Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przepał w samochodzie służbowym

IP: *.ostnet.pl 28.08.05, 19:00
    Witam mam pytanie odnośnie tzw. przepałów w samochodzie służbowy, jesli norma spalania dla konkretnego samochodu jest usatalona np na poziomie 8 litrów na 100 km a samochód ten spala 8,5 litra to czy pracodwaca ma prawo do potrącania tej różnicy od wypłaty pracownika i czy jest to zgodne z prawem.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: mamar Re: Przepał w samochodzie służbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:28
        założyli Wam GPSy w autkach? uuuu....
        • dupekzoledny Re: Przepał w samochodzie służbowym 28.08.05, 19:40
          zdejmij cały licznik odkręć linki i wycieraczka od okienek jak na skrzypcach.
          przez 10 minut nakręcisz i 100km.
      • Gość: work Re: Przepał w samochodzie służbowym IP: *.ostnet.pl 28.08.05, 20:25
        Nie założyli nam GPS ani nic takiego nie mam powodu żeby cos kombinować z paliwem chodzi tylko o sam fakt zabierania mi i jeszcze kilku osobom pieniedzy tylko dlatego że ktoś wymyślił sobie że norma spalania powinna być taka a nie inna. Tak na marginesie nie zgodzono sie na litrażowanie samochodów ( ile faktycznie spalają). Chce sie tylko upewnić czy jest to zgodne z prawem czy nie.
        • dupekzoledny Re: Przepał w samochodzie służbowym 28.08.05, 21:05
          więc jeśli szsefy walą cię w plecy,dają ci prawo do kombinacji,TO JEST WALKA.
        • Gość: mamar Re: Przepał w samochodzie służbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:09
          to na jakiej podstawie wyliczają ile faktycznie spaliło autko?
          na podstawie faktur?! i licznika kilometrów?!!

toż to bzdura...
          • Gość: work Re: Przepał w samochodzie służbowym IP: *.ostnet.pl 28.08.05, 21:34
            Oczywiście że bzdura powiedzieli że pali tyle i tyle a jak pali więcej to trudno musisz zapłacić i nie masz wyjścia jak sie niepodoba....sami wiecie. Dlatego pytam czy jest to zgodne z prawem bo jeżlei nie to zgłoszę ten fakt do Państwowej Inspekcji Pracy albo do jakis innej instytucji może to niewiele da ale jak wszyscy zaczna pisać o każdym przypadku łamania prawa przez pracodawców to może ktoś wreszcie zrobi tu porządek.

Optymizm to choroba na którą lekarstwem jest życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka