Gość: Dziś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:26 Właśnie dostałam pracę. Bez znajomości. Szukałam od kwietnia. Wysłałam na ogłoszenie samo CV. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monica Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:37 to super ja tez szukam od kwietnia na razie z mizernym skutkiem ale mam w końcu jakąs nadzieje ze mi sie uda a jaka ta praca jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: 213.77.35.* 15.12.06, 16:38 więc gratulacje, gdybym był pracodawcą też bym prosił o samo cv, bo z listem motywacyjnym to zawracanie głowy, moim zdaniem, wszyscy piszą to samo lub silą się, dlaczego to by nie chcieli pracować w tej firmie i tak dalej a i tak wiadomo, że chcieliby wszyscy dobrą pracę, dobre zarobki, fajną atmosferę, rozwój w firmie a wszystko weryfikują predyspozycje osobowościowe, wrażenie i bezpośrednia rozmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:46 A ja dostałem pracę bo dzwoniłem do firm które nie dawały ogłoszeń i.... BINGO! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:54 mnie denerwuje to ze w firmach polskich bądź z kapitałem obcym czesto przechodzi się przez rekrutacje poprzez pewne testy zaczynajac od listu motywacyjnego po jakas autoprezentacje poprzez slajdy skończywszy na rozmowie przy całym konsylium (5-6 osób)nie kazdemu to pasuje czy kazdy musi być k r e a t y w n y nie cierpie tego słowa ani tych europejskich wzorców oceny ze człowiek przechodząc te testy czuje sie zdołowany istny wyścig szczurów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:28 Mnie też to śmieszy. Rozmowa na temat pracy ma być konkretna - na czym polegają obowiązki, jaka jest płaca, umowa - krótko i treściwie. Dobry szef - a tylko on powinien przeprowadzać rozmowę na temat pracy, potrafi w parę minut ocenić czy ktoś się nadaje na dane stanowisko czy nie. Te wszystkie doradztwa zawodowe, HR to sztucznie stworzone, niepotrzebne instytucje, które tworzą atmosferę wyścigu szczurów, dzięki czemu zdołowany człowiek nie mający pracy z góry jest ustawiony w pozycji proszalnej, oczekującej czy zostanie wybrany czy nie. To jest bardzo złe. Ten cały rozbudowany i skomplikowany proces rekrutacji. To nikomu nie służy tylko tym co mają z tego pieniądze. Najlepsza jest rozmowa w cztery oczy między tym co chce pracować a tym co może tę pracę dać. Im bardziej mętne wymagania - tym gorsze warunki pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggie Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:38 Dokładnie. Jeśli w USA zacznie się wprowadzać jakiś nowy rodzaj testów na kreatywność, częśc pracodawców w Polsce zrobi zaraz to samo. Mimo, że wystarczyłaby rozmowa kwalifikacyjna i sprawdzian praktycznych umiejętności, to trzeba koniecznie sprawdzić poziom kreatywności i innych rzeczy, bez względu na to, w jakieś branży ma się pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Dostałam pracę bez znajomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:17 No i co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś