Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zyciowa prawda

IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 16.04.06, 16:28
    Prawdziwy komentarz o pracy W Toruniu
    www.nowosci.com.pl/forum/read.php?3,67542,67542&showall=1
    Obserwuj wątek
      • Gość: Z boku Re: Zyciowa prawda IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 16.04.06, 16:31
        Tutaj mozna przeczytac jak to sie zaczeło.

www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrArticle=28140&NrIssue=169&NrSection=1
        www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrArticle=28132&NrIssue=169&NrSection=60
        • Gość: ja na chwile Re: Zyciowa prawda IP: *.acn.waw.pl 16.04.06, 17:10
          tragedia
          a dziennikarz... cytując film "CK Dezerterzy" ;
          "w języku ludzi kulturalnych nie ma słów dość obelżywych, którymi mógłbym opisać pańską osobę, jest pan kanalią, won buszmenie, zejdź mi z oczu" i tu bohater wyjmuje pistolet

ten dziennikarz za taki artykuł od tych wlochów pewnie dostal więcej niż Ci robotnicy mają
          sam robiłem kiedyś rok w podobnej firmie
          prezes mówił, że jesteśmy rozbestwieni, że za dużo chcemy, za mało robimy
          (zarobki minimum dozwolone prawem , czyli 840 brutto do 1200 brutto, nieraz 13 godzin dziennie, soboty)
          ale jak wyciekły informacje finansowe okazało się ile firma ma milionów zysku
          pan prezes tej "upadającej firmy" nie mógł nam wypłacać pieniędzy, ale dom na pomorzu wyposażony w meble ręcznie robione mógł kupić
          my musieliśmy z domu własne długopisy przynosić i maateriały biurowe, ale on jadał kolacje w hotelach i potem puszczał to w koszty firmy

jak przeszedłem do innej firmy, to ludzie nie wierzyli w moje opowiadania, że może być taki zapieprz i stosunek do ludzi (nie wolno wyłączać telefonu służbowego nawet w nocy, kiedyś miałem opieprz, bo prezes dzwonił a ja nie odebrałem , bo sie kąpałem, na drugi dzień mnie straszył zwolnieniem)

przeszedłem do normalnej firmy
          i tutaj robię polowe tego co tam za 2 razy więcej pieniędzy i jeszcze mi kierownik mówi, żebym sie aż tak nie śpieszył, bo zdążymy

• Gość: Torun Re: Zyciowa prawda IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 17.04.06, 11:59
        No cóż, życie to nie bajka szczególnie u Polskich Włochów a może Włoskich
        Polaków. A pan redaktor faktycznie nie był stronniczy.
        • billy.the.kid Re: Zyciowa prawda 17.04.06, 17:45
          na pisał na końcu NA SZCZĘŚCIE SĄ LUDZIE KTÓRZY CHCĄ PRACOWAĆ ZA FRAJER.
          miodzio.
          • noteb Re: Zyciowa prawda 17.04.06, 18:14
            billy.the.kid napisał:

> na pisał na końcu NA SZCZĘŚCIE SĄ LUDZIE KTÓRZY CHCĄ PRACOWAĆ ZA FRAJER.
            > miodzio.

"Włosi... Budują stołówki, szatnie, dają przerwy śniadaniowe, automatyzują linie produkcyjne i nawet płacą podatki."

NAWET PŁACĄ PODATKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka