Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Medical Representative - przedstawiciel medyczny

IP: *.pl / 213.17.246.* 10.08.05, 15:22
    Artykuł nie zły,lecz informacje ogólne,szczątkowe.Brak opisów szczegółowych
    na temat wizerunku i struktury pracy przedstawiciela.
    Obserwuj wątek
      • Gość: luvox Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:41
        Materiał aktualny może kilka lat temu!!! (i ogólnikowy).
        Pracują w tym zawodzie ludzie po:
        prawie, ekonmii, socjoligii, psychologii, mgr-owie "od fikołków", a także
        ludzie z średnim wykształceniem. O zakresie obowiązków wolę nie mówić, ale
        zarobki trafione!
        Konkludując nie zniechęcajcie ludzi z wykształceniem "nie-medycznym i
        pokrewnym". Nie znaczy to, że zachęcam bo jak każda praca ma ona swoje MINUSY.
        Wiem co mówię bo pracuję od pięciu lat.
        • Gość: PM? Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:04
          Cześć, skoro masz duże doświadczenie w tej pracy to może pomożesz mi rozwiązać
          mój dylemat :) Otóż dostałem propozycję pracy w dużym koncernie
          farmaceutycznym, ale zastanawiam się czy podjąć tę pracę.Obecnie pracuję w
          jednym z urzędów - pensja wiadomo jaka (jałmużna)w porównaniu z pensją mi
          oferowaną.Boję się jedynie tych szalonych planów sprzedażowych i tego że po
          okresie próbnym firma mi podziękuje ze względu na toże np. nie wyrobiłem
          normy.Napisz mi jak to jest naprawdę i czy od razu wymagana jest realizacja
          założonego planu?
          pozdrawiam
        • Gość: anka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.osiedla.net 27.10.05, 13:14
          Cześć!Czeka mnie rozmowa w sprawie pracy przedst med. Możesz udzielic mi kilku
          wskazówek?Na czym dokładnie ta praca polega, jakieś rady od doświadczonej(go)? Z
          góry dzięki!Pozdrawiam!kurraa@o2.pl
        • Gość: justi Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.11.05, 19:08
          luvox, nie wiem kim ty jesteś i co ukończyłeś ale stwierdzenie magister od
          fikołków chyba zaniża twój poziom wypowiedzi.Ja ukończyłam AWF i wiem co to
          znaczy ryć po nocach medyczne przedmioty a wymagania były na prawdę
          wysokie.Więc człowieku, nie ustawiaj nas obok ludzi po prawie, ekonomii itp.Mgr
          wf nie musi umieć robić ,,fikołka" ale musi obowiązkowo znać anatomię,
          fizjologię,biochemię itp.Pozdrawiam
      • Gość: klotka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.09.05, 07:29
        a gdzie jest ten artykul, bo ja to chyba slepa jestm, a z checia bym
        poczytala.Staralam sie o prace repa-2 miesiaca!!!!!.Nie udalo, choc bylo juz
        blisko(bylam na rozmowach w 7 firmach, czesci rozmow skonczyla sie ostatnim
        etapem:)-ale zabraklo tej decyzji).W koncu zostalam nauczycielem, ale i tak nie
        zamierzam rezygnowac-za rok znow bede probowac!
        • Gość: ciekawa Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.swidnica.mm.pl 21.09.05, 10:21
          praca.gazeta.pl/praca/1,47371,700793.html
      • pixela Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 27.10.05, 13:42
        Mój dobry znajomy jest repem. Finansowo stoi nieźle, ale bez euforii. Słuzbowej
        komórki nie ma prawa wyłączyć, co dzień w nocy siada do kompa i spisuje
        szczegółowy raport z wykonanych zadań. No i wypady z kierownictwem na piwo i
        impezy integracyjne - absolutnie obowiązkowe. Zero życia prywatnego, jest na
        smyczy i pod ciągłym nadzorem korporacji. Nie zamieniłabym się:))
        • Gość: rep5 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:47
          Pixela nie masz zielonego pojęcia o naszej pracy. W dużych korporacjach pracuje
          się dużo za duże pieniądze (trzeba je oczywiście umieć wynegocjować). Życie
          prywatne jest i to często za kasę firmy (ja mam fundusz socjalny na kino,
          sport). Cykliczne spotkania firmowe trwają ok.4-5 dni, fakt są wyczerpujące ale
          to nasza praca. Jeżeli ktoś chce pracować 8 godz bez auta i nie przynosząc
          pracy do domu za góra 2000 netto to jego wybór. Ja mam pensję 8500 brutto, auto
          za 80 tyś i pracuję ok.10 godz.dziennie. Nie jestem na smyczy i pod nadzorem
          ale muszę być dyspozycyjny - za to mi płacą. Pozdrawiam.
          • Gość: miś Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.11.05, 16:04
            rep5 - a gdzie CI tak dobrze Płaca?:)I jakie masz kwalifikacje, jeżeli wolno
            spytac?
            • mgg7 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 08.11.05, 07:37
              kwalifikacje ...to zapewne studia - z zakresu fikolkow i rzutu pilka
              lekarska....awf......
            • Gość: rep5 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 00:30
              w Eli Lilly w insulinach, jestem chemikiem z MBA
              • mgg7 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 27.01.06, 07:59
                a za MBA zapłacił koncern farmaceutyczny....
                • Gość: rep5 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:28
                  niestety nie
          • Gość: zygres Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.bojko.krakow.pl 07.11.05, 18:28
            Czy przedstawiciele med. pracuja tez w soboty lub niedziele? Rozumiem, ze w te
            wlasnie dni odbywaja sie raz na jakis czas spotkania firmowe, ale czy w
            weekendy robia to, co na co dzien, czyli odwiedzaja lekarzy?
          • pixela Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 08.11.05, 08:31
            Gość portalu: rep5 napisał(a):

> Pixela nie masz zielonego pojęcia o naszej pracy>

Mam. Sama pracuję w innym zawodzie, a życie znajomego repa wygląda dokładnie
            tak, jak opisałam. Fakt, nie mam pojęcia, jak wygląda Twoje życie i wielu
            innych repów...
            • Gość: frodo Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 08:48
              a może ten twój kolega ie wyrabia sie z planem i musi zasuwać jak wół.
              Mam kolegę który jest repem - sam staram sie nim zostać - i wcale nie zakrzania 24 na dobę. jego praca trwa dziennie od 8 do 10 godz. moze nawet czasami krócej. Zależy to od terenu na jakim danego dnia pracuje. Oczywiście spotkania integracyjne to norma, ale życie prywatne ma jak najbardziej.
              • Gość: EWA Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.p.lodz.pl 19.12.05, 11:46
                witam bardzo chciałabym pracowac jako przedstawiciel medyczny niestety chyba
                nie odpowiada moje wykształecenie(wyzsze+ doktorat) nie wiem co mam zrobic moze
                wy poradzicie jak zachowac sie na takiej rozmowie aby wywrzeć wrażnie i dostać
                się na wymarzone stanowisko. Pozdrawiam jak ktoś moze mi cokolwiek poradzic
                podaje meila ewa_75@op.pl pozdrawiam
          • Gość: mariusz_robert do rep5 IP: 80.51.232.* 22.12.05, 15:28
            puszysz sie jak paw, a jestes tylko komiwojazerem....
            • Gość: rep5 Re: do rep5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 00:45
              nic nie sprzedaję, nie mam towaru ze sobą a jedynie materiały naukowe, reprinty
              itp. Od roku działamy etycznie zgodnie z GPP, żadnej kasy, drogich gadżetów,
              sponsoringu - tylko merytoryka. Jak Ci żal to zmień pracę :)
              • Gość: darek Re: do rep5 IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.06, 14:29

^^^^^Od roku działamy etycznie zgodnie z GPP, żadnej kasy, drogich gadżetów,
                sponsoringu - tylko merytoryka. ^^^

DOBRY KAAWAL !
                DZIS 1 styczen nie kwiecien!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: ja Re: IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 09.03.06, 11:25
                hej:) potrzebuje kontaktu z przedtsawicielem firmy HEEL!!!!! pilnne bardzo
                bardzo!!!!!!!!!!!prosze;)))))mail wysokieobcasy@o2.pl
              • Gość: Świerzak Re: do rep5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:47
                Ziomek to zależy w jakiej grupie lekarzy działasz,jeśli ktoś pracuje w Rx i w dodatku promuje jakieś drogie leki,próbki to podstawa,gadżety,gifty to normalka tam gdzie jest potencjał tam się trzeba pchać,na logikę biorąc,wystarczy przeliczyć ilość recept razy cenę leku,poza tym etycznie to już nawet ksiądz w kościele nie pracuje,ustala cennik i do przodu.Jest jeszcze jedna opcja może nie masz konkurencji w swojej branży to wtedy jeszcze mogę się zgodzić;)
                Pozdro
          • dorotaczapnik Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 15.01.06, 12:34
            Hej mam pytanie jak mam siezachowac na rozmowie rekrutacyjnej co odpowiadzieć
            na pytanie co zrobie jak mam kolejke pacjentów wszytskim sie śpieszy łacznie z
            lekarzem a muszęz nim porozmawiać? Jak wogóle mam sie zachowywać żeby ich
            przekonac do siebie mam rozmowe w poniedizałek czyli jutro wiecprosiłabym jesli
            to mozliwe o pomoc i serdecznie dziekuje. Pozdrawiam Dorota mój meil
            (czapnikwd@poczta.onet.pl)
          • Gość: Kaczor Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.jaw.vectranet.pl / 80.51.250.* 14.02.06, 21:29
            Witam kolego z branży. Pracuje również jako rep od ponad 3 lat. Obecnie w
            działce chirurgia plastyczna ,dermatologia . Przyznam że twoja wypowiedz mnie
            zaskoczyła .Pensja o jakiej piszesz ... trochę zaskakująca . Albo jesteś RKSem
            albo zajmujesz się sprzętem w każdym razie nie pisz w sensie że jest to norma ;)
            PS. Nie szukacie ludzi z dużym doświadczeniem ;)
            Pozdrawiam
            • Gość: rep5 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:30
              jestem szeregowym repem. Niestety Lilly klęka i zmieniam pracę od 1 marca na
              sprzęt
              • Gość: hej Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 23.02.06, 15:02
                co to znaczy lilly kleka???
                • Gość: rep5 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:59
                  to znaczy, że robi laskę Novo Nordisk a Bioton ładuje Lilly w dupsko
          • Gość: jol Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 195.42.249.* 03.07.08, 12:56
            8500brutto to i nie w sprzedazy mozna miec
      • justa682 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 23.11.05, 09:21
        mam pytanie wczoraj byłam na rozmowie z przedtawicielami firmy farmaceutycznej
        wątpię zeby dali mi znac o dalszym etapie była to moja pierwsza rozmowa o pracę
        w tym kierunku
        w ogłoszeniu nie było mowy o doświadczeniu a zadano mi pytanie co bym zrobiła
        gdyby ........i konkretna sytuacja
        czy możecie dać kilka wskazówek jak pomyślnie przejsć prze taka rozmowę
        • Gość: mobi Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:13
          justa682 , czy nie bylas przypadkiem na rozmowie w firmie Apotex, ja tez bylem
          napisz w jakim miescie i jak ci poszlo , do mnie tez maja ewentualnie zadzwonic
          ale nie spodziewam sie. Napisz jesli przejdziesz dalej.
          Pozdrawiam
          • kurczak_26 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 20.12.05, 16:35
            Apotex to bardzo dobra firma. W wyborze pracy na stanowisku repa w firmie
            farmaceutycznej nie nalerzy od razu negocjować wielkich pensji bo żadna firma
            takich nie da na początek osobie bez doświadczenia i na okresie próbnym. To
            ciekawa praca i naprawdę mam mnóstwo wolnego czasu dla siebie. Pod warunkiem że
            firama nie zamontuje satelitarnego systemu nawigacyjnego w samochodzie lub w
            telefonie kom. Pracujesz tyle ile musisz ja mam target 10 wizyt dziennie
            czasami zrobię mniej czasami więcej zależy jaki dzień ile pacjentów i czy chce
            mi się pracować. Ogólnie wychodzę na swoje mam dobre wyniki i cieszę się że mam
            taką a nie inną pracę.
            Na rozmowie bądźcie sobą zawsze konkretnie odpowiadajcie na zadawane pytania i
            dużo daję bycie naturalnym nie spiętym. Porozmawiaj ze swoim lekarzem rodzinnym
            on napewno pomoże Ci w przygotowaniu do rozmowy. Pozdrawiam kurczak_26 z
            wykształcenie: prawo administracyjnym
            • mgg7 Re: Medical Representative -kurczaku odpowiedz... 21.12.05, 09:06
              czesc Kurczaku!
              czy mozesz zdradzic jak z takim wyksztalceniem udalo sie zdobyc pracę
              przedstawiciela...?
              moze odpiszesz na poczte, w jakiej firmie pracujesz...
              dzieki.
            • kasia1302 kurczak 26 21.12.05, 14:50
              Prawo administracyjne? Gdzie? Intryguje mnie ta pisownia : należy -)Wesołych
              Świąt
            • Gość: celka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:13
              Hej Ludki! ;-) Również staram się o tę pracę, ale mam wrażenie że to wszystko
              idzie bokiem,po znajomości.Boje się też, że po okresie próbnym, o ile się uda,
              dadzą kopniaczka i co wtedy?heh.Jak ten okres próbny wygląda?Na ile trzeba się
              wykazać na początek?No i rzecz jasna jak się tam dostać!!!!!!????Bo mi marnie
              idzie.
            • Gość: Ja Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.acn.waw.pl 05.05.08, 16:50
              > ja mam target...

Co masz? :)
              Nie boli cie???
          • Gość: aaa Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:02
            ktoś mi napisze jaka jest orientacyjna pensja a Apotexie?
            • Gość: kasia Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 62.21.31.* 24.01.06, 15:07
              Mnie też to bardzo interesuje. Ktoś odpowie?
            • Gość: aaa Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:12
              byłaś Kasiu na rozmowach>?
            • Gość: gosc Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:20
              pensja to ok 2300 na początek. Firma kicha i tyle, szukaj innej - ale decyzja
              ostateczna należy do ciebie.
            • Gość: celka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:15
              Przydałoby się to wiedzieć, bo też wysyłam tam podanie :-)Ale wątpię czy mi się
              uda....ciężka sprawa.Praca ok, rozmawiałam z ludźmi i tak naprawde zależy, do
              jakiej firmy się trafi.Tak naprawde trzeba duzo pytac zanim sie zrezygnuje z
              obecnej pracy,żeby nie zostac potem z reką " w nocniku " ;-)
              Ale chyba warto szukać porzadnej firmy!Bo praca super!
      • Gość: jaska Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 26.01.06, 23:17
        hje:) czy ktos cos wie o firmie Boiron????warunki pracy zarobki???dzieki
        • Gość: myszka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 05.02.06, 23:47
          czy ktos pracuje w LEK-AM??WARUNKI PRACY?/SZANSE ROZWOJu???jakies informacje
          prosze;) dzieki
          • Gość: mariusz_robert Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 80.51.232.* 06.02.06, 16:09
            bylo juz info o lek-amie, jesli jestes w desperacji wez te robote, pensja 2000
            netto, ogromne cisnienie na wynik, duza rotacja, wywalaja za niezrobienie planu
            • Gość: myszka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 08.02.06, 23:27
              a gdzie proponujesz Mariusz Robert??
              JA JESTEM POCZATKUJĄCA:(OBIECALI W lek-amie 2000 premi samej-mysleze nie tak
              zle:)
              • crazyrabbit Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 10.02.06, 00:12
                Myszko , daruj sobie Lek-Am. Mam kilkuletnie doświadczenie w firmach
                farmaceutycznych , ale z tej uciekłam po 2-ch miesiącach. Plany maja nierealne
                i straszna rotacja. Chyba , że pójdziesz do lek-amu i w trakcie poszukasz sobie
                czegos innego. Powodzenia!
                • Gość: myszka Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 10.02.06, 16:17
                  kurcze,ja mampecha lek-am,nie berdzo,byłam w firmie gdzi emi 1000zł płacieli:(
                  kto mi poleci cos godnego uwagi???chce osiasc na dłuzej rozwijac sie!!a
                  polfarmex???
      • Gość: piki Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:40
        zwracam się do osoby , która pisze o fikołkach. Pewnie jesteś jakims dyletantem,
        bo nie znasz tej uczelni, więc się nie wypowiadaj. Uważasz że na AWFie nie
        studjuja madrzy ludzię?
        Trzeba mieć haryzmę do pracy jako przedstawiciel, nie być mlonem. Życzę Ci
        żebyś spróbował i postudiował. jak przebrniesz 2 lata to porozmawiamy.Na tej
        uczelni nie tylko ćwiczysz w siłowni, hali, ale musisz ryć kostki,
        mięśnie.....wszystkie układy.co ty możesz wiedzieć.Musiałbym ćię poznać, wtedy
        moglibyśmy podyskutować. Nie oceniaj ludzi pochopnie.
        • mgg7 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 10.02.06, 08:22
          Gość portalu: piki napisał(a):

. Uważasz że na AWFie nie
          > studjuja madrzy ludzię?

LUDZIĘ ?

> Trzeba mieć haryzmę do pracy jako przedstawiciel, nie być mlonem.

co to jest MLON ? HARYZMA jest potrzebna do wręczania ŁAPÓWE I ZAPRASZANIA
          podstarzałych doktorków na KOLACYJKI z panienkami po AWF...?( czesto gęsto z
          niemoralnymi propozycjami)
          to korupcja nie haryzma!

> uczelni nie tylko ćwiczysz w siłowni, hali, ale musisz ryć kostki,
          > mięśnie.....
          ryć kostki?
          wszystkie układy.
          uklady ?
          dodam tylko,że RYCIE kostek posiada fachową NAZWĘ ale chyba jest Tobie OBCA!
          ??!
          co ty możesz wiedzieć.
          ??! należy domniewywać, że WY po AWF jesteście z wykształcenia LEKARZAMI??!!!!!

padam na kolana przed Absolwentami AWF!
          Musiałbym ćię poznać, wtedy
          > moglibyśmy podyskutować
          Nie oceniaj ludzi pochopnie.

NIe zamierzam z Tobą dyskutować ani Cię poznawać.
          zyczę owocnych premii na "doktorkach"! za darowane od firmy laptopy, rejsy,
          wycieczki, szkolenia sprowadzające się do pobytu w hotelowym barze i basenie....
          pa!
          • highscreen1 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 11.02.06, 10:13
            Jak zwykle głupie stereotypy o ludziach po AWF. Jeżeli nie studiowałaś to po co
            się wypowiadasz, jak nie znasz realiów tej uczelni. Nasłuchałaś się dziwnych
            opowieści i teraz je powtarzasz. Pewnie sama skończyłaś podstawówkę i masz małe
            poczucie własnej wartości stąd ten zjadliwy tekst.
            • mgg7 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 12.02.06, 14:08

Mylisz się, ale nie mam przyjemności tłumaczyć Tobie jakie mama wykształcenie,
              dla Ciebie to NIE TA LIGA !

a pisać teksty każdy ma prawo, wolność słowa.....

pa!

highscreen1 napisała:

> Jak zwykle głupie stereotypy o ludziach po AWF. Jeżeli nie studiowałaś to po
              co
              >
              > się wypowiadasz, jak nie znasz realiów tej uczelni. Nasłuchałaś się dziwnych
              > opowieści i teraz je powtarzasz. Pewnie sama skończyłaś podstawówkę i masz
              małe
              >
              > poczucie własnej wartości stąd ten zjadliwy tekst.
        • lakare Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 16.02.06, 22:17
          Nie przesadzaj. Kostki mieśnie i układy to sie ryje ale na medycynie i tam się
          idzie studiowac wiedzę o człowieku a nie na AWF. Nie rób z AWFu uczelni o
          niespotykanym poziomie trudnosci

Gość portalu: piki napisał(a):

> zwracam się do osoby , która pisze o fikołkach. Pewnie jesteś jakims dyletantem
          > ,
          > bo nie znasz tej uczelni, więc się nie wypowiadaj. Uważasz że na AWFie nie
          > studjuja madrzy ludzię?
          > Trzeba mieć haryzmę do pracy jako przedstawiciel, nie być mlonem. Życzę Ci
          > żebyś spróbował i postudiował. jak przebrniesz 2 lata to porozmawiamy.Na tej
          > uczelni nie tylko ćwiczysz w siłowni, hali, ale musisz ryć kostki,
          > mięśnie.....wszystkie układy.co ty możesz wiedzieć.Musiałbym ćię poznać, wtedy
          > moglibyśmy podyskutować. Nie oceniaj ludzi pochopnie.
      • Gość: myszka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 10.02.06, 20:36
        a polfarmex?kto zna??kto ma jakies informacje:)???
        • Gość: Andzia Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:15
          to firma krzak
        • Gość: misieczek Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 11.02.06, 13:09
          polfa kutno -ide na rozmowe:) co robic ? jak sie przygotowac???ktos tam
          pracuje??jakies rady??a warunki w pracy jakie?
          • kret24 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 15.02.06, 20:29
            Ile można zarobić jako PM w Polfie Kutno?
            • Gość: mm Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.kasztanowe.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:17
              ok 3000 brutto a pracuje sie dobrze
              • Gość: ja Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 16.02.06, 00:13
                ile mozna zarobic w polfarmeksiek???
                • Gość: myszka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 24.02.06, 21:51
                  witam:) czy ktos mi cos powie o pracy w Berline Chemie????dzieki wielkie:)
          • Gość: mała Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 83.238.238.* 17.03.06, 14:36
            noi jak poszło na rozmowie ja też niedługo idę , jakie warunki płacowe????daj
            znać !!!
        • Gość: kasia Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 87.207.154.* 01.03.06, 12:05
          czy byłas tam może na rozmowie? Ja własnie sie wybieram i tez chetnie
          dowiedziałabym sie czegos wiecej.
          • Gość: myszka Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 05.03.06, 00:22
            byłam i nieprzeszłam:( a TY??
        • Gość: kasia Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.icpnet.pl 14.05.06, 11:04
          witam. obecnie studiuje biologie na IV roku i mysle juz o pracy w charakterze
          przedstawiciela medycznego. bardzo prosze o informacje dotyczace przebiegu
          rozmowy kwalifikacyjnej-rodzaju zadawanych pytan,a takze na temat-jakie koncerny
          godne sa zainteresowania- bo jak zauwazylam na forum sa takie ktorymi lepiej sie
          nie interesowac.prosze o inf na adres kasiacis@o2.pl.z gory dziekuje i pozdrawiam
          • karep Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 23.05.06, 11:24
            WITAM WSZYSTKICH REPÓW - BARDZO PROSIŁABYM O KONTAKT Z OSOBMI PRACUJĄCYMI W TEJ
            BRANŻY NA TERENIE KRAKOWA - BARDZO CHCIAŁABYM SIE SPOTKAĆ I POROZMAWIAC
            (ZAPRASZAM NA KAWE TUDZIEŻ PIWO ;) DAJCIE ZNAC zkarolina@o2.pl gg 3413821
            Karolina Zawdzka pozdrawiam
            • Gość: Koncernowiec Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:13
              Witam! Jestem ph koncernowym, wcześniej branża spozywcza, obecnie przemysłowo-
              kosmetyczna. Staram się zmienić na branże farmaceutyczną. Czy chetnie przyjmują
              takie osoby do Działów Farmacji jako ph apteczny??? Czy wiecie coś na temat
              firmy Biofarm? Z góry dzięki za odpowiedź;)
              • Gość: XXX Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.chello.pl 03.06.06, 23:11
                BIFARM -DUZE CISNIENIE, PELNA KONTROLA, TRZYMAJA CIE KROTKO NA SMYCZY, HANDLOWI
                MAJA KOSZMAR, MEDYCZNI DA SIE PRZEZYC.:) PENSJA NA POCZATEK OKOLO 2000 NETTO
                • Gość: Koncernowiec Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:53
                  Witam! Czyli firma Biofarm jest Ci bliżej znana??? a powiedz jakie warunki
                  proponują jeśli chodzi o możliwość rozwoju???, czy można używać samochodu do
                  celów prywatnych, czy może pojazdy są wyposażone w gps i nie można ich
                  ruszac????
        • krzysztofsokol Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 16.06.07, 18:07
          Gość portalu: myszka napisał(a):

> a polfarmex?kto zna??kto ma jakies informacje:)???
          no własnie - ktos powiedzial, ze to firma krzak - nie wydaje mi sie, ale bede
          wdzieczny za wszelkie informacje. rozpoczynam tam prace lada dzien

pozdrawiam
      • Gość: EX REP Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:42
        Z MOICH DOŚWIADCZEŃ WYNIKA,ŻE OBECNIE WIĘKSZOŚĆ FIRM FARMACEUTYCZNYCH STAWIA W
        WYMOGACH BABRIERĘ WIEKU DO 35 LAT(NAWET JEŚLI W OGŁOSZENIU NIE MA O TYM MOWY)
        JA NIESTETY TA MAGICZNĄ BARIERĘ JUŻ PRZEKROCZYŁAM. I MIMO ŻE MAM PRAWIE 2 LATA
        DOŚWIADCZENIA NA STANOWISKU REPA I MOGĘ SIĘ POSZCZYCIĆ CAŁKIEM NIEZŁYMI
        WYNIKAMI, OD PRAWIE 2 LAT NIE MOGĘ ZNALEŹĆ PRACY W TEJ BRANŻY. JEDYNE NA CO
        MOGĘ LICZYĆ TO OFERTY, KTÓRE W WYMOGACH PODAJĄ: WŁASNY SAMOCHÓD I DZIAŁALNOŚĆ
        GOSPODARCZA. TAKIE WARUNKI ZAOFEROWAŁA MIN. FIRMA LEK. NA GODZIWĄ OFERTĘ, MIMO
        PRZEKROCZONEGO 35 ROKU ŻYCIA, MOŻE LICZYĆ TYLKO OSOBA, KTÓRA MA ZACHOWANA
        CIĄGŁOŚĆ PRACY JAKO REP. TAKIE OSOBY JAK JA NIE MAJĄ JUZ ŻADNYCH SZANS. W
        POLSCE W TEJ BRANŻY DYSKRYMINUJE SIE OSOBY, KTÓRYM STUKNĘŁO JUŻ 35 WIOSEN.
        CIEKAWA JESTEM DLACZEGO? W CZYM TAKA OSOBA JEST GORSZA? PRZECIEŻ WIĘKSZOŚĆ
        KOBIET W TYM WIEKU JEST O WIELE BARDZIEJ DYSPOZYCYJNA NIŻ NIEJEDNA 28-LATKA.
        MAJĄ JUŻ ŚLUBY, A NIERZADKO I ROZWODY ZA SOBĄ (A TE MŁÓDKI DOPIERO TO PIEKŁO
        CZEKA) I ODHODOWANE DZIECI. MOŻE KTOŚ POMOŻE MI ZNALEŹĆ ODPOWIEDŹ NA TO PYTANIE?
        • Gość: a Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.06, 14:09
          a czy własna działalność i własny samochód to aż tak żle żeby nie pracować w
          Firmie?
          • Gość: mila Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.tvk.torun.pl 28.06.06, 15:27
            czesc :-) czy moglibyscie opisac dzien z zycia przedstawiciela.wstajesz
            rano...czekam na cenne wskazowki.jak poradzic sobie ze starymi babciami w
            poczekalni i z frustrowana pania doktor hehehhe
            milpio@wp.pl
      • Gość: Fatamorgana Pfizer Medical Representative - przedstawiciel medyczny IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.06, 12:12
        "Szacunek dla ludzi

Uznajemy, że podstawą powodzenia firmy są ludzie.
        Uznajemy różnice między ludźmi za źródło siły i jesteśmy dumni z tego, że w
        firmie Pfizer ludzie są zawsze traktowani z szacunkiem i godnością."

Tak firma Pfizer pisze aby składać do niej aplikacje. Jednak rzeczywistość jest
        inna. Potrafi sciągnąć ludzi z innych firm a po 2-3 miesiącach ich zwolnić. Bo
        jak twierdzą są redukcje. Ale plany zwolniej nie rodzą się z dnia na dzień.
        Jednak Polak potrafi.

Myślę że powinni zmienić swój opis na swojej stronie głownej.
        • Gość: solvay Re: SOLVAY- przedstawiciel medyczny-czy ktos.. IP: *.is.net.pl 07.01.07, 23:37
          Czy ktos z was pracował i wie jak sie pracuje i zarabia w takich firmach jak:
          Lek polska, Solvay itp.
          • Gość: niki Re: SOLVAY- przedstawiciel medyczny-czy ktos.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 10:31
            Hej, pracuję w Lek Polska 3 lata- warunki, atmosfera OK.
      • Gość: maciek Przedstawiciel Medyczny II etap rozmow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:40
        Czy wie ktoś jak wygląda drugi etap rozmowy ,w pierwszej była gadka,rozpoznanie itp. Czego można się spodziewać następnym razem?Jakieś zadania, testy, scenki?Jeśli ktoś to przeszedł to proszę o pomoc czego można się spodziewać w następnych etapach po rozmowie czyli I etapie.
      • Gość: tola Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.infocoig.pl 22.04.08, 15:12
        Czy ktoś może mi napisać coś na temat pracy w firmie Biomed Kraków?
      • Gość: toi toi Medical Represen - przedstawiciel medyc=akwizytor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:57
        Medical Representativ - przedstawiciel medycczny = akwizytor.
        Nieprawdaż? Bo tylko akwizytor wciska lipne dziadostwo!!. dobre rzeczy sprzedają się same.
        • Gość: Marazzi Re: Medical Represen - przedstawiciel medyc=akwi IP: *.paradyz.com.pl 22.04.08, 16:15
          Mercedes też sprzeda się sam? Nawet taki za 700 tys? Kilka dni temu
          przyjechał do naszej firmy Ceramiki Paradyż przedstawiciel na Polskę
          z Daimler Chrystel z Wa-wy i oferował zatowarowanie flotowe firmy w
          samochody. Nie wypisuj więc głupot.
          • Gość: PESE Re: Medical Represen - przedstawiciel medyc=akwi IP: 83.168.106.* 05.05.08, 16:31
            No dobrze tylko w jakie samochody? Bo chyba nie klasy A co? A przyjechał właśnie
            z tego powodu że samochodami flotowymi są w 90% dwie inne marki. Więc częściowo
            poprzednik ma rację.
      • Gość: tola Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.infocoig.pl 22.04.08, 20:27
        Czy ktoś wie coś na temat firmy Biomed Kraków?Bardzo proszę o pomoc.
        • Gość: hermanek Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:11
          nie polecam:)pracowałem i wiem,ze slabo to wygląda i od strony tecnnicznej i
          praktycznej.Na Kraków lekam szuka repa, może tam aplikuj?????????????????????
          • Gość: tola Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.infocoig.pl 22.04.08, 22:07
            Dlaczego wygląda to słabo od strony technicznej?
          • Gość: tola Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.infocoig.pl 22.04.08, 22:09
            napisz coś więcej
      • Gość: bart99 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 15:50
        doswiadczeni napiszcie jak wyglada dzien pracy takiego PM (czy plany
        miesieczne, ile odwiedzin dziennie, co z raportowaniem, ile to
        zajmuje dziennie itd).. jutro mam rozmowe i beda o to pytac.. z gory
        thx
        • Gość: PESE Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 83.168.106.* 05.05.08, 15:52
          O takie rzeczy nie będą raczej pytać. Bo taka wiedzę zdobędziesz na pierwszym
          szkoleniu. A będą cię pytać o mocne i słabe strony, jak przekonujesz innych i
          takie pierdoły przydatne w akwizycji. Generalnie 10 wizyt dziennie i dwie
          apteczne (to średnio bo są firmy gdzie robisz 9 i są gdzie 11).
          • Gość: bart Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:05
            babka dzwoniac do mnie powiedziala, ze lepiej zebym wiedzial jak
            wyglada praca PMa, wiec pewnie beda pytac..
            • Gość: PESE Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 83.168.106.* 05.05.08, 16:13
              Ale mówiąc o tym że powinieneś wiedzieć jak wygląda praca PM'a nie chodziło jej
              raczej o rzeczy o które pytasz. A bardziej o to czy wiesz jak się wcisnąć w
              kolejkę do lekarza. Jak go przekonać do danego leku. Jak zaplanować prace w
              terenie. Jakich lekarzy wybierać do targetu itp. A to jak wygląda raportowanie
              to tak jak pytanie czy umiesz dolać płynu do spryskiwaczy w służbowym samochodzie.
              • Gość: bart Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:18
                no dla mnie to nie jest takie oczywiste.. thx anyway..
                • Gość: PESE Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 83.168.106.* 05.05.08, 16:22
                  Dlatego ci o tym napisałem. Może się jutro przydać. Kiedyś było modne takie
                  pytanie: Widzisz dwa gabinety, przy jednym żadnego pacjenta, przy drugim cała
                  banda. Do którego lekarza starasz się dostać? I tym podobne.
      • Gość: bart Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:03
        a co mozecie powiedziec o firmie gsk??
        • ratmed123 Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc 27.06.08, 00:33
          Witam wszystkich mam sporo pytan co do tego zawodu wiec gdyby ktos
          mial chec i czas troche mnie pouswiadamiac to prosze o gg moje to
          7014809:) Chyba najważaniejsze pytanie to to jak zacząc prace w tym
          zawodzie??? bo z tego co ogladalem ogloszenia to wszedzie chca
          doswiadczenia:/ A staż w takiej branzy jest raczej nie mozliwy...Ja
          za rok robie licencjat z medycyny ratunkowej ale jak wiadomo
          pieniadze na R-kach to rozpacz wiec zaczalem sie interesowac czym
          innym... Z gory dzieki za pomoc
      • Gość: stefan101 Re: Przedstawiciel Medyczny - ad. Hipokrates IP: *.eu.org 02.07.08, 20:27
        Ha!
        A co Kolego przeskrobałeś?
        Cwaniakowałeś równocześnie w 2-3 firmach? To nie dziwne że
        Hipokrates Ci nie pasował - bo tam takie numery nie przejdą.
        Akurat mogę coś na ten temat powiedzieć, bo pracowałem tam ponad
        rok, w dwóch projektach.
        Owszem, kokosów się nie zarabia (ale w miarę przyzwoicie), natomiast
        z samej pracy byłem bardzo zadowolony.
        Nie miałem sztywnego limitu dziennego wizyt, pełna swoboda w
        planowaniu i organizacji pracy (pod warunkiem wyrobienia
        miesięcznego limitu - to oczywiste), nie trzeba ślęczeć wieczorami
        nad raportami, bardzo kontaktowy kierownik, a sam szef - owszem,
        może trochę sztywny, ale rzetelny i uczciwy.

Niestety - ale uczciwości wymaga też od pracowników i jeżeli ktoś
        chce kombinować i oszukiwać - niech tam nie aplikuje.

Ja wcześniej pracowałem kilka lat w dużych koncernach więc mam
        porównanie. Każda firma ma jakieś plusy i minusy, ale Hipokrates
        wypada akurat na korzyść.
        Ja już tam nie wrócę, bo zajmuję się całkiem czym innym, ale jak
        ktoś ze znajomych szuka pracy jako rep, to z czystym sumieniem mu
        polecam hipokratesa.

• Gość: gabi Re: Przedstawiciel Medyczny - ad. Hipokrates IP: *.tktelekom.pl 17.09.08, 22:40
          Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej do Hipokratesa. Praca na pół
          etatu, ale są dziwnie małe stawki za paliwo.
          Czy ktoś wie jak to wygląda w praaktyce? Da się zrobi miesięcznie
          120 spotkań w połowie etatu?
          Jaka jest ich standardowa stawka?
          • jugutka Re: Przedstawiciel Medyczny - ad. Hipokrates 14.09.09, 22:49
            hej,
            zostałam zaproszona na rozmowe do Hipokratesa (PM)
            widze, że pytałaś wczesniej o to czy można wykonac pracujac na pol etatu
            120wizyt/miesiac itp.. Czy udalo Ci sie dowiedziec od kogos jak wyglada
            sytuacja?? Prosze jesli mozesz napisz co wyniknelo z ta firma u Ciebie
            iskaforever@wp.pl z gory dzieki i pozdrawiam
      • Gość: Salvano Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.171.143.194.static.crowley.pl 20.04.09, 21:35
        Praca

Teraz Polska!!!
        Autor: Gość: Salvano IP: *.171.143.194.static.crowley.pl 20.04.09,
        21:29 Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz

Dziś przeglądałem ogłoszenia o pracy. Tym razem branża
        farmaceutyczna. Pewne ogłoszenie po prostu rzuciło mnie na kolana:
        Firma szuka Przedstawicieli Medycznych w branży farmaceutycznej,
        gdzie "atmosfera pracy jest daleką od idealnej z uwagi na wysokie
        oczekiwania stawiane przez centralę przed polską filią" normalnie
        jaja... JEDEN KOMENTARZ: TERAZ POLSKA... Czy aż tak ciężkie czasy
        nastały wśród Polskich pracowników??? Link do ogłoszenia:
        www.pracuj.pl/oferty/1435876.html - Pośmiejcie się...
        • Gość: MSD proszę o inf.o MSD IP: *.icpnet.pl 12.05.09, 14:34
      • Gość: rep Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: 77.236.0.* 20.05.09, 20:12
        Tak sobie czytam i czytam różne opinie na temat repów w tym wątku i
        w dotyczących poszczególych firm i tak na prawde nie ma praktycznie
        żadnej pochlebnej opinii na temat żadnej z firm. Zastanawiam sie w
        takim razie czy siedza tutaj sami byli repowie, których firmy
        skrzywdziły wyrzuceniem czy co?? Sama jestem pm i spotykam pmów w
        innych firm i nie ma firmy idealnej bo mają stare samochody, bo
        tereny za duże, bo gps w samochodzie, bo za mały budżet, bo poza
        długopisami nie mają nic dla lekarzy, bo ulotki mają za duże
        itp.itd.Z mojego własnego doświadczenia powiem tyle: najważniejsze w
        tej pracy jest to z kim pracujesz, jeżeli masz szefa psychola, który
        o 8 rano robi obchód po osiedlach sprawdzając czy wykechałeś do
        pracy, albo "koleżanke" która robi ci koło tyłka, bo po trupach do
        celu to owszem fakt - praca przewalona. Poza tym w tej pracy jest
        dużo swobody działania, nie ma siedzenia za biurkiem po 8 godzin i
        przewalania papierów - słowem co kto lubi.
        • Gość: linde Re: Medical Representative - przedstawiciel medyc IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.14, 15:59
          " i tak na prawde nie ma praktycznie
          żadnej pochlebnej opinii na temat żadnej z firm" bo to dzisiaj zła robota jest
      • Gość: kaja Re: Przedstawiciel Medyczny II etap rozmow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 23:56
        witam!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka