Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT

IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.04.05, 20:41
    Czy ktos moze podzielic sie wrazeniami odnosnie pracy dla firm
    rozprowadzajacych swe produkty droga sprzedazy bezposredniej, takie jak Avon,
    Amway itd. Czy warto, czy praca tego typu moze stanowic glowne i jedyne
    zrodlo dochodow, jakie byly Wasze poczatki, co jest wazne w tej pracy, czy na
    serio mozna sie dorobic ..... napiszcie co tylko Wam jeszcze przychodzi do
    glowy. O wrazenia prosze wszystkich: tych ktorzy sa brylantami czy
    diamentami, tych ktorzy sa w polowie drogi do szczytu jaki i tych na samym
    dole. Moze ktos zajmowal sie tym takze za granica?

Z gory dziekuje! :-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: megatic Re: sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT IP: *.echostar.pl 18.04.05, 15:29
        Ja wspolpracuje z Amway. Polska, Niemcy i Wielka Brytania. - jestem zadowolony i serdecznie polecam.
        W Polsce jest b.dobry rynek do prowadzenia tego biznesu. Akurat dla mnie osobiscie jest to biznes
        idealny.
        W razie pytan prosze pisac: prosument@hotmail.com
        • Gość: aga Re: sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT IP: 194.42.124.* 18.04.05, 16:51
          Czyli sprzedajesz produkty Amwaya we wszystkich trzech krajach? Jak dlugo sie
          tym juz zajmujesz?
          • Gość: megatic Re: sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT IP: *.echostar.pl 18.04.05, 17:35
            Trudno sprzedawac produkty w 3 krajach jednoczesnie (nie mozna sie rozszczepic). Dzialam od 4 lat.
            Od 2 lat poza granicami. Mam ok. 20 stalych klientow (czyli w innym rodzaju biznesu bym padl),
            ktorym bezposrednio sprzedaje produkty, lub ktorzy wchodza na moj profil na platformach
            internetowych amwaya (amivo.com, vebso.com).
            reszta to tzw: polecenia czyli ORGANIZOWANIE bezposrednie i posrednie rynku (czyt: przedstawianie
            biznesplanu, budowa holdingu tzw. prosumenckiego), ktore zorganizowalem i robie to dalej nie tylko w
            PL, ale i poza granicami.
            Jest kilka opcji prowadzenia tzw. biznesu amway poza krajem... Ba! nawet w kraju sa rozne opcje :)
            W ZASADZIE CALY BIZNES NIE POLEGA NA SPRZEDAZY (TO POWINIEN BYC MARGINES) LECZ NA WLASNEJ
            KONSUMPCJI I POLECENIACH... tak sie zaleca.

wiecej o prosumpcji czytaj tu:
            www.dmb.waw.pl/prosumpcja.html
            wiecej o organizacji w ramach ktorej buduje holding czytaj tu:
            www.schwarz-diamond-connection.de
            d-m-b.com/pl/new/
            www.amway-europe.com
            www.amivo.com
            www.vebso.com
            za 2 tygodnie bede we frankfurcie nad odra - tam bedzie przedstawiany biznesplan w j.niemieckim...
            w razie pytan prosze o kontakt mailowy - forum nie jest odpowiednim miejscem na informacje
            biznesowe.
            pozdrawiam
      • zorina Re: sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT 19.04.05, 12:15
        Ja współpracuję z Oriflame. Od 5 lat.
        Zaczynałam jako klientka, a potem jakoś tak poszło ;) Znajome zaczęły się
        interesować i zamawiać za moim pośrednictwem. Nie chciałam zostać
        konsultantką, "bo komu ja to sprzedam, bo nie mam czasu itp". Zresztą nie
        szukałam pracy a o możliwościach współpracy z Oriflame niewiele wiedziałam.
        Ponieważ jednak spodobały mi się kosmetyki, zamawiałam zarówno dla siebie jak i
        chętnych znajomych. w końcu się wpisałam. Pomyślałam że i tak to robię, tylko
        nieoficjalnie, więc czemu nie mogłabym na swoje konto? No i tak to się
        zaczęło...
        Nikt nigdy nie usiadł ze mną i nie wytłumaczył mi na czym ta praca polega i
        jakie są możliwości rozwoju. A szkoda... Pewnie szybciej doszłabym do tego co
        mam teraz :) Ale ponieważ jestem z natury ciekawska, sama się interesowałam,
        czytałam, chodziłam na szkolenia. No i powoli rozwijałam ten biznes.
        Traktowalam to jako zajęcie dodatkowe, ale od roku robię już tylko to.
        Zrezygnowałam z pracy etatowej, bo lubię niezależność, nienormowany czas pracy,
        brak szefa, i mam dzieci - a siedząc w pracy 8-9 godzin dziennie niewiele
        miałam dla nich czasu. Teraz praca zajmuje mi mniej czasu, i to w godzinach
        jakie sama sobie wybiorę, a zarobki są nieporównywalnie większe. I co
        najważniejsze, nie muszę się prosić o podwyżki - jeśli pracuję efektywniej, to
        zarabiam automatycznie wiecej, bez niczyjej łaski ;)

Odpowiadając krótko na twoje pytania : Tak, praca tego typu może stanowić
        główne i jedyne źródło dochodu. O początkach już pisałam ;). Wydaje mi się, że
        najważniejsze w tej pracy jest aby chcieć ją zrozumieć, poznać możliwości a
        potem probówać samemu, a nie patrzeć na to co mówią inni (Moja mama przestała
        marudzić, jak przez przypadek zobaczyła przelew z Oriflame na moim koncie.
        Zdziwiła się, że to tylko za jeden miesiąc...;))) Teraz już nie pyta, czy mi
        się to opłaca.:)
        Ale muszę przyznać, że nie jest to praca dla wszystkich... chociaż każdy może
        próbować swoich sił w tym biznesie. Zarobić 200 -300 zł może każdy, ale dopiero
        ten, kto zrozumie, jaka jest róznica między biznesem a pracą może się czegoś
        dorobić.
        Pozdrawiam
        Chętnie odpowiem na wszelkie pytania odnośnie współpracy z Oriflame.
        Mój gg: 3365407
      • Gość: Piotrek Re: sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 19.04.05, 20:51
        Współpracuję z Amway od kilku lat, wiele się w tym czasie
        nauczyłem, nigdy nie byłem bezrobotny, pomogło mi to również w
        zakupie mieszkania. Niedawno był tu wątek o Amway, większość postów
        to było obrzucanie się epitetami, szkoda tylko że nikt nie zauważył
        właniających się nieśmiało postów osób które szukały produktów Amwaya
        i nie wiedziały gdzie je kupić.
        • Gość: lovelymeander Re: sprzedaz bezposrednia - POLSKA & SWIAT - amway IP: *.echostar.pl 25.04.05, 09:54
          pracuje w amway od niedawna - zarobki male, minimalne, ale perspektywy nadwyraz ogromne. poza
          tym otwierajac swoja firme, nie tone, jak to jest w zwyklym innym biznesie, w dlugach.
          mysle, ze polroczna inwestycja 3000 zl (wliczajac WSZYSTKO), na rozkrecenie interesu, ktora zwraca sie
          po tym czasie z
          nadwyzka i firma stoi na solidnych nogach ( z jednej strony organizacja schwarz, z drugiej korporacja
          amway) i lapie wiatr w zagle, to dobry interes. kazdy ma jak chce: mozna sobie tylko kupowac - to nie
          jest biznes. mozna latac po domach (ale ja sie na tym nie znam, z reszta straszny obciach i amway
          odradza), mozna tez budowac nowoczesny biznes przez rekomendacje. kazdy ma to co chce.
          jedyna wada (!!) jest to, ze jest to biznes ogolniedostepny, bo tani (niski prog kapitalu inwestycyjnego).
          wtedy wokol niego paleta sie banda ludzi, ktorzy chca oszukac zarowno Amway jak i klientow i psuja
          reputacje naszym firmom i firmie Amway... :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka