Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oferty pracy w internecie- TO FIKCJA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:34

Powinniśmy odpowiedzieć sobie na pytanie zasadnicze: Po co są takowe
    ogłoszenia ?

Moim zdaniem są one po :

1. Stworzenie tzw. "gabinetu cienii"- wirtualne oferty ukazujące to że
    polityka kadrowa danej firmy jest czysta i odbywa sie na zasadach uznawanych
    za normalne
    2. Oferty z super oczekiwaniami wobec kandytatów- prestiż firmy wzrasta,
    ukazując jaka ona nie jest zajebista
    3. Zajęcie dla kadrowców, firm pośrednictwa itp.
    4. Ostateczność firmy jeśli zamieszcza ogłoszenie- czasem- jeśli inne formy
    znalezienia pracownika na dane stanowisko zawiodły- swieżyna której da się
    szanse będzie pracować 3 razy cięzej, 3 razy taniej od osób które już tam są
    z możliwości rychłego opuszczenia swojej posady.
    5. Zjawisko "jarzyny"- wszelkie staże, praktyki - nie wnoszące nic nowego
    jeśli chodzii o podmiot mego zaintersownia - pracownika- w skali materialnej,
    a także innych( bajki w stylu cennego doświadczenia )
    6. Panie z naboru- które są moimi koleżankami jeśli chodzii o zainterseowania
    teoretyczne- np. wykształecenia- są jakie są i inne nie będą

Pozdrowienia

Obserwuj wątek
      • Gość: yupi Re: Oferty pracy w internecie- TO FIKCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 09:19
        Może jest tochę prawdy w tym, co piszesz, ale ja powiem ci jedno: właśnie z
        takiego ogłoszenia w necie dostałem posadę w Departamencie IT w Banku
        Raiffeisen Polska S.A.
        • Gość: Arek Re: Oferty pracy w internecie- TO FIKCJA IP: *.pironet / *.pironet-ndh.com 16.08.05, 09:24
          Nie prawda
      • Gość: Kikki Re: Oferty pracy w internecie- TO FIKCJA IP: *.toya.net.pl 07.08.05, 12:25
        Ja też dostałam pracę właśnie przez ogłoszenie w necie, więc chyba nie jest z
        tym aż tak źle. Ale na pewno masz po części rację, że jest dużo ogłoszeń-fikcji.
        Nie poddawaj się i szukaj dalej, głowa do góry!
        Pozdrawiam
      • Gość: mis Re: Oferty pracy w internecie- TO FIKCJA IP: *.prg / 165.72.200.* 16.08.05, 10:44
        Pewnie po czesci masz racje ale ja dwa razy dostalem prace z ogloszenia w
        internecie. A jak szukalem to bylem na kilku rozmowach wlasnie z ogloszenia z
        internetu. A propo "ogloszen fikcji" zgodnie z twoja definicja to mozna dac
        przyklad TP - kiedys dawali mnostwo ogloszen do GW a z tego co wiem to byl (i
        chyba nadal jest) zakaz przyjmowania ludzi z zewnatrz. Wiec po co dawali
        ogloszenia???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka