Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Negocjator policyjny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:29
    Jestem studentka. od jakiegos czasu zastanawiam sie nad przyszla praca dla
    siebie. zawsze mialam oryginalne zainteresowania i nie zadowoli mnie praca
    biurowa. czuje w sobie potrzebe aktywnego dzialana z pewna doza adrenaliny.
    odrzucalam juz kolejno rozne zajecia ze wzgledu na predyspozycje, a po
    ostatnich wydarzeniach, nasunal mi sie pomysl zeby przypatrzec sie tej
    profesji (negecjatora policyjnego) niestety nigdzie nie moge znalesc
    szczegolowych informacji na ten temat. interesuje mnie czy osoba cywilna (nie
    policjant) moze przejsc odpowiednie szkolenia i pracowac w tej branzy. jesli
    tak to gdzie sie te szkolenia odbywaja, jakie sa kryteria 'naboru' i placa.
    jak mozna sprawdzic predyspozycje do tego zawodu i w reszcie prosze o krotka
    ale tresciwa chcarakterystyke takiego negocjatora. bede bardzo wdzieczna za
    odpowiedz. :]
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: Negocjator policyjny 16.01.05, 11:51
        Watpie, zeby potzrebowali teoretykow.
        Poszukaj moze, gdzie ucza psychologii kryminalnej i tam sie popytaj, ale sadze, ze raczej sledczy praktyk uzupelnia wiedze elementami psychologii.
        • neco Re: Negocjator policyjny 16.01.05, 22:22
          miałem do czynienia z gościem - psychologiem - który był wzywany przez policje jako negocjator w "odpowiednich przypadkach", ale policjantem nie był.
          • krzysztofsf Re: Negocjator policyjny 16.01.05, 23:01
            neco napisał:

> miałem do czynienia z gościem - psychologiem - który był wzywany przez policje
            > jako negocjator w "odpowiednich przypadkach", ale policjantem nie był.

Dlatego, ze to tylko domysly, odeslalem do uczelni na ktorych ucza psychologii kryminalnej (ewentualnie jakiegos odpowiednika). Obojetnie, czy dotyczy to tylko psychologow, czy tez psychologowie doszkalaja policjantow - tam powinni wiedziec (i odpowiedziec - w przeciwienstwie wg mnie do zapytania puszczonego bezposrednio do policji)jaka droga mozna nabyc takie umiejetnosci/zawod.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka