Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w City Banku

27.10.06, 15:44
    witam
    W poniedzialek wybieram sie na rozmowe kwalifikacyjna. Mam pytanko- jak
    wyglada taka rozmowa? Jakie pytania zadaja? Czy jakos specjalnie mam sie
    przygotowac? Dzieki za wszystkie odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: pierwszy Re: praca w City Banku IP: *.sanetja.pl 27.10.06, 16:10
        a na jakie stanowisko????????
        • Gość: cris Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 19:00
          Jezeli wybierasz sie na stanowisko typu doradca to beda pytac o pomysl na
          przyciagniecie klientow, co bys zrobil jezeli masz braki w realizacji planu -
          jakie podjal dzialania zeby ta sytuacje naprawic, zapytaja o twoja kreatywnosc -
          czy uwazasz sie za osobe kreatywna i dlaczego, bankowo masz do odegrania
          scenke sprzedazowa - czyli ty jestes sprzedajacym i masz przekonac rekrutera do
          jakiegos produktu np dlugopis, ksiazka itp ( moj kolega sprzedawal rybki w
          akwarium a kolezanka bańki mydlane :)). Oczywiscie pytania moga byc rozne w
          zaleznosci od osob z ktorymi bedziesz rozmawial, ja mniej wiecej mialem takie
          pytania jak podalem. powodzenia
          • Gość: odradzam City Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 01:01
            jesli jako doradca albo telesprzedawca stanowczo odradzam - wyzysk i jak się
            zorientujesz w jakim stopniu ten wyzysk to Cię wyrzucą żeby znaleźć następnych
            jeleni.
            • Gość: cris Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:15
              ok - nikt nie mowil ze praca jest lekka, latwa i przyjemna - ale ma jeden plus -
              jest bardzo dobrze platna, ma swietny social i daje kopa w dalszej pracy
              zawodowej - ludzie ktorzy przetrwaja w city dluzej niz 3 miesiace okresu
              probnego sa doceniani na rynku pracy. Wszyscy znajomi ktorzy, sami odchodzili
              albo zostali zwolnieni, natychmiast znajdowali prace w innym banku, sa
              przypadki ze konkurencja podkrada pracownikow - to o czyms swiadczy!
              Zdecydowanie to praca dla ludzi czujacych sprzedaz - jezeli ktos ma opory w tym
              temacie to zmarnuje tylko swoj czas jezeli nie, to moze smialo sie realizowac
              wlasnie w city. A odradzaja tylko Ci, ktorym sie udalo i teraz glosza jakie
              city jest zle. Wiem cos na ten temat bo przepracowalem tam troche zaraz po
              studiach a teraz jestem w zupelnie innym miejscu na zupelnie innych zasadach i
              nie mial bym tego wszystkiego gdyby nie citi. Sam mialem chwile obrazy na caly
              swiat kiedy mi podziekowano za dalsza prace, szybko sie ogarnalem i teraz
              wychodze z zalozenia ze tak mialo byc i zasadniczo jest duzo lepiej - a na
              kazdej rozmowie kwalifikacyjnej wracam do city bo kazdy o nie pyta i chwali!!!
              Nie spotkalem sie jeszcze ze zla opinia wsrod fachowcow.
              • Gość: ff Re: praca w City Banku IP: *.e-wro.net.pl 29.10.06, 14:15
                ten bank ma chyba najbardziej agresywną sprzedaż,a w bankach o sprzedaż
                chodzi..........więc dlatego byli pracownicy są rozchwytywani!nie mam
                doświadczeń w citi, ale w innym banku, ale zawsze jak widzimy swoje nierealne
                plany sprzedażowe to pada stwierdzenie ,że w city są bardzie j wygórowane a
                nasze to pikuś.......
              • Gość: cris Re: praca w City Banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:32
                oczywiscie mialo byc - ....odradzaja tylko ci ktorym sie nie udalo....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka