capri1982 27.10.06, 15:44 witam W poniedzialek wybieram sie na rozmowe kwalifikacyjna. Mam pytanko- jak wyglada taka rozmowa? Jakie pytania zadaja? Czy jakos specjalnie mam sie przygotowac? Dzieki za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pierwszy Re: praca w City Banku IP: *.sanetja.pl 27.10.06, 16:10 a na jakie stanowisko???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cris Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 19:00 Jezeli wybierasz sie na stanowisko typu doradca to beda pytac o pomysl na przyciagniecie klientow, co bys zrobil jezeli masz braki w realizacji planu - jakie podjal dzialania zeby ta sytuacje naprawic, zapytaja o twoja kreatywnosc - czy uwazasz sie za osobe kreatywna i dlaczego, bankowo masz do odegrania scenke sprzedazowa - czyli ty jestes sprzedajacym i masz przekonac rekrutera do jakiegos produktu np dlugopis, ksiazka itp ( moj kolega sprzedawal rybki w akwarium a kolezanka bańki mydlane :)). Oczywiscie pytania moga byc rozne w zaleznosci od osob z ktorymi bedziesz rozmawial, ja mniej wiecej mialem takie pytania jak podalem. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odradzam City Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 01:01 jesli jako doradca albo telesprzedawca stanowczo odradzam - wyzysk i jak się zorientujesz w jakim stopniu ten wyzysk to Cię wyrzucą żeby znaleźć następnych jeleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cris Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:15 ok - nikt nie mowil ze praca jest lekka, latwa i przyjemna - ale ma jeden plus - jest bardzo dobrze platna, ma swietny social i daje kopa w dalszej pracy zawodowej - ludzie ktorzy przetrwaja w city dluzej niz 3 miesiace okresu probnego sa doceniani na rynku pracy. Wszyscy znajomi ktorzy, sami odchodzili albo zostali zwolnieni, natychmiast znajdowali prace w innym banku, sa przypadki ze konkurencja podkrada pracownikow - to o czyms swiadczy! Zdecydowanie to praca dla ludzi czujacych sprzedaz - jezeli ktos ma opory w tym temacie to zmarnuje tylko swoj czas jezeli nie, to moze smialo sie realizowac wlasnie w city. A odradzaja tylko Ci, ktorym sie udalo i teraz glosza jakie city jest zle. Wiem cos na ten temat bo przepracowalem tam troche zaraz po studiach a teraz jestem w zupelnie innym miejscu na zupelnie innych zasadach i nie mial bym tego wszystkiego gdyby nie citi. Sam mialem chwile obrazy na caly swiat kiedy mi podziekowano za dalsza prace, szybko sie ogarnalem i teraz wychodze z zalozenia ze tak mialo byc i zasadniczo jest duzo lepiej - a na kazdej rozmowie kwalifikacyjnej wracam do city bo kazdy o nie pyta i chwali!!! Nie spotkalem sie jeszcze ze zla opinia wsrod fachowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: praca w City Banku IP: *.e-wro.net.pl 29.10.06, 14:15 ten bank ma chyba najbardziej agresywną sprzedaż,a w bankach o sprzedaż chodzi..........więc dlatego byli pracownicy są rozchwytywani!nie mam doświadczeń w citi, ale w innym banku, ale zawsze jak widzimy swoje nierealne plany sprzedażowe to pada stwierdzenie ,że w city są bardzie j wygórowane a nasze to pikuś....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cris Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:32 oczywiscie mialo byc - ....odradzaja tylko ci ktorym sie nie udalo.... Odpowiedz Link Zgłoś