Gość: Joanna IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 22:08 Kończę studia medyczne i boję się, że nie znajdę pracy. Chciałabym po stażu rozpocząć specjalizację "chirurgia miękka". Czy jest ktoś kto zna takie mijsce gdzie zatrudnią kobietę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: Szukam pracy lekarza starzysty IP: 10.129.135.* / *.acn.pl 16.10.01, 22:34 Czy Ty aby na pewno jesteś lekarką? i nie wiesz nawet, jak się pisze "stażysta"(to nie od starości, żeby miało być przez rz); poza tym najpierw musisz zrobić, rybko, staż "ogólnolekarski", a potem rozpocząć specjalizację czy rezydenturę (nie wiem dobrze, jak jest teraz) z chirurgii. Ogólnie z pracą jest źle, a kobiet na chirurgii nigdy nie lubili. No, chyba że do wypisów (autentyk!! nawet na specjalizacji), a zwłaszcza z taką ortografią). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msk Re: Szukam pracy lekarza starzysty IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.10.01, 07:44 Spoko! Mam dwie koleżanki z dysortografią. Jedna z powodzeniem robi doktorat z fizyki, druga zdobyła tytuł magistra z... polonistyki. Więc... do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Szukam pracy lekarza starzysty IP: *.dialup.atcom.net.pl 17.10.01, 12:21 W żadną dysortografię nie wierzę. Dla lenia i "językowego flejtucha" każde wytłumaczenie jest dobre. Z doświadczenia wiem, że wielu rodziców załatwia swoim leniwym dzieciom zaświadczenie o dysortografii, dyslekcji itp. Bardzo im to ułatwia życie. Jeżeli ktoś jest w stanie zapamiętać okresowy układ pierwiastków lub budowę ludzkiego ciała (ze szczegółami) to nie uwierzę, że nie może zapamiętać kilkudziesięciu wyjątków ortograficznych i pozostałych zasad polskiej ortografii. A oprócz tego istnieje jeszcze coś takiego jak słownik ortograficzny. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: Szukam pracy lekarza starzysty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 20:17 Gość portalu: gocha napisał(a): > Jeżeli ktoś jest w stanie zapamiętać okresowy układ pierwiastków lub budowę > ludzkiego ciała (ze szczegółami) to nie uwierzę, że nie może zapamiętać > kilkudziesięciu wyjątków ortograficznych i pozostałych zasad polskiej > ortografii. A oprócz tego istnieje jeszcze coś takiego jak słownik > ortograficzny. > pozdrowienia Od kiedy BilL Gates wymyslil modul sprawdzania pisowni do Worda, dysgrafia stala sie epidemia. A tak na powaznie.: Jak ktos nie ma nic do powiedzenia w temacie zawsze zwraca uwage na ortografie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Szukam pracy lekarza starzysty IP: 194.92.199.* 17.10.01, 13:26 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Kończę studia medyczne i boję się, że nie znajdę pracy. Chciałabym po stażu > rozpocząć specjalizację "chirurgia miękka". Czy jest ktoś kto zna takie mijsce > gdzie zatrudnią kobietę? To przerażające - Ty nawet nie znasz ortografii, więc nie myśl o pracy wśród kulturalnych ludzi!... Do szkoły marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Szukam pracy lekarza stażysty IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 16:15 Nie wiem, czemu ludzie są tak "bezinteresownie" złośliwi. Kobieta pyta o pracę ... a przy komputerze często myli się pisownia - i nie ma to nic wspólnego z tradycyjnie rozumianą dysgrafią - to coś innego. Może ktoś już bada to zagadnienie naukowo .... Tymczasem życzę powodzenia w poszukiwaniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Szukam pracy lekarza starzysty IP: *.csk.pl 04.11.01, 21:07 Głowy za to nie dam, ale chyba wogóle nie ma czegoś takiego jak specjalizacja z chirurgii miękkiej, a raczej to się nazywa chirurgią ogólną. I nie wiem jak byś się starała w Białymstoku jej nie rozpoczniesz. I to wcale nie dlatego, że jesteś kobietą. Wszystko zostało zarezerwowane dla potomstwa tutejszych profesorów. Sorry, że tak brutalnie, ale ktoś musiał Ci to powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś