Gość: Mika IP: *.tvgawex.pl 13.01.05, 15:34 Szukam osób, które w zeszłym roku pracowały sezonowo przy wnioskach. Jest ktoś taki na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mesmeredia Re: ARiMR !!! 14.01.05, 12:53 Owszem pracowałam jako pracownik sezonowy w ARiMR, a o co się rozchodzi? I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliusz Re: ARiMR !!! IP: 195.116.118.* 14.01.05, 14:53 tak, w centrali w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: ARiMR !!! IP: *.tvgawex.pl 14.01.05, 23:33 Chodzi o to, że od 1 marca część ludzi pracujących w zeszłym roku rozpocznie ponownie pracę w ARiMR. Tym razem na trochę dłużej (6 miesięcy). Moje pytanie: Czy wynagrodzenie będzie finansowane przez PUP tak jak w zeszłym roku (prace interwencyjne)? Czy całość zapłaci Agencja? Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: ARiMR !!! 15.01.05, 09:56 Zmieniły się zasady przyjmowania do pracy w ramach prac interwencyjnych i to nie jest tak, że jeśli ktoś pracował w zeszłym roku to automatycznie przyjęty jest na ten (chyba że znalazł inną pracę). Obecnie żeby zostać zatrudnionym na takich zasadach trzeba być: - bezrobotnym do 25 roku życia, - bezrobotnym długotrwale, - bezrobotnym powyżej 50 roku życia, - bezrobotnym bez kwalifikacji zawodowych, - bezrobotnym samotnie wychowującym co najmniej jedno dziecko do 7 roku życia, - bezrobotnym niepełnosprawnym Co do zasad finansowania pracowników to nie jestem pewna, ale jest taki układ z PUP, że jeśli pracodawca zatrudnia w ramach prac interwencyjnych to PUP będzie w części finansował wynagrodzenia pracowników (jest jakaś określona maksymalna kwota refundacji). Myślę, że Agencji by to się opłacało w tym roku, bo nawet jakby mieli przyjąć zupełnie nowych ludzi to od szkolonego "łebka" i tak dostają pieniądze. Ale proponuję popytać w oddziałach agencji. I. Odpowiedz Link Zgłoś