frrancuzeczka 28.01.05, 23:36 i 20lat, czy myslicie ze bedzie ta seria odpowiednia? p.s. chyba mam bzika na punkcie dopasowania rodzaju kosmetykow do wieku.. nie chce przedadzic ani przedobrzyc ani obciazac niepotrzebnie skore. wiec.. co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smee Re: Nivea Visage 28.01.05, 23:38 No to zalezy ktory krem :) Raczej nie Q10, ale Aqua Beauty na pewno, bardzo nawilzajacy i lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 28.01.05, 23:42 no wiem ze nie ten przeciwzmarszkowy:) ale zakupilam dzis mleczko do demakijazu Nivea Visage z serii do suchej i wrazliwej, ale wpadl mi w oko tez tonik i krem na dzien z tej serii. na opakowaniu nie ma nic o wygladzaniu zmarszczek wiec to mnie skusilo:) ale jak seria ogolnie nie wiem wiec pytam. moze powinnam jeszcze uzywac Nivea Visage Young?:) tylko ze to do cery z problemamai(tradzik itp)a ja takowej nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: Nivea Visage IP: *.szwajcarska.pl 28.01.05, 23:44 Moim zdanie chyba lepsza w tym wieku byłaby seria NIVEA VISAGE YOUNG. W takim wieku raczej bym nie przesadzała z kosmetykami, mam o 5 lat więcej ale jeszcze żadnych ciężkich, bogatych przeciwzmarszczkowych kremów nie stosuję, niedobrze jest skórę "przekarmiać". Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 28.01.05, 23:48 no wlasnie wiem!! stad moje pytanie, bo mam normalnie jakiegos fizia na punkcie doboru kosmetykow, ale Nivea Visage Young jest dla cery z problemami-tradzik, blyszczenie itp. ja nie mam takich problemow i nic sie nie blyszczy wrecz przeciwnie. i coz tym fantem zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Nivea Visage 28.01.05, 23:56 Teoria o przekarmianiu skory upadla jakis czas temu ;) A Aqua Beauty absolutnie nie jest przeciwzarszczkowy. Jesli naprawde obawiasz sie, to polecam Ci serie AA Oligo Vital, jest od 20 roku zycia, delikatna i slicznie pachnie :) Mozesz poczytac o niej na stronie internetowej - AA Oligo Vital Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 29.01.05, 00:03 tylko zeby nie wyszlo ze sie czepiam ale..ta seria jest polecana do skory pozbawionej,blasu i energii, zmeczonej itp. ja takiej nie mam. szukam po prostu dobrego kremu nawilzajacego. do tej pory uzywalam nivea soft i bylam zadowolona ale po dluugim czasie uzywania tego samego krmu zaczal jakby mniej dzialac-slyszalam ze co jakis czas powinno sie zmieniac krem.teraz uzywam nagietkowego ziaji, tlusty ale poniewaz zima na calego to dobrze:) ziaji uzywam na dzien a soft na noc. ale jak zima sie skonczy to ziaja bedzie za tlusty. nie wiem, moze po prostu zbyt ufam temu co napisane na opakowaniu, tak jak w przypadku serii AA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Nivea Visage IP: *.4web.pl 29.01.05, 12:01 Oligovital AA zwiedziłam cały i co mam na ten temat do powiedzenia: - mialam probke toniku- szczypie - nie do suchej skóry -żel do mycia twarzy- swietny, naprawdę ,świetny - peeeling - bardzo dobry, do wrażliwej , suchej , trudnej skóry - krem do skóry suchej- mam go obecnie i nie wiem- od 3 dni używam, ale on jest chyba za lekki na teraz, robią mi sie jakieś suche czerwone placki--------> krem ślicznie pachnie i w ogóle , ale boję się, że będę musiała go odstawić...Może nie na styczeń, ale na lipiec to ten krem się nadaje...A bardzo mi przykro, gdyz kupilam go w promocji za 15 zł i chciałam potraktować jako "finansowe" przeczekanie do jakiegos lepszego kremu...Myśle, że na moje 26 lat i mega sucha skórę jest za słaby, dla Ciebie może być ok, nawet na pewno będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 29.01.05, 00:05 wszystkie serie do mlodej cery sa dla skory mieszanej lub tlustej z problemami tradzikowymi. a co z mloda cera ktora ma inne problemy, a raczej brak problemow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Nivea Visage IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 29.01.05, 00:11 Zla droga rozumowania, bo wiek to tylko jeden z elementow ktore maja wplyw na stan skory i jej potrzeby i to wvale nie taki glowny. A skory przeramic sie nie da, to tak nie dziala jak z jedzeniem i utuczeniem ciala. Kierowanie sie wylacznie opisami na pudelkach kosmetykow i tym podawanym przez producenta zakresem wiekowym moze byc bledne i wcale skorze nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Nivea Visage 29.01.05, 00:15 A moze po prostu idz do kosmetyczki? On fachowo okresli stan i wiek Twojej skory. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 29.01.05, 00:21 tak zrobie, ale nosze sie z tym zamiarem od dawna i zawsze to sie jakos przesuwa w czasie. ale w koncu pojde, masz racje! no a tak poki co postanowilam was zapytac co sadzicie:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Nivea Visage IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 29.01.05, 00:24 Jesli jak piszesz nie masz konkretnych problemow ze skora to rano: -jesli nie czujesz ze budzisz sie z tlusta warsewka sebum na buzi, mozesz to zmycia porannego twarzy uzyc wody mineralnej lub lagodnego toniku, nie wybieraj tonikow dla mlodych cer, bo czesto zawieraja alkohol i inne wysuszajace skladniki jako ze przeznaczone sa dla cer tradzikowych (sama wiedzisz ez mloda cera nie zawsze musi oznaczac tradzik,tradzik mozna miec majac 50 lat i wtedy mozna stosowac preparatow na tradzik niby przeznaczonych dla nastolatek), najlepiej by tonik byl bezzapachowy i zawieral dodatkowo antyoksydanty, - lekki preparat zawierajacy antyoksydanty, ktore sa odpowiednie w kazdym wieku - koniecznie krem ze skutecznymi filtrami, ktore takze stosuje sie niezaleznie od wieku, w kazdym kremie z filtrami czy to niby dla 20stolatki czy 40stolatki filtry sa te same, wazne by byly stabilne. Stosujesz go na cala twarzm okolice oczu szyje, dlonie. Noc: - lagodny zel myjacy najlepiej bezzapachowy, bez silnych detergentow - krem nawilzajacy jesli jest potrzeba, ale niekoniecznie, pod oczy ten sam co do twarzy. Polecam poczytac te wypowiedzi: www.wizaz.pl/w-agora/view.php?site=ogloszenia&bn=ogloszenia_kosmetyczka&key=1057259920&first=1057342102&last=1 057241330 www.wizaz.pl/w-agora/view.php?bn=ogloszenia_ploteczki&key=1046099905&pattern=&pattern www.wizaz.pl/w-agora/view.php?bn=ogloszenia_kosmetyczka&key=1051119382&pattern=pr%F3bek&pattern=próbek Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: Nivea Visage IP: *.szwajcarska.pl 29.01.05, 11:49 Da sie przekarmic skórę bo jesli mając 20 lat zaczniesz używać kremu dla 40 latki to skóra się przyzwyczai i nie będzie się sama bronić, po to są kremy dla różnych typów cery i w różnym wieku żeby ich zgodnie z zaleceniami używać. Na moim przykładzie powiem, że kiedyś nie używałam kremu na noc bo nie miałam po prostu takiej potrzeby ale zaczęłam używać od jakiegoś czasu i zauważyłam, że jak się już nie posmaruję na noc kremem to mam ściagniętą twarz i czuje dyskomfort. Mam 25 lat, nie mam jeszcze ani jednej zmarszczki a używam teraz kosmetyków OLAY Complete Care i jestem zadowolona, nie są przeciwzmarszczkowe ale są bogate w inne składniki, po za tym osoby zajmujące się kosmetyką nie polecały mi jeszcze żadnych kremów na zmarszczki, może jedynie pod oczy jakiś delikatny, sama też takiej potrzeby nie odczuwam. Także myślę, że taka młoda 20- letnia cera nie potrzebuje ciężkich kremów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: Nivea Visage IP: *.szwajcarska.pl 29.01.05, 11:50 BK dobrze Ci francuzeczko poradziła. Używaj delikatnych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Nivea Visage 29.01.05, 12:07 Jak juz tu slusznie zauwazono, nie data urodzenia stanowi o wieku skory. Nikt oczywiscie nie mowi o uzywaniu kremow dla 40-latek. Ale skoro sa kremy przeciwzmarszczkowe dla 25-latek, to znaczy to tyle, ze sa dla nich odpowiednie. Proces starzenia skory zaczyna sie kolo 20 roku zycia. A DELIKATNE kremy przciwzmarszczkowe maja za zadanie, jak sama nazwa wskazuje, przeciwdzialac zmarszczkom. Zaden krem nie zniweluje powstalych zmarszczek. Smutne, ale prawdziwe :((( Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 29.01.05, 12:09 smee jaki ladny czerrrwony nick :) czuje sie zaszczycona:) a na powaznie- wytrwalosci i cierpliosci :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: Nivea Visage IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 29.01.05, 17:43 > Da sie przekarmic skórę bo jesli mając 20 lat zaczniesz używać kremu dla 40 > latki to skóra się przyzwyczai i nie będzie się sama bronić, po to są kremy dla > > różnych typów cery i w różnym wieku żeby ich zgodnie z zaleceniami używać. Moge cie zapewnic ze przekarmic sie nie da, mozna ja jedynie zle pielegnowac, przesadzic z iloscia kosmetykow to niezaleznie od wieku, nie dobrac kosmetyku do aktualnych potrzeb skory. Osoba 20 letnia moze miec bardziej sucha skore od osoby 40 letniej, nie ma reguly, zwlaszcza jesli taka 20 latka opala sie regularnie od 5 lat w solarium. Zakres wiekowy ustalaja firmy kosmetyczne bo kobiety tego od nich wymagamy, jednak czesto jest to bardziej zwiazane z marketingiem niz rzeczywistym skladem kremu. Na > moim przykładzie powiem, że kiedyś nie używałam kremu na noc bo nie miałam po > prostu takiej potrzeby ale zaczęłam używać od jakiegoś czasu i zauważyłam, że > jak się już nie posmaruję na noc kremem to mam ściagniętą twarz i czuje > dyskomfort. Nie czulas potrzeby wiec krem nawilzajacy byl zbedny, nadmierne stosowanie kremow nawilzajacych zawierajacych nieodpowiednio dobrane skladniki moze zaburzac regeneracje skory i w rezultacie po czasie skora naturalna rownowaga tluszczowa skory moze zostac zaburzona, ale to moze sie stac niezaleznie od wieku. Mam 25 lat, nie mam jeszcze ani jednej zmarszczki a używam teraz > kosmetyków OLAY Complete Care i jestem zadowolona, nie są przeciwzmarszczkowe > ale są bogate w inne składniki, To czy na kremie pisze ze jest przeciwzmarszczkowy czy nie to takze chwyt marketingowy, no wszystkie kremy ze skutecznymi filtrami sa przeciwzmarszczkowe nawet jesli nie jest to napisane na opakowaniu. po za tym osoby zajmujące się kosmetyką nie > polecały mi jeszcze żadnych kremów na zmarszczki, może jedynie pod oczy jakiś > delikatny, sama też takiej potrzeby nie odczuwam. Także myślę, że taka młoda 20 > - > letnia cera nie potrzebuje ciężkich kremów. Wszystko zaley co to jest dla ciebie ciezki krem, przeciez jak sie ma 50 lat to jeszcze nie znaczy ze ma sie skore sucha na wior, mozna miec tlusta i wowczas w dalszym ciagu nie potrzebujemy kremow tlustych o bogatym podlozu nawilzajacym, ja polecam antyoksydanty i filtry niezaleznie od wieku zarowno mamie jak i corce, a przeciez sa to skladniki przeciwzmarszczkowe, ale wcale nie musza to byc ciezkie preparaty jak to okreslasz. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Nivea Visage 29.01.05, 12:07 dziewczyny przeciez ja nigdzie nie napisalam ze chce uzywac ciezkich kosmetykow-wrecz przeciwnie! polecacie delikatne kosmetyki, ale jakie to sa delikatne,ktore?? bo wlasnie trudno jest mi cos dobrac i to stanowi glowny problem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Nivea Visage IP: *.4web.pl 29.01.05, 12:20 Ok, no to tak:(ja mam suchą skórę i dość wrażliwą , takie mam sdoświadczenia z kremami Nivea) Nivea Visage, Agua beauty-----------> krem ma bladoniebieski kolor(!) i zapach identyczny jak maseczka Nivea nawilżająca(ogórek? melon?) Maseczka jest świetna, krem, niestety, nie. Kiepsko się wchłania, tworzy taką tłustawą powłoczkę. Nie polecam. Nivea Visage do skóry suchej(tubka)----> jest bogatszy i delikatniejszy niż Nivea Soft ------>ma działanie tymczasowe, tzn . takie, które znika błyskawicznie po zmyciu kremu. Nałozony w większej ilości nieprzyjemnie się roluje. Nivea Visage Compelet Protection----------> najlepszy krem z gruoy nivea , jaki miałam. Nawilża, natluszcza, ale nie powoduje świecenia. Nie podrażnia, jest dość lekki i na teraz w sam raz. I ten krem ci naprawde proponuję, bo jest ok. Pomysl też nad seriś Kolastyny "Piękno natury" - lekkie, delikatne , tanie, a przy tym niezle kremy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbala Re: Nivea Visage IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:02 To ja tez Ci dorzuce- jak masz cere bez problemow to uzyj moze czegos z garniera- toniki sa bez alkoholu wiec nie zaszkodza, zel do mycia twarzy jest chwalony przez wiele dziewczyn, a ja bardzo chwale sobie kremy- ostatnio taki leciutki z zywa woda z owocoe- fajnie nawilza i jest leciutki- w sam raz dla bez problemowej skory.... popatrz tez na serie podstawowa pielegnacja z tej firmy... A skoro uzywasz ziaji to moze jakis inny krem tej firmy??? Oni maj bardzo dobre kremy dla skory bezproblemowej- malo chemii, same niezbedne dla skory skladniki i nie sa przeladowne... to takie moje pare groszy Odpowiedz Link Zgłoś