Dodaj do ulubionych

i'm enough

20.08.25, 21:09
jeszcze niedawno była "i'm enough" - martyna wojciechowska - ogromna zmiana, pieknie wygląda: nowe zęby, znacznie chudsza, pewnie jakies zabiegi na twarz
gessler - 72 lata, nieszablonowo, ale świetnie, jak wyjęta z advanced style Ari Seth Cohena
Olejnik jak Carrie bradshaw wink
a u Niezgody (dlaczego tam jest??) cos ewidentnie nie tak poszło z medycyna estetyczną sad

Obserwuj wątek
    • mabel_mora Re: i'm enough 20.08.25, 21:17
      smile z pudelka wiem, że top model klaudia el duski, kilka tyg. temu urodziła, piękna kobieta!
      • black_magic_women Re: i'm enough 20.08.25, 22:29
        Niezgoda ma naruszony nerw, nie jest tylko jasne (tzn ona nie wyjaśnieniła) czy to owillanie po liftingu, czy niezależnie.
      • alex_vause35 Re: i'm enough 20.08.25, 23:33
        Matko bosko, poza Gessler nawet nie wiem (nie rozpoznaję?) kim są te wszystkie nienaturalnie ostrzyknięte bądź ponaciągane panie. Z wyglądu podobne zupełnie do nikogo.
      • alicia033 Re: i'm enough 21.08.25, 10:34
        A tę dubajkę to po co tu reklamujesz?
        • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 10:53
          serio, to dubajka?? ja ją kojarzę z pudelka, to chyba zwyciężczyni Top model, ale uroda zjawiskowa
          • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 12:22
            mabel_mora napisała:

> serio, to dubajka?? ja ją kojarzę z pudelka, to chyba zwyciężczyni Top model, a
            > le uroda zjawiskowa

To ta z abażurem na głowie?
            • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 12:30
              ta z dziurawymi jeansami i gorsetem
            • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 12:45
              ta z abażurem (hi hi big_grin) za stara na dubajkę.
              • alicia033 Re: i'm enough 21.08.25, 22:20
                alex_vause35 napisała:

> ta z abażurem (hi hi big_grin) za stara na dubajkę.
                >

No przecież, że nie teraz. To kumpela siwcowej, która wepchnęła ją 6 lat temu do Top Model, mimo że już wtedy wiekiem odbiegała od formatu. Po czym zaczęła robić za kolejną tvnowską nieskalaną gwiazdę, choć bliżej jej do tej patoli, "królowej życia", dagmary k. Niestety, tvn absolutnie nie uczy się na błędach i dalej lansuje patolę.
                • alex_vause35 Re: i'm enough 22.08.25, 10:23
                  A jak ona w ogóle się nazywa?
                  • alex_vause35 Re: i'm enough 22.08.25, 10:40
                    O, odkryłam nazwiska na górze big_grin
                    • alicia033 Re: i'm enough 22.08.25, 13:19
                      dla jasności, ja pisałam o elDursi, nie Wierzbickiej.
      • konsta-is-me Re: i'm enough 21.08.25, 11:36
        W życiu bym nie poznała że to Wojciechowska !
        Podniosła sobie powieki chyba i wygląda dużo gorzej teraz.
        • czerwonylucjan Re: i'm enough 21.08.25, 14:05
          Wyglada jak Joanna Brodzik, ale jest ok
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: i'm enough 21.08.25, 17:00
        Faktycznie, najważniejsze to dosłownie kilka dni po porodzie lecieć na ściankę. Żenada
        • milva24 Re: i'm enough 22.08.25, 07:28
          Taka praca.
      • heca007 Re: i'm enough 21.08.25, 17:12
        Kim jest ta pani z koszykiem na głowie?
      • barattolina Re: i'm enough 22.08.25, 13:00
        Marta Wierzbicka jest bardzo ładna. Kiedyś mocno schudła i to jej naprawdę dobrze zrobiło.
    • ajr27 Re: i'm enough 20.08.25, 22:33
      Wojciechowska niepotrzebnie to sobie zrobiła. Była interesującą kobietą a teraz kolejna lalka z jednej linii produkcyjnej.
      • milva24 Re: i'm enough 21.08.25, 07:26
        Nie no, dobrze wygląda. Nadal jest podobna do siebie.
        • ajr27 Re: i'm enough 21.08.25, 10:09
          Niby tak- jest świetnie zrobiona i widać że to ona. Jednak jej twarz była bardzo intrygująca, miała osobowość. A teraz nie wyraża niczego poza dostępem do kasy.
          • azalee Re: i'm enough 21.08.25, 10:11
            Na tym zdjeciu w zoltym garniturze jest zupelnie do siebie nie podobna.
            Tez uwazam ze szkoda, byla bardzo wyrazista.
            • ib_k Re: i'm enough 21.08.25, 10:17
              azalee napisał(a):

> Na tym zdjeciu w zoltym garniturze jest zupelnie do siebie nie podobna.
              > Tez uwazam ze szkoda, byla bardzo wyrazista.

Tak, niestety to przesadne schudnięcie i majstrowanie przy twarzy jej zaszkodziło. Była piekną 50 latką, teraz jest gorszą wersją Rozenek
          • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 11:44
            No właśnie jak tak patrzę na tę kolekcję androidów, to jest jeden z nielicznych momentów w moim życiu, kiedy cieszę się, że nie mam dostępu do kasy wink.
            W wersji bardziej przaśnej widuję też dość często, a niektóre i codziennie, parę osób, które coś ze sobą porobiły (najczęściej wolumetrie, botoksu i usta, no i zdecydowanie byłoby lepiej wydać kasę na coś innego, co pozwoliłoby lepiej wypocząć/zdrowo się żywić i ruszać itp. itd. Znajoma po X wolumetriach robionych ponoć w najlepszej klinice w Sz-nie ma skośne oczka i poliki jak u świniaka, ciekawa jestem, na ile to odwracalne.
        • furiatka_wariatka Re: i'm enough 21.08.25, 21:21
          milva24 napisała:

> Nie no, dobrze wygląda. Nadal jest podobna do siebie.

Jak dla mnie to podobna do Joanny Brodzik się zrobiła, pewnie u tego samego lekarza były.
          • niemcyy Re: i'm enough 21.08.25, 21:41
            Faktycznie, podobna.
      • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 11:10
        Martyna była tak normalnie, przeciętnie ładna, teraz wygląda pieknie, rzeczywiście jak te wszystkie celebrytko-instagramerki
        Mnie ona przypomina miks żony Kraśki z (Rozenek, Przetakwieczi, Smoktunowicz)
        • pursuedbyabear Re: i'm enough 21.08.25, 11:35
          Po cóż być normalnie, przeciętnie ładną, gdy można wyglądać jak te wszystkie celebrytko-instagramerki...
        • bene_gesserit Re: i'm enough 21.08.25, 13:24
          Noś był robiony, ale to lata temu. Wyrazisty nos dodaje charakteru (Kożuchowska i Steczkowska chociazby), ale nie urody. Indywidualność i znak firmowy w zamian za lepszy czy też "lepszy" wygląd.

Jeśli chodzi o nowy, ciągle mi się w takich przypadkach przypomina upadek kariery gwiazdki z Diety dancing, która uzbierała na operację i wyprostowała swój uroczy nosek, który upodabniał ją do jagnięcia w bardzo wzruszający sposób. I co? Stała się jedną z tysięcy, dziś już nikt o niej nie pamięta

Można powiedzieć, że te, które ostrugaly sobie nosy i i tak zrobiły karierę, zaliczyły wielkie osiągnięcie smile
          • aandzia43 Re: i'm enough 21.08.25, 13:52
            Ale Martyna ma dalej charakterystyczny nos. Nie zrobiła sobie sztucznego jacksonopodobnego szpiczastego noska jak wiele pań tylko podniosła końcówkę. Poza tym nie widzę nachalnego ostrzyku. Nie widzę więc powodu do czepiania się. Na zdjęciu zalinkowanym w tej odnodze wygląda po prostu ładnie. Gdybyśmy jej nie widywały wcześniej na ekranie nawet nie wiedziałybyśmy że coś zmieniła.
            • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 21.08.25, 20:35
              To prawda, ładna jest. Obczaiłam na nagraniach na jej insta i nie weszły żadne chamskie zmiany. Straciła parę kilo, zrobiła botoks na czole, może coś jeszcze, ale nie widać. Pięknie wygląda smile
          • tania.dorada Re: i'm enough 21.08.25, 21:41
            Załamałabym się gdyby moim znakiem firmowym miałby być nos czy ucho.
    • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 10:23
      Na trzecim zdjęciu Wojciechowska? Kto jej to zrobił? Była rozpoznawalna - jest podobna do nikogo, a właściwie do wszystkich, które wyszły spod tej samej ręki. Gdyby nie była podpisana - to bym nie wiedziała, że to ona.
      Gessler - zapomniała przebrać się z piżamy?
      Olejnik - jak to szło? Nie pomoże puder, róż kiedy gęba stara już. Stokrotka niezależnie jak się będzie odmładzała - nic jej nie pomoże.
      Niezgoda - coś poszło mocno nie tak - może robiła w jakimś dzikim kraju?
      • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 10:45
        ...nie lubisz Olejnik smile ale to powiedzenie/przysłowie "nie pomoże puder..." to lekko niegrzeczne, bo starzenie się to każdego z nas czeka (jak dożyjemy) a ona się nie odmładza, tylko po prostu lubi modę, nie udaje nastolatki, jest pomarszczona, chyba jest palaczką, nie ma i nie miała olśniewającej urody, ale ubrania od projektantów nie są zastzxeżone tylko dla młodych i pięknych.
        • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 11:03
          Starzeć się z godnością trzeba umieć. Moja mama jest 3 lata starsza od Olejnik - wygląda lepiej. Fakt warunki wyjściowe miała dużo lepsze i nigdy nie paliła. I nigdy nie majstrowała przy twarzy.
          Hanka Bielicka, jak zmarła była po 90 i wyglądała milion razy lepiej od Olejnik Gessler itd.
          • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 11:16
            bo maja inna urodę, a ona sie tak starzeje, więc uważasz, że powinna zrobic lifting, wypełnienie, nowy, mały nos?
            do tego i Gessler i Olejnik nie miały pieknych twarzy w młodości, nie wiemy jak z nami obejdzie sie czas smile
            • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 11:27
              Akurat Gessler była całkiem ładna zanim nie zaczęła majstrować przy twarzy.

Olejnik po prostu wygląda źle. I widać u niej pogoń za młodością. A to nigdy dobrze nie wygląda.

Ja, patrząc po kobietach w mojej rodzinie - mam dobre geny. Babcia nawet przed śmiercią, w wieku 82 lat miała twarz bez zmarszczek. Z całą pewnością jakbym zaczęła majstrować przy twarzy - to efekt byłby milion razy gorszy niż bez majstrowania.
              • gryzelda71 Re: i'm enough 21.08.25, 11:36
                Rozwalają mjie te opowieści o 80 latkach tak młodych, że aż strach.
                Olejnik lubie za to, że nie boi się fajnych strojów. A figure ma świetna.
                • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 11:47
                  Tylko nie o strój się rozchodzi.
                  80 latka nie będzie młodo wyglądać - ale nie musi mieć siatki zmarszczek.
                  • gryzelda71 Re: i'm enough 21.08.25, 12:14
                    Piszesz, jakby to był wybór. Twoja babcia nie chciala to nie miała.
                    • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 12:16
                      No odmładzanie się na siłę i naciąganie - to jej wybór.
                      Przypuszczam, że zniszczona cera i zmarszczki to częściowo też jej wybór - palenie nie pomaga.
                      • gryzelda71 Re: i'm enough 21.08.25, 12:21
                        Ja o zmarszczkach pisze.
                        To jie jest wybór.
                        • 35wcieniu Re: i'm enough 21.08.25, 12:26
                          Kocham opowieści o 80latkach bez zmarszczek.
                          Za każdym razem proszę żeby mi choć jedną taką pokazano -ze świata show-biznesu, kultury, sportu, polityki- nie ma. Ale babcie ematek lajtowo, 80 lat i brak zmarszczek, normalka zupełna.
                          • simply_z Re: i'm enough 21.08.25, 13:32
                            Ale jak sobie przypomnie, to moja babcia tez praktycznie nie miala zmarszczek, owszem obwisla skore gdzieniegdzie ale skora dosc gladka i wlosy raczej szpakowate, niz calkiem biale.
                          • aandzia43 Re: i'm enough 21.08.25, 14:03
                            35wcieniu napisał(a):

> Kocham opowieści o 80latkach bez zmarszczek.
                            > Za każdym razem proszę żeby mi choć jedną taką pokazano -ze świata show-biznesu
                            > , kultury, sportu, polityki- nie ma. Ale babcie ematek lajtowo, 80 lat i brak z
                            > marszczek, normalka zupełna.

Taaaa, uwielbiam big_grin Panie piszące takie rzeczy nie zdają sobie chyba sprawy z tego jaka jest różnica w odbiorze osoby na żywo i na zdjęciu. Ich cudne mamusie i babcie na zdjęciach wyglądają po prostu na swój wiek czyli raczej staro. Sama jestem z rodu nienachalnie szybko się starzejącego ale nie wypisuję takich bzdur.
                          • elenelda Re: i'm enough 21.08.25, 14:13
                            Jest to możliwe w przypadku sporej podściółki tłuszczowej. To, co sprawia, że widać, że się starzejemy wcale nie są zmarszczki a zanik i wydłużenie mięśni. 80-latka może mieć całkiem gładką skórę, ale owal twarzy będzie zdradzał jej wiek.
                            • aandzia43 Re: i'm enough 21.08.25, 14:18
                              elenelda napisała:

> Jest to możliwe w przypadku sporej podściółki tłuszczowej. To, co sprawia, że w
                              > idać, że się starzejemy wcale nie są zmarszczki a zanik i wydłużenie mięśni. 80
                              > -latka może mieć całkiem gładką skórę, ale owal twarzy będzie zdradzał jej wiek
                              > .

Właśnie, zmarszczek można nie mieć za dużo, ale obwis jest i wygląda się nie na 50 tylko na gładkie 70, więc na swój wiek tylko zdrowiej wink Nadmiar tłuszczu też nie odmładza, bo nawet jeśli wyprasowuje drobne zmarszczki to jednocześnie szybciej obniża policzki i linię żuchwy.
                          • wapaha Re: i'm enough 21.08.25, 18:15
                            35wcieniu napisał(a):

> Kocham opowieści o 80latkach bez zmarszczek.
                            > Za każdym razem proszę żeby mi choć jedną taką pokazano -ze świata show-biznesu
                            > , kultury, sportu, polityki- nie ma. Ale babcie ematek lajtowo, 80 lat i brak z
                            > marszczek, normalka zupełna.
                            >
                            elżbieta jaworowicz
                            i poczekajmy na grażynę torbicką wink
                            • elenelda Re: i'm enough 21.08.25, 21:55

> >
                              > elżbieta jaworowicz
                              > i poczekajmy na grażynę torbicką wink

No, ale te panie są raczej stałymi klientkami gabinetów medycyny estetycznej.
                              • wapaha Re: i'm enough 22.08.25, 09:55
                                elenelda napisała:

>
                                > No, ale te panie są raczej stałymi klientkami gabinetów medycyny estetycznej.

ponoć nie
                              • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 12:08
                                Nawet jak są - to robią to umiejętnie. Nie widać nagłej różnicy.
                                Nie ma tak, że twarz naciągnięta i wygładzona na maxa a szyja dekolt i ramiona jak u 80 latki.
                                • gryzelda71 Re: i'm enough 22.08.25, 12:24
                                  Dopytam... Wojciechowska na szyję 80latki????
              • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 11:42
                nie uważam ja za ladną, nie podobaja mi sie takie twarze
                ale teraz podoba mi się, kolorowa, charaktwerystyczna, tylko jak ona wytrzymuje w tej peruce, jak z XVIII w, brakuje tylko młoteczka do zabijania insektów
              • aandzia43 Re: i'm enough 21.08.25, 13:59
                "Olejnik po prostu wygląda źle. I widać u niej pogoń za młodością"

Nie wiem czy pogoń za młodością. Według mnie wygląda ponadczasowo, zawsze ubierała się w pewnym określonym stylu, odważnym. I tego się trzyma. Więc pogoni tu nie widzę. Kojarzy mi się z tymi starymi damami z Paryża czy Nowego Yorku. Kiedyś się mówiło o takich rasowa smile Wiem, w pewnym wieku w ramach starzenia się z godnością należy przywdziać garsonkę tongue_out Albo adidasy, spodnie rybaczki i krótkie włosy. A niedoczekanie wasze!
                • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 14:46
                  Rasowa to jest Torbicka.
                  • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 16:30
                    rasowy to może być kot lub pies

• kropkacom Re: i'm enough 21.08.25, 17:10
                    Nie jest klasycznie piękna ale ty po prostu jej nie lubisz. Czy się mylę?
                    • bezmiesny_jez Re: i'm enough 21.08.25, 17:21
                      No przecież nie będzie lubiła dziennikarki, która atakuje pisiorów, a tfe big_grin
                      • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 12:27
                        Gdyby nie koneksje rodzinne to dziennikarką by nie była. Jest słaba.
                        Co do samej stacji - nie oglądam, kiedyś oglądałam program Morozowskiego i akurat go lubiłam. Olejnik obejrzałam może z raz daawno temu - no zdecydowanie nie.
                • danaide2.0 Re: i'm enough 21.08.25, 17:16
                  Dla mnie styl Olejnik to raczej: co tam nowego w Vitkacu na wieszakach? Stara dama z Paryża, też coś...
                  Zarobiła, niech się bawi. Biedniejsze bawią się tak w lumpeksach. Fakt, częściej wjeżdżają rybaczki, bo aż tylu fajnych kiecek nie ma.
                • al_sahra Re: i'm enough 21.08.25, 21:11
                  aandzia43 napisała:

> Kojarzy mi się z tymi starymi damami z Paryża czy Nowego Yorku. Kied
                  > yś się mówiło o takich rasowa smile

Na pewno nie nazwałabym Olejnik “rasową”. To (obecnie niepoprawne politycznie) określenie oznacza raczej klasyczne, regularne (“arystokratyczne”) rysy, a czasem też powściągliwość w stylu bycia i ubiorze. Olejnik ma rysy raczej przaśne, za to ma świetną figurę, ale jej stylowe wybory to moim zdaniem hit-or-miss. Czasem, jak to ktoś zauważył, wygląda jak “co rzucili w Vitkacu”, ale czasem ma interesujące, oryginalne zestawy. Za to rzeczywiście nigdy nie stosuje się do jakichś anachronicznych reguł “co wypada w tym wieku” i chwała jej za to.
                  • aandzia43 Re: i'm enough 21.08.25, 21:32
                    Zgadza się, z Paryżem mnie poniosło smile
              • czerwonylucjan Re: i'm enough 21.08.25, 14:12
                A gdzie ta pogon u Olejnik? Co ty pierdaczysz? 😆
                • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 14:45
                  NIKT nie mówi o strojach.
                  Te wszystkie naciągania - twarz co jakiś czas gładka - to nic innego jak pogoń za młodością. Zapomina tylko o całej reszcie. I Olejnik nie jest rasowa. Ona obok nawet nie stała.
                  • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 16:45

co za zacofane pierdzielenie o starzeniu z godnością,
                    godności nie traci się po liftingu, w krótkiej kiecce, czy zębami białymi jak umywalka, godność to zabierają parszywe, zacofane prawicowo kościółkowate szuje, wpierdzielając się cudze macice, orientacje seksualne, a nawet dzieci z invitro

tak samo godna jest 90 latka w mini, blond lokach jak i 90 latka w pampersie, z demencją w łóżku
                    • mocca25 Re: i'm enough 21.08.25, 16:52
                      Nie jestem fanem medycyny estetycznej ale 100/100. Ludzie chyba zapomnieli co to godność.
                  • gryzelda71 Re: i'm enough 21.08.25, 16:56
                    I super. Młode wizualnie,sprawne. Cudownie.
                  • czerwonylucjan Re: i'm enough 21.08.25, 16:57
                    Nie widze tego, poza tym co cie to obchodzi, jak ktos ma kaprys na medycyne czy chirurgie to korzysta i tyle..nie musi sie tobie podobac, Monika nie zdobula popularnosci uroda..
                    • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 18:16
                      Inteligencją też nie. Za to donosicielstwo i koneksje tatusia w resorcie na pewno pomogły.
                      • pursuedbyabear Re: i'm enough 21.08.25, 18:23
                        Arwenko, serio?... My tu o chirurgii estetycznej i stylówach, a ty wyciągasz resortowe dzieci?...
                        • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 20:20
                          A to ja wyciągnęłam ze stokrotka nie zrobiła kariery na urodzie? Ja uważam ze nic jej nie pomoże. Jestem przeciwna gonieniu za młodością. Po prostu w pewnym.momencie wygląda sie śmiesznie a nie ładnie.
                          • tania.dorada Re: i'm enough 21.08.25, 21:48
                            arwena_111 napisała:

> Ja uważam ze n
                            > ic jej nie pomoże. Jestem przeciwna gonieniu za młodością.

Miejmy nadzieję że nie czyta ematki bo jak się dowie że jesteś przeciwna to z nerwów w nocy nie zaśnie.
                            • daniela34 Re: i'm enough 21.08.25, 21:53
                              Tak sobie myślę, że wolałabym sie jednak starzeć "bez godności" jak Olejnik, jeśli starzenie z godnością to coś, co prezentują nam Beata Kempa, Beata Szydło czy Barbara Nowak.
                              • tania.dorada Re: i'm enough 21.08.25, 22:16
                                Nie nie, one też bez godności bo do godności trzeba mieć jeszcze dobre geny.
                                • daniela34 Re: i'm enough 21.08.25, 22:20
                                  Ja akurat nie o zmarszczkach, bo tu faktycznie różne kwestie grają rolę, nie o urodzie, bo to kwestia genów, a o prezentowanym stylu ubioru. Czy Olejnik ma styl paryskiej damy czy "przegląd tygodnia w Vitkacu" lepsze to niż urocze garsonki i "odmładzające fryzurki" wyżej wymienionych.
                                • czerwonylucjan Re: i'm enough 22.08.25, 12:07
                                  Tak, zeby w wieku 80 lat nie miec zmarszek jak babcia Arweny 🤣
                      • gryzelda71 Re: i'm enough 21.08.25, 18:32
                        Tak po katolicku.....
                      • daniela34 Re: i'm enough 21.08.25, 21:12
                        arwena_111 napisała:

> Inteligencją też nie. Za to donosicielstwo i koneksje tatusia w resorcie na pe
                        > wno pomogły.

Olejnik - resortowe dziecko - zła.
                        Ryszard Terlecki - resortowe dziecko- bardzo dobra. Bardzo, bardzo dobra.
                        Przynajmniej na pewno nie można powiedzieć, że goni za młodością.
                        • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 22:26
                          daniela34 napisała:

> arwena_111 napisała:
                          >
                          > > Inteligencją też nie. Za to donosicielstwo i koneksje tatusia w resorcie
                          > na pe
                          > > wno pomogły.
                          >
                          >
                          > Olejnik - resortowe dziecko - zła.
                          > Ryszard Terlecki - resortowe dziecko- bardzo dobra. Bardzo, bardzo dobra.
                          > Przynajmniej na pewno nie można powiedzieć, że goni za młodością.

Hyyyyyyybig_grin
                          • daniela34 Re: i'm enough 21.08.25, 22:30
                            Cicho! Ty powinnaś szczególnie doceniać Ryszarda Terleckiego. To znakomity przykład dla młodzieży. Można takiemu młodemu człowiekowi powiedzieć: "Nie ćpaj, bo będziesz wyglądać jak Terlecki!"
                            Walor odstraszający jest niezaprzeczalny.
                            • primula.alpicola Re: i'm enough 22.08.25, 08:06
                              Topsz, już się przymykam!
                        • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 12:33
                          Terlecki jest resortowym dzieckiem - ale nie poszedł w ślady tatusia i nie został TW jak stokrotka. Tym się różni.
                          To że jest starym narkomanem - to inna bajka. Olejnik nie wiem czy brała, ale wygląda na alkoholiczkę jak dla mnie.
                          • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 12:41
                            arwena_111 napisała:

> Terlecki jest resortowym dzieckiem - ale nie poszedł w ślady tatusia

No mówię. Dobry komuszek jeśli nasz komuszek. Dobre resortowe dziecko jeśli tylko odpowiednio często polizało kaczą łapkę.

> To że jest starym narkomanem - to inna bajka.

No skoro możemy mówić o paleniu Olejnik, które jej szkodzi na wygląd to możemy tez mówić o ćpaniu Nawrockiego - temu to dopiero zaszkodziło!

Olejnik nie wiem czy brała, ale w
                            > ygląda na alkoholiczkę jak dla mnie.

A rzucimy błotkiem, może się przylepi...

• daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 12:43
                              BTW, TW też byli. Kujda dopiero teraz poleciał, nie za bycie TW tylko budynku nie kupił, niedojda jedna 😀
                            • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:00
                              Olejnik miała szansę odejść od rodzinnego schematu - jest ze 7 lat młodsza od Terleckiego. Wybrała jednak bycie donosicielem.

Nawrocki jak będzie palił - to na pewno będąc po 70 będzie źle wyglądał. Na ten moment wygląda lepiej od konkurenta.

Nie napisałam że Olejnik jest - tylko że tak wygląda - bo nie wiem czy jest.
                              • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 13:05
                                arwena_111 napisała:

> Olejnik miała szansę odejść od rodzinnego schematu - jest ze 7 lat młodsza od T
                                > erleckiego. Wybrała jednak bycie donosicielem.

A jaki schenat wybrał Kujda?
                                No wiadomo, że jak się liźnie kacze odnóże (i najlepiej pierścień jakiegoś biskupa) to i TW może wysoko zajść na prawicy.

> Nawrocki jak będzie palił - to na pewno będąc po 70 będzie źle wyglądał. Na ten
                                > moment wygląda lepiej od konkurenta.

Zwłaszcza ten rozkrok kibolsko-bokserski wygląda świetnie.
                                Ale ciekawe dlaczego ci Nawrocki przyszedł na myśl skoro ja nic o Nawrockim nie napisałam a li i jedynie o Terleckim 😀😀😀 stół i nożyce?😀😀😀

> Nie napisałam że Olejnik jest - tylko że tak wygląda - bo nie wiem czy jest.

A czy przestała już bić swoją zonę
                                • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:51
                                  daniela34 napisała:

> Zwłaszcza ten rozkrok kibolsko-bokserski wygląda świetnie.
                                  > Ale ciekawe dlaczego ci Nawrocki przyszedł na myśl skoro ja nic o Nawrockim ni
                                  > e napisałam a li i jedynie o Terleckim 😀😀😀 stół i nożyce?😀😀😀

Ej Daniela - no jednak dobrze czytam tongue_out sprawdź post z 12,41

• daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 13:53
                                  A to przepraszam, w takim razie skojarzenia mam ja ale nieświadome, bo cały czas chodziło mi o ćpanie Terleckiego. Nawrocki wyłącznie przyjmuje przecież snus! Tej wersji bedziemy się trzymac przynajmniej przez 5 lat. A potem się zobaczy
                              • po_godzinach_1 Re: i'm enough 22.08.25, 13:13
                                arwena_111 napisała:

> Olejnik miała szansę odejść od rodzinnego schematu - jest ze 7 lat młodsza od T
                                > erleckiego. Wybrała jednak bycie donosicielem.

jak to?! gdzie??! na kogo donosi???
                                • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:15
                                  TW Stokrotka - to tak dla zabawy?
                            • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:05
                              Terleckiemu to chyba jednak nie można zarzucić bycia komuchem.
                              • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 13:06
                                Nie. Jemu jedynie bycie resortowym dzieckiem.
                                Ale komuszków też było mnogo a mnogo 😀😀😀
                                Towarzysz Piotrowicz jaki zasłużony utrwalacz na przykład.
                                • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:15
                                  W sumie można by dyskutować czy resortowe - tatuś TW( jak Bolek wink ) a nie major SB.
                                  O Piotrowiczu już dyskutowałyśmy.

Ale jakbyś nie liczyła - to po stronie "uśmiechniętej koalicji" komuchów duuużo więcej big_grin
                                  • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 13:18
                                    No dyskutowałyśmy, dyskutowałyśmy #zupełnieinnasytuacja

Jak to zwykle na prawicy. Odwrócenie pojęć.
                                    • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:57
                                      Ej wcale nie inna - ja bym wszystkich takich w niebyt odesłała.
                                      Ostatnio dyskutowałam nawet na ten temat - że jakby tak prześledzić wszystkich naszych posłów i senatorów - to może ostałaby się 1/3 przy dobrych wiatrach big_grin
                                      • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 14:01
                                        No tak, tak. W cichości serca oczywiście byłaś przeciwna nominacji Piotrowicza 😀
                                        I Kujdy. I Czabańskiego. I Kostrzewskiego. I Kryżego. I Karskiego. I Ciocha. Itd, itp.itd.jak pisała poetka.
                                        • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 14:04
                                          A powiesz mi co mogłam zrobić? I nie głosowanie na "uśmiechniętych" nie wchodzi w grę.
                                          No a jak lecimy TW - to mamusia waszego kandydata na prezydenta to też TW. Identycznie jak u Terleckiego tatuś big_grin
                                          • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 14:05
                                            arwena_111 napisała:

> A powiesz mi co mogłam zrobić? I nie głosowanie na "uśmiechniętych" nie wchodzi
                                            > w grę.

No tak. Wyrażenie publicznie protestu nie wchodziło przecież w grę! Jeszcze by ktoś zobaczył!
                  • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 18:29
                    Rany, to ona jedna sobie w tym światku twarz naciąga?
                    Innym wolno gonić za młodością, jej nie?
              • pffpffpff Re: i'm enough 22.08.25, 12:31
                Moja ma 97 lat i ma zarówno zmarszczki, jak i obwisła skórę. 5 lat temu osiwiała całkowicie.
                Uważam, że gdyby się podmalowała, wyglądałaby najwyżej na 85.
                • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:06
                  Mama wygląda świetnie.
                  • czerwonylucjan Re: i'm enough 22.08.25, 13:36
                    Mama? 😂
                    • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 14:07
                      Babcia - nie wiem, zobaczyłam "moja" na początku i dopisałam sobie w myślach mama.
                      • pffpffpff Re: i'm enough 23.08.25, 11:45
                        Tak, to moja babcia. W dniu jej 97 urodzin.
                        Jedynym kosmetykiem, który używała i używa jest krem Nivea 😁

Zaliczyła sporą utratę wagi na przestrzeni 30 lat.
                        Nigdy się nie malowała ani nie farbowała włosów.
                        Za to najbardziej lubi galart (kiedyś wołowy dziś głównie z kurczaka), uwielbia obgryzać i wysysać kości kurczaka i żywi się głównie zupami warzywnymi na kościach.
                        Odziedziczyłam po niej końskie zdrowie, obsesje schludnego wyglądu i tendencję do opadania dolnej części twarzy.
                        • pffpffpff Re: i'm enough 23.08.25, 11:46
                          A! I teraz już nie, ale jeszcze 5 lat temu miała motorek w tyłku. I obstawiam, że dziennie robiła min. 10 tys. kroków 😁 na powietrzu.
                        • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 23.08.25, 12:28
                          Ej, ja tu się podepnę do tego opadania dolnej części twarzy, bo to moja zmora aktualnie 😭 Co z tym robisz?
                          • pffpffpff Re: i'm enough 23.08.25, 12:51
                            Godzę się i odkładam na deep plane
                            • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 23.08.25, 13:09
                              Ech, też obserwuję piękne efekty deep plane na instagramie i wzdycham 🙄
                              Ostatnio oglądałam fajne efekty jakie osiągał jakiś azjatycki lekarz dzięki liposukcji twarzy, też mega owal tym kształtował.
                              • pffpffpff Re: i'm enough 23.08.25, 19:48
                                Liposukcja to bezsens. Twarz obwisła między innymi przez zanik tkanki tłuszczowej.
                                • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 23.08.25, 21:24
                                  No właśnie wydaje mi się, że mi obwisa, bo mi tłuszcz zjeżdża niżej uncertain
                                  • pffpffpff Re: i'm enough 23.08.25, 23:35
                                    Mi kiedyś zrobiono lipolize i na to laser niby do obkurczenia skóry. Ale poskutkowało na krótko, a na dłużej spowodowało przyspieszony zanik tkanki tłuszczowej w wyzszych partiach twarzy.
                                    Spróbuj zaffiro. Doraźnie działa fajnie. Nie wiem jak w dłuższej perspektywie.
                        • arwena_111 Re: i'm enough 23.08.25, 12:41
                          Moja mama i babcia też tylko krem nivea - ja również najbardziej go lubię big_grin.

Galaretki, chrząstki, zupy na kościach - to naturalny kolagen. Moja babcia tak samo miała - też się nie malowała, moja mama prawie nie stosuje makijażu, ja też na co dzień się nie maluję.
                          Moja babcia nie umiała tylko we mnie zaszczepić rannego wstawania. Zawsze mówiła, że nie można "gnić" w łóżku. A ja kocham poleżeć dłużej w weekend.
                          • pffpffpff Re: i'm enough 23.08.25, 12:50
                            Haha! Gnicie u mnie też było tępione. I długo nie miałam problemu z rannym wstawaniem. Ostatnio się rozleniwiałam.

A krem nivea lubię mieć i wąchać. Przenosi mnie do dzieciństwa smile
                            I czasem kładę jako okluzję.
                            • kura17 Re: i'm enough 23.08.25, 18:14
                              > A krem nivea lubię mieć i wąchać. Przenosi mnie do dzieciństwa smile

wiesz, ze sa perfumy o zapachu kremu nivea? (przez nich robione, kupuje czasem siostrze)
            • szmytka1 Re: i'm enough 22.08.25, 10:11
              Olejnik powinna się uczesać po prostu. Co ja widzę, to myślę tylko dlaczego jest taka rozczochrana że strąkami. Niech ktoś jej kupi szczotkę do włosów, a będzie niebo lepiej
              • gryzelda71 Re: i'm enough 22.08.25, 10:22
                A ja to nawet u niej lubię. Ten mop na głowie.
          • tania.dorada Re: i'm enough 21.08.25, 21:43
            arwena_111 napisała:

> Starzeć się z godnością trzeba umieć.

To znaczy?
            • alex_vause35 Re: i'm enough 22.08.25, 10:26
              Garsonka, broszka, siwa trwała na baranka, rajtki na kolanach nieco przetarte od klęczenia w kościele.
              • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 13:04
                Nie - popatrz na Torbicką. Jest tylko 3 lata młodsza od olejnik a zawsze z klasą i dobrze wygląda. Nawet jak coś majstruje przy twarzy - to delikatnie.
                • czerwonylucjan Re: i'm enough 22.08.25, 13:36
                  Torbicka ma dobre geny.. ot co
                • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 13:40
                  Klasa Torbickiej nie na tym polega jak wygląda i co robi z twarzą. Klasa Torbickiej przejawiła się w tym, że jak jej kurwizja zrobila propagandowy wstępniak do filmu w jej cyklu to z kurwizji odeszła.
                  Tak, ma babka klasę. Rzeczywiście
                  • primula.alpicola Re: i'm enough 22.08.25, 15:12
                    Daniela Ty demonie złabig_grin
                    • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 15:15
                      Czekaj, Torbicka zbrzydnie za 3, 2,1...😁
    • natalyaxx Re: i'm enough 21.08.25, 10:26
      Martyna to nie jakieś zabiegi na twarz, tylko deep plane face and neck lift jak Rozenek.
      • bazia_morska Re: i'm enough 21.08.25, 11:32
        Tak, sama ko*ina juz nie działa.
        • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 11:38
          Sama co?
          • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 11:40
            alex_vause35 napisała:

> Sama co?
            >
            Kokaina.
            To ona ma działanie odmładzające?
            • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 11:46
              O ciekawe big_grin
              • bazia_morska Re: i'm enough 21.08.25, 12:57
                Pozwala po 24 godzinach bez snu wyjsc na ściankę i wyglądać na wypoczęta?
                • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 13:13
                  Myślałam, że przyspiesza metabolizm, dodaje błysku w oku albo co...
      • simply_z Re: i'm enough 21.08.25, 13:34
        Nie sadze.
    • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 10:38
      Wojciechowskiej nie poznałam, a Niezgoda wygląda, jakby coś robiła przy twarzy, jak miała dwadzieścia kilo mniej, a teraz jej się przytyło i twarz musiała się rozprężyć.
      • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 10:50
        zaciekawiła mnie Niezgoda, kurcze, tam chyba faktycznie cos poszło bardzo nie tak, to wygląda jak silna anafilaksja twarzy, koszmar, to pokazuje, że jednak medycyna estetyczna jest niebezpieczna, bo nie sądzę, że wybrała pierwszy lepszy gabinet w piwnicy, a efekt - do płaczu.
        • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 10:55
          O kurcze, faktycznie strasznie, to już lepiej być zwykłą grubaską, niż grubaską z kasą majstrującą przy twarzy.
          • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 10:56
            A i widać, że chyba monjuaro czy jak to tam, ostatnio wjechało, bo jednak schudła.
            • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 11:39
              to jest zdjęcie po schudnięciu?
              • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 11:49
                To na górze wygląda jakby było po schudnięciu, te wcześniejsze raczej pokazują ją obszerniejszą, nie sądzisz?
                • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 11:59
                  Przy takiej tuszy różnica jest ledwo dostrzegalna.
                  • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 12:53
                    I jeszcze raz, jak ja lubię twoją sygnaturkę, no!!!
                    Zawsze się uśmiecham wink.
                    • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 13:59
                      Ale czy korzystasz z jej mądrości i pracujesz nad sobą? To nie była sygnaturka dla ciebie, ale zapraszam big_grin
                      • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 14:51
                        A żebyś wiedziała, że pracuję wink.
          • black.emma Re: i'm enough 21.08.25, 12:55
            Niezgoda zawsze wygląda źle nie ze względu na tuszę, ale takie ogólne rozmemłanie.
        • niemcyy Re: i'm enough 21.08.25, 12:52
          Lepiej by wydała pieniądze na kogoś, kto by ją przypilnował z jedzeniem albo na pobyt gdzieś bez możliwości obżarstwa, bo przy takiej wadze żadne ostrzykiwania twarzy czy co tam sobie zafundowała nie zrobią z niej ładnej kobiety.
          • alex_vause35 Re: i'm enough 21.08.25, 12:54
            Przy takiej wadze jest naturalnie wypełniona wink - nie ma co się ostrzykiwać.
        • furiatka_wariatka Re: i'm enough 21.08.25, 21:24
          Jakiś czas temu mówiła, że ma uszkodzony nerw twarzowy.
    • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 11:41
      Niezgoda wygląda źle, Wojciechowska super
      • bene_gesserit Re: i'm enough 21.08.25, 11:44
        Widzialam chyba wczoraj Wojciechowską w TV i jak za nią nie przepadam, to zwróciłam uwagę, że świetnie wygląda. Ktoś jej zabrał 10 lat, nie robiąc z niej sklonowanego potwora. Byłam pod wrażeniem
        • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 11:51
          No to potwór, czy świetnie wygląda?
          • daniela34 Re: i'm enough 21.08.25, 11:59
            Kawy potrzebujesz.

"Ktoś jej zabrał 10 lat, nie robiąc z niej sklonowanego potwora"
            • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 12:12
              No ja tam nie wiem, dla mnie ona wygląda jak klon, na dodatek o niemiłych rysach, taka ostra się zrobiła.
              • 35wcieniu Re: i'm enough 21.08.25, 12:20
                Pragnę zwrócić uwagę że zanim coś zaczęła robić, pod jej zdjęciami było od groma wpisów że mogłaby coś zrobić bo taaaaaka zmarszczona szyja, taaaaaka opadnięta powieka, olaboga xD
                Nie dogodzi więc niech robi jak lubi.
                • arwena_111 Re: i'm enough 21.08.25, 13:49
                  Ale szyję teraz ma koszmarną.
                  • hanusinamama Re: i'm enough 22.08.25, 08:19
                    Jaką? Koszmarne to mogą być dziury na drodze..
                  • gryzelda71 Re: i'm enough 22.08.25, 12:21
                    Niech zgadnę, babcia do śmierci miała łabędzia z gładka skórą?
                • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 14:01
                  Nie wiem, generalnie jej nie trawię za to, co zrobiła córce, a i wcześniej, jako ikona tuningowców nie była dla mnie jakimś wzorem, więc jak tylko ją widzę, to przerzucam dalej. Aczkolwiek kolczyki wilcze, sygnowane jako jej kolekcja w Kruku, mam.
                  • mabel_mora Re: i'm enough 21.08.25, 17:49
                    a co ona zrobiła córce?

też jej nie lubię, m.in. za "aferę" z wodą w plastikowych butelkach, teraz za to właśnie tytułowe I AM ENOUGH, pamiętam ją pierdzielącą w jakimś programie o fotoszopowanych zdjęciach, o akceptacji, przeciwniczka konsumpcjonizmu....jeżeli już publicznie wygłaszam, że jestem wystarczająca, a chwilę później przerabiam się po całości (na korzyść, bo wygląda super) to dla mnie to zwykła hipokryzja, za którą stoi kasa.
                    • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 19:26
                      Jak się ma małe dziecko, to się siedzi na dupie, a nie wozi ją w różne miejsca, byle dalej od własnej krwi.
                      • al_sahra Re: i'm enough 21.08.25, 20:51
                        alpepe napisała:

> Jak się ma małe dziecko, to się siedzi na dupie, a nie wozi ją w różne miejsca,
                        > byle dalej od własnej krwi.

Nie znam tej pani i jej historii, ale przypomina mi się, jak jeszcze w czasach PRLu byłam na wycieczce statkiem po kilku egzotycznych lokalizacjach. Wśród pasażerów byli też inni Polacy.

W jakimś porcie zaraz koło wejścia na statek było coś szumnie nazwane sklepem bezcłowym, w rzeczywistości zwykły stragan, gdzie sprzedawano m. in. jakieś pachnące mydełka. Zaczęłam wybierać i tak się z tym cackałam, że o mało nie spóźniliśmy się na statek. Jakaś babina, obserwująca najwyraźniej nasze zakupy i potem bieg z wywieszonym ozorem do wejścia, skomentowała po polsku: “a mydło to się z kraju wozi, a nie kupuje za dolary”.

Od tego czasu mam sceptyczny stosunek do opinii innych na temat co się robi, a czego się nie robi. Pomijając już, źe nie wiem, co jest złego w “wożeniu dzieci w różne miejsca”.
                        • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 22:05
                          No, to klasyczne białe giezło weszło na pełnej, "nie znam się, ale się wypowiem". Otóż nie, doinformuj się, a zrozumiesz.
                          • al_sahra Re: i'm enough 22.08.25, 03:04
                            alpepe napisała:

> No, to klasyczne białe giezło weszło na pełnej, "nie znam się, ale się wypowiem".
                            > Otóż nie, doinformuj się, a zrozumiesz.

Jak ja lubię te argumenty o białym gieźle, kiedy komuś się nie spodoba Twoja wypowiedź.

Przecież napisałam bardzo wyraźnie, że odnoszę się tylko do tej konkretnej wypowiedzi:

> Jak się ma małe dziecko, to się siedzi na dupie, a nie wozi ją w różne miejsca, byle dalej od własnej krwi.

Użycie zaimka “się” oznacza uogólnienie, inaczej trzeba było napisać “pani X, mając małe dziecko, powinna była to i tamto”. Z tym też można byłoby polemizować, ale takie stwierdzenie oznaczałoby, źe kontekst życia pani X ma tu znaczenie. Tak jak Ty to napisałaś: “to się robi, tego się nie robi” sugeruje jakąś uniwersalną regułę.
                            • alpepe Re: i'm enough 22.08.25, 12:24
                              A nie wozi dupę. Teraz jaśniej.
                              Ta kobieta jest symbolem oportunizmu i zakłamania. Miała małe dzieciątko, nie, ona kurna monteweresty będzie zdobywać, przy czym wyszło, jak to zdobywała. Kariera, kariera, kariera. Kompletnie niewiarygodna.
                        • azalee Re: i'm enough 22.08.25, 09:35
                          al_sahra napisała:

> Pomijając już, źe nie wiem, co jest złego w “wożeniu dzieci w różne miejsca”.
                          >

Alpepe chyba sie zle wyrazila. Raczej chodzilo o wozenie wlasnej doopy w rozne miejsca zamiast bycie przy malym dziecku.
                          • alpepe Re: i'm enough 22.08.25, 12:25
                            Tak, po czasie zrozumiałam, że się niejednoznacznie wyraziłam.
                      • alex_vause35 Re: i'm enough 22.08.25, 10:31
                        Mam wrażenie, że ona sama jeździła w różne miejsca, a córkę (biologiczną) to od maleńkości głównie jej mama i menedżerka wychowywały.
                        • alpepe Re: i'm enough 22.08.25, 12:25
                          To nie wrażenie, tak było.
                          • alex_vause35 Re: i'm enough 22.08.25, 12:28
                            No to dobrze pamiętam.
                    • hanusinamama Re: i'm enough 22.08.25, 08:32
                      Mnie wkurzyła swoimi programami kobieta na końcu świata. Juz wczesniej czytałam, ze połowa z tego co tam jest pokazane kupy się nie trzyma i to jest teatr z jedną gwiazdą.
                      Ale pamietam jak wypusciła ten odcinek o ślubach w Korei. Ze niby dziewczyny same siebie poślubiają, pokazane było całe przygotowanie itd....
                      Oglądam Pierogi z Kimchi i autorka komentowała cały odcinek...tłumacząc co mówi koreańska bohaterka odcinka Wojciechowskiej.
                      Tam chodziło o coś zupęłnie innego. Modne są sesje fotograiczne i ta dziewczyna przygotowywała się do sesji, co mówiła wielokrotnie ale w programie przetłumaczono na opak. Wiola, która w Korei mieszka mówiła, ze szukała czy faktycznie w Korei się bierze ślub z samym sobą i nie znalazła NIGDZIE takiej informacji.
                      Ewidentnie nakłamane, wymyślone aby szokowało...i to niby miał być dokument podróżniczy...
                      • alpepe Re: i'm enough 22.08.25, 12:27
                        O tym, jak zdobywała najwyższą górę świata, czyli dała się wnieść na górę, czytałaś? Ściema straszna.
                        • hanusinamama Re: i'm enough 22.08.25, 12:32
                          Nie bo juz mnie wyczyny tej pani nie interesują. Po tym odcinku z Koreą odezwalły się inne osoby, mieszkające tam gdzie ona robi te filmy, ze takich niedopowiedzen lub wręcz zakłamań było więcej. Warto też posłuchać o badaniach na temat stanu psychicznego nastolatków wykonanego przez jej fundację mówią specjaliści. Temat ważny, badanie zrobione tak paskudnie źle, pod tezę i bez sensu ze zrobiło więcej szkody niż pożytku...
              • bene_gesserit Re: i'm enough 21.08.25, 12:54
                alpepe napisała:

> No ja tam nie wiem, dla mnie ona wygląda jak klon, na dodatek o niemiłych rysac
                > h, taka ostra się zrobiła.
                >

Jak się chudnie po 30tce, to często rysy się wyostrzają. Coś za coś. I tak wygląda młodo i naturalnie.
                • alpepe Re: i'm enough 21.08.25, 14:02
                  Ta, a pod podbródkiem szyja sześćdziesięciolatki. I piszę to z żalem, bo też mi się coś takiego pojawiać chyba próbuje.
            • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 12:24
              daniela34 napisała:

> Kawy potrzebujesz.

Zawszebig_grin

>
              > "Ktoś jej zabrał 10 lat, nie robiąc z niej sklonowanego potwora"

To ze stresu wysoki sądzie, muszę się dostać na lotnisko, sama! Normalnie jestem wożona jak królewna, lecz nie dziś!
              • daniela34 Re: i'm enough 21.08.25, 12:29
                Dasz radę! Miłego wyjazdu 😘
                • primula.alpicola Re: i'm enough 21.08.25, 19:19
                  daniela34 napisała:

> Dasz radę! Miłego wyjazdu 😘
                  • primula.alpicola Re: i'm enough 22.08.25, 10:00
                    Dziękuję! Dałam!
                    Jest super miło
                    • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 10:18
                      Cieszę się, tymczasem moja wrześniowa Portugalia zmienia się w październikowy Cypr. Oby sie już nic nie wykrzaczyło, bo będę gryzła 😀
                      • primula.alpicola Re: i'm enough 22.08.25, 20:00
                        A co Ci stało z Październikową Portugalią?
                        • daniela34 Re: i'm enough 22.08.25, 20:38
                          Stało mi sie otwarcie już zamkniętego przewodu i wyznaczone mowy końcowe 🙈🙈🙈

Przesunęło sie wszystko o 2 tyg.
                      • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 22:04
                        Byle nie listopadowy. No podobno w listopadzie tam głównie pada deszcz.
        • barattolina Re: i'm enough 22.08.25, 12:52
          Widziałam Wojciechowską ostatnio na Centralnym - jest drobna, miała piękne włosy i praktycznie nie miała makijażu. Wyglądała super, świeżo i lekko. Dużo lepiej niż na zdjęciach ze ścianek.
    • bene_gesserit Re: i'm enough 21.08.25, 11:42
      Wiem, że obok tematu.
      Gessler jak zawsze nie zawodzi. Zawsze między "wyrazistym stylem" a "występuję w cyrku". Gdzieś pośrodku. Ale widać, że się w tym dobrze czuje smile

Inną sprawa, że ten cały cokolwiek barokowy styl ma chyba odwrócić uwagę od sylwetki. Kiedyś mocno schudła i wtedy pokazywała się w dżinsach i swetrach. Z tą samą plątanina ośmiornic na głowie, ale w bardzo minimalistycznym stylu. Barok wrócił, kiedy z powrotem przytyła.
      • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 21.08.25, 20:42
        Lubię ten jej barok ☺️
        Kobita wydaje się strasznie antypatyczna ale jej zabawa stylówą i barokowe stroje mi się podobają!
      • al_sahra Re: i'm enough 22.08.25, 03:10
        bene_gesserit napisała:

> Barok wrócił, kiedy z powrotem przytyła.

Nie śledzę tej pani, ale na zdjęciu pokazanym w tym wątku nie widzę żadnego baroku, tylko zwykły KBG (Kompletny Brak Gustu). Ona wygląda jakby była w koszuli nocnej i szlafroku, a do tego jakieś straszne łapcie na stopach.
        • aandzia43 Re: i'm enough 22.08.25, 10:40
          Oj tam oj tam, bo to jest barok poranny tongue_out Mnie się ona nawet podoba, zawsze się zastanawiam co założy na siebie następnym razem i zawsze mam miłą niespodziankę big_grin
          • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 12:04
            Nie no w takiej piżamie sama chętnie wypiłabym poranną kawę na balkonie. Na pewno to nie jest poliester.
            • bene_gesserit Re: i'm enough 22.08.25, 12:23
              Na pewno. Podejrzewam, że jej kreacje kosztują, licząc z butami (ale przecież bez wlosów, bo to osobna sprawa) kilka - kilkanaście tysięcy każda.

Sęk w tym, że Gessler uważa się za autorytet od stylówek; dobrych parę razy w bardzo bezceremonialny sposób dawała "rady" dotyczące wyglądu innym kobietom.
            • aandzia43 Re: i'm enough 22.08.25, 12:37
              Ja w niektórych elementach jej różnych kreacji mogłabym nawet wypic kawę w knajpie. Elementach. Np. w marynarce połączonej ze stonowaną resztą.
    • panna_lila Re: i'm enough 21.08.25, 21:29
      Martyna Wojciechowska zmiana ogromna, nie do poznania, ale wygląda świetnie, pytanie co ona zrobiła z zębami? czy to bonding?
      Też chcęęę…ale na NFZ zapewne nie robią 😭
      • 00zxc00 Re: i'm enough 21.08.25, 22:20
        Martyna zawsze wyglądała sztucznie - brunetka udająca blondynkę. Czarne oczy, brwi czarne grube krechy i czarne odrosty. Po co udawać kogoś kim się nie jest?
        • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 21.08.25, 22:24
          Brodzik też farbowała się na blond. Obie mi się właśnie takie podobają - z tą ciemną oprawą oczu i jasnymi włosami. Piękne są smile
          • 00zxc00 Re: i'm enough 21.08.25, 22:30
            Czarne brwi nie pasują do jasnych włosów. Blondynki mają delikatną urodę a te panie - nie.
            • gryzelda71 Re: i'm enough 22.08.25, 08:05
              I co im.zrobisz?
            • hanusinamama Re: i'm enough 22.08.25, 08:22
              Wszystkie wszystkusie???
            • arwena_111 Re: i'm enough 22.08.25, 12:06
              Ciekawe - moja córka jest naturalną blondynką z ciemnymi oczami i ciemną oprawą. Teraz farbuje się na brąz - ale w naturalnych też dobrze wyglądała.
        • hanusinamama Re: i'm enough 22.08.25, 08:22
          Cała masa kobiet ma inni niż naturalny kolor włosów...
          MOje osobiste dziecko ma jaśne blond włosy i po ojcu czarną oprawę oczu, w tym bardzo ciemne brwi....walnij baranka o ścianę dla dobra ludzkości
          • aandzia43 Re: i'm enough 22.08.25, 10:35
            Blond włosy i ciemna oprawa oczu to nierzadkie połączenie u Bałtów i części Słowian.
          • konsta-is-me Re: i'm enough 22.08.25, 19:58
            Ale wtedy tak ciemna oprawa oczu jest inna, ma inną intensywność niż u brunetek.Poza tym raczej nie chodzi o naturalne platynowe blondynki.
            Martyna ma po prostu urodę brunetki i te czarne brwi do platynowych włosów krzyczą na kilometr.
          • trampki-w-kwiatki Re: i'm enough 23.08.25, 21:26
            Proszę, blondynka z ciemnymi brwiami 🙃
      • mama-ola Re: i'm enough 23.08.25, 12:10
        panna_lila napisała:

> Martyna Wojciechowska zmiana ogromna, nie do poznania, ale wygląda świetnie, py
        > tanie co ona zrobiła z zębami? czy to bonding?
        > Też chcęęę…ale na NFZ zapewne nie robią 😭

Naprawdę chciałabyś takie nienaturalnie białe zęby? Od razu by było wiadomo, że nie Twoje własne. Ja sobie wybieliłam zęby, ale tak tylko trochę, nie do jaskrawej bieli i myślę, że to właśnie wygląda lepiej. Lepiej w sensie nie sztucznie.
    • pffpffpff Re: i'm enough 22.08.25, 12:18
      Martyna W. - pięknie rozkwitła.
      Bardzo mi się podoba.
      Olejnik uwielbiam za styl.
      Niezgoda przyznała się do powikłań po lifcie.
      • mabel_mora Re: i'm enough 22.08.25, 15:06
        to nie lift, sama przyznała ( teraz znalazłam art. ) ze to było konturowanie żuchwy i podbródka.. dziwne, bo na "odchudzenie" tej części stosuj sie lipolizę iniekcyjną, liposukcję, i te obrażenia któe ma właśnie pasowałby by do tego, a nie konturowania, które któe polega na wypełnieniu i podkreśleniu linii...

kurde, przerażają mnie te celebrytki: "jak zaczęłam walkę o swoje zdrowie i chciałam być szczuplejsza, namówiono mnie na zabieg konturowania linii żuchwy i podbródka"
        • czerwonylucjan Re: i'm enough 22.08.25, 22:52
          Konkturowanie to moze byc eufemizm na lipolize czy lipodukcje, w koncu one tez daja kontur
        • bene_gesserit Re: i'm enough 23.08.25, 10:32
          mabel_mora napisała:

> kurde, przerażają mnie te celebrytki: "jak zaczęłam walkę o swoje zdrowie i chc
          > iałam być szczuplejsza, namówiono mnie na zabieg konturowania linii żuchwy i po
          > dbródka"

To naprawdę przerażające. Ciekawe, czy ona sama w to wierzy, czy po prostu to wersja do prasy, żeby ładnie brzmiało.
          • alpepe Re: i'm enough 23.08.25, 12:42
            Wersja dla prasy, w końcu szkoliła się z PR u samego Kammela za grubą kasę, jak była prezeską banku.
        • niemcyy Re: i'm enough 23.08.25, 13:02
          Jakie lektury sobie dobierasz, że jest tam wtenczas, nazwisko z małej litery, błędy interpunkcyjne i stylistyczne i uznajesz to za ciekawe? surprised Nie masz zdjęcia spadających liści do wklejenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka