Gość: bk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.01, 19:47 Czy absolwenci studiow zaocznych prawa maja jakiekolwiek szanse na prace w zawodzie? Czy pracodawcy biorą ich w ogole pod uwage? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jowit Re: absolwenci studiow zaocznych prawa IP: 195.150.160.* 15.11.01, 11:06 Wydaje mi sie, ze nie ma roznicy miedzy dziennymi a zaocznymi absolwentami prawa. Pracodawcy nawet nie pytaja w jakim toku ukonczylo sie studia. Ja mowie o krakowskich absolwentach i recze, ze jestesmy tak samo przygotowani jak dzienni. Odpowiedz Link Zgłoś
patrolek Re: absolwenci studiow zaocznych prawa 26.10.02, 02:19 ...Również ukończyłem zaocznie Prawo i sądzę iż nie ma bynajmniej różnicy w wykształceniu - poza np. językami ,których nie miałem ale mozna je uzupełnić prywatnie. Student zaoczny ma zdecydowanie trudniej , musi duuuużo więcej uczyć się sam , mieć większe samozaparcie ,nie ma przecież tylu wykładów a nieraz nawet żadnych ćwiczeń z danego przedmiotu - egzamin zaś taki sam - książka 500 stron od A do Z :))) Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: absolwenci studiow zaocznych prawa 28.10.02, 07:32 Wiesz z pozomem studiow zaocznych to zbyt wiele sie wam zdaje, jak w starym dowcipie o egzaminie anatomii: Profesor egzaminuje studenta i studentke i pyta: - Czy w czlonku jest kosc? Studenci odpowiedzieli pisemnie. Profesor skomentowal wyniki: -Pan zdal, a pani sie zdawalo....... Odpowiedz Link Zgłoś
elka_g Re: absolwenci studiow zaocznych prawa 29.10.02, 23:15 IMO nie ma to znaczenia. Osobiscie bardzo cenie studentow zaocznych (wieczorowych). To co jednym przychodzi dzisiaj dosc latwo i za darmo (dzsienni), inni musza zdobywac z trudem, placac ciezkie pieniadze, czesto pracujac na to by moc studiowac. Znam to z praktyki, zatrudniam takich studentow i wiem, ze nie jest im latwo. Odpowiedz Link Zgłoś