Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA PRACODAWCÓW

• geograf Cinema City (Warszawa) 31.05.06, 15:23
        Chcesz się poczuć jak śmieć-maszynka do zarabiania pieniędzy, której mówi się, że na jej miejsce jest kilku chętnych?
        Chcesz wiedzieć, ze jak Ci się nie podoba, to możesz odejść?
        Chcesz słyszeć tylko słowa krytyki, pracować w ponad 30-stopniach (przy popcornie), wypisywać urlopy wstecz, być zatrudnionym na 1/4 etatu a pracować dużo więcej, przepisywać wyrobione nadgodziny na kolejny miesiąc?

Cinema City (w Warszawie) to praca dla Ciebie!
        • Gość: qqqtttaaasssyy Roban - sklepy z tanią odzieżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:23
          Rotacja - co 2 miesiące to inne dziewuchy tam pracują za grosze na czarno!
        • Gość: qtasy DEK MEBLE - sklep meblarski w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:27
          Dlatego bo
          serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3232208.html
          to taka odmiana biedronki
          • Gość: 71 Re: DEK MEBLE - sklep meblarski w Kielcach IP: *.chello.pl 15.07.08, 19:54
            Zgadzam się. Pracowałam, odchorowałam, nie polecam.
            Dodałabym jeszcze Kieleckie Fabryki Mebli - idą w ślady deku, również nie polecam. Wąski to trochę cichsza odmiana Zenka.
            Dodałabym jeszcze "firmę" Polonica - chamstwo z rybołóstwem, oczywiście dotyczy głównie właściciela z rodziną.
            To tyle co mogę powiedzieć o Kielcach.
            • Gość: gość Re: DEK MEBLE - sklep meblarski w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 18:50
              Kolego zgadzam się z twoją wypowiedzią ale DEK przebija wszystko
              to "polski obóz pracy" "włoskim obozą pracy" daleko do czegoś
              takiego.
      • Gość: X Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:34
        Szkola jezykowa "Opoka" (prezes - pan Zabka).
        Totalne chamstwo i dno.
      • Gość: nina Re: CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:10
        "Lidl", "Żabka".
        W "Żabce" we Wrocławiu na ul. Trzebnickiej nie ma czegoś takiego jak przerwa w
        czasie pracy, jeśli jest się najzwyczajniej w świecie głodnym i chce się zjeść
        śniadanie, to robi się to przy kasie jak nie ma klientów (ale klient przecież
        może się pojawić w każdej chwili i nie jest przyjemnym jedzenie w wielkim
        pośpiechu i stresie), pracodawca zadbał nawet o to, by pod ręką mieć czajnik
        elektryczny, by można było napić się czegoś ciepłego- czajnik stał też w pobliżu
        kasy. Wyjście do toalety to też wielki problem, bo przecież jak ja będę w
        łazience, to pracodawca musi mnie zastąpić i musi ściągnąć tyłek z fotela, na
        którym siedzi pół dnia i przez kilka kamer obserwuje czy przypadkiem nie
        ukradłam złotówki z kasy.
        Nie wiem kto ma dziś ten sklep, ale tak było jeszcze rok temu.
        • Gość: Ricardo Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:34
          A ja wam dla odmiany pozwolę polecić firmę Aspel z Zabierzowa, w której już nie pracuję od marca (mam nadzieję że nic się tam nie zmienilo na minus). Postępowanie ich wobec pracowników nie należy do idealnych, ale...pracują tam bardzo fajni ludzi, pensje (nienajwyższe...) ale są wyplacane wraz z premiami do końca miesiąca, pracujesz nie więcej niż 8h, szef magazynu - bardzo sympatyczny czlowiek, jak ktoś chce to wiele jest w stanie się od niego nauczyć, szefowa logistyki - też mam mile wspomnienia. Jedyne minusy to kasa która moglaby być wyższa (dlatego od nich odszedlem) oraz szurnięty szef jednego z dzialów na produkcji...
          • Gość: Była Pracownica MADA RADOM !!!Zpchr IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.08.06, 11:58
            wyzysk na całego. Firma nalezy do pewnej radomskiej dynastii. Rządzi w niej 4
            wspołwłścicieli i to co tam się dzieje woła o pomstę do nieba. Na umowie o
            pracę nie zapewniają nawet ustawowego minimum!Biuro jest czynne w godzinach- 7-
            17 co daje 10 godzin a nie ma zmianowości-każdy musi więc siedziec te 10
            godzin. jest to Zaklad Pracy Chronionej wiec zatrudniają większą część osob
            niepelnosprawnych, ktorych czasem pracy jest 7 godzni ale kogo to interesuje.
            Ponadto marketingowcy jeżdżą w wyczerpujące delegację-wyjazd 3-4 w nocy (jeśli
            dalsza trasa to wcześniej) a powrotyrównież w porach wieczorowych bądź nocnych.
            Firma nie przedstawia żadnego Zakladowego Regulaminu Wynagradzania wiec jedną
            wielka tajemnicą jest wysokość i motywacja przyznawania premii uznaniowej.
            Kolejna sprawa to atmosfera i kultura osobista osob tam pracujących a glównie
            kadry zarządzającej- wyzwiska, bluzgi i zastraszanie na całego. W magazynie nie
            usłyszałam takich zwrotow "grzecznościowych" jak w biurze słyszy się na dzień
            dobry.
            Ogólnie mowiąc-OBÓZ PRACY za max 1600 netto jak dobrze pójdzie-z czego wszystko
            co ponad minimalne,którego nawet nie uznają stanowią po przeliczeniu godzny
            nadliczbowe i te z delegacji. Oczywiście rodzinka, powinowaci i znajomki mają
            duuużo więcej i te obietnice z rozów kwalifikacyjnych dotyczą tylko wybrańców!
            Nie dajcie sie nabrać na kuluralną rozmowę kwalifikacyjną i super warunki!!!
            • Gość: baranez Re: MADA RADOM !!!Zpchr IP: *.205.56.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.09.12, 15:00
              Też tam pracowałem 1,5 roku i potwierdzam, to co jest napisane powyżej. I dodam jeszcze coś od siebie. Kierownicy (nie wiem czy z powodu, że mają taki przykaz z góry, czy po prostu mają to gdzieś) nie zwracają uwagi na schorzenia pracowników i tak np. Osoby z nadciśnieniem, wadami serca, chorymi kręgosłupami są wysyłani na magazyny przy ul. Wierzbickiej do rozładowywania całych tirów rękawic, koszul i innej odzieży BHP, gdzie jeden karton waży 35 kg. (na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziano mi, że raz na jakiś czas będę dźwigał paczkę do 25 kg) Byłem głupi, że tak długo siedziałem cicho, bo przypłaciłem tą pracę własnym zdrowiem. Kiedyś mi zabrali premię, bo niby nic nie robiłem przez cały miesiąc. Gówno prawda (brzydko mówiąc). Zasuwaliśmy z chłopakami po nocach bez wytchnienia, czasami wychodziliśmy o 4.00 rano, a zaczynaliśmy pracę o 12.00, a niektórzy o 14.00. Nikt nam za te nadgodziny nie zapłacił, a jeszcze potrafili zabrać premię tak jak wspomniałem wyżej. Ponadto w weekendy odbywały się remanenty. Liczyliśmy towar od rana do wieczora i tez nam nikt za to nie zapłacił. Kiedy zgłosiłem się do lekarza zakładowego i zgłosiłem to, że moje schorzenie nie pozwala mi wykonywać tak ciężkiej pracy, zostałem zwolniony dyscyplinarnie z art. 52 pkt. 3. Dziwne, bo ten sam lekarz dał mi zaświadczenie, że jestem zdolny do pracy. Mi się tłumaczył, że niby skąd on miał wiedzieć o mojej ciężkiej pracy, a na magazynie nie tylko pracuje się fizycznie. Sądzę, że lekarz zakładowy powinien przeprowadzać wywiady z pracownikami i pytać jaką pracę wykonywać. Oczywiście pan konował miał swój gabinet w Madzie, tyle że głównie zajmował się tam popijaniem kawy i herbatki z drugim bardzo zaangażowanym w soją pracę specem od BHP. Nie zgadzałem się, że zostałem zwolniony dyscyplinarnie, więc poszedłem do następnego eksperta w tej super firmie, czyli do kadrowej i poprosiłem o zmianę wypowiedzenia na wypowiedzenie przez zakład pracy. Pani stwierdziła, że to jest moja wina, że jestem chory i zwolnienie z art. 52 jest jak najbardziej zasadne. Treść art. 52:
              W myśl postanowień art. 52 § 1 k.p. pracodawca może rozwiązać umowę o pracę bez
              wypowiedzenia z winy pracownika w razie:
              3) zawinionej przez pracownika utraty uprawnień koniecznych do wykonywania
              pracy na zajmowanym stanowisku.
              Oczywiście sprawa skończyła się w sądzie, którą wygrałem już na pierwszej wokandzie. Pani sędzia pouczyła pełnomocnika MADY, że będą musieli mi udowodnić, iż wrodzoną wadę serca nabyłem przez moje niewłaściwe postępowanie.
              Żałuję, że nie założyłem im jeszcze sprawy o odszkodowanie z tytułu utraty zdrowia, ale nie miałem ochoty włóczyć się po sądach, chciałem zapomnieć o tym obozie pracy i zacząć życie zawodowe od nowa. Obecnie już nie mieszkam w Radomiu. Wyprowadziłem się, bo niestety większość pracodawców w grodzie nad Mleczną wykorzystuje swoich pracowników, a oni milczą, bo nie ma pracy i boją się ją stracić. Oj napisałem się sporo. W moim tekście jest takie małe przesłanie, że nie ma co poświęcać swojego zdrowia dla takich krwiopijców jak firmę która tu przedstawiłem. Pozdrawiam i ostrożnie zatrudniając się w MADZIE. Może tam już jest lepiej.
      • Gość: natalya Dimar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:09
        wszystkie oddziały w Polsce
        kiepska stawka
        wałki na wyangrodzeniach, w W-wie rozliczenie robiła sekretarka szefa, której
        często zdarzało sie wpisac 15 zamiast 150, obnizenie stawek godzinowych bez
        podania przyczyny.
        usuwanie ludzi z projektu i przenoszenie na gorszy bo baza jest za mała.
        niepłacą za przerwy
        i zamaist regulaminowych 10 min na h pryz pracy na słuchawkach jest 10 min na
        1,5 h
      • Gość: Karinn XXL MEDIA - wydawnictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:52
        obóz pracy w kolorowych wnętrzach. nie dajcie sie nabrać na "pierwsze wrażenie"
        bo zaiste jest lukrowane jak trocik.
        • Gość: Tifi GQ Cobra Group IP: *.tekpolska.pl 09.08.06, 13:33
          Nigdy nie zatrudniają na umowę o pracę. Cały czas rekrutują. Akwizytornia....
          Robiąca dla Tego badziewnego Tele2
          • Gość: wygnanyzraju Re: GQ Cobra Group Centia Marketing, MT marketing IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 16:41
            nie tylko dla tele2 bo i dla netii też - w Łodzi mają 3 biura (Centia Marketing,
            MT Marketing, High Promotions) które w kolko sie oglaszaja w serwisach typu
            infoPraca....nie mówią skąd są, udają że z TPSA i , że przyszli jakieś zniżki
            40% powprowadzać....
          • geniek1stack1 STR Advertising - Re: GQ Cobra Group 22.08.11, 19:56
            kolejne "biuro" i ten sam syf - w Łodzi i Katowicach
      • vermatiim Pracodawca którego nie polecę nawet wrogowi 11.08.06, 16:52
        Wszyscy tu narzekają na swoich pracodawców ale żaden nie poda nazwy firmy.
        Dlaczego? Tak się boicie?

Greń Pszczyna, Śląsk. MOBING, MOBING, MOBING Tyrasz po naście godzin, im więcej
        się starasz tym gorzej Cię traktują. Wyzysk na maksa. Nigdy nikomu nie polece
        tej firmy, gdzie pracownik jest daunem, niedorozwojem i debilem. Poniżanie ile
        tylko można. Tam z uśmiechem na twarzy nóż Ci w plecy wbiją. Na produkcji
        pracujesz 6 dni w tyg za 5,00 zł brutto, w biurze pracując skończysz biorąc
        leki uspokajające.
        NIE POLECAM!!!
        • Gość: Leon Teraz wyślijcie te posty:)Ziobro)PiP dobra robota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 23:04
          No brawo, ładna lista. Tzw pracodawcom we łbach się pomieszało, bo wydaje się ciulom, że są królami. Do sprzątania szukają ludzi z wyższym wykształceniem. Ja bym się pochylił nad tą listą, bo te czarne punkty to udręka dla ludzi, bezbronnych dziewczyn, a nawet i faceci się przy niektórych draniach rozklejają. Tak że, do prokuratora z tym. Powinien jeden z drugim zaliczyć sąd, a potem bezrobocie. Będzie "królik" miał o czym myśleć.
          • Gość: normalny pracujący Re: Teraz wyślijcie te posty:)Ziobro)PiP dobra ro IP: *.chello.pl 01.09.06, 07:56
            POCHYL SIĘ NA D LISTA CIULU -NIEROBIE TO CIE KOPNĘ W ZADEK AŻ CI W MÓŻG
            ŚWINSKI RYJU SIĘ SZCZEKA WBIJE !
            przez takei roszczeniowe bydło mamy w polsce bezrobocie!

Nic tylko roszczenia i żerowanei na cudzym wyśiłku .
            KTO CI MENDO BRONI ZAŁOŻYC DZIAŁLNOŚĆ !
      • Gość: mamdosyc czarna lista pracodawcow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.06, 21:54
        Prywatne stoisko nr.9 w hali koszyki w Warszawie,naprawde wszystkich ostrzegam
        przed tymi zlodziejami.Ja juz mam to z glowy,rzucilam im w twarz
        wypowiedzenie.Gorzej niz kolchoz!!!!
      • Gość: byla pracownica KRAKÓW, Pensjonat Wrona, Piwna 7 IP: *.earth.pl / *.earth.pl 11.08.06, 23:32
        zarobek jaki oferują to 500 złotych za pracę co drugą noc (start 18.00, koniec
        pracy 8 rano). oczywiście mowy nie ma o żadnej umowie, bo miłosierni pracodawcy
        nie chcą kłopotać pracownic jakimś podpisywaniem papierów. porzekrętem jest też
        sama nazwa "pensjonat" bo mają za dużo łóżek jak na pensjonat, ale kombinują
        żeby płacić mniej jako pokoje gościnne a nie hotel.
        praca co drugi tyrdień trwa od soboty wieczór do poniedziałku rano. o wakacjach
        można zapomnieć: to szefostwo wyjeżdża grzac dupska na baleary, a pracownice są
        zadowolone jak pozmieniają sobie terminy i każda ma AŻ PO TYGODNIU WAKACJI. a
        druga w tym samym czasie siedzi BITY TYDZIEŃ w pensjonacie i nosa z niego nie
        wytyka.
        nie polecam. cwaniactwo i pazerność. ciekawie wygląda ich strona internetowa,
        www.pensjonatwrona.krakow.pl
        doprawdy ciekawa składnia i zachęta do wizyty. nawet budowę w ich okolicy
        wielkiego hotelu wykorzystują do reklamy :D

zdecydowanie nie polecam.
      • Gość: były pracownik Thermix Service Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:30
        bez komentaża...
        • Gość: gimli Re: Sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:44
          Jeżeli firma nadal działa polecam skierować sprawe do sądu za nadgodziny, nie
          płacenie tego co zostało określone w umowie, ekwiwalent za niewykorzystany urlop
          itp. Moge powiedzieć tylko tyle czasami w stosunku do niektórych firm ( znanych
          już sądowi) sprawę wygrywa się bez żadnych problemów. A pózniej jak firma nie
          chce wykonać wyroku idziemy do najbliższego komornika z wnioskiem o wszczęcie
          egzekucji z majątku spółki a jeśli mamy do czynienia z osobą prowadzącą
          działalność to z wnioskiem o wszczęcie egzekucji z całego majątku tej osoby.
          komornik zajmuje wtedy konta bankowe spółki lub osoby może też zlicytować
          majątek, Pozatym należy bezwzględnie zawiadomić o takim pracodawcy ZUS, US i
          PIP. Może się bowiem okazać że pracodawca opłaca za was składki na ubezpieczenia
          społeczne np. od 1/2 etatu itp.
      • Gość: Aśka TWINS Sp. z o. o. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.06, 16:12
        TWINS sp. z o. o. i TWINS Factory produkujące garnitury. Na rozmowie kadrowa
        obiecuje premię, wmawiając, że jest praktycznie zawsze wypłacana, a której nikt
        nigdy nie widział. Prezes skąpy burak nie płaci nikomu - również kontrahenton.
        Przy tym jak tchórz nie ma odwagi porozmawiać z wierzycielami. Łamie przy tym
        wszyskie zasady Kodeksu Pracy (Prezesowa, jego żona, sama nazywa fabrykę
        kołchozem). Panuje tam taki terror, że ludzie przynoszą z domu swój papier do
        ksero itp. ...
        • Gość: Aśka Re: TWINS Sp. z o. o. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.06, 16:19
          ... doprowadziło to do tego, że pracownicy podkradają sobie materiały biurowe i
          walczą o nie jak o ogień. W dniu podpisywania wypłat prezes lata wściekły, że
          musi komuś płacić. Prezesowa, która jest szefową działu handlowego, stosuje
          taki perfidny mobbing, że ludzie wytrzymują z nią góra kilka miesięcy (oprócz
          jednej zaufanej donosicielki). Wszyscy odchodzacy zgodnie twierdzą, że z takim
          buractwem nigdy wcześniej się nie spotkali - bieganie i krzyczenie po
          korytarzu, trzaskanie drzwiami. Ci ludzie nie mają pojęcia o zarządzania, zero
          profesjonalizmu - ale dostrzegli to już główni zleceniodawcy, którzy wycofali
          się ze współpracy.
          • Gość: Aśka Re: TWINS Sp. z o. o. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.06, 16:28
            .. o przerwie na posiłek można zapomnieć - pracownicy działu handlowego z
            burczącym z głodu brzuchem pracują z jedzacą w ich obecności prezesową. Nie
            wspomnę już o tym, że przez cały czas pali w ciasnym biurze w ich obecnosci.
            Poza tym obecnym pracownikom każe się podrabiać na fakturach podpisy byłych
            pracowników, aby zmylić klientów (klienci są zdezorientowani, gdy za każdym
            razem ich zleceniem zajmuje się inna osoba).
            Do włąścicieli: dobrze wam radzę - zapiszcie się na jakiś kurs z podstaw
            zarządzania...
        • malaszaramysz Re: TWINS Sp. z o. o. 27.11.06, 18:40
          Kontrahentom płaci - to jeden z moich klientów. Buractwa nie zauważyłam. Fakt,
          rozmawiam tylko z prezesem, z żoną nie miałam nigdy kontaktu. Może ona buraczy?
        • Gość: gxrbd Re: TWINS Sp. z o. o. IP: *.domainunused.net 20.10.07, 10:20
          Telewizja "N" Chorzów ul. Wolności 4.
          Dają hurtowe liczby ogłoszeń o pracę, typu "praca dla młodych 120 zł dziennie" ,
          na miejscu okazuje się że to akwizycja na prowizje, dojazd do klienta na własną
          rękę.
          Na rozmowy o prace pod wpływem zakłamanych ogłoszeń przychodzi mnóstwo osób,
          kilkanaście dziennie.
      • meee_luzyna G E R D A Sp. z o.o. 01.09.06, 20:48
        wstrętna firma pod kazdym, dowolnym względem.
        Szczgółów dopytajcie u dealerów związanych z tą Sp.z o.o. w dowolnym mieście.
        Jedyne pozytywne to to, że płacą (marne) pensje terminowo.
        Pracuję tam jeszcze tylko dlatego, bo rynek pracy jaki jest, każdy widzi.
        • Gość: czikita Re: G E R D A Sp. z o.o. IP: *.csk.pl 12.08.07, 19:55
          hotel branicki w białymstoku

kadra zmienia się non stop, wszyscy z stamtąd uciekają, czy to chodzi o
          kelnerów, czy recepcjonistki, a zwłaszcza pokojówki,

ludzie za drzwiami z tabliczką "biuro" wprost prześcigają się w pomysłach, w ich
          mniemaniu mających ułatwić, a rzeczywiście utrudniających pracę, przoduje w tym
          dyrektor, jednocześnie właściciel hotelu
        • Gość: logo Re: G E R D A Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 19:05
          marudo weź się za pracę, pewnie wypisujesz te bzdury w pracy.
      • magdalena268 GoBig Solutions sp z.o.o Warszawa chamy 05.09.06, 12:00
        Nie placa na czas, a jak juz to zawsze ukradna Ci z pensji po 50, 150 zl od
        pracownika.Kwalifikuja sie do pip-u aby ich zglosic.Szefa wszystko wali, pensje
        sa opoznione, kierownicy mowia ze firma nie wyrabia legitki ubezpieczeniowej
        (przeciez to ich zasrany obowiazek!!), nie daja RUMU-a,jest balagan, mobing i
        molestowanie seksualne (kolezanka sie z tym spotkala) wywalaja osoby z dnia na
        dzien, ah, szkoda gadac, lepiej omijac firme z daleka, zycze im wszystkiego
        najgorszego, przestrzegam przed ta firma !!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Zatroskany Re: GoBig Solutions sp z.o.o Warszawa chamy IP: 62.29.165.* 12.09.06, 08:45
          To dziwne. Pracuje tam od dawna i nie spotkałem sie z czyms takim. Tym bardziej
          ze w firmie jest przyjazna atmosfera a pensje codziennie mozna sprawdzac sobie
          w systemie. Do tego premie i bonusy i co tydzien imprezy integracyjne dla
          najlepszych zespołów.
          A przez Ciebie to chyba jakis zal i kompleksy przemawiają. Moze po prostu sie
          do tej pracy nie nadajesz (i pewnie do zadnej) i teraz tutaj się wypłakujesz.
          A uwazaj tez na ponizsze oskarzenia. Jesli są fałszywe, to są karalne.
          • Gość: Gość Re: GoBig Solutions sp z.o.o Warszawa chamy IP: *.server.ntli.net 12.09.06, 10:50
            Pewnie jesteś w kadrze kierowniczej tej firmy , skoro tak odpowiadasz!
            Moja koleżanka pracowała w tej firmie. Opinię ma identyczną jak Magdalena:
            opóźnienia w przelewach pensji, brak RMUA,brak poszanowania dla pracowników,
            chamstwo. Reasumując firma niegodna polecenia.

• Gość: xxx Re: GoBig Solutions sp z.o.o Warszawa chamy IP: *.chello.pl 30.11.06, 07:41
              Te, zatroskany, jak walczysz o dobre imię swojej firmy to rób to inaczej. Wiem
              jaka atmosfera tam panuje i że nie dają RMUA. Teraz jestem w innej firmie która
              ma podobne praktyki i zamierzam iść na nich do PIP
      • Gość: Hugo PGF - Łódź!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.06, 23:30
        Telemarketerki, według kierowników, mogą być obrażane przez klientów. Praca,
        praca, praca...Magazynierzy powinni dostac motorek w d.. by szybciej chodzic.
        Minimalna płaca, maksymalne obroty, motywacja przez ranking sprzedazy. Lepsze
        znajomości, lepsze stanowisko. Pełna dyspozycyjność 7 dni w tygodniu. Dziwne
        godziny zmian. Nie polecam.
        • Gość: !!!!!!!!!!! Re: PGF - Łódź!! IP: 62.233.231.* 10.10.06, 19:51
          PODNOSZĘ!!!piszcie ludzie
      • Gość: Gość portalu Re: czarna lista pracodawców IP: *.icpnet.pl 10.10.06, 13:49
        Myślę, że nie ma w tym opisie przesady. Podobnie wygląda praca w Hotelu Mat's w
        Poznaniu. Nawet napiwki należą się szefowi. A rotacja pracowników mówi sama za
        siebie...
      • Gość: 71 Re: Czarna lista pracodawców IP: *.vf.pl 10.10.06, 21:34
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=49040460
        • Gość: mix Re: Czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:54
          CANDELLUX ZIELONKA
          DOSKONAŁE DLA PIP I BHP SWOJA DROGA DZIWIE SIE ZE NIKT NIE ZADZWONIL JESZCZE DO
          ZADNEJ Z TYCH INSTYTUCJI
      • grevenus Re:czarna lista 12.10.06, 08:13
        Sbaeuro-biuro pracy,wyjazdy do pracy holandia na polskich paszportach,na
        miejscu dużo ludzi tej pracy nie ma-tłumaczą się,że są problemy z zezwoleniami
        o prace.
      • Gość: gatto_nero eXtrema Kraków IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.10.06, 10:04
        Mają extremalnie niskie ceny co wiąże się z extremalnym ......... pracowników.

Pozdrawiam
        • Gość: sulprycjusz Re: eXtrema Kraków IP: *.ae.krakow.pl 18.01.12, 16:40
          Wyzysk pracowników i brak szacunku dla klienta. Nie Extrema tylko Masakra!
      • Gość: gośc Re: czarna lista pracodawcow IP: 195.205.118.* 13.10.06, 13:27
        A nie prosciej po prostu napisac tutaj - ofirmie.info ? Serwis chyba zostal do
        tego stworzony wlasnie.
      • Gość: Mirella SAINT George International Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:31
        Kompletnie nieprofesjonalna rozmowa kwalif. Kobieta zadawała mi pytania typu:
        Czy mieszka pani z rodzicami czy z chłopakiem?, Czy ma pani mieszkanie
        własnościowe czy je wynajmuje? i.t.p. Wogóle nie interesowała ją moja
        kandydatura tylko moje życie prywatne. Poza tym do zrzygania ekscytowała się
        faktem, że jej szef jest obcokrajowcem i ma baaaaaaaardzo dużo pieniędzy. W
        Polsce już tak jest pracodawca zwabia cię do siebie nie w celu zatrudnienia,
        ale w celu własnej rozrywki poprzez podokuczanie i podogadywanie kandydatowi.
      • Gość: Paula NOWY Przemysł Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:50
        Rozmowa kwalifikacyjna z dyrektorem miesięcznika NOWY PRZEMYSŁ w Katowicach to
        wątpliwa przyjemność. Na miejscu okazało się, że facet nie szuka sekretarki
        tylko dziwki do łóżka. Nie życzę żadnej dziewczynie uczestniczenia w naborze na
        miss materaca.
      • Gość: Anka Orsay w Sferze Bielsko-Biala IP: 80.51.233.* 21.11.06, 15:14
        Sklep Orsay w Centrum Handlowym Sfera w Bielsku-Bialej.
        Typowa przewalka na "probny okres pracy". Ciagla zmiana pracownic, ktorym wmawia
        sie, ze pracuja za darmo po to, zeby pracodawca mogl sprwadzic czy nadaja sie do
        pracy. Nie wiem jak aktualnie, ale jeszcze niedawno tam tak bylo.
        • Gość: Lalka Re: Orsay w Sferze Bielsko-Biala IP: *.180.stk.vectranet.pl 18.03.10, 12:43
          orsay Zory-odradzam ,bo nieoficjalna zastępczyni kierowniczki nienawidzi wszystkiego co się rusza i w każdym widzi zagrożenie dla swojej wspaniałej osoby megalomanki.Dziewczyny same stamtąd odchodzą bo mają dość kablowania i donosów na swoje osoby.
          Generalnie praca w Orsay Żory to po prostu strata czasu i nerwów,praca tam jest płytka bezwartościowa i sprawia,że człowiek się cofa w rozwoju.Kierowniczka natomiast jest tak zaślepiona,,wspaniałością"swojej zastępczyni,że nie widzi smutnej prawdy,jaką tu opisałam.
      • Gość: kubus maspex wadowice tymbark, kubuś praca ph IP: *.chello.pl 21.11.06, 20:53
        zero szacunku,kierownicy jada po tobie jak po szmacie region B1 nowi
        przyjmowani po znajomości,starzy zwalniani bez powodu, niejasne kryteria
        wynagrodzeń, niskie zarobki praca po 9 godz w terenie + 3 godz przy kompie, jak
        sie nie podoba to dowidzenia
        • xyz20002 sps handel zielony market!!!!!!!!!!!!!!!! 16.03.07, 09:28
          odradzam!!!!!!!!!!wszystko tylko nie tam!tam się robi za darmo!!!!!!!!!!
          • Gość: yła klientka Re: sps handel zielony market!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 18:49
            Dziadostwo straszne!!!Jestem ba byłam klientką zielonego marketu moja noga już tam nie powstanie.Zwolnili najlepszą obsługę jaką znałam tacy życzliwi i pomocni ludzie... Strata dla sklepu strata
            • Gość: Pani Zosia Re: sps handel zielony market!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 23:35
              Tam to jak w jakimś grobowcu teraz,gdzie moje bużki uśmiechnięte...
              • Gość: klient Re: sps handel zielony market!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 23:37
                Gdzie mój sklep gdzie????????????????????????
                • Gość: gość Re: sps handel zielony market!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 10:54

Te zmiany nie wyjdą Wam na lepsze...
      • Gość: śnieżynka Święty Mikołaj IP: 193.24.200.* 23.11.06, 18:36
        Mam dość Santa Nicolasa, tyram jak wół a on nawet nie da cukierka :(((
      • Gość: lafik Dom Maklerski Tms Brokers S.A. IP: *.inpoland.pl 27.11.06, 09:51
        Nikomu nie życzę pracy w Tms Brokers. Firma ma rotację 30-40% rocznie bo ludzie
        nie wytrzymują. Klasyczny mobbing. Zwłaszcza gnębią kobiety!!!
        • Gość: tereska Vision film distribution IP: 195.116.125.* 04.01.07, 19:33
          ...
        • Gość: Pracownik Re: Dom Maklerski Tms Brokers S.A. IP: *.tms.pl 27.11.13, 18:01
          Pracuję w TMS Brokers od 2 lat. Nikt tu mobbingu nie uprawia, a kobiety traktujemy z należytym szacunkiem. Zachęcam do przesyłania CV. Na stronie www.tmsbrokers.pl znajdziecie sporo ofert pracy. Firma się rozwija i ma stabilnego inwestora.
      • Gość: pracownik Gyma Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:49
        Gyma Poland Sp. z o.o.
        - prezes- niezrównoważony sadysta i oszust.
        - praca kończyła się ciężką nerwicą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka