Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.tvgawex.pl 13.01.05, 15:34
    Szukam osób, które w zeszłym roku pracowały sezonowo przy wnioskach. Jest
    ktoś taki na tym forum?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mika Re: ARiMR !!! IP: *.tvgawex.pl 14.01.05, 11:40
        podnoszę
        • mesmeredia Re: ARiMR !!! 14.01.05, 12:53
          Owszem pracowałam jako pracownik sezonowy w ARiMR, a o co się rozchodzi?
          I.
      • Gość: juliusz Re: ARiMR !!! IP: 195.116.118.* 14.01.05, 14:53
        tak, w centrali w Warszawie
      • Gość: Mika Re: ARiMR !!! IP: *.tvgawex.pl 14.01.05, 23:33
        Chodzi o to, że od 1 marca część ludzi pracujących w zeszłym roku rozpocznie
        ponownie pracę w ARiMR. Tym razem na trochę dłużej (6 miesięcy). Moje pytanie:
        Czy wynagrodzenie będzie finansowane przez PUP tak jak w zeszłym roku (prace
        interwencyjne)? Czy całość zapłaci Agencja?
        • mesmeredia Re: ARiMR !!! 15.01.05, 09:56
          Zmieniły się zasady przyjmowania do pracy w ramach prac interwencyjnych i to nie
          jest tak, że jeśli ktoś pracował w zeszłym roku to automatycznie przyjęty jest
          na ten (chyba że znalazł inną pracę). Obecnie żeby zostać zatrudnionym na takich
          zasadach trzeba być:
          - bezrobotnym do 25 roku życia,
          - bezrobotnym długotrwale,
          - bezrobotnym powyżej 50 roku życia,
          - bezrobotnym bez kwalifikacji zawodowych,
          - bezrobotnym samotnie wychowującym co najmniej jedno dziecko do 7 roku życia,
          - bezrobotnym niepełnosprawnym
          Co do zasad finansowania pracowników to nie jestem pewna, ale jest taki układ z
          PUP, że jeśli pracodawca zatrudnia w ramach prac interwencyjnych to PUP będzie w
          części finansował wynagrodzenia pracowników (jest jakaś określona maksymalna
          kwota refundacji). Myślę, że Agencji by to się opłacało w tym roku, bo nawet
          jakby mieli przyjąć zupełnie nowych ludzi to od szkolonego "łebka" i tak dostają
          pieniądze. Ale proponuję popytać w oddziałach agencji.
          I.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka