Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcę pracować w PR

02.02.05, 16:50
    jestem dziennikarka z kilkuletnim stażem w radiu, napisałam setki artykułów...opracowywałam strategie promujące przedsiębiorstwa
    róznych branż...mogłabym tak wymieniać jeszcze długo, długo... i nie moge znaleźć pracy już od kilku miesięcy- choć szukam
    aktywnie. A dokładniej: mogłabym tylko na Śląsku- gdzie dotąd mieszkałam i pracowałam, ale musiałam przeprowadzić się do
    Wrocławia- i tu lipa ;( Do tej pory broniłam tezy, że znajomości nie są potrzebne, teraz sama juz nie wiem...

ps. mam tez podyplomówkę z PR
    Obserwuj wątek
      • Gość: tiaa Re: Chcę pracować w PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:53
        Wiesz ktoś kiedyś powiedział bardzo mądrą rzecz:
        Przyszli pracownicy - stazyści (PR, dziennikarze) dziela się na 3 grupy.
        Pierwsza nie wie, co chce robić w życiu, i staż to dla nich sposób znalezienia
        odpowiedzi. Ci zazwyczaj nie sa w redakcji przydatni. Zawsze znajda pretekst,
        by wcześniej się ulotnić. Druga grupa to studenci bądź absolwenci
        zdeterminowani, chętni, pracowici. Z tymi az miło się pracuje. Trzecia gruba to
        tacy, którzy przychodzą i myślą, że sa gwiazdami. Takich ludzi nikt w redakcji
        nie toleruje...

Przykro mi ale po Twojej wypowiedzi jak ulał pasujesz do 3 grupy.
        • khucz Re: Chcę pracować w PR 02.02.05, 22:41
          Widzisz tak sie składa, że w mojej starej redakcji wciąż mam otwarte drzwi więc chyba nie pracowało sie ze mną aż tak źle. Niestety dzieli mnie od niej 200 km ;( O tym co robiłam napisałam uczciwie chcąc poznać inny punkt widzenia. Dlatego dziekuję, że sie odezwałaś. A ja - tak naprawdę to coraz częściej czuję się jak człowiek przegrany,niewiele wart- mam straszne doły...ale jesli choc raz nie byłaś w sytuacji "niemocy"- to wierzę , że trudno Ci zrozumieć. Ratuje mnie ukochany mąz i nasz syn. Bez nich całkiem już bym się pogrążyła.tyle. Dobranoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka