Gość: Ruda IP: 82.160.53.* 17.10.05, 11:04 czy brak zdjęcia w CV, gdy jest ono wymagane, dyskwalifikuje mnie jako kandydatkę do pracy ? HR odpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HR-rówka Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:43 Dyskwalifikuje. Oczywiscie ze dyskwalifikuje. Nie tyle brak zdjecia, ile niezrozumienie prostego tekstu podanego w ojczystym jezyku. Co twoim zdaniem moze oznaczać słowo "wymagane"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: 82.160.53.* 17.10.05, 12:53 j.polski jak najbardziej rozumiem zdjęć nie załączam, ponieważ uważam to za poniżające i uwłaczające ludzkiej (zwłaszcza kobiecej) godności zastanawiam się jednak, czy to nie powoduje, że wszystkie moje CV trafiają prosto do kosza zanim ktoś je przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR-ówka Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 13:04 No to masz chyba odpowiedź. Jeśli pracodawca pisze że cos jest "wymagane", to raczej nie lubi kiedy kandydat taką informację kontestuje, czyli mówiac po ludzku - olewa. Bo to źle wróży na przyszłość. Natomiast czy żądanie dołączenia zdjecia jest fair i czy przypadkiem nie podpada pod dyskryminacje ze wzgledu na fotogeniczność - to jest zupełnie odrebny temat. Dla usprawiedliwiena dodam, ze ja osobiscie zdjeć nie wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: zdjęcie w CV - pytanie do HR IP: 62.233.195.* 17.10.05, 14:16 Jak jest napisane, że zdjęcie jest wymagane to chyba jasne, że trzeba je dołączyć. Też mi się to średnio podoba, chyba, że miałabym jakieś super ładne korzytsne zdjęcie na którym bym sie sobie podobała ale też uważam to za głupotę bo to jest ocenianie człowieka na podstawie jego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś