GoĹÄ: Kaczor IP: *.chello.pl 07.11.05, 17:44 Wie ktos jak tam sie pracuje? Jaka atmosfera, szefostwo, ludzie? Stabilnie? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zeus Re: RK Jobs IP: *.honda.com / 62.233.165.* 16.11.05, 16:33 Unikaj tej firmy!!! Miałam tam na swoje nieszczescie staz. Tragedia, firma niepowazna, zle traktuja pracownikow, przeolbrzymia rotacja. Mam jak najgorsze wrazenia i mam nadzieje, ze nie spotkam wiecej na swojej drodze zawodowej tych ludzi. Nie wiem jak oni moga jeszcze instniec!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: easy Re: RK Jobs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:12 w pierwszym dniu pracy przeczytałem to forum. pomyślałem: o co im chodzi? wszystko mi grało. a teraz dla ubiegających się o pracę w rkjobs: dziś mój 4 dzień. nie wytrzymuję. chyba pójdę "po bułki" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: T Re: RK Jobs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:35 Easy już nie pracuje (cztery dni wytrzymał), na jego miejsce przyszła Ania (też coś koło czterech dni pracowała), Rafał wytrzymał prawie miesiąc, ja spadam w najbliższy piątek (równiutki miesiąc). Zostają same panie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 13:23 Ci co pracują w RK albo własnie zaprzestali. Może jakieś świeże ploteczki o ukochanych szefach? Ile teraz osób tam pracuje (wiem że przy tej rotacji to trudne pytanie). No to ja się osobiście czuje jak jakiś He-Man! hehe tyle miesięcy w tym bagnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: juste Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 17.11.05, 19:05 Zgadzam się. Moja koleżanka przepracowała tam 2 miesiące i mówi, że to była drogą przez mękę. Sama zrezygnowała,bo skończyłaby w psychiatryku.Tą firmę prowadzi jakieś chore małżeństwo. Pan Robert jest agresywny,wybuchowy, jego żona nie zorientowana w temacie, ma o wszystko pretensje i nic się jej nie podoba.Wykorzystują ludzi, maltretują psychicznie. Też się dziwię, jak ta firma się utrzymuje. Unikać za wszelką cenę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: RK Jobs IP: *.aster.pl 18.11.05, 18:21 Też tam pracowałam na praktykach. Sama odeszłam podobnie jak moje koleżanki. Po około miesiącu. Jest tam bardzo duza rotacja, teraz nie wiem kto szefuje pokojem "pscyhologów". Małżeństwo dziwne-szef terroryzuje, ogólnie nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EUKALIPTUS Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 10.08.06, 12:58 HELO, HELO, RK I ZZ ONI NIE SA MALZENSTWEM, tzn byli, i maja dzieciaka, ale nie sa juz razem....cios niezla paranoja, no nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowal Re: RK Jobs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.05, 17:26 oszusty i chamy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 30.11.05, 10:54 Ja tam pracowałm 8 miesięcy ... to był koszmar. Sama wyszkoliałam ok 15 praktykantów- żal mi było tych ludzi. Szefowa- wielka kobieta z równie wiekim ego i małym rozumkiem, która nie ma pojęcia o rekrutacji w tym profesjonalnym znaczeniu, a jedynie chce upchnąć kandydatów u klientów i zgarnąc kasę. Prawników traktuje jak niewolników. Szef- jej ex mąż- najgorszy frustrat na śiwecie, jak zły rzuca telefonem o ścianę, wyzywa ludzi, nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy o rekrutacji wie tyle co licealista. Ja osobiście nabawiłam się nerwicy- schudałm z 10 kilo i rzuciłam prace z dnia na dzień. Słyszłam o przypdakach, że ludzie wychodzili po bułki do sklepu i tam nie wracali. Mój kolega wygrał z nimi proces w sądzie pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: RK Jobs IP: 212.69.68.* 01.12.05, 12:58 Moja Kolezanka miala tam staz, generalnie potwierdza wszystkie opinie: szefostwo to para ludzi, ktorzy nie wiadomo dlaczego jeszcze sie na rynku utrzymuja. Szefowa ma bzika na punkcie wlasnego ja, wyglada troche jak piesek przy swoim partnerze, ale w kontaktach z rpacownikami jest popieprzona. Slyszalem, ze powiedziala jednej praocwnicy zeby orbila z sieie idiotke przed klientem ( opoznienie czasowe w znalezieniu czlowieka) paranoja. Unikajcie jak ognia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 01.12.05, 13:54 opóxnienia czasowe to mało powiedziane- ja dostawał projekt do zrobienia- jak były 2 dni do końca terminu na Umowie- i masz tu teraz znaleźść w 2 dni dyrektora lub managera, ajak nie znajdziesz to opie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Boryna Re: RK Jobs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 01:01 Tandetna firma. Wlscicielka nie wie o co jej chodzi i zwala na pracownikow wlasne winy. Wlasciciel, gosc ktory ma mniemanie o sobie jak by byl alfa i omega reagujacy na stres negatywnie. Generalnie zdala od firmy RK Jobs. Aby wszystko bylo jasne mam na mysli www.rkjobs.pl. Nie zachecam do pracy ani do wchodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 05.12.05, 11:20 myslę, że przez ta firme roznie przwija sie tylu pracowników, że moglibyśmy otworzyc własne forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczor Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 07.12.05, 15:24 Gdy napisalam miesiac temu zapytanie myslalam, ze odpowie jedna moze dwie osoby. Okazalo sie, ze moze nas byc "miliony" Pomidorek sugeruje aby "... otworzyc wlasne forum." o RK Jobs. W takim razie piszcie dalej i informujcie znajomych, ktorzy przewineli sie przez ta "firme", ze takie forum istnieje. Dopisujac sie ostrzegacie innych, ktorzy nie musza podzielic losu bylych pracownikow RK Jobs. Odpowiedz Link Zgłoś
mala999991 Re: RK Jobs 09.12.05, 15:14 Ja tam pracowałam Jest gorzej niź zle, starciłam wiare ze gdzies jest dobrze Byłam (podobnie jak osoby z którymi pracowałam) wykorzystywana oczerniana i ponizana Tak mnie wykonczyli psychicznie ze do tej pory mam depresje Podziwiam osobe która tam pracowała 8 miesięcy nie wiem jak to zrobiła Ludzie unikajcie tej formy nie robcie sobie krzywdy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamikaze Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 09.12.05, 18:50 Kochani, teraz cos pozytywnego o tej firmie - zatrudniaja fajnych stazystow!!! poza tym - nic pozytywnego!!! ale szkoda, ze tacy fajni ludzie przechodza taka szkole:( zastanawiam sie czy autorka pierwszego posta odbyla staz? odpisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Motylek Re: RK Jobs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:34 Pracowalem w tej firmie pare miesiecy. Szef to chlopczyk, ktory najchetniej to by sie umawial z praktykantkami. Dupek jak sie patrzy. Pani Zaneta to biedna kobieta. Zarowno dlatego ze nie ma za bardzo celu (oprocz butow za 600zl) to jak mozna nie byc biednym patrzac codziennie na takiego faceta jak Kaniewski. Ogolnie RKJobsowi duzo zawdzieczam. Przede wszystkim taka nauke, ze nie trzeba dizo wiedziec zeby miec kase. Ze nie trzeba byc madrym zeby prowadzic firme. Itd... Odradzam pod kazdym pozorem ta firme! Odpowiedz Link Zgłoś
andi1 Re: RK Jobs 29.12.05, 16:15 Trzymaj się z daleka! Zapłacili jak im sąd kazał. Parodia firmy. Przetoczyło się mnóstwo ludzi i wszyscy uciekali, gdzie pieprz rośnie. Szefowa to hetera, żeby nie używać nieprzyzwoitych określeń. Uciekać! Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: RK Jobs 30.12.05, 11:45 ooo,to chyba zrządzenie losu,żę przeczytałam to,zanim wysłałam CV (interesowały mnie praktyki).baaardzo dziękuję.uratowaliście mnie przed katastrofą!pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slonix Re: RK Jobs IP: *.brzeziny.net / *.brzeziny.net 30.12.05, 23:09 DRAMAT!!!Pracowalam tam pare miesiescy jako asystentka psychla (szefa)! Jego ex zona to hetera nie szanujaca ludzi, znerwicowana na maxa. Duzo wymagaja nie dajac nic w zamian. Niezla szkola zycia!!! Nikomu nie polecam, mozna popasc w powazna nerwice jak sie jest slabym psychicznie. To ze jeszcze istnieja to jakis cud... Mam nadzieje, ze to forum ostrzeze wszystkich a ich pozbawi taniej sily roboczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 02.01.06, 15:24 Ja widze, że tu sami znajomi:) Cze Iwonka i Cze Andrzej:) hihihi To Ja - Kinga:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slonix Re: RK Jobs IP: *.brzeziny.net / *.brzeziny.net 05.01.06, 18:41 HiHi cze wszystkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darek Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:54 pracowałem dwa tygodnie, zwinąłem kasę i zwiałem. Hora sytuacja, ale najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AS Re: RK Jobs IP: *.netdecisions.com / 80.85.75.* 05.01.06, 18:55 No coz, to niewiarygodne, ze nikt ich jeszcze nie zamknal.... Moja zona stazowala tam 1 dzien io 1 dzien za duzo.. Tzn, jak ktos juz wczesniej napisal moze i bylo warto bo sie duzo nauczyla o rzeczywistosci polskiego biznesu. Poprzez ogromna ilosc stazystow firma ma darmowa/tania sile robocza. Mysle,,ze lamia mnostwo przepisow prawa pracy, nie mowiac o innych przepisach. Jesli ktos aktualnie tam pracuje niech ich pozwie - mysle ze moze liczyc na wielu swiadkow.... Pozdrawiam, AS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 06.01.06, 16:22 jeden dzień powiadasz? Ja znam przypadek z opowieści - od Iwonki:), że praktykantka wyszła po bułke do sklepu i juz nie wróciła... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anonim Re: RK Jobs IP: *.localhost / *.crowley.pl 09.01.06, 12:28 Generalnie straszliwy syf. Nie polecam i z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczor Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 10.01.06, 12:12 To juz ponad dwa miesiace jak zadalam pytanie o RK Jobs. Forum nadal isntnieje i widze, ze ma sie coraz lepiej. W okresie miedzy swiatami a nowym rokiem na praca.onet.pl rekrutacja na stazystke byl jedynym ogloszeniem ktore widnialo. Cisnienie caly czas jest. A moze zrobimy spotkanie bylych pracownikow RK Jobs? Tak mi to chodzi po glowie od czasu gdy przeczytalam jak kamikaze napisal/a "Kochani, teraz cos pozytywnego o tej firmie - zatrudniaja fajnych stazystow!!!" To moze ci fajni stazysci zrobia sobie spotkanie w realu? Czekam na opinie i odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 10.01.06, 16:43 hmm, u nas takie spotkanie już było. mówię "u nas" czyli u ludzi którzy pracowali ze mną przez te kilka miesięcy. Przyszło nas chyba ośmioro. Popilismy sie, posmialiśmy i poszlismy do domu. W RK JOBS poznałam moją ukochaną koleżankę Agę, z którą juz od dwóch lat sie przyjaźnie.Także za to im bardzo dziękuję. Jednak miło tego okresu (pracy tam) nie wspominam, więc na tzw" wspominki" tez ochoty za bardzo nie mam (pewnie jak więksość tam pracujących).Było minęło. A ludzie generalnie byli rózni, jak to w firmie. (akurat ta ósemka była bardzo fajna, zainteresoani wiedza o kim mówię - pub Patryk). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aśka Re: RK Jobs IP: *.aster.pl 11.01.06, 14:47 A co się dzieje z Szymonem? Nadal tam pracuje czy też zrezygnował? Ja tam praktykowałam ok. 3 tygodni (dokłanie nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: easy Re: RK Jobs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:41 ja pracuję trzeci dzień (22.III.06), pracuje gosia,madzia,praktykant rafał,tomek (tydzień) i ja michał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eukaliptus Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 12.01.06, 11:36 Wlasnie, zgadzam sie z pomidorkiem, ze moze czas spotkan to juz minal, bo i niby o czym gadac, temat RKJobsu nie jest zbyt mily, i najlepszy do rozmow. Tym bardziej, ze kazdy z nas mial tam swoje tragiczne chwile. Ja bylam asystentka pana Niezrownowaznego, pracowalam tam pol roku-o pol roku za duzo - to byl horror, sprowadzajacy sie do tego, ze boss stal nade mna i krzyczal, ze dzwoniac do NIemiec powinnam rozmawiac po ang a nie po niemiecku, czy na odwrot. Pelen relaks - nie ma co. Ogolnie jest tam fatalnie. Naprawde nie zycze tego nawet najgorszemu wrogowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 12.01.06, 11:45 Szymon pracował 2 tygodnie lub 3 po tym jak ja odeszłam. a było to w sierpniu. Odszedł powiedzmy sobie dosyc nietypowo i troszkę zalazł za skórę szanownej władzy w RK - Z czego sie wszyscy byli pracownicy cieszą:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slonix Re: RK Jobs IP: *.brzeziny.net / *.brzeziny.net 13.01.06, 21:16 Mozna powiedziec, ze Szymon odszedl z pompom! ja jeszcze przez kilka miesiecy tam wytrzymalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aśka Re: RK Jobs IP: *.aster.pl 19.01.06, 13:18 W CV pisaliście, że mieliście praktyki lub pracowaliście w RKJobs? Bo ja się zastanawiam czy tak zrobić, czy to nie obciach przd ludźmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 13:28 ja napisałam i jak się mnie mój obecny szef pytał czemu odeszłam z RK, t chyba przez 20 minut wyliczałam my wszystkie "wady" firmy. Poza tym generalnie to była dobra lekcja dla researcherów. szukało się ludzi bez jakichkolwiek narzędzi oprócz telefonu i internetu. I znajdź tu teraz w 3 dni 2 Inzynierów ME z bardzo dobrym angieslkim, 2 letnim doświadczneim i poniezej 5 tys brutto........ hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: RK Jobs IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 24.01.06, 19:08 Zgadnij co to za firma: masz 3 dni na projekt (łącznie z raportem), zepsutą, wyłączającą się po wybraniu nr komórkę, którą dzielisz się z koleżanką, bałagan w bazach danych, 5 sekund na pojawienie się u szefa, który mówi "panienko", brak czasu na pójście do toalety, siedzenie do 21, szefową z nowymi butami za 600 zł. Ps. Nie wpisałam RKJobs do swego cv. Myślę, że nia ma się wstydzić, że się tam było, ale z drugiej strony rynek hr jest dość mały i może nasz potencjalny pracodawca zna nie daj Boże słynną panią Żanetę lub jegomościa z rubinowymi spinkami do mankietów i niekoniecznie ma ochotę z nami sympatyzować? Ludzie są różni i nigdy nie wiadomo co pomyślą. Lepiej o tym specyficznym epizodzie w naszej karierze zawodowej nie pisać. Ja powiedziałam o RKJobs dopoiero po tym jak mnie przyjęli, że byłam tam na stażu. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: RK Jobs 24.01.06, 22:23 nie wiem czy ktos to tez widział, ale szanowny Pan K. kiedys ubrał się latem do firmy w garnitur (koszula na krótki rekaw + marynarka + krawat) i krótkie spodenki. Tak oto ubrany zjądł marynarę poszedł na spotkanie z kandydatem. Jak potem rozmawiałem z kandydatem to się pytał, czy Pan prezes dzisiaj idzie biegać... buratwo w krótkich spodenkach- nic dodac nic ująć. heneralnie zgadzam sie z opisem Ewy. ja dodstałm kiedys opieprz od "szefa" że nie wstawiłam w tekście kropki i przecinka. Tego samego dnia się zwolniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eukaliptus spodenki IP: 87.207.212.* 25.01.06, 17:07 Hej, ja widzialam wlasnie RK jak sie ubieral w takie spodenki, bluzy dresowe itp i szedl na spotkania z ludzmi na stanowisko kierownicze. To byl obciach!!! Ogolnie facet styl ma fatalny, i sam jest tragiczny. Po tym jak bylam tam asystentka - wpisalam RKJOBS tylko 1 x do cv, i jak zobaczylam mine osoby rekrutujacej mnie do nowej firmy, to juz w nastepnym cv nie dalam. Lepiej nie dawac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eukaliptus pracujacy IP: 87.207.212.* 25.01.06, 17:10 AHA, CZY KTOS ZNA MOZE KOGOS KTO TA PRACUJE? fajnie by bylo wiedziec, czy cos sie tam zmeinilo, czy nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: pracujacy IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 28.01.06, 19:53 Niedawno miałam kontakt z koleżanką,z którą pracowałam w te wakacje w RKJOBS i z tego, co się dowiedziała od kogoś, to nadal jest bez zmian. Oni po prostu mają taką strategię postępowania z pracownikami i stażystrami, jaką mają i nie wydaję mi się, aby uległo to zmianie. No...chyba, że weźmie się za nich Państwowa Inspekcja Pracy, albo stracą jakiegoś poważnego klienta. Wydaje mi się jednak, iż jedyna zmiana, jaka może tam nastąpić, to zatrudnienie jakiejś jednej osoby z dużym doświadczeniem w researchu, która będzie sobie szybciej niż innio radzić z nawałem obowiązków. I być może trakiego wybrańca będą lepiej traktować, ale i tak resztę będą wykorzystywać na maksa. Po prostu tak im się opłaca. System się sprtawdził i tyle. Zauważcie, że ta firma oszczędza na wszystkim; od pracowników, przez darmowe pakiety typu Wordpad, zamiast Worda, a skończywszy na komórkach i tysiącu innych małych rzeczy. Jedyne pocieszenie dla osób tam zatrudnionych jest takie, że dostają jakieś pieniądze i że p. Żaneta też siedzi po godzinach w pracy. Tylko co to kogo obchodzi ile ona siedzi. Jej firma i jej problem. A wracając do sprawy komputerowej, to wiecie pewnie o tym, że firma musi mieć oryginalny (czytaj: drogi), a nie piracko ściągnięty z netu pakiet MsOffice. Podmioty prowadzące działalność gospodarczą, w odróżnieniu od prywatnytch użytkowników narażone muszą się liczyć z kontrolami. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: pracujacy IP: *.acn.waw.pl 30.01.06, 15:11 ja proponuję całego linka do tej uroczej wymiany zdań podesłać Krajowej Inspekcji Pracy:) od taka mała zemsta...:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: melodia Re: pracujacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.06, 21:49 Miałam "przyjemność" na rozmowie kwalifikacyjnej- najgorszej jaką pamietam. Pierwsze zdanie tej pani "Proszę mi sie tu sprzedać" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moi Re: pracujacy IP: *.stegny.2a.pl 05.02.06, 12:00 tam nic sie nie zmieniło ... nie spałam po nocach, nienawidziłam tego miejsca, nie mają skrupułów, pracujesz po 12-13 godzin dziennie i jeszcze im mało i każą zostawać po godzinach. Spóźnisz się - awantura "za co ci płacą", Robert chce czuć się jak wielki szefooo to mu schlebia. Żanetka tępa baba, której wydaje się, że jest gwiazda hmmm grubych sexi lal?? Pamiętam jak kiedyś na spotkaniu z klientem ubrała małą czarną, gustowną, ale na szczupłą dziewczynkę, założyła nogę na nogę, pewna siebie, widać jej było majtki i grube nogi. Fuuuu, niesmaczne. Udaje im się tylko dlatego, ze są bezwględni, bez poczucia wstydu i przyzwoitości i uczciwości pracy. Najważniejsze zgarnąć kasę i wcisnąć kit klientowi, niech podbije fakturkę i następny. Uciekać stamtąd jak najszybciej. Dla mnie to był koszmar z największych możliwych, nigdy nie czułam się tak zmaltretowana psychicznie, choć wiem, że to oni mają problem z sobą ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moi Re: pracujacy IP: *.stegny.2a.pl 05.02.06, 12:03 nic sie nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oj tam szkoda słow Re: pracujacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:26 tak ja jestem swieżym przykładem, ktos pisał czy biuro jest na mokotowskiej wiec nie, biuro jest na kruczej. a jezeli chodzi o to czy cos sie zmienilo to z tego co tu czytam to chyba nic.pan eR.Ka w drugi dzien mojej pracy wyskoczyl do mnie z podniesionym głosem kiedy dam mu numer gg. jak by to bylo nawazniejsze. i czy mam skypa-smieszne. szkolenie-bardzo fajne szkolenie-dziewczyna czytala tekst z rzutnika-takie szkolenie. byla jakas klutnia i dziewczyna sie zabrala z tamtad, wiec ja tez sie zabralem. po 5 dniach.jestem w szoku ze takie firmy istnieją na polskim rynku. p.s.niezly duet rk i zz, brygada zz i mister rk. szkoda tylko ludzi ktorzy maja pozytywne nastawienie do tej pracy bo mozna sie zrazić.pozdro dla wszystkich z naszych szeregów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pati Re: RK Jobs IP: *.aster.pl 17.02.06, 13:41 Pozdrawiam wszystkich którzy pracowali w lipcu i sierpniu 2005 :) Świetnie mi się z wami pracowało!!! Ja akurat miałam ciekawy projekt do wykonania i całkiem sporo satysfakcji z niego. Wpisalam RKJobs do CV... czy to na prawdę taki zły pomysł? Jak następni pracodawcy na to reagują? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczor Re: RK Jobs - Pytania i Odpowiedzi. IP: *.chello.pl 07.02.06, 18:07 Witam! Ktos zapytal czy tam pracowalam? Odpowiedz: TAK w zeszlym roku. Moje pytania to: czy mam liczyc na PIT-a czy raczej moge sie nie oszukiwac? Jak to bylo z wami? Jesli moge sie nie oszukiwac to jest to podstawa do tego aby ww firme zglosic do US i ZUS. Oni oficjalnie anonimow nie rozpatruja ale ciesza sie gdy sa. :-). Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yolcia1 Re: RK Jobs - Pytania i Odpowiedzi. 08.02.06, 13:51 Ja pracowałam miesiąc - PITu na oczy nie widziałam. Aż mnie ciarki przechodza jak sobie czytam ten wątek. Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że jesteście już w dużo lepszych firmach. Ja trafiłam super i to doceniam, bo wiem jak można trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J2 Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 11.02.06, 18:05 Ten kto pracował w RK Jobs w 2005 roku to na pewno PIT dostanie (sama wysyłałam:-)Ja mam pytanie odnośnie CC: czy ktos mógłby mi opowiedzieć jak wyglądały comiesięczne spotkania CC? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 14.02.06, 10:01 PIT-a dostałam(pracowałmw 2004 r)/ Warto jednak sie przypomnieć mailem albo telefonem. Ja dzwoniłam do Pana Jana, óeczesnego ksiegowego. CC wyglądało tak: zapraszało się wszystkich z rynku budowlanego, oni przyłazili jedli, pili, sponsor wyglosił mowę, troche się każdy po plecach pokelpał, Ż. kazała pracownikom zlecenia łapać (chodzić i gadać z nimi) i tyle. Dla mnie lekko żenujące to wszystko było,tym bardziej że Ż. miała sponsora i chciała go oszukać tzn. dostawała 12 tys. i mieliśmy zarezerwować wszystko tak żeby wyszło max.8 tys a 4 tys. by poszły dla niej i R. Żenada!!!!!! Wpadła w furie jak sie okazało, że sie tak nie da bo wszystko jednak kosztuje i nie da sie jeszcze bardziej zaoszczedzic na jedzeniu i alkoholu. acha i R. zawsze proponował pracownicom wypadam do jakiegoś klubu po CC. to tyle. obrzydlistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja1 Re: RK Jobs IP: *.stegny.2a.pl 15.02.06, 21:58 a mi sie podobało. A nawet bardzo, a nawet bardzo bardzo na tym klubie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: efcia Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 16.02.06, 19:29 jak duuuużo ludzi! tłumy! czy piszą z nami osoby aktualnie pracujące w RKJOBSie? niesamowite. pozdro dla wszystich wytrwałych:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczor Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 08.03.06, 13:10 Kobietki, ktore przewinely sie przez RK Jobs. Z okazji dzisiejszego swieta, zycze wam abysmy juz nigdy nie pracowaly w tak okropnym miejscu. Pozdrwiam i wszystkiego naj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 15:10 OOO, dziekuję bardzo:) Pamiętam że w RK Jobsie Mr. K nawet po tulipanie rozdawał hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
karrambaa Re: RK Jobs 21.03.06, 23:16 czytam i niedowieżam! na co liczyliście pracując w tej firmie (ha-ha-ha!) po kilka miesięcy? ja sie zawinęłam po 3 dniach stażu, bo miałam wrażenie, że ten facet (pan robert) uczy się więcej od stażystów niż odwrotnie. miałam szukac sponsowó na jakąś imprezę. oczywiscie kiedy przyszłam jako któraś tam z rzędu praktykantka, to kontakty z najwiekszymi firmami były juz dawno spalone i nie było nikogo kto chciałby nam dać 5 złotych. drugiego dnia zebrałam opieprz, dlaczego potencjalni sponsorzy nie ustaiwaja się jeszcze w kolejce. powiem tylko, że w ciągu tych dwóch dni dogadałam się z dwiema czy trzema firmami, które chciały wejść w barter. trzeciego dnia dowiedziałam się, że na telefony komórkowe nie powinnam dzwonić z telefonu stacjonarnego. jak się zapytałam z czego mam w takim razie dzwonić, pan robert (kretyn przez wieeelkie K) wyciągnął spod sterty gazet rozładowaną komórke. Komórka była na karte, a na koncie było 0 złotych. Nie wytrzymałam i powiedziałam, że może jednak odpuścimy sobie tą współprace i więcej nie przyszłam. Ta firma to jakiś żart. pan robert (pisanie o nim "pan" jakoś trudno mi przychodzi) to jakiś frustrat. Cała ta kombinacaj - firma, fundacja i ten pożal się Boże klub budowlany. Podobno jest oprócz tego firma cateringowa i to chyba z niej wszystko sie utrzymuje. Podziwiam (i jednocześnie nie rozumiem) tych z Was, którzy wytrzymali tam dłużej ode mnie. Jeśli ktos ma za dużo czasu i troche dystansu, to myślę że rkjobs (ech... ta dumna nazwa) to świetne miejsce, żeby przeżyć megafarsę:)) P.S. A seksy szorty pamiętam ze swojej rozmowy kwalifikacyjnej (też wypełnialiście testy predyspozycyjne? full opszyn profeszynal testy predyspozycujne?:))), pomyślałam, że to jakiś cieć przyszedł mnie popilnować. rubinowe mankiet-spinki migneły mi potem, ale do tej pory je pamiętam. Kurcze, trochę sie rozpisałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eukaliptus Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 10.04.06, 15:02 CC ten caly klub to byla masakra, organizowalam go z pomidorkiem, i pamietam dobrze ta akcje, kiedy okazalo sie, ze nie da sie Sponsora oszukac, bo hotel kosztuje. To byla MASAKRA!! ZZ sie pienila, RK rzucal czym popadnie, no tragedia. PITy sie dostaje, bo ksiegowy jest Ok - sama go tam rekrutowalam, wiec spoko facet jest na 100%. RK i ZZ to prymitywni, ochydni ludzie, a ZZ w tych mini i tych rajtkach sie na trase nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 15:17 Napiszcie co sie teraz w RK Jobsie dzieje. Bom ciekawa jak sobie diablica i szatan daja radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus CO NOWEGO?:) IP: *.chello.pl 10.04.06, 15:24 Hej, niech sie ktos odezwie, kto tam teraz pracuje-chetnie posluchamy jakis newsow!;0 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: T Re: CO NOWEGO?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:41 Pie...olnik i to spory. "Firma notuje w tym roku 200% wzrost" - cytat z miss Z. Każdy nowy pracownik jest na początku "pupilkiem" - ja byłem ze trzy dni. Potem jest pierwszy zj..b za jakiś szczegół i próba charakteru - kto dłużej wytrzyma. Ja wytrzymałem miesiąc i jestem z tego powodu dumny (serio). O tym forum mówiliśmy nowym pierwszego dnia ich pracy - tylko, że oni szybko wtedy rezygnowali. Teraz info o forum podajemy później - żeby się za bardzo nie stresowali... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: CO NOWEGO?:) IP: *.acn.waw.pl 11.04.06, 10:00 taaa, mnie dawali w miarę względny spokój przez kilka miesięcy nawet, a potem ich siła rażenia się skumulowała i wtedy ręce mi opadły... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eukalipus Re: CO NOWEGO?:) IP: *.chello.pl 11.04.06, 15:23 Hej T - a jak szefowie? cos wymyslili ostatnio? O cos sie wsciekali? A moze ZZ sie ubiera nieco "inaczej"?? Rzuc nam-spragnionym, jakiegos newsa:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: T Re: CO NOWEGO?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:39 Mi rzuciło się w oczy, że chodzi kilka dni (czasami nawet tydzień) w tych samych ciuchach. Ciekawe czy bielizny też nie zmienia? A może jej nie nosi... Poza tym to nie ma wielkich "odchyłów" - czasami stara się nawet być miła, próbuje żartować i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus Re: CO NOWEGO?:) IP: *.chello.pl 11.04.06, 15:49 zarty ZZ to taka zmylka, nie ma co jej wierzyc, bo szybko jej sie odwiduje i traci DOBRY HUMOR. A RK? ma jakas asystentke - tak na marginesie-ja bylam 2 lata temu jego asystentka, i pracowalam z nim pol roku, i t bylo najgorsze pol roku dla mnie, potem przeniesli mnie do pokoju praktykantow, a RK znalazl sobie nowa asystentke. Moza ta w koncu sie z nim umowila na piwo, bo tak to kazda mu odmawiala. A teraz jest jakas asystentka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: CO NOWEGO?:) IP: *.acn.waw.pl 12.04.06, 13:19 Już ja znam te żarty ZZ - miła jest przez 5 minut a potem piorun w nia uderza i wychodzi z niej taka suka, że hej. Eukaliptusiku to nie był pokój praktykantów a pokój "wykonawczy" hehe gdzie równiez siedziałam i ja:) Z tego co wiem to asystentka po Tobie to "słonix" i raczej mocno asertywana była... a może dac szanownemu zarządowi linka do tego forum:) Pewnie szlak by ich trafił! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slonix Re: CO NOWEGO?:) IP: 195.6.159.* 14.04.06, 15:50 CZE Nie, nie umówiłam się z tym palantem na piwo, aż ciarki mnie przechadzą brrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek Re: CO NOWEGO?:) IP: *.186.rev.vline.pl 16.04.06, 00:00 heja, ja mialem te watpliwaz przyjemnosc rozpoczac prace w rk jak eukaliptus byla asystentka rk. boze jaka ro bla masakra. minelo juz ponda 2 lata jak stamtad spieprzlem a nadal metro politechnika i plac konstytucji wywoluja u mnie dreszcze. kaniewskiemu wystaje z butow tona slomy a on zenacie to nie chce nawet pisac. wredna slonica. skoro pomidorekk tez pracaowala jak eukaliptus przeszla do pokoju wykonawczego to znaczy ze tez sie znamy. generalnie wysiedzialem tam miesiac + 1 dzien po to zeby tylko zgarnac kesz i sie zawinac. dodatkowy dzien dlatego bo zz pojechala do katowic a rk polecial do londynu i burak dzwonil do mnie do warszawy bo sie zgubil i mu przez tel mowilem jak sie poruszac po londynie. boze co za kretyn. poza tym telefonem od niego to przesiedzialem caly dzien na telefonie glownie szukajac mieszkania i dzwoniac po znajomych na calym swiecie. nastepnego dnia oboje wracali. ale mnie juz nie bylo ..... :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek Re: CO NOWEGO?:) IP: *.186.rev.vline.pl 16.04.06, 00:07 ej czeknijcie jeszcze te strone www.rkjobs.pl/6.html rany boskie ten balwan reprezentuje Dział Przejęć i Fuzji Spółek. on sie zgubil z mapa w londynie, ludzie... o czym my w ogole mowimy???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek Re: CO NOWEGO?:) IP: *.186.rev.vline.pl 16.04.06, 00:10 jeszcze jedno - nigdy nie zapomne jak rk mi powiedzial, po tym jak w jakiesj sprawie mu sie sprzeciwilem zebym ' mial troche wiecej pokory'. jak ja to uslyszalem to sie we mnie zagotowalo. normalnie az kipilo.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: CO NOWEGO?:) IP: *.acn.waw.pl 18.04.06, 15:21 Hej Bartek! Znamy się znamy:) Jak tam w nowej firmie (nadal w tej hiszpańskiej?) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eukaliptus Re: CO NOWEGO?:) IP: *.chello.pl 19.04.06, 17:29 taaaa...pamietam jak bartek przyszedl do pracy ostatniego dnia:) bylo wesolo:):):) dzien bez szefostwa ogolnie jest wesoly i zabawny:)jedyne takie dni w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek Re: CO NOWEGO?:) IP: 87.207.209.* 19.04.06, 19:41 hej... nie hiszpanskiej tylko holenderskiej :) ale juz nie... zmienilem po roku, teraz w szwedzkiej :) eukaliptus zna szczegoly :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus DAJCIE NAM pozywke!!! IP: *.chello.pl 09.05.06, 14:20 Hej obecni niewolnicy Rk jobsu-wlaczcie sie do forum, i piszcie co was gnebi, meczy i uciska!!!! My wam pomozemy przetrwac trudne chwile!!! Czekamy na informacje. Zespol pomocy BP - "bylych pracownikow". Co tam nowego w firmie roku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uratowany Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 11.06.06, 20:47 ufff! i dzięki wam drodzy forowicze tak licznie zebrani na forumm. miałem jutro jechać do RKJOBS na II rozmowę. Pierwsza już mi śmierdziała a pan prezes wydał mi się bardziej niż dziwny. Zupełnie przypadkiem wpisałen nazwę w wyszukiwarkę i... zdębiałem.Teraz sie zastanawiam tylko, jak rozpropagować ten post by trafił do największej liczby zainteresowanych i ochronił ich przed mafią kretynów..Oby więcej takich komentarzy i sygnałów, Informujmy się o "takich" !. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięks, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pscółka maja Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:51 witam :) ciesze sie ze nie wpadles w ten kompot :p ja zostalam pracownikiem miesiaca bo pracowalam jak pscolka maja i zrobili sobie ze mnie jaja nie warto wierzyc w obietnice z umowy o dzielo bo zwerbowani przez ciebie ludzie albo za twojej kadencji nie zostana umowieni na spotkanie albo nawet jak pojda to ty i tak tej nedznej 100 za glowe nie zobaczysz. ZZ bez klasy mimo ze z kasa, zle ubrana i zle utrzymana 30 (wyglada na 40 i wcale nie jest w ciazy!!!)w pracy calkowicie nie zorientowana kogo ma szukac ginie pod nawalem zlecen jeszcze z lutego (albo i wczesniej)- nie dostaniesz ani opisu konretnego stanowiska ani profilu poszukiwanego kandydata a wymagania wobec "zlowionego" zaleza od kierunku wiatru i spadaja wraz z temperatura powietrza. RK - calkowicie pozbawiony gustu i klasy bubek (do tego fatalny tancerz), ktory nawet nie potrafi udawac profesjonalisty - ziewa podczas rozmow z kandydatami (tymi lowionymi) rozsiada sie jak w taniej knajpie, poklada na biurku (co za wstyd - i ja z nim tam bylam!!!!!) ponadto chwali sie brakiem znajomosci firmy dla ktorej rekrutuje (apogeum: RK MOWI: firma utopila pieniadze na budowie Zakopianki ale buduje jeszcze przeciez odcinek Myslenice - Pcim dla niewtajemniczonych jest to odcinek Zakopianki - WLASNIE TEN!!!) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anonim Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 01.08.07, 23:34 Właśnie ten brak stów- stówy mnie martwi, bo obecnie kasy potrzebuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: żeglarka Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:01 napisales zeby informowac sie o "takich" firmach i coz jak to spiewa kazik Hej hej hej inni maja jeszcze gorzej bylam w gorszym miejscu ktorego nazwa rowniez byla inicjalami wlascicielki (moze to taka specyfika ;})wiec ostrzegam prze EP Creatives - poszlam tam do pracy jako recepcjonistka w ciagu miesiaca okazalo sie ze mam byc recepcjonistka, asystentka szefowej (ktora ukrywala przede mna spotkania bo uwazala mnie za szpiega reszty pracownikow), sprzataczka i opiekunka dla psa ponadto mialam odsniezac, przeprowadzac selekcje naplywajacych cv, wspomagac pracownikow firmy, zajmowac sie pomoca "pomocy ksiegowej", robic zakupy (oczywiscie to wszystko nie odchodzac od biurka bo jako recepcjonistka nie moge nie odebrac telefonu) TO BYL HARD CORE po miesiacu rece same mi sie trzesly jak wchodzilam do biura, dostalam tickow nerwowych i jadlowstretu - wszystko z nerwow, poniewaz jezeli nie wywiazalam sie z moich obowiazkow - o ktorych dowiadywalam sie na biezaco(nawet jesli siedzialam 12 a nie 10 jak powinnam godzin w pracy) to dostawalam setki maili odetchnelam z ulga kiedy sobie podziekowalysmy i poprosilam aby nastepna osobe na wstepie poinformowala o zakresie obowiazkow to uniknie niepotrzebnych problemow!!! no coz ale jak mowi piosenka - nie da ukryc sie ze sa tacy ktorym jest lepiej tyle ze napewno nie w RK JOBS z ktorym pozegnalam sie bardzo chlodno po tym jak zaoferowali mi umowe o blizej niekreslonym czasie pracy za 1500 i 200 zlotych za kandydata (co pewnie wynikalo ze zbyt duzej skutecznosci jaka wykazalam sie podczas okresu umowy o dzielo - znalazlam dyrektora rejonu i kosztorysantow) stwierdzilam ze taka stawka dla jedynej w biurze osoby o wyksztalceniu kierunkowym i 3-letnim doswiadczeniu w rekrutacji i selekcji nie jest odpowiednia byc moze wyglada to na proznosc z mojej strony ale po przeliczeniu podstawy na roboczogodziny wyszlo mi mniej(ok. 4,21) niz zarabia ukrainska sprzataczka (6zł), ktora nie znosi ciaglych awantur i nie patrzy na oszustwa, kombinacje i niekompetencje na kazdym kroku. wiec ku mojemu zadowoleniu jestem teraz bezrobotna umowiona na 3 spotkania w tym tygodniu ps lepiej chyba nie pisac o RKjobs w cv bo jak do mnie zadzwonili z jakiejs firmy to powiedzieli ze znaja opinie o RKjobs i nie sadza zebym chciala tam zostac pozdrawiam dziewczyny - milo mi sie z wami pracowalo i sciskam moja emilke ktora przeznaczenie zeslalo mi do tego absurdalnego snu by uchronic mnie przed szalenstwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 05.07.06, 16:56 Czy nikt nie myślał o tym żeby podesłać ZZ i RK link do tego wątku?? Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 06.07.06, 13:07 Ja jestem ZA:)i duuuzo bym dala za ich miny:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Raczek Re: RK Jobs IP: 212.69.78.* 14.07.06, 16:22 hej, czy Wasze wypowiedzi są trochę wyolbrzymione? Bo co prawda mało brakowało abym tam pracował, ale w tym samym czasie była inna propozycja, więc skorzystałem z tej drugie. Czytając Wasze posty,chyba dokonałem właściwego wyboru.Pamiętam jednak rozmowę i Żaneta zrobiła na mnie dobre wrażanie,bardzo zwyczajne,normalne. Na to wygląda,że im dłużej tam się pracuje,tym gorzej.Pytanie tylko,co to znaczy dłużej... dzień,dwa,tydzień,a może miesiąc i masz dość. To jest przykre co sie tam wyrabia, warto jednak puscic Żanecie linka, to by ją trochę nauczyło, albo życie toczyłoby się bez zmian... Pozdrawiam obecnych pracowników :)i tych byłych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vendetta szczęściarzu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:42 wystarczy popracować tydzień i juz ma się ochotę wyjść "po bułki". Określenie porzucenia miejsca pracy -"wyjść po bułki"- jest już zapewne kultowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vendeta a RK Jobs wciąż szuka nowych pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:38 i znów pojawiło sie ogłoszenie RK Jobs, że szukaja konsultantów. Oj biedni, biedni naiwni. Konsultant znaczy tyle co researcher a wykształcenie psychologiczne raczej przydaje się do zliczania stenów i stanin z testów. Ech... pozdrawiam byłych pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: a RK Jobs wciąż szuka nowych pracowników IP: *.acn.waw.pl 20.07.06, 13:52 no wyolbrzymione to na pewno nie jest. Ja równiez pamiętam, że rozmowa wstepna z Żaneta była sympatyczna i nawet pierwsze kilka dni było ok. kilka miesięcy przetrwałam, ale ostatni miesiąc mojej pracy to był HORROR. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: różowa-pantera Re: a RK Jobs wciąż szuka nowych pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 10:18 Teraz też szukają!!! Skłąd się wyruszył ZZ zwolniła jedną laskę i cały zaspół się posypał. Atmosfera horror. Omijajcie to miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: biedron Re: a RK Jobs wciąż szuka nowych pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 10:29 Bez przesady. Laska ma spoko ;). Dostała kasę za 3 miesiące "jako odszkodowanie" po bezpodstawnym wyrzuceniu z pracy i teraz ma wakacje. Nawet dostała propozycję powrotu,ale kto by chciał tam pracować? Masochista?Olała więc sprawę. ZZ ostatnio jest znana z tego, że wyrzuca pracowników od tak i płaci "za swoje błędy" - jedna dziewczyna, która notabene jeszcze tam pracuje dostała 10 tys. w łapę, żeby nie szła do sądu pracy. Nagrała ZZ jak ryczy i ja prosi o powrót do pracy. Nieżłe jaja były. Szkoda, że nie ma tej mp3 na youtube :(.Może kiedyś?.A tak na marginesie niczego nikt się w tej firmie nie nauczy.Nie warto tam zaglądać. Z daleka od tych degeneratów! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekprimo Re: RK Jobs 20.07.06, 15:22 Proponuję wysłać mejla do Robercika, żeby zmienił nazwę na Rucham Każdego Jobs :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 31.07.06, 18:46 po prostu umieram ze to sie dalej ciagnie... ja pierdziele, sluchajcie... to jest troche tak jak z syndromem helsinskim, gdzie juz po wszystkim porwani ciagle mysla o swych ciemiezycielach... haha no i pamietam 'wyjsc po bulki' - czy to nadal jest haslo klucz??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwiatuszekxx czy JOBS- internetowe pośrednictwo pracy to to ??? IP: *.aster.pl 01.08.06, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pusia Re: czy JOBS- internetowe pośrednictwo pracy to t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:40 Łooo Matko, a skąd! to nie to samo! RK Jobs to RK Jobs. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pusia Re: RK Jobs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:39 aaaa! "wyjść po bułki" to najczęściej uzywany zwrot w tym miejscu!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus.g ISC PO BULKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:38 tak, tak-wyjscie po bulki, albo "wyjscie do sklepu" to nadal ten sam, kultowy zwrot. Tam poprostu inaczej sie nie da. niestety. Mozna sie tez zwinac bocznym wejsciem, zeby w tym glownym na ZZ ani RK sie nie natknac, a to boczne jest bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: ISC PO BULKI IP: *.acn.waw.pl 08.08.06, 13:25 Bocznym to sie człowiek wykradał jak na fajkę szedł:) przez ostatnie 2 dni pracy to częściej z nerwów siedziałam pod tym bocznym wejściem niż w biurze. no ale ja wynisołam z RK naprawde jedna pozytywną "rzecz". Poznana tam 2 lata temu kolezanka (ahoj eukaliptus!) będzie moją świadkową na ślubie:) Terror i niedola zbliża ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kandydat Re: ISC PO BULKI IP: *.noname.net.icm.edu.pl 09.08.06, 13:36 o, nie! dzis zaproszono mnie na rozmowe.. szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam, w jakie miejsce wysylam aplikacje;-/. ale pojde zobaczyc ten hmmm,..koloryt lokalny...kto wie, moze porozmawiam z kims z forum?;-)pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus Re: ISC PO BULKI IP: *.chello.pl 10.08.06, 13:00 hej kandydat, i jak bylo? pisales slawetny test Ravena?:)opisz wszystko ze szczegolami:)czekamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NANCY RAVEN? IP: *.chello.pl 25.09.06, 12:46 ło matko! to na rozmowie jest raven? nie mają co robić? na studiach, na psychologii robiłam ten test i miałam 98% prawidłowych odpowiedzi. Mam celowo zaniżyć swoje zdolnosci intelektualne? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus Re: ISC PO BULKI IP: *.chello.pl 10.08.06, 13:01 tak, tak, bede swiadkowa:)juz nie moge sie doczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kandydat Re: ISC PO BULKI IP: *.noname.net.icm.edu.pl 11.08.06, 12:37 e, Ravena nie,bo znam ten test ze szczegolami;)rozmawialismy głownie o tym, ze jest to "stresujaca" praca. chyba chcieli wiedziec, jak realistyczne informacje na temat pracy w tej firmie posiadam...a poaza tym bylo, hm...milutko;-P nowozeńcom wszystkiego dobrego!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:32 bylam tam dzis na rozmowie,jeszcze wieczorem dostalam tel,ze zostalam przyjeta... Dzieki za uratowanie mi dupy!!!:)tylko po cholere robia te wszystkie testy przy rekrutacji?chyba sprawdzaja czy ludzie zniosa jakos te hardcory... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus hardcore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:38 zgadza sie, sprawdzaja wytrzymalosc, cierpliwosc, wszystkie te cechy, ktore potem pozwola ci wytrwac, az do dnia, kiedy spokojnie stwierdzisz, ze czas ISC PO BULKI DO SKLEPU. Mam nadzieje, kasia, ze sie tam nie wpakujesz-chyba ze masz mocny charakter i chcesz zobaczyc ten meksyk na wlasne oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: hardcore IP: *.acn.waw.pl 18.08.06, 15:52 ta zawsze szybko dzwonia jak kogoś sensowanego znajdą, bo maja takie braki kadrowe i zaległości w projektach, że momentami sama Żaneta ciagnie 12 zaległych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus news IP: *.chello.pl 30.08.06, 17:11 Czekamy na nowe wpisy obecnych i bylych pracownikow RK JOBSu:)! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pusia Re: news IP: *.acn.waw.pl 06.09.06, 11:10 no ja juz jestem byłym pracownikiem. Pracowałam tam tylko miesiąc, ale przewinęło się takm sporo ludzi. Kilku naprawde fajnych. A Żaneta cóż... dziwaczna osoba, RK równie dziwaczny. Generalnie wyluzowani, do wszystkich na "TY", nie patrząc na to czy pracownik ma 19, 22, czy 28 lat. Odezwałam się per "Ty" do Żanety i to chyba był błąd, bo od razu zmieniła do mnie stosunek i pokazywała jaka to jestem nieudolna. Teraz sobie pracuję w miłym miejscu, gdzie konsultant prowadzi rekrutację na poziomie, od poszukiwań bezpośrednich jest asystentka a projekty sa z różnych branż, nie tylko z budowlanki jak w RK Jobs. Acha, jeszcze coś... Lepiej sie nie przyznawać do pracy w RK Jobs. Ludzie nie mają o tej firmie dobrej opinii. Na spotkaniach pytali dlaczego odeszłam z RK Jobs po miesiącu pracy.A odpowiedź w stylu:"umowa wygasła" albo "nie byłam zadowolona ze współpracy" mało satysfakcjonuje potencjalnego pracodawcy. Lepiej nic nie wpisywac do cv a na rozmowach mówić, że "musiałam zrobic sobie miesięczną przerwę w pracy z powodów osobistych" albo "nie mogłam znaleźć pracy" Pozdrawiam ludków, którzy tam jeszcze pracują- dziewczynki baniak do góry: Kurza dupa:)Nie martwić się!Idźcie po bułeczki:). Expracowników również pozdrawiam i przyszłą Pannę Młodą (a może już Mężatkę) także. Pusia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pomidorekk Re: news IP: *.acn.waw.pl 06.09.06, 15:14 No witaj, jeszcze nie mężatka:) wiesz co ja do Żanety też się na ty nie odzywałam, bo wiedziałam, że kobita ma wysokie ego i że jeszcze mi sie dostanie a wolałam jej nie draznić. Mojemu obecnemu szefowi opowiedziałam o rk jobs- szzerze od strony pracy, że projekty leżały miesiącami na półkach i że sie je robiło w ostatniej chwili, że właściciele nieprofesjonalni itd. no i że to było przyczyna mojego odejścia (to i pewnego rodzaju załamanie nerwowe. heh) niestety od czasu do czasu sni mi się ta cudna parka (Ż i RK) choć nie pracuję tam już od 2 lat... takie na mnie wrażenie zrobili! Odpowiedz Link Zgłoś
moniad71 Re: news 07.09.06, 21:25 Pomidorekk, niebawem ide na spotkanie do RK Jobs. Praca w HR to moje marzenie, ale po tym co tu wyczytałam to sie przeraziłam, chyba nie jestem tak silna...Proszę napisz jak tam wygląda rozmowa kwalifikacyjna i ile sie zarabia? Dzięki za jaknajszybsza odpowiedź...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: news IP: *.chello.pl 09.09.06, 14:28 Nie przerazaj się tak. Nie jest już tak tragicznie jak kiedys. Wbrew powyzszym opiniom mozna się czegoś nauczyć i jak zwykle spotkac sympatycznych pracownikow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vendetta- Pusia Re: news IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 15:40 z zarobkami jest różnie. W pakiecie standard jest 1500 na rękę + jakaś tam prowizja za zatrudnionego kandydata. A rozmowa kwalifikacyjna wygląda tak:- pytania co chcesz robić w przyszłości, jak sobie wyobrażasz pracę w RK Jobs, co wiesz o RK Jobs. Sraty- pierdaty generalnie.Potem dostajesz testy. Wiem, że to było pytanie do Pomidorkka, ale coś Pomidorekk się nie kwapił, więc pozwoliłam sobie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nan Re: news IP: *.chello.pl 25.09.06, 10:46 ja też ide na rozmowe(na head huntera), ale po przeczytaniu tych komentarzy to mam spore wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: news IP: *.acn.waw.pl 26.09.06, 14:21 Ja przepraszam, że nie odpisałam, ale byłam na urlopie przez 2 tygodnie i do netu nie zaglądałam. Jak rozmowa wygląda dokładnie nie pamietam- wiem że sie mnie pytali"jakbym wyciagnęła nazwisko dyr. produkcji od sekretarki". No i reavena mi dali (taki test na inteligencje hehe). Oprócz ogólnego pogorzenia stanu psychicznego i fizucznego praca w rk dała mi jakies tam dowiadczenie do CV i nauczyłam się tzw. direct search. ale co wycierpiałam to moje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nan Re: news IP: *.chello.pl 26.09.06, 14:45 dzieki za info. i tak dalej jestem przerażona tymy newsami. a co do ravena, to go znam.;o) szkoda, że nie wyskoczą z rorschachem.;o). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Re: news IP: *.chello.pl 26.09.06, 17:53 a jeszcze jedno, czy wogóle pensja była godna uwagi?x Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stone Re: news IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:40 Rozumiem wnioskując po poprzednich potach, że nie płacą za nadgodziny. Jutro pierwszy dzień pracy w RK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żaneta Re: RK Jobs IP: *.chello.pl 26.09.06, 21:08 Hehe, możecie mnie cmoknąć w tyłek, jesteście po prostu zwykłe nieudaczniki, za słabi i za głupi do takiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pomidorekk Re: RK Jobs IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 10:21 ja poszłam na miesięczny darmowy staż. Potem dostałam 1 tys. na rękę a w 3 miesiącu już 1500 + prowizje od projektów, ale ta prowizja to śmiechu warta. Zresztą i tak żadnej mi nie zapłacili.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vendetta-Pusia Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:52 ech.. Kicia... Kicia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kocur Re: RK Jobs IP: *.crowley.pl 03.10.06, 14:14 ooo, czyżby rzeczywiście Żanetka? ;) Nie wierzę! Nie zrobiłaś na mnie specjalnego wrażenia jak byłem przez Ciebie rekrutowany. Mimo wszystko - zostałem przez Ciebie wybrany i za to masz plusa, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maryna ze mlyna Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 02:58 na przyjemnosc to sobie trzeba zaluzyc oszustko!!! powiedzialas ze zostawilam balagan i rozgrzebane projekty w tym lepiacym sie od syfu biurze balagan to norma wiec moj porzadeczek i pieknie sporzadzone i opisane dokladne listy w komputerku na korbke byly dla ciebie nowoscia i dlatego wzielas je za balagan tak??? rozgrzebane projekty!!! tez cos - zakonczylam wszystko co mialam do zrobienia a to ty nie umialas ludzi na spotkanie do firmy umowic i dostawalam telefony o 7 rano od kandydatow ze im nie bylas uprzejma maila przeslac gdzie i kiedy maja sie zglosic tylko w trakcie spotkania na ktorym byli ich informowalas :/ jestem zdegustowana twoim brakim profesjonalizmu oraz twoim jezykiem NIEUDCZNIKI?? mowi sie NIEUDACZNICY!!! ciesze sie ze dostalas jednak linka do tego forum - hmmm ciekawi mnie kto ci go dal?? i czy nadal wlazi ci koronka od ponczoch samonosnych za 12zl z rozporka za krotkiej spodniczki?? btw masz za grube uda zeby sie nimi chwali kochaniutka popatrz w lustro... moze sie w kamien zamienisz jak bazyliszek :p Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: RK Jobs 03.10.06, 11:59 he he, no proszę:) robiłam u nich 10 dni w 2002 roku. dalej są w dwóch pokoikach na mokotowskiej? darcie japy, jakieś histerie spuchniętej żanetki, wykuwanie swoich kompleksików na głowach bogu ducha winnych pracowników przez małego żółwika roberta, ogólny bajzel, kantowanie wszystkich wokół. po tym doświadczeniu niestraszna mi szefowa co to pradę nosi. pozdrawiam justynę, może mnie pamięta.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahaha Re: RK Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 03:06 wlasnie zobaczylam ze nadal poszukuja asystentow konsultantow :D a to dobre moze sie zglosze jeszcze raz :P dawno nikt mnie nie molestowal w pracy!!! swoja droga jesli dziewczyny piszecie w cv ze tam pracowalyscie to jak pytaja czemu juz tam nie jestescie to mowcie spuszczajac wzrok ze to taka osobista sprawa i taka przykra ale bylyscie molestowane w pracy przez wlasiciela firmy... ja niestety bylam :/ pies go osral karakanca jednego powinnam byla pozwac go do sadu ale tak sie cieszylam ze juz tam nie pracuje i ze mam czas nerwy podleczyc i odpoczac po miesiacu 14-godzinnej harowki ze chcialam tylko zapomniec o tym koszmarze!!! pozdrowienia dla pracujacych:)) jestescie tam jeszcze gosiu i madziu?? jak doktorat?? a agnieszka sie ostala tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eukaliptus molesting? IP: *.devs.futuro.pl 17.10.06, 15:05 hej, a bylas moze asystentka RK? jak sobie z nim radzilas?Bo u mnie to doszo do tego, ze normalnie krzyczalam na niego, a on na mnie. tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
oooooooooooo3 Re: RK Jobs 10.11.06, 21:56 hej! dowiedziałem się o tym forum dopiero jak podjąłem pracę. szkoda że tak późno. ale lepiej póżno niż w cale. wszystko co inni tu pisali na temat rkjobs to prawda - niestety!!!! pan rk cały czas chodzi, rozkazuje i krzyczyny na pracowników. wszyscy pracuja tylko nie oni (o ile do pracy mozna zaliczyć bankiety).ludzie chudną ekspresowo. biali jak ściany. obóz koncentracyjny... żanecie się przytyło. albo zawsze taka była???awantury w jej gabinecie to normalka. dostaje sie projekty na wczoraj a do tego telefon, komp ktory się zawiesza non stop, monitor z epoki lodowcowej (po 8 h pracy oczy padaja-nic sie nie widzi). mania raportowania nadal została. kontrola na każdym kroku. ta pseudo firma tak wypala ludzi i zniecheca. każdy ucieka bo ma dosyć.hmm raczej ratuje się bo chce żyć normalnie. a na prawdę wyzyskiwani są ludzie o świetnych osobowościach. ach.... szkoda gadać. kto przeżył to wie. kto nie wierzy niech tam pojdzie i przeżyje. legenda na temat wyjścia po bułki krąży po firmie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś