Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przekwalifikowanie - potrzebny doradca

29.06.12, 20:50
    Muszę i chcę się przekwalifikować. Problem w tym, że jedyną dziedziną, w której czuję się dobra, jest moja obecna. Nie chcę wydawać pieniędzy na kursy, szkolenia czy studia z dziedziny, co do której nie mam predyspozycji, a w której mogę mieć więcej pieniędzy czy znaleźć pracę. Poradźcie mi, bo wiem, że można gdzieś skorzystać z pomocy doradcy zawodowego. Gdzie kogoś takiego znaleźć? Pamiętam jak za czasów szkolnych (a to już prehistoria) mieliśmy robione jakieś testy. Wyniki wskazywały jakie mamy predyspozycje, czy do pracy z ludźmi, czy do ekonomicznych, artystycznych albo innych dziedzin. Mniej więcej coś takiego to było. Ja teraz potrzebowałabym czegoś takiego jeszcze raz. Czy istnieje coś takiego jak pomoc doraźna z ukierunkowaniem dla osoby przekwalifikowującej się? Gdzie tego szukać?
    Obserwuj wątek
      • Gość: k. Re: Przekwalifikowanie - potrzebny doradca IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 16:06
        Idź do PUPu i poproś o skierowanie do doradcy zawodowego.
      • Gość: gość Re: Przekwalifikowanie - potrzebny doradca IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.12, 08:43
        Albo tu spróbuj:
        pracaikariera.wordpress.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka