Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GRAFTON-prosze o opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:28
    Jakie macie wrażenia jeżeli chodzi o firmę Grafton?? Zauważyłam, że
    przynajmniej jeżeli chodzi o stanowiska biurowe pojawiają sie ciągle te same
    ogłoszenia, mniej więcej co tydzień. Czy ktoś znalazł pracę (Chodzi mi o
    dział biuro, administracja) przez tą firmę? Bo jakoś dziwnie, że ciągle mają
    oferty na te same stanowiska. Czy po prostu, jak i inne firmy zbierają dane?
    Patrz np. Adecco-na stronie krótkie info coś w rodzaju 45 tys. kandydatów,
    200 ofert pracy :-(((
    Obserwuj wątek
      • towita Re: GRAFTON-prosze o opinie 30.03.05, 12:59
        Znam osobę, której pomogli. Czasami tak bywa, że firma dająca im zlecenie prosi
        wciąż o nowych kandydatów, bo chcą mieć układ odniesienia, bo może trafi się
        jeszcze lepszy kandydat itp. Jednak myślę, że w przypadku firm rekrutacyjnych
        to sprawdza się powiedzenie: co człowiek to opinia.
      • Gość: Zeniu Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.05, 17:14
        moja opinia to: arogancki i nieprofesjonalny personel
        • Gość: Mike Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:52
          Firma słaba - brak jakiegokolwiek kontaktu - CV wysyłałem kiedyś spełniające 101% procent wymagań, na 2 stanowiska - i nic !
          Czasami zastanawiam sie czy takie firmy poprostu nie handlują tymi danymi.
          Nie polecam tej firmy - w przeciwnienstwie do innej bardzi milej i przyjemnej - tu nazwy nie podam.
          • Gość: anne Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 17:55
            A dlaczego nie chcesz podac nazwy?
            • Gość: Mike Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:24
              ok podam nie ma problemu - ja tam nie pracuje tylko korzystałem z usług. Wg mnie to MANPOWER. Po wysłaniu doków miła pani dzwoni zadaje jakieś wstępne pytania potem zaprasza na testy - tutaj też - kawka ? herbatka ?
              po testach juz tylko docelowy pracodawca wiec czysto technicze ( w moim wypadku rzeczy). Kultura i stały kontakt -ale to moja opinia i nie wiem jak to wyglada w skali globalnej.

Wracając do Grafton - SHIT po prostu shit i (tu jedynie domysł - brak potwierdzających faktów - na marginesie gdyby jakiś graftonowy pracownik to czytał :)) handel danymi (a te są niezwykle cenne do badań marketingowych i socjo ..coś tam :-D
              • Gość: silver Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 19:37
                Manpower? Dobrze czytam? :> Bardzo zle doswiadczenia w moim przypadku. Wydaje mi
                sie, ze jest to agencja od prac za place minimalna. Na drugi telefon czekam do
                dzis. ;)

W przypadku Grafton bylem na rozmowie w Krakowie, w Sheratonie z Elverys Sports.
                Ogolnie pelen profesjonalizm, ciekawe pytania, jasny przebieg rekrutacji. Bylem
                wyspany, wiec ogolnie tego dnia wszystko mi sie podobalo, nawet jak padalo.

Pozdrowienia dla czytajacych, tych o ktorych mowa. :]
      • doradca1 Re: GRAFTON-prosze o opinie 06.06.05, 18:49
        Ten motyw pojawia się tutaj cyklicznie. Firma w/g mnie nie ma żadnej opini,
        nawet tej złej bo na złą opinię trzeba sobie zapracować a oni nawet na to nie
        zasługują.
      • Gość: Henio jakie agencje pracy polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.05, 06:43
        jakie agencje pracy polecacie?
      • stropss Re: GRAFTON-prosze o opinie 07.06.05, 20:34
        jakie agencje pracy polecacie ???
      • Gość: Niepotrzebny Skorumpowani tak samo, jak inni ... IP: 80.72.37.* 07.06.05, 21:58
        Jest to Head Hunter, taki sam, jak inne firmy tego rodzaju. Tak samo
        skorumpowani. Mają już z góry obsadzone stanowiska i tylko robią szum, aby
        przeprowadzić pseudo rekrutację.
      • kwiatek1980 Re: GRAFTON-prosze o opinie 09.06.05, 18:39
        Bylam u nich na rozmowie, nawet skierowali na rozmowe z pracodawca, ale mi sie
        wydaje ze to bylo takie robie ruchu ze niby kogos szukaja, a te stanowisko z
        gory bylo obsadzone, rekruterzy tez maja znajomowych.. a i wogole nawet nie
        zadzwonili zeby powiedziec czy sa jeszcze jeszcze zainteresowanie...moze
        oszczedzaja na telefonach.
        • zakrecona12 Re: GRAFTON-prosze o opinie 05.08.05, 08:37
          kwiatek1980 napisała:

> wydaje ze to bylo takie robie ruchu ze niby kogos szukaja, a te stanowisko z
          > gory bylo obsadzone, rekruterzy tez maja znajomowych..

buahahahahahaha ot i cały komentarz... Ludzie a nie pomyśleliście (przynajmniej
          częśc z Was), że przemawia z Was żal, że nie dostaliście pracy po prostu...
          Rekruterzy mają znajomych jak najbardziej, ale to nie rekruterzy zatrudniają
          tylko firma, która zleca poszukiwanie.
          Poza tym sytuacja taka: firma zleca, doradztwo personalne szuka osoby, znajduje
          ją, prezentuje, osoba jak najbardziej się nadaje i nagle okazuje się, że szef
          firmy zlecającej zatrudnił jednak znajomego/sam znalazł kandydata/zatrudnił
          osobę z innej firmy, której też dał zleceni/itd itp....
          Najłatwiej jednak krytykować...
          Zaznaczam jednak, że nie pochwalam braku jakiegokolwiek późniejszego kontaktu z
          kandydatem/kandydatką....
      • Gość: smycz Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 21:07
        mnie pwoeidzieli wprost sory ale mozemy ci znalezc taka sama prace innej nie,
        sa do bani, bo inna sobie znalazlam sama
      • Gość: aguś Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 10.06.05, 14:05
        złozyłam oferte na konkretne stanowisko na drugi dzień pani oddzwoniła z
        grafton i umówiła sie na rozmowe telefoniczną. rozmowa została telefoniczna
        przeprowadzona i pani ta powiedziała ze za tydzień da znac ale nietety pani ta
        nie dała znać. Także mnie nie wiele pomogli.
      • Gość: sihaja Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: 217.67.140.* 10.06.05, 14:13
        Grafton to chyba najgorszy posrednik pracy jakiego znam. Moj znajomy byl u nich
        na rozmowie, niby wszystko im sie w nim podobalo, dobre doswiadczenie,
        angielski tez ok.. obiecywali mu prace w administracji a skonczyl pracujac
        tydzien jako kitchen porter. w dodatku gdy dostal kase, okazalo sie, ze go
        oszukali na 50 euro i musial ostro sie wyklucac, zebu mu oddali...

osobiscie polecam HRM, maja bardzo dobrych konsultantow, przynajmniej tych w
        Dublinie. mi prace znalezli w ciagu tygodnia.

pozdrawiam
      • aga-21 Re: GRAFTON-prosze o opinie 10.06.05, 15:50
        U mnie bylo tak:

Wyslalam cv, zadzwonili i powiedzieli ze maja dla mnie bardziej odpowiednie
        stanowisko niz to na ktore aplikuje ( i faktycznie bylo odpowiedniejsze).
        Poszlam na rozmowe, spodobalam sie, umowili mnie na rozmowe z potencjalnym
        pracodawca. I tu nastapilo moje zdzwienie. Pani, z ktora mialam sie spotkac sie
        nie pojawila, nie mial kto ze mna rozmawiac, w koncu wziela mnie babka, ktora
        nie miala pojecia kim jestem. FATALNIE rozpoczyna sie interview od "nie mam
        Pani cv, nic o Pani nie wiem, prosze sie przedstawic..". Mimo wszystko
        powiedzieli ze sie bardzo spodobalam i ze na 100% sie odezwa, ale sie nie
        odezwali... Hmmmm Moze faktycznie te stanowska sa juz obsadzone i rekrutacja
        fikcyjna..? Ale po co?

PS. Ta firma, w ktorej bylam to miedzynarodowy koncern. Bylam w szoku ze sa tak
        niekompetentni.
        • Gość: Mariusz23 Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:10
          mialem podobne doswiadzenia z graftonem, najpierw mialem rozmowe z graftonem,
          potem dwie rozmowy z pracodawca, po tych rozmowach grafton zadzwonil i wynikalo
          ze podobno jestem wymarzonym kandydatem i ze ze kilka dni zadzwonia co dalej
          ale potem juz nikt sie do mnie nie odewal mimo zapewnien ze strony pracodawcy i
          graftona ze zadzonia niezaleznie od decyzji... ale zapadla cisza i tez byla to
          duza miedzynarodowa korporacja.. do pracodwacy nie mam pretensji bo to w koncu
          grafton posredniczyl i on powinien zadzwonic i powiedziec na czym stoimy.
      • Gość: Olek_76 Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.altec.pl 11.06.05, 11:29
        Kolejny temat z cyklu co sądzisz o...(nazwa agencji pracy).
      • Gość: dziupla Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.05, 13:52
        dużo jest takich wątków?
      • Gość: Pytająca Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.crowley.pl 04.08.05, 16:42
        Czy ktoś był może na spotkaniu w Graftonie w Poznaniu?
        Bardzo proszę o opinie na temat rozmów, konsultantów, dalszych etapów itd.
        • respectaa Re: GRAFTON-prosze o opinie 05.08.05, 01:00
          Tez byłam w Graftonie, aplikowalam na konkretne stanowisko, zaproszono mnie do
          graftonu, zaproponowano pracodawcy, co wiecej, wychwalono mnie o czym sie
          przekonalam ze slow hrki "Szukamy osoby z doswiadczeniem, Pani go nie posiada,
          ale postanowilismy zaprosic Panią gdyz Grafton bardzo polecal", to mi sie
          podobalo, no ale pracy nie dostalam :))) Bezposrednio przed rozmowa zadzwonila
          do mnie konsultantka i poprosila o kontakt po rozmowie, o opis jak mi poszlo
          itd. Zdziwilam sie. Pozniej telefon, ze niestety nie wybrano mnie ale ma dla
          mnie inna oferte. Poszlam na rozmowe do tej firmy i po tym CIIIIIISZAAAAAAAA.

A bylam pod takim wrazeniem zaangazowania konsultantki:))

• Gość: Oluś Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 07:36
        Jaki wniosek z powyższych opinii? TO WSZYSTKO DLA PICU I NIC WIĘCEJ!!!!!!!!
      • Gość: oio Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:41
        www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=68117

polecam...
        • Gość: jupi Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.05, 18:31
          dlaczego niw wymieniacie firm z nazwy? "byłem w międzynarodwym koncernie, byli
          nieprofesjonalni" - dużo takich opinii, a przecież warto wiedzieć, które to
          firmy tak nieprofesjonalnie podchodza do sprawy.
      • Gość: smycz Re: GRAFTON-prosze o opinie IP: *.acn.waw.pl 05.08.05, 19:06
        grafton to dno niekomunikatywnych i durnych ludzi, mnie mieli szukac pracy ale
        wg nich po 5 latach asystentki to moglam zostac recepcjonistka za 1/3
        dotychczasowej pensji i jak powiedzialam ze chcialabym troche cos innego to z
        morda ze moja wina i cv spaprane ta asystentka i w efekcie zalatwili mi wielkie
        gowno, a najlepsze jest to ze ide na rozmowe do nich po wczesniejszym wyslaniu
        cv i listu pol i ang, a na koniec gosc daje mi wizytowke i kaze wyslac cv i lis
        po pol i ang. GRAFTON TO NIEDOUKI i lewe rece

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka