Gość: Kamila Re: ZArobki po studiach IP: *.199.58.47.tesatnet.pl 12.02.07, 20:16 Trzeci rok studiów (ASP). 1600zł. Grafik komputerowy. Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada-28 Re: ZArobki po studiach IP: *.035.c70.petrotel.pl 02.08.07, 13:39 Zazdroszczę Wam takich zarobków.. Ja pracuję w niewielkiej firmie jako sekretarka, po mgr administracji, zarabiam 1500 netto, i wydaje mi się że to baardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dylemat Re: ZArobki po studiach IP: *.stgambit.gda.pl 20.02.07, 16:53 gdansk. skoczylem studia w pazdzierniku i od razu dostalem prace.nawet w sumie nie szukalem, bo chodzilo o to, ze jako student dorabialem sobie w tej firmie zleceniami i zalapalem sie na etat.na poczatek pensja skromna 3,5 k PLN brutto po 2 miesiacach 4 k brutto czyli na reke marne 2,66 k PLN.z premia wychodzi 2,9kPLN.fakt, ze dorabiajac na boku wyciagam jakies 5-6k netto na miesiac, ale mam wiekszosc weekendow zawalonych:/Moj problem polega natomiast na tym, ze skonczylem telekomunikacje na polibudzie i to co obecnie robie nie ma zbyt wielkiego zwiazku z moim wyksztalceniem.perspektywa rozwoju w firmie jest raczej zadna:/zarobki mysle ze moge liczyc na max.3,5-4 k netto miesiecznie, czyli smiech na sali.jak myslicie, czy powinienem walnac to w cholere,zaczac pracowac za mniejsze pieniadze, za to w branzy zwiazanej ze studiami i w firmie, w ktorej mozliwy bedzie awans i rozwoj, zebym w przyszlosci jako dyrektor wyciagal te 8k netto na reke i mial wolne weekendy?ciezko mi pracowac za mniejsza kase,bo uwazam ze to ponizej godnosci,ale chyba trzeba sie poswiecic dla przyszlosci.ot, taki dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ZArobki po studiach IP: *.slp.vectranet.pl 23.02.07, 21:07 jestem po studiach psychologicznych..pracuję od października 2006 r w poradni psychologiczno-pedagogicznej, moja pensja miesięczna z całego etatu to 998 zł brutto-żałosne..:(-a podobno psychologów tak potrzebują, szkoda tylko że nie motywują pensją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: ZArobki po studiach IP: *.acn.waw.pl 13.03.07, 23:49 Przez pewien czas po studiach nie podejmowałem stałej pracy. Wolałem łapać intratne fuchy, na których w ciągu tygodnia wyciągałem mniej więcej tyle, ile miałbym przez miesiąc na etacie w podrzędnej firmie. Na stałe zahaczyłem się dopiero wtedy, gdy znalazłem coś, co odpowiadało moim oczekiwaniom (finansowym i nie tylko). Uważam, że warto było poczekać. Celowo nie rzucam konkretnymi kwotami, żeby nie było, że się przechwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: ZArobki po studiach 10.04.07, 11:01 Od razu po studiach nie zarabiałem w ogóle. Teraz jestem prawie 2 lata po studiach i dalej nie zarabiam w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ZArobki po studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 10:47 1500zł brutto+ prowizja od sprzedaży (Kraków), a z tym jest różnie, po 3 miesiącach poszukiwań dopiero teraz odzdzywają się inni pracodawcy, cóż zobaczymy może znajdzie się coś lepszego :( pracuję w biurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:07 1500 brutto na 3/4 etatu, doradca klienta w Warszawie, jak na razie ok bo jeszcze dziennie studiuję na 4 roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 13:15 3300 brutto, praca w banku w Warszawie, jestem na 5 roku studiów. Znam dwa języki w stopniu dobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:06 2500-2800 netto (z nadgodzinami) - jeszcze nie skonczylem studiow (prywatne zarzadzanie i marketing, haha). Dodam, ze praca zdobyta krysztalowo uczciwie, bez zadnych znajomosci, w miescie, w ktorym nikogo nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
enclave25 Re: ZArobki po studiach 29.05.07, 19:19 4600zl brutto plus ok 2000zl za nadgodziny, dodatki socjalne tj. silownia, objady, ubezpieczenie medyczne. Po studiach w USA: BA i MBA. Miałem praktyki, ale to jest moja pierwsza praca; w firmie konsultingowej w wawie. Dla mnie to jest niebo...aha i bez pleców dostałem tą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to nie prowokacja Re: ZArobki po studiach IP: *.clients.easynet.fr 01.06.07, 14:49 Pierwsza praca po studiach: 9,900 zl netto > Paryz > konsulting - sektor IT/Telecom. Od Sierpnia, 11,500 zl + 13,000 zl rocznej premii + akcje + dodatki jak silownia + 23,000 zl "sign-on bonus" > Luxembourg, finanse - satellite & communications. Studia za granica: BA + Msc. Mimo wszystko planuje wrocic za 2- 3 lata i sprobowac sil w Polsce. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daxik Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 19:19 No to Ci sie nie przelewa. Luksemburg to drogie miejsce do zycia (z wyjatkiem benzyny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha... Re: ZArobki po studiach IP: *.clients.easynet.fr 05.06.07, 11:29 Oj, tak... bedzie ciezko - szczegolnie po Paryzu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra bank inw IP: *.chello.pl 20.06.07, 15:35 600 Ł tygodniowo, praktyka w banku inw w Londynie. Ale Londek kosztuje: garnitury, imprezy, dziewczyny, lunche etc - póki co ledwo wychodzę na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: ZArobki po studiach IP: *.e-wro.net.pl 26.06.07, 19:33 pierwsza praca zaraz po studiach (a właściwie na kilka miesięcy przed obroną) pedagogicznych - 2500 netto rejon - Wrocław branża - szkolenia stanowisko - specjalista ds. szkoleń, trener po półroku średnie miesięczne wynagrodzenie 4500 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bf.bf Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:25 14 lat temu po studiach 240zl- akademik kosztował 100. Teraz 11 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coach Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:42 hej, chce zdobyc uprawnienia trenerskie i prowadzic szkolenia z zakresu szeroko pojetego marketingu. Powiedz mi, od czego zaczynales?? Ja mam dyplom mgr z zarzadzania i marketingu i dosc duza wiedze z tego zakresu, ktora potrafie podzielic sie z innymi. Jakie masz uprawnienia i z jakiego obszaru szkolisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brombka Re: ZArobki po studiach IP: *.core.lanet.net.pl 06.07.07, 13:31 Wrocław, w branży budowlanej, stanowisko kierownicze, mgr ekonomii (AE zarządzanie i marketing) 1500 netto na umowie na czas nieokreslony, 300 pod stołem... nie jest to wymażona stawka, ale mam w planach studia podyplomowe na niemieckiej uczelni i przejście do branży finansowej.. zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablak Re: ZArobki po studiach IP: *.chello.pl 22.07.07, 22:53 trener to bardzo fajny zawod. jestem pedagogiem i rpacowalam krotko jako trener, szkoleniowiecm, ale w szkolach. marze o szkole trenerskiej, moze mi sie uda. tylko musze niezle zainwestowac, aczkolwiek sie zwraca.;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGC Re: ZArobki po studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:02 1800 brutto (1526 netto) staz, sprzedaż kontentu mobilnego duża firma medialna, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: ZArobki po studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 20:54 Zainwestuj w kalkulator za 20 zł netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markon13 Re: ZArobki po studiach IP: 194.204.135.* 22.07.07, 19:33 2400 Straż graniczna 5 lat w mundurze zarządzanie zasobami ludzkimi AE i zero perspektyw na więcej i zero rozwoju, duża presja i duża odpowiedzialnośc - nic tylko próbowac ZAPRASZAM ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablak Re: ZArobki po studiach IP: *.chello.pl 22.07.07, 22:49 zaraz po studiach to bylo dretwo- od 450 zl- piekielny staz, 620 zl netto, nieco pozniej, praca w zawodzie- pedagog- pol etatu. obecnie - 9 miesiecy po obronie- 2100 netto. branza- komputerowa, Warszawa. no coz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Somebody Re: W Szczecinie IP: 213.25.67.* 25.07.07, 10:28 SZCZECIN: Od razu po studiach (ale nie byłam zielona - po bezpłatnych praktykach) w sp. z o.o. świadczącej usługi audytorsko-księgowe 1200 brutto, po 2 miesiacach nowa praca w jednej z większych firm komputerowych w Polsce, która wchodzi niebawem na giełdę 2700 brutto, teraz mam skonczone jeszcze podyplomowe studia. CZY 2700 BRUTTO TO DUZO CZY MALO WASZYM ZDANIEM?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: W Szczecinie IP: *.core.lanet.net.pl 16.09.07, 20:03 jak na poczatek w VOBIS to dobrze;) Nauczyciel angielskiego 4200 brutto - Szczecin. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha123 Re: W Szczecinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.07, 15:00 cienizna na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pebe Wrocław Księgowa ??? IP: 213.25.67.* 25.07.07, 10:39 Ile zarabiają we Wrocłwiu księgowi? Bardzo zależy mi na odpowiedzi. Dziex! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wrocław Księgowa ??? IP: *.cust.tele2.lu 01.08.07, 17:57 Wroclaw!? Ksiegowe?! hmm tak naprawde to ciezko ocenic jak zarabiaja ksiegowe we wrocku bo zalezy naprawde od firm ale ksztaltuje sie to w granicach od 1500 do nawe 4000 mysle z wyzsza pensja sei nie spotkalem wsrod ksiegowych ale zalezy takze od systemy premiowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeżo Szukam pomocy IP: *.cust.tele2.lu 01.08.07, 18:00 Ej Witam wszystkich serdecznie i mam kolejne pytanko czy moze ktos cos mi podpowiedziec na temat pracy w Lux dla studenta na 1 miesiac, a tak poza tym to mam dylemat w jaka branze teraz warto w polsce sie wbijac?? moze jakies sugestie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda ile zarabia sie w Poznaniu?? IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.07, 19:27 po licencjacie np sekretarka czy asystentka? recepcjonistka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynier Re: ZArobki po studiach IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 22:48 Inżynier telekomunikacji. Poznań. Praca w zawodzie w dużej firmie. 2600 brutto. Po pół roku szansa na 3000 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ZArobki po studiach IP: 212.160.169.* 16.08.07, 11:29 Lubelskie, specjalista ds. marketingu (po licencjacie zarządzania, w trakcie studiów magisterskich) na próbnym 1700 brutto(1200 netto),potem na czas określony (2000 brutto) 1500 neto + %premie zadaniowe i uznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AN Re: ZArobki po studiach IP: *.swspiz.pl 16.08.07, 16:55 Łódź, aktualnie 1800netto + premie, wolne wieczory i weekendy, wcześniej 1200 + dodatki za dyżury (wieczory, 1-2 weekendy w miesiącu, czasem święta)= ok 1500-1600netto administrator sieci ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufrad Re: ZArobki po studiach IP: 212.76.37.* 16.08.07, 17:06 IV rok studiów (od października), 2800 netto, Warszawa, PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silny80 Re: ZArobki po studiach IP: *.fixip.t-online.hu 23.08.07, 16:33 zaraz po studiach w 2004 roku 4700PLN brutto. Dzisiaj 16800PLN brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotus Re: ZArobki po studiach IP: *.man.olsztyn.pl 23.08.07, 18:31 Skonczylem informatyke, zaraz po studiach mialem 2800 na lapke, minely prawie 3 lata i dobilem do 4800 na reke.... Malopolskie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna rozyczka Re: ZArobki po studiach IP: *.retsat1.com.pl 23.08.07, 22:49 Witam, zastanawiam jak można przeżyć za takie grosze! Mam dwa tytuły magistra (oba to studia dzienne - robione równocześnie oraz dziennikarstwo skonczone jako studia podyplomowe i teraz poszłam na kolejne studia podyplomowe (PR). Zrobiłam liczne kursy. Zarabiam 1300 brutto niecałe - na rekę mam 850 zł!!! Krew mnie zalewa przy każdej wypłacie. Lepsza prace mogę mieć w Wawie, ale tam nie mam nikogo, mieszkania trzy razy droższe. Tutaj - czytak w Łodzi - żyjmy z mężem za 1900 na rękę, wynajmując kawalerkę. Jemy wszytsko z Biedronki, Tescom z najniższej półki. Tak, to się nazywa wegetacja. liczę i łudzę się, że to tylko chwilwoe- że przecież z takim wykształceniem nie moge wiecznie tyle zarabiać. Moim problemem jest to, że w innej pracy mnie nie chcą, bo mam za wysokie kwalifikacje! I boją się, że to praca na :przeczekanie" a chcą kogoś na stałe, a ja Kur... chce pracować, Już naprawdę gdziekolwiej, cokolwiek byle móc godnie zarobić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: ZArobki po studiach IP: *.chello.pl 26.08.07, 09:16 Witam Ja w Warszawie zaczynam właśnie drugi rok dziennego dziennikarstwa na UW i w agencji interaktywnej/PR dostaję za staż 1200 netto. Po stażu oczywiście docelowo praca na pół etatu za ok 1000 zł netto plus spore premie. Na pierwszym roku pracowałem w banku na pół etatu i zarabiałem ok 900 zł netto-umowa o pracę. Dziwi mnie więc strasznie to, że osoby po studiach dostają na dzien dobry 800-900 na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcx Re: ZArobki po studiach IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.07, 09:56 4 rok AE Poznań, dzienne 3.000 netto w branży finansowej, stanowisko analityczne Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student V roku Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:08 Logistyk od 2 m-cy w dynamicznie rozwijającej się firmie, w trakcie studiów uzupełniających magisterskich (UW - zarządzanie przedsiębiorstwem) - wynagrodzenie 1400 zł netto + dodatki motywacyjne raz na 6 m-cy w postaci dodatkowej pensji. woj. mazowieckie (nie Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
sephoraaa Re: ZArobki po studiach 26.08.07, 20:13 1144zl brutto, panstwowa placowka Odpowiedz Link Zgłoś
valkiria1983 Re: ZArobki po studiach 09.09.07, 14:11 Słońce- NATYCHMIAST do agencji doradztwa personalnego, nie mylic z agencja pracy tymczasowej!!! złóż CV, jeżlei jestes dobra..szybko znajdą ci pracę. Tylko polecam elastycznosć w kwestii okresów próbnych itp. ale sie opłaca, naprawdę!! Polecam takie znane agencje jak Manpower, Randstadt. Pracuję w jednaj z nich ale w innym mieście. To działa tak, że to oni szukają pracy POD CIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 16:40 Też jestem z Łodzi, studia skończyłam w czerwcu - i to wcale nie jakiś super kierunek i zarabiam na rękę tyle, co Ty z mężem we dwójkę. Prawdopodobnie poza papierkami nie możesz pracodowacom nic zaoferować, inaczej na pewno zarabiałabyś więcej. Studia podyplomowe to pic na wodę, nie uczą tam nic przydatnego, lepiej w tym czasie odbyć praktyki albo pouczyć się języków. No wlaśnie - jak stoisz z językami? I dlaczego Twój mąż też tak mało zarabia? Wg mnie jesteście mało zaradni i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sznurowadlo Re: Zarobki po studiach IP: *.promax.media.pl 02.09.07, 12:36 ukończone studia na ae wrocław, stypendium naukowe, dwa języki obce z czego jedne potwierdzony certyfikatem (CAE), praktyka podczas studiów, 2 krotny finalista grasz o staż, prawie rok pracy szukałem i w pewny momencie miałem do wyboru 3 oferty, zdecydowałem się na przeprowadzkę dla tej najbardziej atrakcyjnej do mniejszego miasta niż wro branżą: produkcyjna, reklamowa, tekstylna (pracuję dla grupy kapitałowej posiadającej parę przedsiębiorstw) stanowisko: analityk finansowy/ inżynier ds procesów (na umowie o pracę mam trochę inną nazwę lecz to lepiej oddaje to co robię) płaca: pierwsze 3 mc = 1600 netto obecnie = 2200 netto + umowa na czas określony + angielski (kurs do CPE - 1200 semestr ) + kurs Six Sigma (12 000 za 5 tygodni) za 3mc (czuli po 6 mc pracy) = jeżeli poproszę o podwyżkę to ją dostanę, mam umówione dodatkowe 300 - 200 netto po roku pracy = kolejne negocjacje o ocena wyników czyli tim więcej zarobię dla firmy tym więcej dostanę, podsumowując kasa obecnie może nie największa (2200 netto) lecz mogę zrobić rzeczy które zaprocentują w przyszłości, jeżeli doliczyłbym też te kursy (i możliwość wykorzystania tej wiedzy w tzw. praktyce) to było to by około 3300 - 3500 netto mc, bardzo dobre perspektywy rozwoju zawodowego. wyjazd za granicę nie jest dla mnie teraz opłacalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: ZArobki po studiach IP: *.it-net.pl 11.09.07, 01:42 Ja jestem wciąż w trakcie studiów, ale zarabiam od 600 do 700 zł. (stawka godzinowa, pół etatu). I o ile same zarobki są w miarę przyzwoite, to smutno patrzeć na to co dzieje się na rynku pracy. Niestety w tym miejscu w którym mieszkam (Lublin) nie ma chyba co liczyć na godziwą pracę... chcę zmienić moją obecną pracę, ale jedyne co znajduję to przedstawiciel handlowy, telemarketer, obsługa klienta, kasjer... I co mi po dobrej znajomości trzech języków obcych, skoro nie jest to podparte certyfikatami, a zresztą pracy umysłowej brak. Po studiach chciałbym zarabiać ponad 1000 na rękę, ale niestety póki co nie ma żadnych perspektyw. Nie sądzę, żeby za dwa lata było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dahua Re: ZArobki po studiach IP: 213.17.162.* 17.09.07, 16:41 Mnie jeszcze został rok studiów (wieczorowych). Ale od roku pracuję w branży telekomunikacyjnej, Warszawa, i mam 3000 brutto. I mam właśnie nadzieję, że będzie lepiej. Przeniosłam się tu z mniejszego miasta, bez pieniędzy, niepewna, czy uda mi sie przenieść też studia (musiałam w trakcie ich wyjechać). I choć było mi początkowo bardzo trudno, cieszę się że zaryzykowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: ZArobki po studiach IP: *.w90-15.abo.wanadoo.fr 26.10.07, 09:59 też jestem z Lublina.kończę filologię romańską i na piaty rok, zeby napisac pracę i czegos się nauczyć wyjechałam do francji.od początku studiów pracowałam i maksymalnie inwestowałam w siebie. Wiem że z czterema językami znalazłabym cos w Wawie,ale zalezy mi zeby zostac w Lublinie. Jestem lokalna patriotką i kocham to miasto i nie chciałabym wyjeżdzać,tylko przyczynić sie do jego rozwoju.Nawet jesli to brzmi naiwnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ZArobki po studiach IP: 62.29.170.* 18.09.07, 13:28 Powiem że jak czytam wypowiedzi ludzi to większych bzdur nie czytałem :) Ludzie po 20-30 latach stażu nie zarabiają więcej jak 3000 zł netto a tu zaraz po studiach taki fachowiec ciągnie od 4000 do 7000 netto - bzdura - chyba że wyjechał za granicę :)) gdyby ludzie tutaj tyle zarabiali nie musieliby nigdzie wyjeżdzać w poszukiwaniu lepszej pracy heh - brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majlo Re: ZArobki po studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:48 To nie są żadne bzdury.To,że ty nie możesz znaleźć takiej pracy nie znaczy,że w Polsce max dostaniesz 1000brutto na start.Absolwent po dobrej uczelni państwowej ,po odpowiednim kierunku studiów i który nie przebalował tych lat na uczelni, ale zadbał o rozwój zawodowy ( język, praktyki, staże) może liczyć na dosyć dobre wynagrodzenie( >4000brutto ).Ja znam przynajmniej kilka takich osób. Oczywiście jeśli się szuka tylko u siebie w mieście to trudniej znaleźć taką pracę. Ale kto Ci zabrania wyjechać do innego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: ZArobki po studiach 25.09.07, 21:32 Miasto ok50tys mieszkańców, branża księgowa, w trakcie studiów... 1200zł na rękę... Więc chyba nie powinnam narzekać, ale... Szukam czegoś lepszego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: ZArobki po studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:35 Polecam: www.otwieramy.pl/?p=66722 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdrew Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 22:00 2500 netto - stanowisko inżynierskie w kierunku sprzedaży (przemuysł ciężki) - Warszawa. Po roku 4000 netto. sdrew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: ZArobki po studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 16:14 2600 brutto, czyli wychodzi koło 1800 netto, pracuję na recepcji w dużej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snake Re: ZArobki po studiach IP: *.sbs.de 23.10.07, 11:19 w trakcie studiow 3600 netto na praktyce studenckiej, Po prostu Bayer (Niemcy ponad wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś