Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zdjęcie w CV - pytanie do HR

IP: 82.160.53.* 17.10.05, 11:04
    czy brak zdjęcia w CV, gdy jest ono wymagane, dyskwalifikuje mnie jako
    kandydatkę do pracy ? HR odpowiedzcie
    Obserwuj wątek
      • Gość: HR-rówka Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:43
        Dyskwalifikuje. Oczywiscie ze dyskwalifikuje.
        Nie tyle brak zdjecia, ile niezrozumienie prostego tekstu podanego w ojczystym
        jezyku.
        Co twoim zdaniem moze oznaczać słowo "wymagane"???

• Gość: Ruda Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: 82.160.53.* 17.10.05, 12:53
          j.polski jak najbardziej rozumiem
          zdjęć nie załączam, ponieważ uważam to za poniżające i uwłaczające ludzkiej
          (zwłaszcza kobiecej) godności
          zastanawiam się jednak, czy to nie powoduje, że wszystkie moje CV trafiają
          prosto do kosza zanim ktoś je przeczyta
          • Gość: HR-ówka Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 13:04
            No to masz chyba odpowiedź. Jeśli pracodawca pisze że cos jest "wymagane", to
            raczej nie lubi kiedy kandydat taką informację kontestuje, czyli mówiac po
            ludzku - olewa. Bo to źle wróży na przyszłość.

Natomiast czy żądanie dołączenia zdjecia jest fair i czy przypadkiem nie
            podpada pod dyskryminacje ze wzgledu na fotogeniczność - to jest zupełnie
            odrebny temat.
            Dla usprawiedliwiena dodam, ze ja osobiscie zdjeć nie wymagam.
            • Gość: Inka Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: 62.233.195.* 17.10.05, 14:16
              Jak jest napisane, że zdjęcie jest wymagane to chyba jasne, że trzeba je
              dołączyć. Też mi się to średnio podoba, chyba, że miałabym jakieś super ładne
              korzytsne zdjęcie na którym bym sie sobie podobała ale też uważam to za głupotę
              bo to jest ocenianie człowieka na podstawie jego wyglądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka