Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wysikaj sie do pampersa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:02
    pracuje w spermarkecie. Żeby nie robic przerwy w pracy, pracodawca
    zaproponował mi pampersa. Co o tym sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • losiu4 Re: wysikaj sie do pampersa 05.01.05, 17:15
        bardzo źle o tym sądzimy i sugerujemy - o ile prawdę piszesz - wizytę w PIP

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: basia Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 05.01.05, 18:17
          Pampersa niech sam sobie założy cwaniak!!!niech poczuje się jak idiota i sika
          dowoli -jestem wzburzona tymi pampersami.Dlaczego niema na to paragrafu?Ludzie
          mamy XXI w!!!
          • Gość: abc Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:58
            wiemy ze mamy 21 dlatego sa pampersy..., wczesniej musial by byc cewnik i
            woreczek...
          • losiu4 Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 07:30
            owszem, jest paragraf tyczący się czasu pracy i przerw.

Pozdrawiam

Losiu
            • Gość: Ana Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:12
              A co jesli zachce Ci sie cos wiecej??? Czy szef ma jakąś koncepcję na to,
              trzeba by go wprost zapytać.
          • Gość: dorosly Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.05, 09:29
            Nikt nie sika do pieluchy w wieku ponad 18 lat
        • Gość: Andrzej Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 23:57
          Bzdury!! Przez ponad rok pracowałem w hipermarkecie w nadzorze kasowym i
          kasjerki zawsze są puszczane do toalety, w najgorszym wypadku jak były duże
          kolejki sami zastępowaliśmy ją na kasie. Ktoś kiedyś puścił durną plotę, że w
          hipermarketach siedzi się w pampersach na kasie a ludzie jak te "osiołki" to
          powtarzają.
          • Gość: Piotrek Re: wysikaj sie do pampersa IP: 195.85.209.* 14.01.05, 23:23
            Każda bajka ma ziarno prawdy. Prawdopodobnie w jednych sklepach są
            pampersy w innych nie
        • Gość: piotr lublin Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.01.05, 22:23
          To jest po prostu skandal!!!
          Właśnie wróciłem do domu po 2 latach ,pracy i pobytu w Anglii.
          Miałem okazję obserwować jak pracują tamtejsze sieci handlowe.
          Wszystko na luzie,miła obsługa a panie kasjerki jak chcą wyjść,proszą
          kierownika zmiany żeby za nie obsługiwał lub po prostu zamykają stanowisko.
          Tam pewnie były by ogromne kary za takie poniżanie pracownika.
          Ludzie nie dajcie się!Składajcie anonimowe skargi do Państwowej Inspekcji Pracy.
      • golema Pytanko. 06.01.05, 08:38
        Kto placi za pampersy? Ty czy firma?
      • pendragon_pl Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 12:03
        Ja w to nie wierzę. To dla mnie jakaś paranoja. Poza tym człowiek to nie maszyna
        i nie będzie siedział osiem godzin w jednym miejscu robiąc w kółko to samo.
        • niunka20 Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 18:12
          Możliwe, że powiedział to z przymrużeniem oka a Ty się nie znasz na żartach.

tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl
          • Gość: emiczekgosc Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 18:13
            to zart?
      • Gość: niunia Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.chello.pl 06.01.05, 18:13
        bzdury!!!!
        od kilku lat pracuję w hipermarkecie i nigdy nie było takiego przypadku, żeby
        ktoś musiał nosić pampersy.
        a z wyjściem do toalety nie ma żadnego problemu, trzeba tylko
        uprzedzić "nadzór", że się opuszcza miejsce pracy
      • Gość: Daśko Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.gdynia.mm.pl 06.01.05, 18:47
        Kurcze też pracowałem 8 lat w sieci i zawsze myślałem że to tylko historyjki
        wyssane z palca. A jednak jest to smutna prawda??? No cóż w tym kraju jest
        wszystko mozliwe!!!
        • Gość: Aga` Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:05
          Czesc ja tez pracuje w supermarkecie na kasie i pogłoski o pampersach to glupia
          plotka.U nas jezeli chcesz i musisz wyjsc do toalety idziesz,zglaszasz
          kierowniczce i albo (w moim przypadku)zamykam poporstu kase albo ktos mnie
          zastepuje.
      • Gość: Rainbow Jola robi sobie jaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:11
        ... bo założyła temat i przepadła jak kamfora. Nie ma co traktować sprawy serio.
      • Gość: Bunia Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:48
        To nie jest plotka. Mnie również narzucono noszenie pampersów, bo wychodzenie
        do toalety to (według pracodawcy) strata czasu i pieniędzy. Jak chcę pracować,
        to muszę się dostosować - taki argument przytoczył pracodawca.
      • Gość: Adrian Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.dynamic.mts.net 06.01.05, 21:14
        Nie wierze ze cos takiego sie moglo stac. Pracowalem w supermarkecie, mialismy
        przerwy, na wyjscie do toalety mozna bylo zawsze sobie pozwolic. Za to nie
        mozna bylo palic cale 8 godzin. Na szczescie nie palilem, ale palacze to sie
        skrecali z bolu bez dyma. Frajerzy...
        • iwona402 Re: wysikaj sie do pampersa 06.01.05, 22:46
          Na początku lat 90 pracowałam nie w supermarkecie,ale w prywatnej
          firmie,codziennie po 10 godzin,nie mogłam tam wyjść do toalety pzez ten
          czas,więc nauczyłam się nic nie pić-dopiero krótko przed końcem pracy mogłam
          coś wypić i wytrzymywalam jakoś.Najgorzej było kiedy spodziewałam się dziecka-
          latem były straszne upały,urodziłam we wrześniu,ale nie wróciłam już do tej
          pracy.Pracowałam tam 4 lata(w tym rok na umowę-zlecenie)-to się nazywa wyzysk
          przez pracodawcę,nie wspomnę o bezpłatnych nadgodzinach,nie udzielaniu urlopu
          wypoczynkowego(miałam raptem 14 dni przez 4 lata),braku 2 dni w roku opieki nad
          dzieckiem i wiele innych spraw,ale to już jest nie na temat j.w.
      • Gość: a ja sadze ze nie pracujesz w hipermarkecie tylko w GW IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.01.05, 01:01
        bo dziwnie idiotyczny post wyciagniety przez dzielna GW do ramki. Jak jestes
        biedna kasjerka zmuszana do pampersow i publikujesz taki post to sie to nie
        trzyma kupy czyli mamy do czynienia z manipulacja dziennikarska za ktora
        (niestety) nie publicznej chlosty i wskazania adresu dziennikazyny i jego
        rodziny aby czytelnicy mogli zaczac uczestniczyc w jego zyciu prywatnym za
        pomoca butelek z benzyna i maczety... INACZEJ - PALUJ SIE !!!
      • utek110 Re: wysikaj sie do pampersa 07.01.05, 01:23
        to okropne swinstwo jak sie traktuje pracownikow
      • Gość: eddie Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.southg01.mi.comcast.net 07.01.05, 01:59
        Sama zaproponoj temu cymbalowi ta posade . tworzcie zwiazki zawodowe
        pracownikow handlu . koniec 18 wieku jest teraz 21. glowa do gory Jolunia nie
        Daj sie.
      • Gość: ninka Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 05:07
        Nie wydaje mi się to nieprawdopodobne! W czasie wakacji pracowałam w ogródku
        kawiarnianym ustawionym przed wielkim centrum handlowym. Pracownicy przychodzili
        czasem zapalić i pogadać. Niektóre historie mroziły krew w żyłach! Co prawda nie
        słyszałam o pampersach, ale o wiecznych upokorzeniach, presji ("jak ci się nie
        podoba, to jeszcze dziś znajdę 10 innych na to miejsce"), niewywiązywaniu się z
        umów (oczywiście przez pracodawcę). Jeden ze znajomych ochroniarzy o 9.00
        dowiedział się, że do końca dnia pracuje za darmo (do 21), bo nie zauważył na
        końcu olbrzymiego parkingu koszyka zostawionego samopas (inna sprawa, że w tym
        czasie tłumaczył komuś, gdzie nie wolno mu parkować)...
        Wiadomo, pracownicy zawsze narzekali i będą narzekać - wdzięczny temat przy tego
        typu powierzchownych znajomościach, ale nigdy nie zapomnę ok. 50-letniej
        kobiety, sprzątaczki, która, trzęsąc się ze strachu, wypaliła papierosa w 2
        minuty! Czego tak się bała? Że zabiorą jej dniówkę, jeżeli w ciągu tych 120
        sekund jedynej tego dnia przerwy jakiemuś niekulturalnemu klientowi wpadnie do
        głowy rzucić papierek na podłoge i zauważy to kierownik.
        Bardzo współczuję ludziom, których sytuacja życiowa zmusza do znoszenia tego
        wszystkiego! W ciągu wakacji spośród moich nowych znajomych przynajmniej 6 nie
        wytrzymało i zwolniło się. O czymś to świadczy...
        • Gość: zyt Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.damovo.com 07.01.05, 07:47
          ludziki nie wiem dlaczego nikt z was nie napisal jeszcze nazwy supermarketu w
          ktorym pracowal, przeciez i tak jestescie anonimowi. A co do prawdy dotyczacej
          pampersow to wystarczy czytac prase codzienna aby wiedziec ze owszem jest to
          prawda i tak sie dzialo w E.Leclerc - nie wiem jak jest teraz. Co ciekawe
          dzialo sie tak tylko w Polsce, gdyz polscy menedzerowie chcac sie podlizac
          zwiezchnictwu, chcieli pokazac ze mozna zwiekszyc wydajnosc i efektownosc
          pracy. A ze w Polsce prawa sie nie przestrzega..... Smutne czasy nastaly.
      • Gość: lena Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.gromada.pl 07.01.05, 08:20
        A może dla pana szefa kaftan bezpieczeństwa?
      • Gość: Aruś Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:59
        Ja bym takiego pracodawcę opluł i strzelił mu w ryj. Tyle.
      • magdusia8 Że kłamiesz. Nic takiego nie miało miejsca. 07.01.05, 11:04
        "Polityka", opisująca te pampersy, zwyczajnie wyssała je sobie z palca.
      • Gość: Gość Re: wysikaj sie do pampersa IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.01.05, 11:14
        Mamy tak, tak XXI wiek i w naszym kraju początki pazernego kapitalizmu o który
        Solidarnie walczyliśmy. I nowo bogaccy wiedzą jak wycisnąć z nas pieniądze.
        I teraz oczy niektórym się otwierają jak na zachodzie mówią, że Polacy to
        leniuchy- „dziecku to zakładają pampersa a jak im się proponuje to obraza.”
        Narodzie najwyższy czas żebyś opamiętał się i nie licz na kolegów w tym
        systemie licz na siebie – wg zasady jak ci szkodzi praca to ją żuć.
      • Gość: kura69 sadzimy ze admin to idiota skoro wystawia taki IP: *.jhb.stormnet.co.za / *.storm.co.za 07.01.05, 12:19
        kretynski post
      • von-koza Co za bzdura... ręce opadają. 07.01.05, 13:21
        No i po co piszesz na forum takie pierdoły. Od razu widać, ze to kit, bo po
        rzuceniu tematu więcej już Cię tu nie było :)
        A tak merytorycznie - to jaki rozmiar? "piątka+" do 28 kilo? Raczej nie wejdzie
        na tyłek dorosłego. A nawet gdyby to stosowano pieluchy dla dorosłych (są takie
        dla np. ludzi starszych, chorych itd.) to kto niby za nie płaci?
        Przecież to są cholernie drogie rzeczy i w żaden sposób by się to nie opłacało
        pracodawcy. Lepiej stracić parę minut pracy kasjera/ki niż wydawać na takie
        pieluchy (bez recepty nie ma na nie zniżki).

Pewnie kiedyś jakiś tam kierownik-idiota powiedział jakiejś kasjerce żeby "tyle
        do kibla nie chodziła, a zamiast tego nosiła pampersy" i cała ta heca
        rozdmuchana przez dziennikarzy.
        Naprawdę to szczęka opada, że ktoś w takie bzdury wierzy :)
        Pomyślcie racjonalnie - komu by to się opłacało, bo na pewno nie pracodawcy
        (koszt samych pieluch, ewentualnej kary i straty klientów gdyby sprawa się
        wydała).
        Oczywiście nieprzestrzeganie prawa pracy to zupełnie inna sprawa i niewątpliwie
        temat jest poważny, ale rozdmuchując sprawę domniemanych "pampersów" robi się z
        tego kabaret, a to niewiele pomaga.

Pozdrawiam,
        von Koza
        • wadera2 Re: Co za bzdura... ręce opadają. 07.01.05, 18:08
          Popieram w 100%. Ktoś wymyślił te "pampersy", a ludzie w to wierzą i powtarzają dlaej. Sam post rozpoczynający wątek - idiotyczny. Co niby mamy o tym sądzić? Ja sądzę, że kłamisz i chcesz wywołać dyskusję, tylko po co??
          Nie znbam nikogo kto by pracował w hipermarkecie, ale ja pracuję w dużej państwowej, polskiej firmie i widzę jak się u nas traktuje pracowników - tych niższego szczebla, nie chodzi oczywiście o kierowników, którzy sa poza wszelką krytyką. "jak ci się nie podoba, to wypier..., już na moje skinienie 100 takich jak ty, prosto po studiach,czeka za drzwiami i błaga o pracę nawet za darmo" - taki tekst słyszałam na własne uszy gdy szeregowy pracownik po studiach z 10 letnim stażem poprosił o zwrot za nadgodziny.Pracownicy fizyczni na co dzień pracują po 10-12 godzin , na powietrzu, bez względu na pogodę, ale w ewidencji mają wpisane 8 godzin i jak się nie podoba - do widzenia.Tak więc przestańmy bezmyślnie powtarzać za dziennikarzami jakt to obcy kapitaliści plują nam w twarz - mamy bezrobocie i dopóki się nie zmniejszy, prawa pracownicze będą fikcją, niestety.
          • Gość: agugu Re: Co za bzdura... ręce opadają. IP: 80.53.158.* 14.01.05, 19:32
            Nie wiem czy wierzyć w te pampersy czy też nie , ale wiem jedno , że jeśli to
            prawda to współczuję tym gamoniom , którzy narzucają komuś taki system pracy .
            Gdyby to na mnie trafiło zrobiłabym coś więcej w tego pampersa i rozkwasiłabym
            temu durniowi na głowie . Nie wiem jak można żyć ze świadomością , że jest się
            gnojem i kiedyś się za to odpowie . Czy taka osoba wraca do domu szczęśliwa i
            zadowolona z wykonywanej pracy . Naprawdę pieniądze to nie wszystko . Są bardzo
            ważne ale ważniejsza jest godność człowieka . Chociaż pewnie dla siebie nie
            zrobiłambym tego ale dla dzieci zrobiłabym wszystko .
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka