Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

referencje a opiekunka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:15
    Mam pytanie dla zorientowanych.Studiuje dziennie i zwazywszy na to ze mam
    troche czasu wolnego chciałabym znaleźć sobie prace.zastanawialam sie czy nie
    zatrudnic sie jako opiekunka do dzieci.Problem tkwi jednak w braku
    referencji.Doskonale zdaje sobie sprawe ze w ubieganiu sie o taka prace osoby
    z referencjami maja pierwszenstwo i wzbudzaja wieksze zaufanie.Wpadłam na
    pomysł zeby udac sie do pobliskiego przedszkola z pytaniem czy nie mogłabym
    pomóc i przy okazji zdobyc wymagany papier.Czy ktos z Was juz tak zrobil?
    mysliscie ze to przejdzie?Bardzo by mi zalezało na takiej pracy.Licze na
    jakies opinie,rady i wskazówki.Dzieki z góry~!
    Obserwuj wątek
      • Gość: tintin Re: referencje a opiekunka IP: *.itpp.pl 17.03.05, 09:31
        Bez przesady. Moze kiedys byly najważniejsze. Teraz liczy się raczej wrażenie.
        Sami zatrudnialismy opiekunki wiec wiemy. Jedyna z referencjami okazala się
        potworem który wrzeszczał na dziecko i je wyzywał.
        Aha, jeszcze jedno. też z doświadcxzenia wiem, że na kazde ogłoszenie odpowiada
        setki osób a jednoczesnie opiekunek brakuje. Jak to możliwe? Ano, tak że cała
        masa pań mysli ze mozna sobie łatwo dorobić. A to straszna harówa (rodzice to
        wiedzą). Zgłaszają się więc osoby bardzo różne. A cała masa rodziców szuka
        kogoś komu można zaufać. Najlepiej zacznij od znajomych sąsiadów. Oni podadzą
        dalej, że znają fajną dziewczynę która zajmie się dzieckiem.
        O referencjach możesz pomyśleć, ale pamiętaj że kiedy usłyszeliśmy o fajnej
        dziewczynie, znajomej przyjaciół to zaraz ją wzieliśmy. A jak daliśmy
        oigłoszenie zgłosiło sie 100 kobiet z czego 40 z referencjami. Wzieliśmy tą z
        najlepszymi i wrzeszczała na dziecko :)
      • zaga25 Re: referencje a opiekunka 17.03.05, 12:13
        A skąd jesteś?
        • Gość: lijoon Re: referencje a opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 18:57
          Przez znajomosci to zapewne najlepszy sposób jednak w moim przypadku bedzie
          ciezko bo zaczełam studia w Poznaniu,miescie całkiem mi obcym(teraz juz nie tak
          bardzo:))Mam sporo znajomych ale raczej w moim wieku,którzy jeszcze nie planuja
          zakładac rodziny:)No zobaczymy.Spróbuje narazie bez referencji.Moze znajdzie
          sie ktos kto da mi szanse:)
          • Gość: Wojtek Re: referencje a opiekunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:03
            ...byle kto ze znajomych może wystawć Tobie referencje i nawet z nr. tel. bo
            zazwyczaj dzwonią i pytają. Ja w każdej chwili wystawiam , zreszto nie
            pamietasz jak pilnowałaś umnie dziecko , strasznie byliśmy z żoną zadowoleni z
            pracy Pani.
            • Gość: lijoon Re: referencje a opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:21
              Panie Wojtku!No rzeczywiscie,mile wspominam prace u Was:P Tylko pojac nie moge
              dlaczego nasza wspołpraca tak nagle i z niewyjasnionych przyczyn sie
              skonczyła?:)
              --------
              Teraz zdałam sobie sprawe ze sąsiadka moze wystawic mi te referencje.Kiedys
              podrzucała mi swoja córke jak musiała gdzies wyskoczyc czy załatwic pilna
              sprawe.Tylko ze opiekowałam sie nia co najwyzej 2-3 godziny.Zawsze cos.Koniec
              gadania, czas zacząc działac.W poniedziałek dam ogłoszenie i zobacze co z tego
              wyjdzie.Dzieki za wskazówki!
      • Gość: Wotek Re: referencje a opiekunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:32
        ... tylko nie daj się wrobić , jak opieka na dzieckiem to opieka , bo zazwyczaj
        się tak zaczyna a pózniej dochodzą inne obowiązki , tak jak sprzątanie ,
        prasowanie itp.. a może i drugie dziecko . Opieka w moim mieście za 8 godz
        dzienie to 800 zł .
        • Gość: wojtek Re: referencje a opiekunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:33
          800zł miesiecznie za 8 godz. dzienie
          • Gość: lijoon Re: referencje a opiekunka + zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:32
            Poruszyłes istotna kwestie a mianowicie zarobki.Jestem zielona jesli o to
            chodzi.Mówisz ze ponizej 800zł nie mam schodzic???:P Ile opiekunka bierze za
            godzine?Ktos wie?
            Prawde mówiac nie dysponuje az tak duza iloscia wolnego czasu zeby opiekowac
            sie przez 8h dziennie w trybie regularnym jakims dzieckiem.Licze na to ze sa
            takie małzenstwa,zwiazki partnerskie gdzie jedna ze stron na codzien opiekuje
            sie potomkiem i chca tez miec chwile tylko dla siebie( nie tylko wtedy gdy
            dziecko spi:))i lubia wyskoczyc co którys wieczór na miasto albo pojsc na
            romantyczna kolacje i wtedy beda potrzebowali kogos kto rzuci okiem na ich
            malenstwo np mnie :) Na tyle naiwna nie jestem zeby mnie wykorzystywac i
            wysługiwac sie mna jak przysłowiowa Marysią( "Poszukiwany poszukiwana":)).
            • Gość: Wojtek Re: referencje a opiekunka + zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:30
              ... a co do wynagrodzenia za godz. to jest tak- od 5 zł do nawet do 10 zł ale
              przeważnie 7 zł , to zalezy . jaki czas itp.. są oczywiście takie chwilówki np:
              sobota wieczór lub niedziela to w moim mieście płacą ekstra powiedzmy od 25 zł
              do 50 zł. Wogóle to jest duży temat ta opieka. Wiem jeszcze dużo innych spraw
              zwiazanych z opieką . podpowiem tylko że nie opłać się pilnować u nauczycielki
              która proponuje stawke za godzine ponieważ taka pani ma dużo wolnego i nic nie
              zarobisz.
              • ajakaga Re: referencje a opiekunka + zarobki 20.03.05, 20:35
                Witam ja pilnuje maluszka u nauczycielki i odrazu ustaliłyśmy pensje miesięczną
                wiec jak nauczyciele mają wolne to ja też i tak samo płatne jak oni pozdrawiam
                niania z duzym stazem:0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka