Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:02 pracuje w spermarkecie. Żeby nie robic przerwy w pracy, pracodawca zaproponował mi pampersa. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: wysikaj sie do pampersa 05.01.05, 17:15 bardzo źle o tym sądzimy i sugerujemy - o ile prawdę piszesz - wizytę w PIP Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 05.01.05, 18:17 Pampersa niech sam sobie założy cwaniak!!!niech poczuje się jak idiota i sika dowoli -jestem wzburzona tymi pampersami.Dlaczego niema na to paragrafu?Ludzie mamy XXI w!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:58 wiemy ze mamy 21 dlatego sa pampersy..., wczesniej musial by byc cewnik i woreczek... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 07:30 owszem, jest paragraf tyczący się czasu pracy i przerw. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:12 A co jesli zachce Ci sie cos wiecej??? Czy szef ma jakąś koncepcję na to, trzeba by go wprost zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosly Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.05, 09:29 Nikt nie sika do pieluchy w wieku ponad 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 23:57 Bzdury!! Przez ponad rok pracowałem w hipermarkecie w nadzorze kasowym i kasjerki zawsze są puszczane do toalety, w najgorszym wypadku jak były duże kolejki sami zastępowaliśmy ją na kasie. Ktoś kiedyś puścił durną plotę, że w hipermarketach siedzi się w pampersach na kasie a ludzie jak te "osiołki" to powtarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: wysikaj sie do pampersa IP: 195.85.209.* 14.01.05, 23:23 Każda bajka ma ziarno prawdy. Prawdopodobnie w jednych sklepach są pampersy w innych nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr lublin Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.01.05, 22:23 To jest po prostu skandal!!! Właśnie wróciłem do domu po 2 latach ,pracy i pobytu w Anglii. Miałem okazję obserwować jak pracują tamtejsze sieci handlowe. Wszystko na luzie,miła obsługa a panie kasjerki jak chcą wyjść,proszą kierownika zmiany żeby za nie obsługiwał lub po prostu zamykają stanowisko. Tam pewnie były by ogromne kary za takie poniżanie pracownika. Ludzie nie dajcie się!Składajcie anonimowe skargi do Państwowej Inspekcji Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 12:03 Ja w to nie wierzę. To dla mnie jakaś paranoja. Poza tym człowiek to nie maszyna i nie będzie siedział osiem godzin w jednym miejscu robiąc w kółko to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka20 Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 18:12 Możliwe, że powiedział to z przymrużeniem oka a Ty się nie znasz na żartach. tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emiczekgosc Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 18:13 to zart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.chello.pl 06.01.05, 18:13 bzdury!!!! od kilku lat pracuję w hipermarkecie i nigdy nie było takiego przypadku, żeby ktoś musiał nosić pampersy. a z wyjściem do toalety nie ma żadnego problemu, trzeba tylko uprzedzić "nadzór", że się opuszcza miejsce pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daśko Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.gdynia.mm.pl 06.01.05, 18:47 Kurcze też pracowałem 8 lat w sieci i zawsze myślałem że to tylko historyjki wyssane z palca. A jednak jest to smutna prawda??? No cóż w tym kraju jest wszystko mozliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga` Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:05 Czesc ja tez pracuje w supermarkecie na kasie i pogłoski o pampersach to glupia plotka.U nas jezeli chcesz i musisz wyjsc do toalety idziesz,zglaszasz kierowniczce i albo (w moim przypadku)zamykam poporstu kase albo ktos mnie zastepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Jola robi sobie jaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:11 ... bo założyła temat i przepadła jak kamfora. Nie ma co traktować sprawy serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:48 To nie jest plotka. Mnie również narzucono noszenie pampersów, bo wychodzenie do toalety to (według pracodawcy) strata czasu i pieniędzy. Jak chcę pracować, to muszę się dostosować - taki argument przytoczył pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.dynamic.mts.net 06.01.05, 21:14 Nie wierze ze cos takiego sie moglo stac. Pracowalem w supermarkecie, mialismy przerwy, na wyjscie do toalety mozna bylo zawsze sobie pozwolic. Za to nie mozna bylo palic cale 8 godzin. Na szczescie nie palilem, ale palacze to sie skrecali z bolu bez dyma. Frajerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
iwona402 Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 22:46 Na początku lat 90 pracowałam nie w supermarkecie,ale w prywatnej firmie,codziennie po 10 godzin,nie mogłam tam wyjść do toalety pzez ten czas,więc nauczyłam się nic nie pić-dopiero krótko przed końcem pracy mogłam coś wypić i wytrzymywalam jakoś.Najgorzej było kiedy spodziewałam się dziecka- latem były straszne upały,urodziłam we wrześniu,ale nie wróciłam już do tej pracy.Pracowałam tam 4 lata(w tym rok na umowę-zlecenie)-to się nazywa wyzysk przez pracodawcę,nie wspomnę o bezpłatnych nadgodzinach,nie udzielaniu urlopu wypoczynkowego(miałam raptem 14 dni przez 4 lata),braku 2 dni w roku opieki nad dzieckiem i wiele innych spraw,ale to już jest nie na temat j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja sadze ze nie pracujesz w hipermarkecie tylko w GW IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.01.05, 01:01 bo dziwnie idiotyczny post wyciagniety przez dzielna GW do ramki. Jak jestes biedna kasjerka zmuszana do pampersow i publikujesz taki post to sie to nie trzyma kupy czyli mamy do czynienia z manipulacja dziennikarska za ktora (niestety) nie publicznej chlosty i wskazania adresu dziennikazyny i jego rodziny aby czytelnicy mogli zaczac uczestniczyc w jego zyciu prywatnym za pomoca butelek z benzyna i maczety... INACZEJ - PALUJ SIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
utek110 Re: wysikaj sie do pampersa 07.01.05, 01:23 to okropne swinstwo jak sie traktuje pracownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddie Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.southg01.mi.comcast.net 07.01.05, 01:59 Sama zaproponoj temu cymbalowi ta posade . tworzcie zwiazki zawodowe pracownikow handlu . koniec 18 wieku jest teraz 21. glowa do gory Jolunia nie Daj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 05:07 Nie wydaje mi się to nieprawdopodobne! W czasie wakacji pracowałam w ogródku kawiarnianym ustawionym przed wielkim centrum handlowym. Pracownicy przychodzili czasem zapalić i pogadać. Niektóre historie mroziły krew w żyłach! Co prawda nie słyszałam o pampersach, ale o wiecznych upokorzeniach, presji ("jak ci się nie podoba, to jeszcze dziś znajdę 10 innych na to miejsce"), niewywiązywaniu się z umów (oczywiście przez pracodawcę). Jeden ze znajomych ochroniarzy o 9.00 dowiedział się, że do końca dnia pracuje za darmo (do 21), bo nie zauważył na końcu olbrzymiego parkingu koszyka zostawionego samopas (inna sprawa, że w tym czasie tłumaczył komuś, gdzie nie wolno mu parkować)... Wiadomo, pracownicy zawsze narzekali i będą narzekać - wdzięczny temat przy tego typu powierzchownych znajomościach, ale nigdy nie zapomnę ok. 50-letniej kobiety, sprzątaczki, która, trzęsąc się ze strachu, wypaliła papierosa w 2 minuty! Czego tak się bała? Że zabiorą jej dniówkę, jeżeli w ciągu tych 120 sekund jedynej tego dnia przerwy jakiemuś niekulturalnemu klientowi wpadnie do głowy rzucić papierek na podłoge i zauważy to kierownik. Bardzo współczuję ludziom, których sytuacja życiowa zmusza do znoszenia tego wszystkiego! W ciągu wakacji spośród moich nowych znajomych przynajmniej 6 nie wytrzymało i zwolniło się. O czymś to świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyt Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.damovo.com 07.01.05, 07:47 ludziki nie wiem dlaczego nikt z was nie napisal jeszcze nazwy supermarketu w ktorym pracowal, przeciez i tak jestescie anonimowi. A co do prawdy dotyczacej pampersow to wystarczy czytac prase codzienna aby wiedziec ze owszem jest to prawda i tak sie dzialo w E.Leclerc - nie wiem jak jest teraz. Co ciekawe dzialo sie tak tylko w Polsce, gdyz polscy menedzerowie chcac sie podlizac zwiezchnictwu, chcieli pokazac ze mozna zwiekszyc wydajnosc i efektownosc pracy. A ze w Polsce prawa sie nie przestrzega..... Smutne czasy nastaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.gromada.pl 07.01.05, 08:20 A może dla pana szefa kaftan bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aruś Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:59 Ja bym takiego pracodawcę opluł i strzelił mu w ryj. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia8 Że kłamiesz. Nic takiego nie miało miejsca. 07.01.05, 11:04 "Polityka", opisująca te pampersy, zwyczajnie wyssała je sobie z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.01.05, 11:14 Mamy tak, tak XXI wiek i w naszym kraju początki pazernego kapitalizmu o który Solidarnie walczyliśmy. I nowo bogaccy wiedzą jak wycisnąć z nas pieniądze. I teraz oczy niektórym się otwierają jak na zachodzie mówią, że Polacy to leniuchy- „dziecku to zakładają pampersa a jak im się proponuje to obraza.” Narodzie najwyższy czas żebyś opamiętał się i nie licz na kolegów w tym systemie licz na siebie – wg zasady jak ci szkodzi praca to ją żuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura69 sadzimy ze admin to idiota skoro wystawia taki IP: *.jhb.stormnet.co.za / *.storm.co.za 07.01.05, 12:19 kretynski post Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Co za bzdura... ręce opadają. 07.01.05, 13:21 No i po co piszesz na forum takie pierdoły. Od razu widać, ze to kit, bo po rzuceniu tematu więcej już Cię tu nie było :) A tak merytorycznie - to jaki rozmiar? "piątka+" do 28 kilo? Raczej nie wejdzie na tyłek dorosłego. A nawet gdyby to stosowano pieluchy dla dorosłych (są takie dla np. ludzi starszych, chorych itd.) to kto niby za nie płaci? Przecież to są cholernie drogie rzeczy i w żaden sposób by się to nie opłacało pracodawcy. Lepiej stracić parę minut pracy kasjera/ki niż wydawać na takie pieluchy (bez recepty nie ma na nie zniżki). Pewnie kiedyś jakiś tam kierownik-idiota powiedział jakiejś kasjerce żeby "tyle do kibla nie chodziła, a zamiast tego nosiła pampersy" i cała ta heca rozdmuchana przez dziennikarzy. Naprawdę to szczęka opada, że ktoś w takie bzdury wierzy :) Pomyślcie racjonalnie - komu by to się opłacało, bo na pewno nie pracodawcy (koszt samych pieluch, ewentualnej kary i straty klientów gdyby sprawa się wydała). Oczywiście nieprzestrzeganie prawa pracy to zupełnie inna sprawa i niewątpliwie temat jest poważny, ale rozdmuchując sprawę domniemanych "pampersów" robi się z tego kabaret, a to niewiele pomaga. Pozdrawiam, von Koza Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: Co za bzdura... ręce opadają. 07.01.05, 18:08 Popieram w 100%. Ktoś wymyślił te "pampersy", a ludzie w to wierzą i powtarzają dlaej. Sam post rozpoczynający wątek - idiotyczny. Co niby mamy o tym sądzić? Ja sądzę, że kłamisz i chcesz wywołać dyskusję, tylko po co?? Nie znbam nikogo kto by pracował w hipermarkecie, ale ja pracuję w dużej państwowej, polskiej firmie i widzę jak się u nas traktuje pracowników - tych niższego szczebla, nie chodzi oczywiście o kierowników, którzy sa poza wszelką krytyką. "jak ci się nie podoba, to wypier..., już na moje skinienie 100 takich jak ty, prosto po studiach,czeka za drzwiami i błaga o pracę nawet za darmo" - taki tekst słyszałam na własne uszy gdy szeregowy pracownik po studiach z 10 letnim stażem poprosił o zwrot za nadgodziny.Pracownicy fizyczni na co dzień pracują po 10-12 godzin , na powietrzu, bez względu na pogodę, ale w ewidencji mają wpisane 8 godzin i jak się nie podoba - do widzenia.Tak więc przestańmy bezmyślnie powtarzać za dziennikarzami jakt to obcy kapitaliści plują nam w twarz - mamy bezrobocie i dopóki się nie zmniejszy, prawa pracownicze będą fikcją, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agugu Re: Co za bzdura... ręce opadają. IP: 80.53.158.* 14.01.05, 19:32 Nie wiem czy wierzyć w te pampersy czy też nie , ale wiem jedno , że jeśli to prawda to współczuję tym gamoniom , którzy narzucają komuś taki system pracy . Gdyby to na mnie trafiło zrobiłabym coś więcej w tego pampersa i rozkwasiłabym temu durniowi na głowie . Nie wiem jak można żyć ze świadomością , że jest się gnojem i kiedyś się za to odpowie . Czy taka osoba wraca do domu szczęśliwa i zadowolona z wykonywanej pracy . Naprawdę pieniądze to nie wszystko . Są bardzo ważne ale ważniejsza jest godność człowieka . Chociaż pewnie dla siebie nie zrobiłambym tego ale dla dzieci zrobiłabym wszystko . Odpowiedz Link Zgłoś