to piszę do Ciebie Ja jestem tak samym przedstawicielem firmy jam Ty. Utożsamiam sie z Bankiem, bo ja w nim zostawiłem sporo swojego zdrowia i nerwów. > . Po całym dniu wysłuchiwania :dlaczego nie sprzedałem tego i tamtego i jeszcze > tego ma się naprawdę dość . Współczuje Ci więc szefa, który nie potrafi Cię motywować w lepszy sposób. Ja ym z Tobą usiadł i wspólnie z Tobą przeanalizował co zrobić, by Twoja sprzedaż poszła w górę. Straszenie, ciagle naciski i parcie rodzi wiecej złego niz dobrego. Ale to moja prywatna opinia. >Czy wymuszać na klientach produkt Osobiście brakuje mi tutaj takich konkretnych dyskusji No. Co zrobić, by lepiej sprzedawać. > A w weekend spo > tkasz pracownika centrali ,który śmieje się w oczy i opowiada ,jak tam się zar > abia . W centrali jest zatrudnionych wiele osób. Jedni zarabiają wiecej, inni mniej. Tu nikt niebie ile kto zarabia. Ja nie wiem. Ale wiem jedno. Tu jest inna praca niz sie wydaje wielu ludziom w terenie.Inna i wale nie taka różowa jak sie wielu wydaje Wiesz, czasami ludzie różnie nas odbierają. skuter jest naszym emerytem, ma sporo doświadczenia i wiedzy o Banku. Nie nastawiaj sie proszę. Ja tu jestem przez wielu upatrywany jak ostatnia zmora, uosobienie zła. I wiesz, nie przejmje sie. Mówię co mam do powiedzenia. Ty tez to rób. Życie ńiestety nie jest łatwe. Więc trzymaj sie, Pozdrawiam Odpowiedz Link
exworker Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 14:33 Na 60 wpisów w tym wątku aż 23 pochodzi od waffena. Ktoś tu jest nienormalny. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Czy ukryty wafel powinien przestać pisać? 20.08.12, 15:15 exworkredekfreud napisał: > Na 60 wpisów w tym wątku aż 23 pochodzi od waffena. I 11 (jedenaście słownie) pochodzi tylko od Exworkera. Gdy doliczy się jego klony, będzie więcej. Poza Tobą i klonami wypowiadają się też inne osoby, którym odpowiadam, grzecznie i kulturalnie, bo uważam, że jak ktoś się do mnie zwraca, to do kultury nalezy odpowiedzieć. Tak mnie wychowano. Tak więc, ja po prostu odpowiadam na wpisy adresowane do mnie. Powiem wiecej - wypowiadam się na temat, gdyż ten cały wątek adresowany jest do mnie - sam to zainicjowałeś :) Zapamiętaj: Im więcej będziesz Ty i klony produkował wpisów, tym więcej ja napisze. Stać mnie na to. Pisze dosyć szybko. >Ktoś tu jest nienormalny. No pewnie, jakże by nie inaczej! - Według Ciebie wychodzi na to, że nienormalny jestem ja, za to Ty jesteś super normalny m:-) No to niech tak będzie. Problem w tym, że ja i ty mamy różne definicje norm i normalności. Miłego dnia życzę :) Odpowiedz Link
tujejekscelencja Tu jej Ekscelencja! 20.08.12, 22:46 Przestańcie się kłócić Siostry! Miejcie wzgląd na powagę przesłania tego Forum! Mobbing jest jednym z najpoważniejszych problemów występujących w naszym Banku, czy to sie komuś podoba, czy też nie. Już nasz Założyciel Forum wiele lat temu wskazał nam cel i drogę, po której pewnie i szczęśliwie kroczymy. Trzymajmy się tego, a zarówno nasza praca stanie się przyjemniejszym miejscem, a Zarząd zauważy efekt naszych codziennych wysiłków w wynikach finansowych. Pozdrawiam, Wasza Jej Ekscelencja. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tu jej Ekscelencja! 21.08.12, 23:01 Jej Ekscelencja ... satyryk forumowy. Świetnie Odpowiedz Link