pekaosy 13.06.09, 00:25 To może się pochwalmy jakie dostaliśmy nagrody Ja PEKAO 285 12 lat pracy 900 zł Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engel55 Re: Nagrody jeszcze raz 13.06.09, 22:31 .. a czym sie tu chwalić. Traktują nas jak śmieci. Mozna byc najlepszym a widzimisie jakiegoś ,, fiuta '' pozbawia cie wszelkich ,,ochłapów ''- bo tylko tak mozna nazwać wszystkie wypłacane nam dodatkowe pieniadze. Po co się starać. Położyc ,, laske '' na ta pracę, to chyba jedyne wyjście !!! Ciesz sie ze swoich 900 PLN... Nie wierzę już w tę firmę. Teraz mam już potrzebna wiedzę i umiejętności. Nie zawdzięczam niczego bankowi - lecz tylko sobie. Poczekam na zmiane koniunktury i szybciutko spadam ... Odpowiedz Link
pogromczyni_goopkoof Re: Nagrody jeszcze raz 14.06.09, 21:03 umiejętność kładzenia laski? Odpowiedz Link
bilonka29 Re: Nagrody jeszcze raz 17.06.09, 20:23 ja pracuję w tym banku 20 lat .Moja nagroda to 0 PLN. Zresztą u nas żadna kasjerka nie dostała nagrody mimo wielu skutecznych alertów Mam tylko nadzieję ,ze historia zatoczy koło i jeszcze te nagrody im wyjdą gardłem Odpowiedz Link
doradca.1 Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 06:53 Aci,którzy dostali po 3000- 4000 zł nagrody,nie chca się pochwalić ? Odpowiedz Link
fajnybank Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 19:45 może by i chcieli ale , są tu Tacy ,którym brakuje obiektywizmu,więc po co wkładać kij w mrowisko Odpowiedz Link
fajnybank Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 20:01 Jesteś niesprawiedliwa,nie wszędzie jest tak całkiem żle, a nagrody są przecież za szczególny wkład pracy i związane z nim osiągnięcia,za pracę jest wynwgrodzenie i premia. Ilość wysłanych alertów nie stanowi kryterium do przyznania nagrody,jest to narzędzie pracy mające na celu wspomóc sprzedawcę od którego zależy skuteczność sprzedazy. Spróbuj zrobić coś więcej a napewno ktoś to zauważy,a TY będziesz miała satysfakcję finansową i osobistą.Zapewniam Cię,że warto spróbować a dopiero póżniej będziesz miała podstawy do wypowiadania takich sądów. Życzę powodzenia i sukcesów. Odpowiedz Link
qndziaq Re: Nagrody jeszcze raz 19.06.09, 21:27 Witam, potwierdzam ww. pogląd. W przypadku mojej jednostki organizacyjnej w centrali dyrektor podzielił nagrody w wyższych kwotach dla osób z większą wiedzą, większymi umiejętnościami informatycznymi (stymulacja kreatywności). Charakter tej nagrody był "uznaniowy", więc jeśli ktoś robi coś więcej w pracy ponad "przychodzenie od 8 do 16", to jest lepiej premiowany. Liniowa nagroda dla wszystkich pracowników (teoretycznie z punktu widzenia nie obdarzonych nagrodą) działałaby motywująco dla wszystkich. ps. ważny jest fakt, że w tej całej histerii kryzysowej były nagrody! w innych bankach nie jest tak kolorowo... pozdrawiam widz Odpowiedz Link
doradca.1 Re: Nagrody jeszcze raz 19.06.09, 21:49 Ale nasz czas pracy to 8 godz.dziennie i za to powinny być przyznawane nagrody.Za pracę dodatkową wypłacane są nadgodziny lub dzień wolny do odbioru. Nikt nie przychodzi od 8 do 16 popijać kawkii palić fajek.Mamy jeszcze rodziny i dom... Odpowiedz Link
biedroneczka.1 Re: Nagrody jeszcze raz 28.06.09, 14:25 Widzę, że jest Pan jednym z tych ambitnych dyrektorków, którzy tak naprawdę NIC nie wiedzą o ciężkiej, katorżniczej pracy kasjerów, ktorzy pracują za pół darmo w tym banku ! Tak naprawdę to dzięki nim ten bank jeszcze funkcjonuje, a nie dzięku takim zadufanym w sobie panicom jak Pan. Odpowiedz Link
789aga Re: Nagrody jeszcze raz 12.07.09, 17:37 przemawia przez Ciebie super nagrodzony doradca Odpowiedz Link
engel55 Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 20:45 .. ,, fajnybank'' nie przemawiaj z pozycji przełozonego. Nie masz pojęcia co to znaczy być olewanym tylko dlatego, że jakiś ,, nikoś '' Cię blokuje, że mu sie nie podobasz !!! Wyniki w pracy nie mają tu żadnego znaczenia !!! ... ciekawe jak zareagujesz ... a ... nic ... Odpowiedz Link
niuniek80008 Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 21:08 Choc bys nie wiem jak dobrze pracował,jak nie włazisz w d...ę przelozonemu ,to dostaniesz g....o nie nagrodę Odpowiedz Link
fajnybank Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 21:25 A nie mówiłam,że wsadzę kij w mrowisko? Przemawiam z najniższej pozycji w banku,i wiem co mówię ,wiele zależy od nas samych ale również dużo od naszych przełożonych. Dlatego napisałam , że nie wszędzie jest tak żle,długo ciężko na to pracowałam,buntowałam się ale dalej pracowałam i w końcu kolejny szef to zauważył i dzisiaj jestem szanowanym kasjerem ,dlatego wiem, że warto mimo ,że jest coraz trudniej,ale my umiemy się tylko nad sobą użalać , to nasza mentalność. Odpowiedz Link
kazar2 Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 22:31 fajnybanku otóż ja myślę,że masz rację (choć twoje pesudo mnie poraża). Ja pracę w banku znam od podstaw i tak jak Ty przez wiele lat byłam od roboty, a inni od pieniędzy. Fakt ten się zmienił wraz z szefem. W moim oddziale w ubiegłym roku nagrodę dostali nieliczni, którzy się w pracy wyróżnili, tych osób było niewiele i w ogóle nie było szumu na ten temat. w tym roku dostało nagrodę więcej osób ,niekoniecznie się wyróżniających i zamieszanie zrobiło się straszne. U nas w oddziale sprzedawcy latają jak z piórem w d... .Nie jedzą śniadań, nie piją kawy, nie palą. a pozostali piją, jedzą śniadanka(nawet przy kliencie), gadają przez telefon prywatnie,palą w grupach i wiecznie narzekają jacy to są poszkodowani, bo maja aż tyle pracy, tyle alertów w planach, a w alertach gdyby mogli to napisaliby ,ze klient "puścił bąka", aby go tylko wysłać. I narzekają,że nie maja tyle premii co sprzedawcy. Dodać muszę,że co niektórzy mają wyższe pensje od sprzedawców, a wręczenie klientowi ulotki jest powodem do puszczenia alertu, z którym sprzedawca musi się uporać, dzwoniąc do klienta, który mu mówi,że o niczym nie wie i nikt mu nie składał oferty. Alerty są też takie,że klient wypłacając już udzieloną pożyczkę w kasie, jest nią tak zainteresowany PEX-em,że kasjer musi puścić alert w tej sprawie. Wiem też,że nasz bank jest bardzo chętny, aby każdego pracownika przekwalifikować na sprzedawcę, więc "kariera", "pieniądze" i "sława" czeka na Wasz znak. Nagroda to wyróżnienie przyznawane za wybitne osiągnięcia, więc weźcie to pod uwagę. Odpowiedz Link
kazar2 Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 22:33 sorki za błędy gramatyczne- to z pośpiechu Odpowiedz Link
kazar2 Re: Nagrody jeszcze raz 18.06.09, 22:35 chcę tylko dodać,że pisząc o kasie w ten sposób sprawiacie, że inni są przekonani,że bankach tak dobrze się zarabia. a przecież dobrze wiemy,że tak nie jest Odpowiedz Link
fajnybank Re: Nagrody jeszcze raz 19.06.09, 05:26 właśnie , za takie alerty ma być nagroda?Tyle się mówi o uccziwości i rzetelności na każdej płaszczeżnie naszego życia,ja wiem ,że ktoś powie>ale się mądrzy> ale ja naprawdę staram się być bardzo obiektywna.Mam najniższą podstawę w swojej sekcji,gdyż niestety poprzedni szef nie widział moich działań i było różnie a teraz wiadomo, nie ma kasy na podwyżki,ale przynajmniej jestem doceniana finansowo przy premii.A jeśli chodzi o sprzedawców to też ludzie i tak jak wszędzie sa więcej lub mniej ambitni,więcej lub mniej pracowici a mój szef to widzi i nie boi się dać temu wyraz w postaci nie przyznania nagrody takiemu sprzedawcy,a to miedzy innymi motywuje innych do pracy .Życzę WAM wszystkim takiego szefa. P.S.Moje pseudo, to nie wyraz tego ,że jest mi dobrze,o nie,nie.... to ironia,bo wszyscy wiemy jak u nas jest , a "jeden dobry szef"nie zmieni wizerunku pracodawcy,banku. Odpowiedz Link
biedroneczka.1 Re: Nagrody jeszcze raz 28.06.09, 14:44 Ciekawe tylko, jak te osiągnięcia uzyskać, skoro sprzedawcy robią wszystko, żeby tylko nie sprzadać produktu klientowi podesłanemu przez kasjera lub zatajają fakt sprzadaży pochodzącej z alertu, żeby tylko nieć korzyć kosztem pracy kasjera. A niby z jakiej racji kasjerzy mają pracować na sprzedawców którzy zarabiają o wiele więcej?! Dla kasjerów alery to dodatkowa praca, podczas gdy sprzedawcy zajmują się całymi dniami tylko i wyłącznie sprzedażą i nic innego nie robią, a tylko wciąż mają pretensje, że nie mają sprzedaży z winy kasjerów. Odpowiedz Link
lekkoduch-to-ja Re: Nagrody jeszcze raz 11.07.09, 15:26 Ja też mam już dosyć wysłuchiwania tłumaczeń sprzedawców, że nie mają sprzedaży bo komputer w kasie nie działa, bo muszą robić przelewy, które de facto robią kasjerzy. Znam osobiście osoby, które zamiast pracować wolą godzinami narzekać do słuchawki telefonu jacy to oni są pokrzywdzeni tyloma dostępnymi aplikacjami, zamiast w tym czasie wziąć się do roboty. A najgorsze jest to, że wszyscy wkoło są winni za brak sprzedaży, tylko nie oni. Sam kiedyś byłem w sprzedaży i wiem jakie tam można zarobić duże pieniądze, niestety wymaga to codziennej,sumiennej pracy. Odpowiedz Link
dysponencik Re: Nagrody jeszcze raz 19.06.09, 09:20 U mnie w placówce jest równie ciężko (sprzedaż, sprzedaż.... i jeszcze raz sprzedaż jakby nic innego nie istniało) jak u nas, ale to co ją wyróżnia to na pewno sprawiedliwy szef który potrafi zarówno pochwalić jak i przywołać do porządku. Od kiedy się u nas pojawił zapomnieliśmy co to mobbing, poniżanie i włażenie z d..ę. Atmosfera w pracy jest naprawdę tak dobra, że ja z przyjemnością chodzę do pracy. Kasjer, dysponent współdziała ze sprzedawcą a sprzedawcy pomagają sobie nawzajem żeby każdy zrobił swój ambitny plan - bardzo ambitny. Udowodnił nam, że w zespole siła w pojedynkę nie damy rady. I wiecie co dajemy radę wykonujemy plany na przyzwoitym poziomie a on w zamian daje nam wsparcie ( we wszystkim) i oczywiście potrafi to docenić nagrodami i premiami dzieląc je sprawiedliwie na cały zespół podkreślam na CAŁY. Jedno mnie tylko martwi - że kiedyś odejdzie i powróci szara rzeczywistość. Na koniec życzę wam mądrych i ambitnych szefów. Odpowiedz Link
premium.0 Re: Nagrody jeszcze raz 11.07.09, 18:48 Mam pytanie czy u Was w oddziałach sprzedawcy są jak święte krowy ??? Nic nie robią , nie zakładajaą rachunków,nie obsługują klientów, a tak szczerze to widzę że wogóle nic nie robią a kasę biorą taką aż strach pomyślec , a i zarobki mają netto prawie 3500,- Jak jest u Was w oodziałach???????????? Odpowiedz Link
ec24 Re: Nagrody jeszcze raz 11.07.09, 19:51 to napisz podanie o przeniesienie na sprzedaż i przestań siać ferment Odpowiedz Link
mywyoniija Re: Nagrody jeszcze raz 12.07.09, 08:56 nie taki znów ferment organizacja pracy jest różna w różnych Oddziałach w 285 doradca robi wszystko od a do z, od założenia rachunku przez przygotowanie wszystkich umów, wydanie karty, uczynnienie internetu i potem bieżąca obsługę a w 800 sa dysponenci i oni odwalaja robotę za doradców w 285 nie ma klientów biznesowych w portfelu oddzuałowym każdy ma swojego doradce a doradca ma w portfelu 100 00 a czasem i więcej klientów. "Czynnych" oczywiście Odpowiedz Link
1maestro Re: Nagrody jeszcze raz 12.07.09, 09:52 Ach...co za naiwne teksty ! Krok pierwszy - zapoznać się ze strukturą organizacyjną/organizacją pracy w starym Pekao i byłym BPH. Krok drugi - potem pisać ale z głową. Krok trzeci - nie porównywać pracy w starym Pekao i byłym BPH. Krok czwarty - nie wypominać kasjerom że są kasjerami, sprzedawcom że są sprzedawcami, dysponentom że są dysponentami, menedżerom że są menedżerami itp. Krok piąty - zwolnić obroty do "1/2 naprzód" - mamy KANIKUŁY ))) Odpowiedz Link