Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy w każdym banku jest mobing?

IP: *.e-wro.net.pl 29.07.06, 15:51
    czy w każdym banku jest mobing?;-(
    co robić,próbowac to przetwać czy uciekać?
    Obserwuj wątek
      • Gość: qaz Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:52
        W każdym!
        • Gość: ewa Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 29.07.06, 18:58
          z czego to wynika-myślałam ,że praca w banku jest presiżowa?
          • Gość: qaz Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:08
            Zdecyduj się: myślałaś,że jest mobbing, czy myślałaś, że jest to praca prestiżowa.
            Jest to praca prestiżowa, ale dla Prezesa (a nie dla Ciebie).
            • Gość: ewa Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 30.07.06, 15:43
              myślałam,że jest ok,ale coraz więcej słyszę o mobingu, o masakrycznej
              atmosferze w pracy..........dlatego pytam, nie wiem po co mnie atakujesz ,abym
              się zdecydowała;-)
        • netus81 Re: czy w każdym banku jest mobing? 06.08.06, 16:16
          z czego to wynika,że w każdym?
      • iw78 Re: czy w każdym banku jest mobing? 29.07.06, 21:16
        Dasz komuś satysfakcję, ze cie powoli psychicznie wykańcza?? Pierwszy krok to
        pokazać tej osobie gdzie jej miejsce, jeśli Ciebie poniża zrób to samo. Co
        tracisz? Pracę? Do d.....z taką pracą. I tak masz w planach jej zmianę. I zrób
        to szybko. Ale nie bądź tchórzem i pokaż ze masz swoją godność i walcz o nią.

• Gość: biedronka bankowa Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.06, 21:55
          mysle że nie w każdym,ale ja mam chyba pecha bo już w kolejnym , i koncze z
          bankowoscią, mój bank to duży jeden z piątki - nie polecę nikomu- w banku o
          niczym innym się nie mówi tylko o mobbingu, najgorzej jest na Śląsku, niby cos
          miały z tym Związki zrobic ale jakoś tak ucichło wszystko, w dodatku pracujemy
          po 10 godzin dziennie cały tydzień bo jest nas zwyczajnie za mało i nie wiemy
          co z tym zrobic - nie da się inaczej bo jesli ja nie zostane te 10 godzin to
          kolezanka nie pojdzie na urlop i tak w kólko, nigdy nie ma tak ze pracujmey te
          8 godzin bo jeszcze trzeba bank zamknąc i otworzyc, flutuacja kadr w moim
          oddziale jest bardzo wyskoka, w ostatnich 2 latach zwolniło się dwóch
          kierowników, pracownikow to już nie zliczę, samych doradców od firm chyba ze 4
          rech, poza tym były wczesniej zwolnienia tez już 2 razy, i ciągle straszenie,
          plany nie do wykonania, meczarnia,niezmienny pozostaje tylko pan dyrektor ktory
          jest glownym mobberem, i co jaki s czas wyszukuje sobie kolejna ofiare,jego
          pupilki są pod ochroną - co z tym robic; ciekawe czy tylko u nas tak jest?
          marze o pracy poza bankiem
          • Gość: Misia Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.rybnet.pl 29.07.06, 22:59
            powiedz jaki to bank a moze napisz tak abysmy go skojarzyli jestem ciekawa bo
            szukam pracy w banku na Śląsku
            • Gość: biedronka bankowa Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.06, 23:10
              jeden z piątki, zielone kolory już prawie zagraniczny, na Śląsku nie polecam
              juz albo na razie może kiedys sie to w przyszłości zmieni ale ja juz na to nie
              liczę i nie chcę nigdy tam pracować, pzdr
              • Gość: były bankowiec Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.06, 23:11
                jakiej pracy w banku szukasz - chodzi mi o to co bys chciała robić, w jakim
                mieście?
                • Gość: Misia Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.rybnet.pl 30.07.06, 00:28
                  interesuje mnie praca przy obsłudze klienta szczególnie kredyty , miasto to
                  Rybnik , Żory, Wodzisław
                  • Gość: były bankowiec Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: 83.238.234.* 30.07.06, 21:09
                    ja niestety pracuję/ własciwie juz na danich nie będę w katwickim banku -
                    podejrzewam, że w banku nt którego skarzy sie koleżnka powyżej, i tak sobie
                    pomyslałem że może do nas przyjdziejsz ale dla Ciebie to bedzie za daleko, bo
                    składam w poniedziałek wypowiedzeniem ale to prawda odpływ kadr jest tak duzy,
                    że pracuje się po godzinach za darmo, ludzie nie chca u nas pracowac, mobbing
                    itp. ludzie chyba bardzo zdeprymowani by tu chcieli przyjsc, sprzedaż tzw,
                    szefostwo wykańcza wszystkich , praca jest bez sensu, u nas nie ma praktykatów,
                    ale jak widzę jakis na forum chwali inny bank( nie mój bank) ale myśle ze
                    praktykant ten nigdy nie widział zadan do wykonania i dlatego tak chwali - mam
                    nadzieje ze się myle i przynajmniej tam jest ok ale nie wierzę
      • Gość: max do pracowników peko sa IP: 80.54.5.* 30.07.06, 01:01
        Cześć,
        własnie kończy mi się miesięczna praktyka w oddziale pekao. Ogólnie miło mi
        się pracowało i chętnie bym jeszcze popracował, tylko że już nie " w
        wolontariacie". Pracownicy są na urlopach, więc miałem nie mało pracy -
        normalnie praktykanci pracują w godz 9-13, ja proszony byłem o zostawanie do
        15. Orientujecie się może, czy jest możliwość załatwienia płatnej praktyki w
        pekao? Chętnie bym jezszce popracował, bo i tak na razie nie mam innej pracy,
        ale gdyby zapłacili parę groszy, powiedzmy tyle co dostaja stażyści z UP.

pozdro.
        • Gość: ewa Re: do pracowników peko sa IP: *.e-wro.net.pl 30.07.06, 19:11
          czy w pekao tak Ci się podobało? czy chcesz zdobyć doświadczenie za wszelką
          cenę? nie pytam złośliwie ale z ciekawości? czy atmosfera tam była ok,czy plany
          sprzedażowe racjonalne?
          • Gość: max Re: do pracowników peko sa IP: 80.54.5.* 30.07.06, 21:11
            Raczej spodobało mi się atmosfera, chociaż ważne jest dla mnei także
            doświadczenie... Ludzie wporzadku, nie odczuwa się nacisku ze strony menedżerów,
            odpwiednie podejście do praktykanta. Zajmowałem się przede wszystkim
            dokumentacją, przygotowywaniem korespondencji związanej z nowymi produktami,
            pomagałem trochę na sprzedaży, sporządzałem różne protokoły itp. Wszystkiego po
            trochu ;)Duzo sie nauczyłem, a chętnie jeszcze troche bym się podszkolił. Ważne
            że nie byłem od parzenia kawy czy kserowania całymi dniami jakiś dokumentów.
            Gdyby zaoferowali mi tyle co dostawali wczesniej stażyści z UP to mógłbym
            jeszcze trochę popracowac - praca wporządku, tylko że za darmo to moge
            popracowac miesiąc, żeby mieć jakiś wpis w cv, ale nie całe wakacje.
      • absolwencina Re: czy w każdym banku jest mobing? 30.07.06, 16:46
        jak nie będzie możliwości zmiany pracodawcy - bo zrezygnować z pracodawcy
        zawsze można, albo pracodawca sam może zrezygnować, potraktować tą sytuacją
        jako nowe doświadczenie - nauczyć się, wyciągnąć dla siebie tyle, ile sią da;
        • Gość: renata Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 31.07.06, 23:29
          up
      • Gość: ewa Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:20
        nietety wkażdym banku jest mobing, pracowałam już w dwóch na śląsku.
      • Gość: Były Bank-owiec :) Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: 57.66.197.* 04.08.06, 13:46
        Pekao SA - tak, jest.
        BPH - tak, jest.
        Kredyt Bank - tak, jest.
        W dwu pierwszych pracowałem osobiście, w KB mam przyjaciół.
        Jeśli dobrze poszukacie na forum - są/były wątki wręcz przerażające opisami
        pracy w bankach. Ze swojej strony powiem tak - "prestiż" pracy w banku jest
        żaden, dochodowość - umowna. Do tego bardzo duże koszty pozapracowe. Niemniej -
        to temat rzeka, więc tutaj utnę - i ponowię zaproszenie do szukania wątków z
        opisami sytuacji byłych i obecnych pracowników banku. Jeśli miałbym bliską mi
        osobę zainteresowaną pracą w banku - zrobiłbym wszystko, by ją od tego odwieść.
        Jeśli już, jeśli ktoś chce bardzo mieć taki punkt w cv - róbcie wszystko, by
        dostać się do Backoffice - jak ognia wystrzegajcie się stanowisk związanych ze
        sprzedażą. Pozdrawiam ciepło. Grego.
        • maya1981 Re: czy w każdym banku jest mobing? 04.08.06, 14:55
          Orientujesz sie może na czym polega praca w backoffice?? zaproponowano mi takie stanowisko i po krótce opisano na czym polega. jeśli znasz jakieś szczegóły poproszę o przybliżenie.

Zaś ustosunkowując sie do posta z cała pewnością w większości banków jest mobbing a wyjątki tylko potwierdzają regułę. Prym wiedzie ponoć Citi
          • Gość: paulina Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 04.08.06, 23:07
            poproszę o przykłady dziwnych sytuacji pracy w banku...bo nie wiem o czym
            mówimy, może dla kogoś coś jest dziwne bo jest np. leniwy....czy mobing jest w
            sprzedaży?
            • Gość: hanka Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.icpnet.pl 05.08.06, 09:24
              mobing jest wszedzie
          • Gość: Były Bank-owiec .. IP: *.ghnet.pl 05.08.06, 16:33
            Backoffice z jakim miałem do czynienia było wydzieloną komórką do opracowywania tzw.
            "posprzedażnego" - czyli np. ja doprowadziłem do zakupu przez klienta produktów bankowych, a
            backoffice zajmowało się końcowymi zestawieniami, zakładaniem subkont itp. Do czasu... pojawiły się
            mniej czy bardziej zawoalowane - bezsensowne zaznaczę - wskazania, że backoffice również będzie
            rozliczane z planów sprzedażowych. Mówię o PeKaO SA. Z drugiej strony mam znajomą w backoffice
            FortisBanku - chwali sobie nawet, zajmuje się czymś na kształt mixu operacji księgowych i
            administracji informatycznej.
            Niemniej wszystko zbiega się w jednym punkcie - nie tego (księgowanie, administracja systemu,
            pakowanie wydruków i raportów w pudełka) oczekuje się starając się o pracę w banku, prawda? Ale
            tylko to wydaje się w miarę bezpieczne dla systemu nerwowego, życia prywatnego i poczucia własnej
            godności. Jeżeli zechcesz - możemy pociągnąć temat dalej. Tu albo mailowo.
        • Gość: tajka Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 05.08.06, 21:23
          napisz coś o pracy w bph, atmosfera ,zarobki, dlaczego odszedłeś?jakie wrażenia
          ogólne?
          • Gość: Były Bank-owiec Temat nieskończony :) IP: 57.66.197.* 09.08.06, 16:58
            Nie chcę kalać BPH-u w tym momencie. Raz, że to już parę dobrych lat temu, dwa,
            że z mojego macierzystego oddziału dochodzą teraz taaaakie wieści, że.... No
            przecież na pewno czytacie o przekrętach :)
      • Gość: irlandka Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.06, 18:51
        w każdym,
        za psie pieniądze,
        atmosfera obozu pracy,
        pracownik traktowany jak ostatni śmieć
        przez szefów z bożej łaski,którzy mają dużo do stracenia,
        a mało wiedzy i kultury.
        Ten brak wiedzy ,bezwzględność i chamstwo, nazywa się asertywność w połączeniu
        z cechami przywódczymi.
      • arfer Re: czy w każdym banku jest mobing? 07.08.06, 16:47
        Więc może się zastanowicie nad pracą dla większego pośrednika - Expander /
        Open / Goldenegg - zamiast banku ?
        • Gość: ania Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.06, 19:35
          Nie w każdym /...a może wyjątek potwierdza regułę..?/ Pracuję w banku /w żadym
          z wymienionych/ i jestem zadowolona, z atmosfery, warunków itd... nie pracuję w
          sprzedaży, ale nie spotkałam się z narzekaniem na mobbing. Rzucajcie tę pracę,
          albo spróbujcie walczyć o swoje.
          pozdr.
          • Gość: misia Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.rybnet.pl 07.08.06, 19:40
            jak jesteś zadowolona z pracy w swoim banku to powiedz co to za bank będziemy
            wiedzieli gdzie warto aplikować o pracę
            • Gość: ula Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 08.08.06, 19:09
              up
              • Gość: ula Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 08.08.06, 19:12
                napiszcie jak jest u was w bankach? ja mam codziennie doła po pracy i ta presja
                sprzedażowa, nie wiem.....chyba za bardzo biorę to do siebie,bo atmosfera nie
                jest jakaś okrutna, ale nie wiem co o tym myśleć................
                • arfer Re: czy w każdym banku jest mobing? 11.08.06, 01:23
                  Jak wspomniałem - łatwiej byłoby pracować mogąc oferować np. 20 banków, nie
                  jeden, wyłączny. Pieniądze do zarobienia także większe. Co powoduje, że nie
                  decydujecie się na takie rozwiązanie (zakładając, że macie odpowiednią wiedzę
                  merytoryczną, potraficie pracować z klientem, i chcecie pracować, nie -
                  przychodzić do banku na parę godzin i jakoś je przemęczyć za 1-2 tysiące) ?
                  Jestem ciekaw.

Pozdrawiam
      • Gość: Julka_n Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.06, 23:17
        Praca w Banku to jeden wielki KOSZMAR!
        Wpierw pracowałam w Banku, który dopiero co powstawał jakieś pięć lat temu,
        nawet było symapatycznie...do czasu. Obecnie za dużo ma klientów za mało ludzi
        do paracy bo i kto by chciał pracować za 800zł m-cznie, pracować po 10godz. bez
        przerw bo kolejki...i na dodoatek być speacjalistą w każdej dziedzinie.CUDO!
        Postanowiłąm to zmienić, no cóż płacowo jest o wiele lepiej ale atmosfera-
        codzienne spotkania z menedżerem tak na powitanie nowego dnia - SPRZEDAŻ, i
        ciągle mało....bo Prezes się za mało nachapał
        • Gość: rozgwiazda Re: czy w każdym banku jest mobing? IP: *.e-wro.net.pl 26.08.06, 14:22
          a co oznacza ,że płacowo jest ok? czyli ile? czy średnia krajowa czy więcej czy
          mnie? średnia krajowa to 2500 bruttto!więc jak?ktoś powie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka