Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy to dobra praca?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:37
    Mam 25 lat, skończone studia psychologiczne na UJ, nie posiadam
    doświadczenia. Przeprowadziłam się do W-wy. Pracuję jako office manager,
    zarabiam 1700 zł netto. Moja praca polega na robiniu kawy, herbaty,
    wspolpracy z kurierami, wykonywaniu polecen innych, znajdz, przynies, podaj,
    zamów, wstukiwaniu faktur do systemu, itp. Co o tym sadzicie???? Czy warto?
    Czy warto w ogóle? Czy warto za te pieniądze? Prosze o sugestie, rady,
    wskazówki. Małgosia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: nowozartudniona Re: czy to dobra praca? IP: *.abp.pl 01.10.06, 11:41
        rany julek ty masz wątpliwości?????
        za taką sumę to ja mogę nawet śmieci wywalać z biura :)
        a tak serio....jeśli jest to twoja pierwsza praca to tylko się ciesz! mało kto
        z moich znajomych tyle zarabia w pierwszej pracy! ja sama nie zarabiam nawet
        połowy tego co ty a też jestem po studiach!!
      • Gość: Majka Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:42
        Pytasz czy warto? No dla twojego rozwoju i kariery na pewno nie warto. To mi
        wygląda na pracę na przetrwanie. Jeśłi jesteś po psychologii raczej nie to
        powinnaś robić.
        • Gość: Małgośka Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:44
          no właśnie.. jestem po psychologii a cały dzień siedze w kuchni- zmywam i robie
          herbatki........
      • Gość: web Re: czy to dobra praca? IP: *.devs.futuro.pl 01.10.06, 11:52
        MOze poprawię Ci humor, bo ja mam doktorat na UJ i robię to samo, co ty. Za o
        wiele mniejsze pieniądze.
        • Gość: m. Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 12:03
          doktorat na UJ? I robisz to samo?
          o rany! jak sobie radzisz?
          • Gość: Majka Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:54
            No ja bym to nazwała totalną głupotą.
      • Gość: fema Re: czy to dobra praca? IP: *.os1.kn.pl 01.10.06, 12:15
        Ja mam podobną pracę jak Ty i pracuję na tym stanowisku już 7 lat za podobne
        pieniądze (ale w mniejszym mieście niż Wawa). Mam czasem momenty załamania, bo
        też mam wyższe wykształcenie (a już 30-tkę na karku), więc to, co robię, nie
        daje mi możliwości rozwoju, ale z drugiej strony, gdy próbowałam zmienić pracę,
        nikt nie dawał mi takiej pensji, a pracy było 3 razy tyle, a tak to przynajmniej
        mam w miarę ciepłą posadkę za niezłe pieniądze, stać mnie na kredyt
        mieszkaniowy, samochód itp., a intelektualnie rozwijam się po pracy. Co nie
        znaczy, że chcę tak funkcjonować przez całe życie...
        • Gość: xxx do fema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 12:24
          a jaki masz zakres obowiązków?
          • Gość: fema Re: do fema IP: *.os1.kn.pl 01.10.06, 13:23
            Prowadzę sekretariat firmy (15 osób, głównie projektanci), czyli cała
            korespondencja, zaopatrzenie biura, przelewy bankowe, raporty dla centrali,
            naliczanie płac, kontakty z bankiem i księgową (pracuje dla nas jako firma),
            realizacja zleceń klientów (zamawianie towarów, poganianie dostawców,
            załatwianie transportu), załatwianie reklamacji i obsługa napraw gwarancyjnych,
            a do tego tłumaczenia (najczęściej pisemne, często specjalistyczne), obsługa
            targów (na szczęście rzadko się wystawiamy, ale jeśli już, to muszę zorganizować
            wszystko od początku począwszy od planu stoiska, do bycia hostessą (jedyną!) na
            tym stoisku później), przygotowanie materiałów reklamowych, no i niestety co,
            czego nie lubię najbardziej - codziennie herbatka dla prezesa, gości (łącznie z
            myciem naczyń po nich), mycia auta szefa ...
            • Gość: fema Re: do fema IP: *.os1.kn.pl 01.10.06, 13:25
              Dodam, że w firmie jestem jedyną kobietą, co ma swoje dobre strony, ale niestety
              także i złe, bo wszyscy oczekują, że będę ich obsługiwać.
      • Gość: jaga Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:23
        hej mam 29 lat, nie mam wyższego wykształcenia, przerwane studia matematyczne
        na politechnice warszawskiej, musiałam zacząć pracować. Teraz zarabiam 1800
        netto + premia w wysokości 20 -40% pensji netto w zależności od miesiąca.Mam
        czas na kawę rano i śniadanie, obiad i przerwę kiedy chcę.Pracuję 6 - 10 godzin
        dziennie w zależności od zamówień. Nie mam żadnych perspektyw rozwoju i awansu
        w tym zawodzie, pracuję z rewelacyjnymi ludźmi dzięki którym jest to świetna
        zabawa a nie ciężka droga przez mękę.Pracuję tak od 3 lat, "Co o tym
        sadzicie???? Czy warto? Czy warto w ogóle? Czy warto za te pieniądze? "
        ps: pracuję jako cukiernik- deserant
        • poszukiwacz_pracy Re: czy to dobra praca? 02.10.06, 14:29
          Ale z was marudy, jak wam się nie podoba praca w biurze to idźcie do pracy na
          taśmę do fabryki za 1000 zł miesięcznie, ja mgr informatyki tam wybieram się
          • Gość: małgosia Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:58
            cały dzień sprzątam, myje naczynia, obsługuje wszytskich - czuje sie jak
            sprzataczka czy pomoc domowa. czy naprawde na to stanowisko porzebna jest osoba
            z wyksztalceniem wyzszym?
            • Gość: xx Re: czy to dobra praca? IP: 217.149.242.* 02.10.06, 21:15
              To znajdź sobie lepszą pracę i nie narzekaj.
              • Gość: nowozatrudiona Re: czy to dobra praca? IP: *.abp.pl 03.10.06, 17:17
                zgadzam się z xx. przecież innej pracy zawsze można szukać. kto ci zabroni!!??
                ja pracuję w zawodzie ale mam o wileeeeele mniejszą pensję, i jeżeli tylko
                znalazłabym coś bardziej opłacalnego od razu bym odeszła. ludzie, przestańcie
                wierzyć w ideały! trzeba jeszcze za coś i gdzieś żyć! owszem, mam mgr i pracuję
                w zawodzie ale co z tego?? nie stać mnie na mieszkanie, na założenie rodziny,
                na samochód.....jeśli tylko ktoś by mnie przyjął wolałabym robić kawę i
                przesyłać faktury za prawie 2000 zł. więc nie marudźcie!!!
                • Gość: Małgosia Re: czy to dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:43
                  Nie napisałam, że mam dziecko, wychowuje je bez ojca. Moja Kasia ma 5 lat. Nie
                  jest mi lekko. Utrzymanie się w W-wie jest b. kosztowne. Tymczasowo
                  zamieszkałyśmy u rodziny. Z jednej strony myślę o sobie, o swojej przyszłości,
                  rozwoju, z drugiej o dziecku.
                  • Gość: aga Re: czy to dobra praca? IP: 195.116.125.* 03.10.06, 19:07
                    Myslę, że jak na razie powinnaś się trzymać tej pracy, po pierwsze dlatego, że
                    ne musisz pracowac po 8 czy 10 godzin dzięki czemu póki Twoje dziecko nie
                    pójdzie do zerówki masz niecodzienną szansę przebywanie z nią dużej nż niejedna
                    pracująca matka. Wiem, że nie podoba ci się sprzątanie i mycie ale zaciśnij
                    wargi i poczekaj jeszczze trochę, ludzie robią gorsze rzeczy za mniejsze
                    pieniądze, są wykorzystywani, czasem czują się poniżani. Jak będziesz miala pół
                    roku, rok doświadcznie poszukasz czegoś innego, lepszego, póki co ja bym się tej
                    pracy trzymała:)
            • zorka4 Re: czy to dobra praca? 03.10.06, 19:29
              Małgosia, pytasz czy na takie stonowisko potrzebne jest wyższe wykształcenie.
              Moim zdaniem nie, ale u nas wszystko stoi na głowie. Ja mam średnie i osiem lat
              przepracowałam jako handlowiec w biurze handlowym. Robiłam dokładnie to, co Ty
              plus cała obsługa sekretariatu. Mam ogromne doświadczenie na takim stanowisku i
              nie mogę znaleźć podobnej pracy. Mam wrażenie że teraz, kiedy jest tylu
              magistrów, dla ludzi ze średnim jest mało ofert, a jeśli są to i tak
              przegrywamy. Ostatnio rozbawiło mnie ogłoszenie o etacie sprzątaczki, gdzie
              mile widziane było średnie wykształcenie. Nie żebym miała coś złego na myśli i
              w żadnym wypadku nie obrażam nikogo ale nie widzę potrzeby posiadania matury
              żeby posprzątać bałagan.
              Z miejsca bym się z Tobą zamieniła. I to może być odpowieź na Twoje pytanie.
      • losiu4 Re: czy to dobra praca? 03.10.06, 18:53
        cóż... przezyc sie da, nawet w Wawie. A warto o tyle, że przynajmniej zarabia
        sie na siebie. Porada jedna: zawsze można szukac czegoś lepszego

Pozdrawiam

Losiu
      • siostra-milosierdzia Re: czy to dobra praca? 06.10.06, 12:43
        hej!

Rozumiem, że chcesz się rozwijać, sama taka jestem. Wszyscy jednak dobrze
        Tobie piszą. Zostań przy tej pracy, no i nie narzekaj(choć Cię rozumiem).
        Ja mam magistra matematyki i co? i nic. Nie mogę znaleźć pracy już od
        dluższego czasu. Z moich ambicji zeszłam na pomysł pracy w sklepie (odzieżowy,
        kosmetyczny).Wydawało by się niczym wielkim, a jednak dostać się nie mogę.
        Nawet na rozmowę nie zostałam zaproszona. I co ja mam sobie myśleć? Jeszcze się
        nie załamałam i nie chcę tego uczynić ale kurcze nawet za marne 600zł nie mam
        pracy. Wiem, że nie jestem sama w tej sytuacji dlatego dziewczyno owszem myśl
        co dalej, odkładaj pieniadze na realizowanie się, ale jak przyjdzie odpowiedni
        moment, a nie teraz,gdy i dziecko małe i oferowane inne prace za mniejsze
        pieniądze.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka