Gość: Ishizu To się nazywa podejście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 16:58 Czy ktoś raczył zauważyć, jak któryś z panów - chyba pierwszy, magazynier - wypowiadał się na temat utraty pracy? Jak się dziwił, że przecież może pójść gdzie indziej, bo roboty nie brakuje? To mi się spodobało najbardziej... Coś, czego brakuje młodszym... Lekki dystans? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To się nazywa podejście. IP: 67.130.145.* 03.03.08, 17:12 mni uderzylo jak pan Witek zostal opisany ," blady, chudy, nie przystojny i wysoki dlatego zostal ochroniarzem", co za brak szacunku do czlowieka, to znaczy ze nie mogl zostac dyrektorem , inzynierem czy kompozytorem prawda? glupi dziennikarzyno! Przeciez w Polsce jest dyskriminacja wiekowa , wiec jakie szanse ma 5o latek na rynku pracy nawet jakby teraz skonczyl studia prawnicze, to JEST WIELKI BULLSHIT ta PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Nudna praca - nie męczy, ale też nie wzbogaca IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.08, 17:10 Praca, którą opisano; ochraniarza, portiera niewiele różni się od pracy naszego parlamentu. Kiedy ogląda się transmisje też wielu z naszych przedstawicieli rządu: usypia, nudzi się, udaje ważnych, co oni przekazują naszym, młodym pokoleniom. Jedyna znaczna różnica to pensja. Kolejna rzecz - nie każdy portier ma tak nudną pracę, proszę zapytać pracowników zatrudnionych w AKADEMIKACH???!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka nie wiecie co to jest rozwijająca praca IP: *.lodz.msk.pl 03.03.08, 17:31 Dla mnie rozwijająca praca to praca naukowca/prawnika/lekarza. Nie sądzę, aby praca np. księgowej była rozwijająca (wklepywanie danych do komputera) albo akwizytora (tfu...przepraszam...przedstawiciela handlowego/farmaceutycznego/medycznego/technicznego), a m.in. takie zawody nie wiedząc czemu uchodzą za ambitne. Być księgową to już coś, a być stróżem to już nic. Niby z jakiej racji? Stróżowi czytającemu książki w czasie pracy bliżej do rozwoju niż księgowej wykonującej rutynową pracę. Nie mówiąc już o zarobkach, bo w większości miast księgowe zarabiają niewiele więcej od tego stróża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: nie wiecie co to jest rozwijająca praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 17:42 hmm... zalezy jakie ksiegowe, takie malo ambitne to spokojnie siedzac i wklepujac bezmyslnie zarabiaja z 1,5 tys a pozatym to co ty wiesz o pracy ksiegowej???? studiuje na kierunku rachunkowosc i pracuje w biurze rachunkowym i jest bardzo interesujaco, oczywiscie bywaja momenty, w ktorych wykonuje sie prace mechanicznie, ale najczesciej jednak przychodza ludzie po porade, trzeba sie non stop uczyc nowych rzeczy zadna tam stagnacja;p wiec sie nie wypowiadaj, jak sie nieznasz;p przepraszam za gramatyke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: nie wiecie co to jest rozwijająca praca IP: *.lodz.msk.pl 03.03.08, 18:00 Gość portalu: monika napisał(a): > hmm... zalezy jakie ksiegowe, takie malo ambitne to spokojnie siedzac i wklepuj > ac bezmyslnie zarabiaja z 1,5 tys Wysokość wynagrodzenia jest przede wszystkim kształtowana przez podaż-popyt. A że wyształconych na księgowych i chętnych do tej pracy jest dużo, to naturalne jest że pracodawca nie będzie płacił danej pani 3000 PLN tylko dlatego, że powie, że jest ambitna. Bo znajdzie bez problemu tłumy chętnych z takimi samymi kwalifikacjami gotowych do pracy za 1500 PLN. A zanim się zostanie głównym księgowym to trzeba odrobić kilkunastoletnią pańszczyznę (tfu...nabrać doświadczenia) właśnie przez to bezmyślne wklepywanie danych. > oczywiscie bywaja > momenty, w ktorych wykonuje sie prace mechanicznie, ale najczesciej jednak przy > chodza ludzie po porade, trzeba sie non stop uczyc nowych rzeczy > zadna tam stagnacja;p Wow, może jeszcze powiesz, że księgowa robi za radcę prawnego? Jakich to cennych i rozwijających porad udziela księgowa? Gdzie zanieść jakiś papierek, ile wynosi coś tam, od kiedy przysługuje coś tam itd. Takie porady mają jedynie mechaniczny charakter, a nie twórczy. Jeżeli wyuczenie się pewnych nowych formułek jest dla ciebie rozwojem, to nie mamy o czym mówić. Aha, i skoro jesteś ambitna, to popracuj nad swoją gramtyką, zamiast przepraszać. Wyjdzie ci to na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: nie wiecie co to jest rozwijająca praca 03.03.08, 18:09 o! prosilem o kwadracik lub trojkacik a dostalem kuleczke:)))) kowianeczko:) pozwol, ze zapytam- ale kogo to obchodzi? mnie nie. pozdrawiam kuleczki wszelkiego rodzaju:) m.s. ps. a czy jest ich wiecej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer wymarzona praca! 03.03.08, 17:42 a ja uwazam, ze zawod budkowego jest idealny! codziennie przed zmiana (lub po)uprawialbym jogging a potem inny sport, zeby stawy nie zwapnialy a miesnie nie zwiotczaly i co gorsza pokurczyly sie we wszystkie strony; zainstalowalbym komputer i w spokoju moglbym pisac prace doktorska lub kontynuowac edukacje- nie ma lepszego i spokojniejszego miejsca niz mala, niczym niezaklocona budka. nawet w domu nie ma takiego spokoju. a jak nie chcialoby mi sie uczyc a wszystkie gazety bylyby juz przeczytane, zaczalbym czytac ksiazki. super praca! gdzie mozna wyslac c.v.? m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: wymarzona praca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 18:33 Ja uważam że wszystko jest w porządku. Ci ludzie dokonali świadomego wyboru. Ja również mam podobną pracę i wypełniam sobie czas czytaniem. Skończyłem nawet studia ( dwa fakultety) i to kierunki o dużym powodzeniu na rynku pracy ale uważam że moja praca jest ciekawsza bo pozwala mi się rozwijać wewntrznie. Nikt mi chyba nie powie że codzienna lektura mało ważnych lub bardzo ważnych papierów jest zajęciem ekscytującym? dlatego szanujmy wybór innych ludzi. Gdyby wszyscy byli jednakowi świat byłby zbyt nudny. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja sie dolacze Re: wymarzona praca! IP: *.chello.pl 04.03.08, 22:48 szukam pomyslow na inne podobne typu prace.. w ktorych mozna posiedziec i sie uczyc/cos pisac na laptopie.. osobiscie dorzucilbym do tego jesZcze kiosk.. oraz panow sprzedajacych komorki..(jakies nieruchliwe salony gsm)..generalnie gdziekolwiek obsluga klienta, tylko zeby tych za duzo nie bylo ;) jakies inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
bopin 1200!! 03.03.08, 18:31 1200 zł za siedzenie w portierni, jak wspomnę swoje zarobki w jednej firmie to mnie krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: 1200!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:12 Z tym, że te 1200 jest zapewne wynagrodzeniem za pracę na cały etat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jeszcze można być dziennikarzem Wyborczej IP: *.aster.pl 03.03.08, 20:17 Raz na jakiś czas napisać coś bez ładu i składu, z błędami ortograficznymi, z zerową znajomością tematu - a wierszówka leci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciec coz za nudny zawod!! IP: *.leed.cable.ntl.com 03.03.08, 22:45 Ot polska mentalnosc. Opuc, ponizyc, zdeprecjonowac!!! Dajcie ludziom spokoj, a wszystkim madralom ktorzy twierdza ze taka praca nie rozwija kilka przykladow: np byly prezes TV Bronek Wildstain rowniez pracowal jako ciec we Francji. Mam kolege w UK ktory rowniez robi na portierni i co do jego zwijania...wlasnie zwinal sie na zakupy do Paryza. Wczesniej zwinal do Wiednia na koncerty muzyki klasycznej. Byl tez w Lizbonie podziwiac tamtejsza kuchnie. Od czasu do czasu odwiedza takze Hiszpanie, bo jak mowi brytyjska pogoda dziala na niego depresyjnie. W pracy coz...wykonuje tak odmozdzajace zajecia jak np czytanie Guardiana(najlepsza gazzeta na swiecie) analiza wykladow Chomskiego, pochlania proze Marqeza. Ah czy wspominalem ze pisze rowniez felietony do polonijnych gazet? Najnudzniejsza praca na swiecie? Zaloze sie ze niejeden menadzer by sie zamienil. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: coz za nudny zawod!! IP: *.chello.pl 05.03.08, 17:42 ale, to prawda, to nudna praca - nic sie nie dzieje. pan z artykulu ma racje, inteligentny czloweik sie nie nudzi nigdy. a przestan z ta polska mentalnoscia, bo w ten sposob tylko twe kompleksy wychodza. ps. guardian nie jest taki znowu dobry ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Kiepsko napisany, a raczej wymyślony IP: *.legionowo.eu.org 04.03.08, 00:44 Kiepski tekst - językowo, naciągane historyjki. Jak juz się zdawać na własną wyobraźnię to lepiej ją mieć bogatą. Czerstwotą daje na kilometr, redaktorzy powinni to wychwycić. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Nudna praca - nie męczy, ale też nie wzbogaca IP: *.icpnet.pl 04.03.08, 06:34 ten kto napisał ten reportaż jest kompletnym idiotą jeżeli chce się przekonać jak wygląda praca prawdziwego ochroniarza, niech zrobi licencję... o ile potrafi... i zatrudni sie w dobrej firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 14:07 Tak to wszystko prawda.Ale mówimy o stawkach np. 7 - 8 na rękę.Ale czasem jest 4,5... i co z tego że się nie narobią... Odpowiedz Link Zgłoś