Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dyskryminacja brzydszych

IP: *.acn.waw.pl 22.10.02, 01:33
    Żądanie przesłania zdjęcia do pracy jako załącznika do cv,stało sę tak
    powszechnym zjawiskiem w naszym pięknym kraju że w ogóle nikt nie robi z tego
    problemu.Ale w sumie przecież praca należy się każdenu czy jest ładny czy
    nie.Czy brzydki na nie żreć ?Ludzie !wysyłając swoje zdjęcia tracicie swój
    honor ,pozwalając żeby te kapitalistyczne świnie , często o paskudnych
    tłustych mordach w przepoconych koszulach oglądały Wasze twarze dokonując
    selekcji niczym niewolników na targu.Jest wielu wspaniałych ,szlachetnych i
    uzdolnionych ludzi którzy nie dostają roboty bo nie są atrakcyjni.Każdy młody
    bydlak-szef ,prezwsik czy inny palant nie zatrudni kompetentnej dziewczyny z
    dużą nadwagą czy niekoniecznie piękną twarzą tylko wycierucha który będzie
    obciągąć go regularnie.Wyjdzie taniej niż w agencji będzie mógł się pokażać
    ze szmatą na bankiecie i nieważne że podczas rozmów z zagranicznym
    kontrahentem będzie się tylko uśmiechać bo kołtun języków nie zna poza french
    ale w tym akurat gada tylko z szefem.Wielokrotnie spotykam zrobione na bóstwo
    ekspedientki od których nic się człowiek nie dowie,stoją nadęte obrażone że
    muszą pracować,ale przecież w ogłoszeniu pisali wymagana komunikatywność
    czyli dobry kontakt z klentem.Jedynym impulsem który mógłby ją pobudzić jest
    opalony barczysty man z kluczykami od bmw który mógłby ewentualnie wyrwaź ją
    ze znienawidzonej roboty za 800 zł.Nie wierzcie że żądana w ogłoszeniach
    prezencja to tylko schludny wygląd,to głównie chodzi o urodę.Przykładowo
    tłusty cham z zapijaczoną mordą będzie tasował Waszymi zdjęciami jak
    kartami ,z niektórych będzie się nabijał niektóre wyselekcjonuje aż przyjmie
    taką z którą będzie robić rzeczy które robione z jego szpetną żoną
    przyprawiają go o mdłości.Ta sytucja dotyczy eeż facetów mały łysy nie
    dostanie roboty w firnie w której jest szefowa której maż wykorzystuje
    swojego ptaszka już tylko jako węża ogrodowego.W cywilizowanych krajach
    żadanie zdjęcia przez pracodawcą to obraza obywatela.nie pozwólcie więc dalej
    traktować się jak zwierzęta. bo wkrótce zaczną Nam zaglądać do gęby żeby
    zobaczyć ile zębów mamy
    P.S NNie napisałem tego listu że to niby ja sam jestem nieatrakcyjny po
    prostu nie mogę znieść takiego chamstwa ze strony tych pseudo-pracodawców
    często zresztą wątpliwej urody której żądają od innych

------------------------------------------------------------------------------
    --
    Obserwuj wątek
      • jotembi Re: dyskryminacja brzydszych 22.10.02, 08:16
        ileż w tym tekście nienawiści... aż nieprzyjemnie się to czyta
        ileż pogardy (podszytej Minderwertigkeitskomplexem oczywiście)
        nic dziwnego, że nikt nie odpowiada, chociaż temat sam w sobie właściwie dość
        ciekawy...
      • Gość: logistyk Re: dyskryminacja brzydszych IP: *.team.com.pl 22.10.02, 09:24
        someone, masz racje

ale zauwaz - te zdjecia sa zadane w niektorych ofertach
        jelsi prosza o zdjecie, to znaczy o kalsie firmy i ich podejsciu

do takich zazwyczaj nie startuje

wyjatki sie zdarzyly

• Gość: zenobia Re: dyskryminacja brzydszych IP: *.interecho.com / 192.168.3.* 23.10.02, 17:32
        List wielce zjadliwy, ale obawiam się, że coś w tym jest. Temat warty
        pociągnięcia, zgadzam się z innymi. Wzięłam sobie GW, dodatek praca z 14
        października, i co w dodatku... menedżer ds. sprzedaży sieć handlowa - zdjęcie,
        przedstawiciel handlowy, artykuły biurowe - zdjęcie, specjalista ds. realizacji
        kontraktów, branża budowalano-montażowa - zdjęcie, kierownik oddziału banku -
        zdjęcie, kolejny przedstawiciel handlowy i kolejny - zdjęcie, przedstawiciel
        medyczny - zdjęcie, sprzedawca odzieży - zdjęcie, przedstawiciel apteczny
        zdjęcie, informatyk - zdjęcie!!!!, doradca techniczno - handlowy w sektorze
        chemii budowlanej - zdjęcie i tak dalej, nawet od kandydata na stanowisko key
        account executive i graphic designer w agencji reklamy - zdjęcie, a ja
        myślałam, że grafik ma być bardzo dobrym grafikiem nie koniecznie "ślicznym",
        super jest też żądanie zdjęcia od kandydata na stanowisko specjalisty
        administratora systemu telekomunikacyjnego oraz lektora języka angielskiego,
        kierownika stoiska z nabiałem i rybami, kandydat na asystenta prezesa też ma
        dostarczyć fotkę, tak jak kandydat na dyrektora regionalnego, dyrektora
        departamentu windykacji, doradcę bankowego, przedstawiciela medycznego ... A
        pracę i tak dostanie ktoś po znajomości. Ja zdjęć nie wysyłam, raz wysłałam,
        spełniałam wszystkie (co ponoć jest prawie niewykonalne) kryteria, akurat tak
        się złożyło i nawet firma (tzw. renomowana) nie była uprzejma w ogśle
        odpowiedzieć. I co, czemu te zdjęcia mają w rzeczywistości służyć. Może
        rzeczywiście tylko temu, żeby się potencjalny pracodawca pośmiał. Ciekawa
        jestem, czy jakiś pracodawca ma coś do powiedzenia na ten temat.
      • Gość: "28 Re: dyskryminacja brzydszych IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 20:22
        Ha Ha!!. Być może ja jestem "ładniejszy" i dlatego mnie dyskryminują. W
        szczególności dyskryminował mnie pewien palant rodem z Hamburga. Ponieważ nie
        wpieprzałem hamburgerów, nie podniecałem się nad wyraz tłustymi cycatymi
        blondynkami nie pasowałem do jego wizji organizacji. Serio: jego kompleksy
        przejawiały się w agresji skierowanej do wyższych (o 20- 30 cm) przeciwników
        (jednocześnie przeciwników fastfoodów). Obawiam się, że dyskryminacja w pracy
        obecnie dotyczy głównie przeciwników obecnego systemu, który promuje różnego
        rodzaju "znajomości", "układy", "kontakty", "rodzinne kontakty" itp. Nie liczę
        tu tradycyjnie towarzyszącej rozwojowi ludzkości prostytucji :-(((
      • Gość: Jacus2 Re: dyskryminacja autora... >de ja vu?< IP: *.chello.pl 23.10.02, 21:14
        Z calym szacunkiem, ale post na podobnym poziomie (i chyba slowo w slowo)
        przewinal sie kilka miesiecy temu. Ciekawe, czy autor jest ten sam? :) Moze
        zapomnial wczesniejszej dyskusji... :)

Pytanie do autora watku - jak to jest byc tak zakompleksionym? To chyba nie
        pomaga robic kariery...

Jacek

• Gość: akaWill Re: dyskryminacja brzydszych IP: *.snet.net 24.10.02, 16:41
        Hej, nie atakujcie someone'a, poruszone zjawisko naprawde moze niepokoic.
        A ze ktos podchodzi z pasja? Rozni sa ludzie.

Mysl: w rozwinietych krajach zjawisko to rowniez istnieje, ale w zdecydowanie
        mniejszym stopniu i bardziej subtelnie. Nie zadaja zdjecia, ale "ladniejszy"
        ma czesto wieksze szanse w rozmowie kwalifikacyjnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka