Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szukam kogo kto pracuje w audycie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:39
    Obserwuj wątek
      • Gość: B Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:21
        pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: silver Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 19:59
          > pilne!

Widac w audycie pracuje sie do 22. :]
        • bkt Re: szukam kogo kto pracuje w audycie 01.05.05, 22:41
          Ja pracuję w banku, miewam z audytem dość często do czynienia, i wydaje mi się
          dziwne że bank zatrudnia do audytu wewn. osobę bez doświadczenia w instytucji.
          W tym zawodzie najważniejsze jest dobre rozeznanie w organizacji danego banku
          (tego w którym pracujesz) - bo masz wyłapać luki, a oprócz tego konieczna jest
          doskonała znajomość biznesu bankowego - pracy oddziałów, produktów, możliwych
          fraudów - żeby je wykryć, musisz wiedzieć kto i gdzie, w jaki sposób, i
          używając jakich furtek je MOŻE popełnić, a tego osoba z zewnątrz zatrudniona
          niestety nie zrobi.
          Jeśli audytujesz np. systemy informatyczne banku, to musisz być z IT, i oprócz
          tego orientować się w specyfice pracy oddziału. Jeśli badasz funkcjonowanie
          organizacji, jednostek, umów handlowych, relacji z partnerami banku - musisz
          doskonale orientować się w niuansach organizacyjno-prawnych.
          Jednym słowem kusisz być kuty na cztery kopyta, cwany i mieć nosa na dwa
          kilometry żeby wyczuć gdzie się psuje ...

Najczęściej bank pozyskuje audytorów spośród najlepszych pracowników oddziałów,
          informatyki, i innych pionów.

Czy zaoferowano ci taką pracę jako osobie z zewnątrz? Jeśli tak, to gratulacje -
          to naprawdę fajna robota :)

• Gość: B Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 19:52
            Mam doświadczenie w branzy :) i to całkiem duże, zwłaszcza zagadnienia prawne,
            znajomość procedur. I co jest zaskakujące odkąd pracuję mój oddział nie miał
            kontroli!!! gdyby takowa była, miałabym przykład jak to wygląda. Wiem, że to
            jest stanowisko, na ktorym bym sie realizowała i bardzo mi zależy wygrac
            konkurs :) na to stanwisko.
      • Gość: aga007 Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.pl 28.04.05, 20:40
        tak myślisz, ze adytor pracuje tylko do jakiejs godziny - błąd. Zawód na czasie
        i bardzo poszukiwany. Aby zostać i pracować jako audytor musisz zdać egzamin
        państwowy - trudny egzamin. Przygotowanie do egzaminu kosztuje kilka tysięcy,
        mozesz uzyskać dotacje na ten cel
        • Gość: B Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:43
          Bardziej chodzi mi o audyt wewnetrzny w sektorze bankowym. Dokładnie na czym to
          polega, jak sie wykonuje kontrole.
      • Gość: niedoinformowana? A co to jest. IP: *.icpnet.pl 01.05.05, 00:47
        Może chodziło o audice?
        • Gość: silver Re: A co to jest. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 08:48
          > Może chodziło o audice?

Audyt finansowy, czasem jeszcze nazywany auditem. W kazdym razie wewnetrzny w
          banku wymaga przygotowania, a nie tylko konsultacji z przygodna osoba na forum.
          • agulha Re: QA auditor 01.05.05, 17:28
            A jest jeszcze taka fuszka jw. - quality assurance auditor. W branży
            farmaceutycznej. :-))
      • Gość: Anetta Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:38
        Jestem auditorem wewnętrzym z praktyka zawodową
      • Gość: Anetta Re: szukam kogo kto pracuje w audycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:40
        jestem uditorem wewnetrzym i pracuje w zawodxzie-anetta632@poczta.fm
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka