Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca Nas Łączy-Zgorzelec i König GmbH & Co KG

25.05.12, 09:56
    Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie König GmbH & Co KG za pośrednictwem agencji pośrednictwa pracy-Praca nas Łączy ze Zgorzelca.
    Dodajcie swoje opinie o tych firmach!!!
    Jest mi wstyd, że Polacy polaków tak rolują-ludzie w większość wyjeżdżają za ostatnie lub pożyczone pieniądze a oni ich jeszcze bardziej pogrążacie. Mi i innym oferowali po 12 euro brutto i 5euro diety a jak przyszło do podpisania umowy w d.e. to 10,5 i 4,35-czym bliżej siedziby firmy to obniżają diety do 1,35euro. Mówili, że można robić nadgodziny/mój pierwszy tydzień pracy to 34 godziny-to kpina z ludzi. Tydzień pracy w Niemczech, tydzień w Polsce i tak w kółko-znam takich co dwukrotnie przyjeżdżali na dwa, trzy dni do pracy i znowu na tydzień zjeżdżali do Polski ale to ich sprawa, bo ja już nie mam zamiaru dawać sobą pomiatać. Cwaniaczki utworzyli sobie kilka grup po kilka osób i tak tydzień jedni a na drugi następni, i tak na zmianę mają ruch w interesie. Dostałem rozliczenie za ostatni tydzień kwietnia, na czysto dostałem nie całe 50euro/nie, nie pomyliłem się-tu i tam jakieś potrącenia. Np zaliczka, dostałem 200euro a potrącone jest 211, to normalne złodziejstwo. O zapłacie postojowego za te dwa tygodnie przymusowego zjazdu do Polski można poważyć. Mój przypadek nie jest odosobniony. Inny rodak po miesiącu pracy otrzymał 630euro-zawineli mu 37godzin no i oczywiście to samo z zaliczką i innymi potrąceniami. Kompletny brak kontaktu a jak już się dodzwonisz to w obu firmach totalny chaos-nikt nic nie wie.
    A oto co znalazłem w necie
    www.mypolacy.de/ogloszenia/uwaga-oszust/praca-nas-laczy-agencja-posrednictwa-pracy,218933.html
    PRACA NAS ŁĄCZY-agencja pośrednictwa pracy
    Treść:
    Stanowczo odradzam państwu ta firmę ze Zgorzelca współpracująca z K... G.. KOLN obiecali wszystko łącznie z ubraniem roboczym a po 2 dniach zostalismy wyrzuceni z hotelu,do miejsca pracy mielismy 55km w jedna strone.Po wyrzuceniu z hotelu 4 dni spalismy w samochodzie bez wody oczywiście mielismy przygode z Niemiecka Policja pracowaliśmy bez umów i ubezpieczenia do kraju wrócilismy z długami nieogoleni śmierdzący i bez zapłaty za prace i bez diet za paliwo tez centa nie zwróccili.SZANOWNI CZYTELNICY PRZED WYJAZDEM ZASTANÓWCIE SIĘ JAKA MOŻE WAS CZEKAC PRZYGODA Z TA FIRMA.

Obserwuj wątek
      • Gość: Franko Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i König GmbH & Co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 17:11
        Mnie to sie wydaje że poprostu pojechaliśćie i spartoczyliśćie robote dostaliśćie rysunek techniczny bądz izometryczny wam szczenka opadła było nicht ferstehen w niemczech szanują ludzi którzy jadą jako fachowcy i rozumieją co sie do nich gaada,w dzisejszych czasach cieżko o dobrego fachowca,a z hotelu was wyrzucili po 2 dniach bo pewnie nie zapłaciliśćie i tyle....to moje zdanie na ten temat
        • Gość: aristo7 Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i König GmbH & Co IP: *.p2.InterArena.pl 26.05.12, 14:16
          Gość portalu: Franko napisał(a):

> Mnie to sie wydaje że poprostu pojechaliśćie i spartoczyliśćie robote dostaliść
          > ie rysunek techniczny bądz izometryczny wam szczenka opadła było nicht fersteh
          > en w niemczech szanują ludzi którzy jadą jako fachowcy i rozumieją co sie do ni
          > ch gaada,w dzisejszych czasach cieżko o dobrego fachowca,a z hotelu was wyrzuci
          > li po 2 dniach bo pewnie nie zapłaciliśćie i tyle....to moje zdanie na ten tema
          > t

Najpierw Panie fachowcu, proponowałbym powrót do szkoły podstawowej i wrócić do nauki poprawnego pisania w języku polskim:
          "poprostu", "pojechaliśćie", "niemczech", "dzisejszych", "spartoczyliśćie" itd
          Potem w języku niemieckim: "nicht fersteh"-poprawnie pisze się "verstehen" a gdzie odmiana?
          I to dopiero dałoby Ci to prawo do wyrażania swoich opinii w tym temacie.

"w niemczech szanują ludzi którzy jadą jako fachowcy i rozumieją co sie do nich gaada,"
          Tak masz rację, szanują a szczególnie coś takiego"nicht fersteh" i nie "gaada" tylko mówi.
          Nie potrafisz się normalnie wysłowić a masz czelność kogoś obrażać.
          Żeby umieć posługiwać się rysunkami technicznymi lub izometrycznymi, potrzeba jakiegoś tam poziomu inteligencji i wyuczonej wiedzy a raczej po Twoim sposobie wyrażania się jakoś tego nie widać.
          Natomiast, jeśli chodzi o przedmiot sprawy to proponuję przejść do podobnego wątku o tej firmie w dziale Praca za granicą-Europa.

forum.gazeta.pl/forum/w,115,136146555,136176060,Re_Praca_Nas_Laczy_Zgorzelec_i_K_nig_GmbH_Co.html

• Gość: joo Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i König GmbH & Co IP: 178.219.123.* 17.07.12, 16:31
        praca nas łączy kierują do pracodawcy z Chemnitz MG Concept nie wypłaca pieniędzy praca po 5 euro za godzinie uważajcie na ta firmę jak i na samo pośrednictwo pracy .
        • Gość: Były pracownik Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i Chemnitz IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.12, 10:36
          Ja napiszę tak bo naprawdę w wielu agencjach robiłem ale ta agencja to jakaś kpina. Przez 2 tygodnie zrobiłem z polakami(z trudem to piszę) ok. 2 tyś. km po Niemczech a przepracowaliśmy 30 godz. Gdzie pojechaliśmy robota na góra 2 dni. I naprawdę nie trzeba być FACHOWCEM JAK TO CO NIEKTÓRZY O SOBIE PISZĄ bo jak nie wiesz czegoś to kierownik budowy tobie nawet pomoże bo oni sami często dzwonią do inżynierów z pytaniami. Podróż za zaliczki. Spanie za zaliczki. Jak nie masz samochodu to nie jedź bo możesz trafić do ludzi takich jak ja trafiłem. Nie spodziewaj się kasy za amortyzacje samochodu - nie ma nie istnieje. Kasy do dziś za prace nie wypłacili. Wiszą 270 euro. Nie spotkałem drugiej takiej agencji jak ta.
          • romanowicz33 Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i Chemnitz 12.06.13, 23:34
            Witam!
            Właśnie dziś wróciłem około 18 godz z Hamburga, ze współpracy z tą firmą i firmą koenig.
            Sama firma jako firma jest standartowa, zbiurokratyzowana itp.
            Zawsze umieszczają się w samym ścisłym centrum (MITTE) na jakimś piętrze, aby nie było zbyt prosto ich znaleźć i nie było gdzie obcemu zostawić auta. Łącznie firm koenig jest ponad 20 w tym również w Gdańsku i Warszawie , a może i więcej. Każda filia jest częściowo niezależna, podpisuje się umowę z okresloną filią np Stutgart to tylko tu. np Frankfurt, to tylko tu. Np. Berlin to tylko z nimi, każda inna filia wymaga własnej, osobnej umowy, nie zawsze honorując np godz z poprzedniej filii. Centrum tego to meringen. Ale tam nikt nie obsługuje klienta. Tam obsługiwani są "filiarze".
            Wyjeżdzając musisz mieć podstawowe środki BHP - ubranie, kask, kombinerki, wkrętak, rękawiczki etc. Pomoc w jakichkolwiek sprawach papierowych jest w zasadzie żadna. Jak nie znasz niemieckiego, to chyba nic nie zdziałasz. Umowa jest dość skomplikowana, każda odpowiedź do Ciebie przyjdzie nie tam gdzie obecnie mieszkasz, ale do Polski. A jak dom pusty...? No cóż . Masz pecha. Nawet się o tym nie dowiesz. Masz wymówioną pracę, a pracujesz. Karitas. Przygotuj się na tułaczkę i ciągłą zmienność. Planujesz coś - Właśnie dzwonią, że masz jechać gdzieś indziej o 450 km dalej, bo tam ważny klient potrzebuje i jesteś w tym dobry i zostałeś wybrany. Super.
            Po trzech dniach albo 1,5 tygodniu poznałeś ludzi - tel - masz jechać o 30 km dalej - tam jesteś potrzebny.
            Zostałeś wybrany. ... oglądałeś film "WYSPA" ? Jesteś niezastąpiony.
            Za kwatery nie płacisz - firma płaci... (ale z tych 4,35)
            Przychodzi do rozliczenia - zawsze dostaniesz pieniądze - firma jest bardzo uczciwa. ... Ale po odpowiednich potrąceniach pokoi zostaje zbyt mało na jazdę do pracy i z powrotem po 15 do 40 km. I jeszcze co parę dni o kilkaset kilometrów do tam jest potrzeba.
            I nagle wychodzi, że ta dieta jest stanowczo zbyt mała w stosunku do przejechanych kilometrów i spania.
            No i ta niestabilność... Dziś tam, jutro tam, potem s.am gdzieś tam...
            Dobry sposób na poznanie Niemiec, Ale niestabilna, męcząca praca ( na torbach).
            Generalnie - jak lubisz ciągłe zmiany - ok. Stabilność - zero. Nie są oszustami, płacą. Masz problem - nie telefon, ale jedź osobiście do wskazanego przedstawiciela. Niemiecki wymagany...
            Aczkolwiek za tą i lepszą cenę są ciekawsze oferty.
            O D R A D Z A M
            • Gość: nowy Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i Chemnitz IP: *.183.kosman.pl 18.11.13, 10:35
              Witam,
              mimo czytanych nie zbyt pochlebnych opinii o tej firmie zdecydowałem się zaryzykować i podjąć współprace z ta firmą. Po tygodniu pracy kazano wracać do domu i czekać na kolejne zlecenie. Zamiast zlecenia przyszło wypowiedzenie oraz dokumenty do podpisu,że tydzień który siedziałem w domu to był mój urlop bezpłatny na moje żądanie. Podpisałem dla świętego spokoju. Właśnie minął termin wypłaty za czas tam przepracowany a kasy nie ma. Pani Sylwia nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. No cóż trzeba będzie inaczej odzyskać pieniądze. Nie dajcie się oszukać tej firmie ani Pani która pięknie zapewnia,że wszystkie te złe opinie są nie prawdziwe. Teraz pracuje w innej firmie na terenie Niemiec też u pośrednika i nie ma porównania.
              • ola1912 Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i Chemnitz 10.09.14, 10:53
                Lepiej postawić na siebie w ojczyźnie. Jeśli nie macie wymarzonej pracy, chcielibyście zdobyć nowy zawód polecam szkołę ŻAK w Zgorzelcu. Nauka jest bezpłatna na dwuletnich kierunkach, jednoroczne są płatne, lecz bardzo mało wynoszą te opłaty! Bardzo ciekawe kierunki, dostajecie karty słuchacza, dzięki którym macie zniżki u różnych partnerów żakowskich w Zgorzelcu. Sekretariat znajduje się na Warszawskiej. Sama dzięki nim zdobyłam ciekawy zawód i wymarzoną pracę.
      • oszukanyprzezkonig Re: Praca Nas Łączy-Zgorzelec i König GmbH & Co 29.09.16, 17:00
        To wszystko prawda. Banda zlodziei i naciagaczy! Ludzie nie dajcie sie nabrac
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka