Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca jest, ale za 850 pln

IP: *.uni.lodz.pl 14.04.05, 13:36
    Nie bede ukrywal, ze pobyt w Anglii mnie nieco zmanierowal i teraz ciezko mi
    sie przestawic na polskie warunki placowe.
    Nie moge tez czytac postow, ze pracy w Polsce nie ma. Jest, oczywiscie ze jest
    - vide moj przyklad ( wysylam email w poniedzialek, w czwartek ktos z firmy
    oddzwania, w poniedzialek rozmowa, we wtorek telefon - zapraszamy do
    podpisania umowy ( to w szystko w Lodzi, gdzie ponoc takie bezrobocie ), ale
    tu zaczynaja sie schody...
    Umowa tak, ale za 850 zlotych, na miesiac, potem 3 i ewentualnie potem
    podwyzka o 50, 100 zloty. Ok, o ile rozumiem te warunki z umowami na czas
    okreslony - moge sie nie sprawdzic itd o tyle nie szukam pracy za 800-900 zloty.
    Rozumiem, winne jest panstwo ( zlodziejskie skladki i podatki sprawiajace ze
    od kazdych 100 pln 40 idzie na oplaty ), ale jak mam przezyc za 850 pln?
    Chmmmm....
    Daje sporo - dwa jezyki, doswiadczenie w HR w UK i PL, siebie ( bo lubie to co
    chce robic ), a oni mi jakby w twarz 800pln?

I jeszcze pani mi mowi, ze w sezonie jest tyle pracy, ze bedzie trzeba
    zostawac po godzinach ( domyslam sie, ze nieplatnych ) i pracowac w domu.
    Matko Boska! JA MOGE i chce to robic, ( a nawet wiecej ) ale...nie za tyle.

Co o tym myslicie?
    A moze ja wariat jestem i sie juz do kraju, gdzie kruszyne chleba, nie nadaje?
    Obserwuj wątek
      • Gość: inka Re: Praca jest, ale za 850 pln IP: 217.17.32.* 14.04.05, 15:41
        Skoro masz takie tempo znajdywania pracy to szukaj dalej. Ale za siedzenie w
        domu nawet 850 Ci nie odpalą. Czy utrzymasz się za tyle? Każda praca zwiększa
        Twoje szansę - dośwaidczenie, kontakty, wiarygodność. Jak Cię nie będą cenić
        pryśniesz im przy pierwszej okazji bez wyrzutów sumienia. I tyle. Ja bym to
        wzieła, ale szukała dalej.
      • Gość: szanujący się Re: Praca jest, ale za 850 pln IP: *.acn.waw.pl 14.04.05, 15:49
        Nikt, kto ma choć odrobinę szacunku do własnej osoby, nie zgodzi się robić za
        tak marne grosze.
        • Gość: Rafal Re: Praca jest, ale za 850 pln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:53
          powiedzial, co wiedzial, warszawiak:)
      • Gość: wodnik Szuwarek Re: Praca jest, ale za 850 pln IP: *.it-net.pl 14.04.05, 15:52
        Jesteś wariat, nie ma o czym mówić! Poszukaj sobie pracy gdzie indziej - chyba
        że... mam firmę i przydałoby się paru "jeleni" ale pod warunkiem, że Urząd
        dopłaci (mogą być emeryci, renciści albo najlepiej tegoroczni absolwenci), albo
        ewentualnie "wolontariat" - jak się wykażesz, to za parę lat zobzczymy... Masz
        pieniądze - ile?... Bo poszukuję wspólników!
      • Gość: papierowy Re: Praca jest, ale za 850 pln powinni tego zabron IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.05, 22:24
        Wyrazy współczucia. Wiem co czujesz frustracja nie zadowolenie. Kształciłeś się a proponują ci tak lichą kasę bo nie masz znajomości. Jeszcze gorzej czujesz cię jak znasz kogoś co nie wykształcony a lepiej zarabia niż ty on rozbija się brykami a ty biedujesz za 850 zł.

Mieszkam na Śląsku tu jest obecnie fatalnie. Ci co robili na kopalniach, hutach powkręcali swoje dzieci na swoje stanowiska choć niby nie ma przyjęć.

Ja wymyśliłem taki system płac zależny od wykształcenia:

Wykształcenie podstawowe – praca dorywcza u kilku pracowników u jednego pracuje 2, u drugiego 3 itp. zarobek zależny od osoby ile chce pracować.

Wykształcenie zawodowe – u jednego pracodawcy lub kilku płaca od 500 netto zł do 800 netto zł

Wykształcenie średnie – u jednego pracodawcy płaca od 1200 netto zł 2000 netto zł

Wykształcenie wyższe – u jednego pracodawcy płaca od 2600 netto zł do 2000 zł netto

Życie jednak pokazuje inaczej i najlepiej zarabiają czasami ci z najgorszym wykształceniem

Powodzenia i głowa do góry
        • Gość: trex Re: Praca jest, ale za 850 pln powinni tego zabro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:52
          Co ma wykształcenie do płacy? Płaci się tyle ile jest warta robota a nie
          wykształcenie.
          • Gość: mariusz robert Re: Praca jest, ale za 850 pln powinni tego zabro IP: *.chello.pl 16.04.05, 20:43
            szukaj dalej
            ale tak jak przedmowczyni napisala za siedzenie w domu nikt ci nie zaplaci
            3 lata temu zaczynalem prace w tp za tu uwaga!!!!wymiar zasadniczy wynagodzenia
            1000 brutto,ale zgodzielm sie bo pol roku szukalem pracy, teraz po 3 latach
            moja podstawa wynosi 3200 brutto,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka