Gość: B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: B Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:21 pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 19:59 > pilne! Widac w audycie pracuje sie do 22. :] Odpowiedz Link Zgłoś
bkt Re: szukam kogo kto pracuje w audycie 01.05.05, 22:41 Ja pracuję w banku, miewam z audytem dość często do czynienia, i wydaje mi się dziwne że bank zatrudnia do audytu wewn. osobę bez doświadczenia w instytucji. W tym zawodzie najważniejsze jest dobre rozeznanie w organizacji danego banku (tego w którym pracujesz) - bo masz wyłapać luki, a oprócz tego konieczna jest doskonała znajomość biznesu bankowego - pracy oddziałów, produktów, możliwych fraudów - żeby je wykryć, musisz wiedzieć kto i gdzie, w jaki sposób, i używając jakich furtek je MOŻE popełnić, a tego osoba z zewnątrz zatrudniona niestety nie zrobi. Jeśli audytujesz np. systemy informatyczne banku, to musisz być z IT, i oprócz tego orientować się w specyfice pracy oddziału. Jeśli badasz funkcjonowanie organizacji, jednostek, umów handlowych, relacji z partnerami banku - musisz doskonale orientować się w niuansach organizacyjno-prawnych. Jednym słowem kusisz być kuty na cztery kopyta, cwany i mieć nosa na dwa kilometry żeby wyczuć gdzie się psuje ... Najczęściej bank pozyskuje audytorów spośród najlepszych pracowników oddziałów, informatyki, i innych pionów. Czy zaoferowano ci taką pracę jako osobie z zewnątrz? Jeśli tak, to gratulacje - to naprawdę fajna robota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 19:52 Mam doświadczenie w branzy :) i to całkiem duże, zwłaszcza zagadnienia prawne, znajomość procedur. I co jest zaskakujące odkąd pracuję mój oddział nie miał kontroli!!! gdyby takowa była, miałabym przykład jak to wygląda. Wiem, że to jest stanowisko, na ktorym bym sie realizowała i bardzo mi zależy wygrac konkurs :) na to stanwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga007 Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.pl 28.04.05, 20:40 tak myślisz, ze adytor pracuje tylko do jakiejs godziny - błąd. Zawód na czasie i bardzo poszukiwany. Aby zostać i pracować jako audytor musisz zdać egzamin państwowy - trudny egzamin. Przygotowanie do egzaminu kosztuje kilka tysięcy, mozesz uzyskać dotacje na ten cel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:43 Bardziej chodzi mi o audyt wewnetrzny w sektorze bankowym. Dokładnie na czym to polega, jak sie wykonuje kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoinformowana? A co to jest. IP: *.icpnet.pl 01.05.05, 00:47 Może chodziło o audice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: A co to jest. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 08:48 > Może chodziło o audice? Audyt finansowy, czasem jeszcze nazywany auditem. W kazdym razie wewnetrzny w banku wymaga przygotowania, a nie tylko konsultacji z przygodna osoba na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: QA auditor 01.05.05, 17:28 A jest jeszcze taka fuszka jw. - quality assurance auditor. W branży farmaceutycznej. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetta Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:38 Jestem auditorem wewnętrzym z praktyka zawodową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetta Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:40 jestem uditorem wewnetrzym i pracuje w zawodxzie-anetta632@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś