Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przyszłośc administracji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:03
    Jestem studentem administracji na czwartym roku teraz. Za rok robie magisterke. Ludzie mówią że mój kierunek nie jest opłacalny i że ciężko będzie mi znaleść prace bo ogrom ludzi kończy administrację. Czy to rzeczywiście prawda? Złośliwi mówią mi że powinem pracować fizycznie a ja chcę mieć prace w biurze. Jakie mam na to szanse? Czy na prawde nie jest mi pisane pracować w biurze? Czy jest jeszcze dla mnie światełko w tunelu? Nie chcę pracować fizycznie jak jakiś tam robotnik bez studiów. Zaznaczam że jestem na swoim kierunku całkiem dobry bo szósty na roku.
    A może powinienem iść na jakieś kursy dokształcające albo wziąść drugi kierunek, bardziej prestiżowy? A z resztą, czy można powiedzieć, że po skończeniu administracji będę kimś prestiżowym, kto pracuje w biurze?
    A w ogóle jak widzicie moja przyszłość?
    Obserwuj wątek
      • tomeczek_44 Re: przyszłośc administracji 22.08.12, 14:40
        Gość portalu: desperat7845 napisał(a):

> A w ogóle jak widzicie moja przyszłość?

Czarno.
      • Gość: szok.... Re: przyszłośc administracji IP: *.toya.net.pl 22.08.12, 15:30
        ...i ty jesteś studentem? Kogo oni teraz przyjmują na te studia, szok... Pisze się ZNALEŹĆ a nie znaleść... żenada
        • Gość: misio Re: przyszłośc administracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 16:12
          i do tego 6-ty na roku, a post jakoś dziecinnie napisany. zalatuje trollem.
      • Gość: kucharz Re: przyszłośc administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:28
        Nie karmić trolla i socjopaty, który nie może żyć bez tego forum od kilku lat.
      • Gość: desperat7845 Re: przyszłośc administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:39
        Czepiacie sie szczegółów, rzucacie obelgami, nie wyrażacie sie rzeczowo....
        To świadczy tylko o waszym poziomie. Nie potraficie nawet wyrazić swojego zdania, oj przepraszam potraficie adekwatnie do reprezentowanego przez was poziomu.
        • tomeczek_44 Proszę bardzo, może być rzeczowo: 23.08.12, 10:26
          Gość portalu: desperat7845 napisał(a):

> Czepiacie sie szczegółów, rzucacie obelgami, nie wyrażacie sie rzeczowo....

W moim pierwszym poście wyraziłem się zwięźle. Skoro był za krótki, to proszę:

Czepiamy się szczegółów tzn. błędów? W twoim przypadku to akurat ważne. Chcesz pracować w biurze, w administracji. A zatem będziesz (prawdopodobnie) redagował dużo pism. W twoim poście jest pełno literówek i błędów gramatycznych. Zakładam, że w internecie nie przykłada się do tego wielkiej wagi. Ale w pracy biurowej?! I ty studiujesz na czwartym roku?!

Gdybyś dał przełożonemu do podpisu pismo, w którym byłyby:

"robie magisterke" , " Ludzie mówią że " " znaleść prace " , " mówią mi że powinem pracować " , " Czy na prawde " , " wziąść drugi kierunek " , " A z resztą, "

...to za pierwszym razem odesłałby cię do poprawienia błędów (wyszukaj je sobie wyżej sam) ale za drugim już byś pewnie wyleciał z roboty. Chyba, że przełożony też ukończył te studia...

Aha: ja nie ukończyłem studiów, ale pisać bez błędów nauczyłem się już w 8-klasowej podstawówce i 4-klasowym LO.
          • Gość: desperat7845 Re: Proszę bardzo, może być rzeczowo: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:00
            Może i zrobiłem trochę błędów ale pisałem dosyć szybko więc mogło mi się zdarzyć.
          • Gość: buhaha Re: Proszę bardzo, może być rzeczowo: IP: *.umwm.pl 23.08.12, 14:02
            czepiacie się ortografi, przecież komp wszytsko poprawi :)
            a jeśli pytasz o pracę to tak:
            1. jeśli masz duże ale to naprawdę duże plecy to nie masz się czym martwić
            2. jeśli nie masz pleców to licz na cud, bo czas otwartych naborów do administracji już za nami

• corett Re: przyszłośc administracji 23.08.12, 15:48
        Daj spokój, po prawie jest teraz ciężko a co dopiero po administracji.

Pierwsza kwestia to nadmiar absolwentów - u mnie na uczelni przyjmują 800 osób na 1 rok studiów (dzienne + zaoczne + wieczorowe). Dodaj do tego uczelnie prywatne (u mnie w mieście są chyba ze 3 z tym kierunkiem).

Druga kwestia, że po administracji masz ograniczone pole manewru tylko do urzędów i pracy biurowej w prywatnych firmach. W tych pierwszych nie masz szans na pracę bez pleców, w tych drugich też jest dużo przyjmowania po znajomości a jak już się trafi wakat z uczciwą rekrutacją to masz kilkuset chętnych na miejsce. Teoretycznie można też iść do banku ale tam prędzej kogoś po ekonomii, finansach, prawie czy matematyce przyjmą.

Z tego co pamiętam to administracja jest w top5 kierunków z najwyższym bezrobociem wśród młodych absolwentów (wg. danych za zeszły rok).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka