Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kochani POMOCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:48
    Jestem po LO i pierwszy raz w życiu będę szukać pracy, nie licząc opieki nad
    dzieckiem (po znajomości). Mam parę pytań:
    1. Czy CV mam składać w koszulce, teczce, czy "samo"?
    2. Czy zawsze jak składam CV (knajpy, sklepy odzieżowe itepede) to mam od razu
    dawać też list motywacyjny?
    3. Czy jak nie mam doświadczenia, to zakładać w ogóle taki akapit:
    "doświadczenie zawodowe"?
    4. Gdzie, poza gastronomią, ma sens składać CV?
    5. Czy fotka ma być wydrukowana czy doklejona?

Wiem, że to pewnie bardzo śmieszne pytania, lecz mimo to proszę o poważne
    potraktowanie i odpowiedź.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ... Re: kochani POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:25
        hej hej dopomoże ktoś?
      • olgaaa.dori Re: kochani POMOCY 01.07.07, 19:37
        1) w koszulce - nie brudi sie latwe do odczytania i wmiare eleganckie :)
        2) nie majac doswiadczenia warto napsiac taki list motywacyjny ze chcesz pracowac ze jestes odpowiedzialna ze chcesz zdobywac doswiadczenie blebleble taki tam by pokazac sie z dobrej strony
        3) w pisz tam opieke na dzieckiem
        4) do firm odzierzowych albo gdzies gdzie cos moze cie zainteresowac .. moze promocjesklepy ogolnie roznorakie ...zalezy gdzie bys chciala pracowac
        5) lepiej wydrukowana na cv nie bedziesz tracic kasy a czarno biale wydrukowane zdjecie na cv ladnie sie prezentuje nie doklejaj bo bedzie to wygladalo bez sensu poza tym kilka musisz zlozyc wiec lepiej drukowac niz bulic kase na zdjecia do doklejania
        pozdrawiam
      • olgaaa.dori Re: kochani POMOCY 01.07.07, 19:39
        a zapomnialam dodac cv i lm nie na kartce papieru recznie tylko wszytko na komputerze ... bo tacy agenci tez sie zdarzaja ... a wyglada to conajmniej nie profesjonalnie !!!!
      • Gość: zdesperowana Re: kochani POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:30
        Jeszcze jedno. Czy składać też w miejscach w których nie ma kartki że szukają
        pracowników? Czy to nie ma sensu?
        I ostatnie: czy jak pisze wyraźnie że chcą CV to i tak dawać im też list?
        • Gość: zdesperowana Re: kochani POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:29
          Ładnie proszę o odpowiedź....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka