Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca przy funduszach strukturalnych UE/EFS

IP: 80.54.176.* 26.04.06, 20:31
    Czy ktoś z grupowiczów brał udział lub wie, jak wygląda rekrutacja na
    stanowisko ds. funduszy strukturalnych UE np. w urzędach pracy? Mam na myśli
    to, na co warto/należy zwrócić szczególną uwagę? Jakich kwestii mogą
    dotyczyć pytania podczas rozmowy kwalifikacyjnej (poza oczywistymi i
    typowymi dla keżdego interview)?

zjankoff
    Obserwuj wątek
      • asiulek123 Re: praca przy funduszach strukturalnych UE/EFS 26.04.06, 20:46
        np: co to jest EFS?, wymień programy operacyjne?wymien fundusze strukturalne, kto to jest beneficjent ostateczny? co to sa koszty kwalifikowalne? itp Powodzenia
      • Gość: urz. Re: praca przy funduszach strukturalnych UE/EFS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:24
      • Gość: urz. Re: praca przy funduszach strukturalnych UE/EFS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:48
        Udziału nie brałem. Moge powiedzieć czego sam bym wymagał. Znajomości dokumentów
        programowych (chociaż podstawowej), ust. o promocji zatrudnienia i instytucjach
        rynku pracy+rozporządzenia (b. dobrej) - jak dla mnie nawet ważniejszej od SPO
        RZL itd. To najważniejsze. Z innych rzeczy jakieś tam pojęcie o zmówieniach
        publicznych. No i zdolności analitycznego myślenia. Dobrze jak osoby umiałaby
        sie wykazać, że umie sporządzić prosty biznes plan. Zaznaczam to są moje wymogi
        dla ewentualnego współpracownika i ewntualnie za jakies inne rzeczy osoba łapała
        by dodatkowe punkty (znajomośc rynku pracy, zagadnień pośrednictwa pracy i
        poradnictwa zawodowego, orientowanie się w ogólnie w prawie - administracyjne,
        ew. cywilne, pracy). Przy pytaniach radzę również zwrócić uwagę także na takie
        rzeczy jak możliwości udziału danej instytucji w jakimś Działaniu. Lub inaczej
        najpierw sprawdzić w jakich może uczestniczyć i tych się w miarę porządnie
        nauczyć. Reszta pobieżnie (sam dokładnie wszystkich nie pamiętam).
        Pozdrawiam - specjalista ds programów:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka