Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Upadają giganci

IP: 193.210.65.* 06.02.09, 11:56
    Z moich obserwacji wynika, że pracy jest jeszcze pod dostatkiem, a cały ten
    kryzys wywołują media i sami pracodawcy, bo wtedy im łatwiej zastraszyć
    pracowników.
    Wystarczy wejść w dowolną wyszukiwarkę ofert pracy na przykład
    www.GdzieJestPraca.pl i wpisać nazwę miasta w którym się szuka pracy.
    Obserwuj wątek
      • red.kris Upadają giganci 06.02.09, 22:22
        no może czas na GW też, w końcu współtwórczynię, wraz z, sorry za słowo,
        Naczelnym, tego barachła, od kryzysu do kryzysu, może czas na upadek
        tłuściocha, spasionego ogłoszeniami, zawiadomieniami, reklamami, a pomiędzy
        wypisującego bzdurki na temat świata, boga, ludzi, kosmosu itp., etc., itd.,
        ROTFL ;)))
        • Gość: jsa A nie znasz lepszej bo to gdziejestpraca.pl to IP: *.jmdi.pl 08.02.09, 12:08
          takie marne trochę, przydało by się coś takiego jak pizzatorrent.com (torrenty)
          do szukania joba :)
      • Gość: niedowiarka Upadają?a miał być dobłobyt?!a jest dobodbyt... IP: *.157.31.78.cable.morena.jarsat.pl 08.02.09, 10:37
        Oj,łudy-zawiodłam się na tobie,chytły lisie,pewnie nie tylko ja...
        • Gość: pedokatofil. Re: Upadają?a miał być dobłobyt?!a jest dobodbyt. IP: *.chello.pl 08.02.09, 11:28
          > Oj,łudy-zawiodłam się na tobie,chytły lisie,pewnie nie tylko ja...
          Nie,nie tylko ty, jeszcze ok20% przygłupółw.Tzw PISd.
      • Gość: moher Upadają giganci IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.09, 10:47
        roboli na bruk a sobie milionowe odprawy
      • Gość: Kolos Upadają giganci i małe Firmy IP: *.acn.waw.pl 08.02.09, 10:53
        Zwolnienia Były już w Coca-Coli -pierwsza tura
        Fomar producent klocków hamulcowych i okładzin ściernych
        Tompson - Agd
        i tak mógłbym wymienić ok 70 firmy z Wawy.
        Małe firmy zwalniają ludzi o tym się mało piszę ale małych firm jest więcej
        niż dużych.
        Jak w małej firmie jest 4 ludzi to zostaje w pracy jeden na podtrzymanie firmy
        czy serwisów
        • Gość: Adam Re: Upadają giganci i małe Firmy IP: *.telpol.net.pl 08.02.09, 12:05
          naganiacze na spadki na GPW
          dalej cieszycie sie z kryzysu?
          • Gość: diakon Re: Upadają giganci i małe Firmy IP: *.chello.pl 08.02.09, 12:38
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> naganiacze na spadki na GPW
            > dalej cieszycie sie z kryzysu?

Ucieczka od wirtualnych przedsięwzięć z GPW czy inwestycji w
            złotoustych pomnażaczy kasy z funduszy to dobra wiadomość, giełda to
            przydatna rzecz, ale jak bogatsza część społeczeństwa zamiast myśleć
            jak coś stworzyć inwestuje w instrumenty inżynierii finansowej
            zaczyna się patologia i bańki finansowe, a efekty bedziemy
            konsumować przez najbliższe parę lat. Wzrost zamożności to tworzenie
            dóbr a nie inwestycja w wirtualne lub papierowe eldorada.
            • Gość: Piter Re: Upadają giganci i małe Firmy IP: *.plock.mm.pl 08.02.09, 21:07
              Zgadzam się w pełni. To zachłanność wielkich i chęć szybkich i łatwych zysków
              spowodowała ten kryzys. Nadmuchali bańkę nieruchomości, ceny skoczyły do
              irracjonalnych wysokości, zwykli ludziska kupowali te "apartamenty" ze strachu i
              z potrzeby, bo trzeba gdzieś mieszkać. Spłacają kredyty, których raty rosną.
              Spłata kredytu robi się najważniejszym priorytetem w portfelu więc ograniczają
              inne wydatki, przez to spada konsumpcja na inne towary, firmy mają problemy i
              tak się koło zamyka. Cwaniacy zarobili krocie na rynku nieruchomości w Polsce.
              Niedawno pazerni cwaniaki nadmuchali bańkę paliwową. Pamiętacie jak straszyli
              cenami 5 zł za litr, bańka sama pękła przez duży spadek popytu, ale oni zarobili
              swoje naszym kosztem. Możemy tak my malutcy dale pisać i co z tego, nie mamy na
              to większego wpływu. Trzeba gdzieś mieszkać, bez auta ciężko żyć itd.
      • Gość: gtpress Upadają giganci IP: *.cable.mindspring.com 08.02.09, 11:57
        a firmy z Hotelu "POLONIA" w Warszawie tez padaja ?
        • Gość: ankt Re: Upadają giganci IP: *.toya.net.pl 08.02.09, 12:26
          ja juz sie przyzwyczailem, mamy prawie caly czas kryzys.. z
          polrocznymi przerwami, kto spyla nasze obligacje w takiej ilosci ze
          zloty tak spadl ?
          • Gość: szefowa Re: Upadają giganci IP: *.chello.pl 08.02.09, 12:49
            150osób Lear Tychy zwolnili
      • Gość: wojenny kryzys? IP: *.adsl.highway.telekom.at 08.02.09, 16:26
        Kryzys ekonomiczny? a kogo to obchodzi. Kraj jest w stanie wojny z 2 krajami a
        jeszcze do niedawna z trzecim Irakiem. Najwazniejsze to trzymac wojsko na obcych
        kontynentach bo wielkie niebezpieczenstwo stamtad nam grozi. Bazy rakietowe
        zwane "Tarczami" trzeba budowac. Utrzymac zakupy samolotow, czolgow,
        transporterow, utrzymywac stan nienawisci do sasiadow, sponsorowac kolorowe
        rewolucje nawet kosztem calkowitej likwidacji gospodarki. Nalezy zamknac
        wszystkie duze fabryki np stocznie i oglosic to sukcesem. Przyszlosc ludzi pracy
        jest w agroturystyce.
      • Gość: luki Mam nadzieje że gazeta.pl upadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 16:44
        Niech gazeta.pl upadnie bo piszą same głupoty, straszą ludzi kryzysem nie jako
        przyczyniając sie do niego. beznadziejni jesteście, upadnijcie w tym swoim
        kryzysie, i kryzys sie skonczy jak upadniecie
        • Gość: fgfg Re: Mam nadzieje że gazeta.pl upadnie IP: *.chello.pl 08.02.09, 17:08
          jaki kryzys ? w mediach jest owszem . a tak na prawde to zawsze na
          zime były w polsce takie zwolnienia
          • Gość: fikus Re: ..a ty wodoglowie z skad sie urwales?... IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.02.09, 18:03
            ..gdzie zimowales?
            • Gość: WACEK Re: ..a ty wodoglowie z skad sie urwales?... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 09.02.09, 00:19
              A TY RZYDOUBEKU (rz jak rzygac) VON W BURAKI.
        • Gość: reytan Re: "gazeta" to taka kolchoznicza gadzinowka... IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.02.09, 17:46
          ...cel: obrona interesow kapitalu zachodniej europy. Gonic gnoi jak
          Michnikm Tusek i inne kanalie...
      • Gość: goscUSA Upadają giganci IP: *.socal.res.rr.com 08.02.09, 17:21
        pamietam Stilon Gorzow w PRL pracowalo 8 tys ludzi, teraz 700 a
        maja zwolnic 300, Polska przypomina mi arabski kraj, prymitywizm
        myslenia tego narodu z aspiracjami bogacza.
      • Gość: greg1900 Upadają giganci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 17:36
        To nie jest kryzys tylko spowolnienie. Wystarczy zrozumieć, że jak wszystko
        spadnie już o 30% to tak naprawdę nic się nie stanie (przykład, ceny o 30% w
        dół, konsumpcja o 30% w dół, bezrobocie o 30% w dół(około 4% od dzisiaj), gaże
        menadżerskie o 30% w dół (tutaj trochę zaszalałem!), płace o 30% w dół, itd.
        Wystarczy pomyśleć. Może trochę będzie bolało na początku, ale szybko wszystko
        wróci do normy.
        • Gość: blood Re: Upadają giganci IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 08.02.09, 17:42
          Racja, to nie jest kryzys. To jest druga Wielka Depresja.
          • Gość: fama Re: A gdzie cuda czyniacy "ryzy" i jego nierzad? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.02.09, 17:49
            W Monachium slucha pie...Sarkozego, a dom mu plonie.
            • brzezozka weź sie za pracę uczciwą pasozycie 08.02.09, 18:05
              • Gość: fama Re: "nierzad ryzego " i "kolchoz brukselski" jes IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.02.09, 18:10
                t nie do obrony... SBecja i post-komunist. lewusy traca grunt pod
                nogami. Pozdrowienia scierwo.
                • Gość: doktor proktor emigranciku bez szkoły IP: *.chello.pl 08.02.09, 18:50
                  Układaj skrzynki i nie mądraluj się,pusty łbie.
                  • Gość: fama Re: ..dalej lewusie z PL pucowac niemieckie tylki. IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.02.09, 19:40
                    ..o takiej padajacej na pysk Polsce nikt nie marzyl .... nawet nawet
                    Stalin. To zasluga leworekich SBekow i postkomyny ze macie jak
                    macie. Obudz sie wypierdku i przestan lizac niemieckie tylki.
                    • Gość: w-wa Masz jakieś kompleksy? IP: *.chello.pl 08.02.09, 20:09
                      A co mają do tego Niemcy?Wsiowy przygłupie.
                      • Gość: fama Re: niemcy robia was w jajo.. wodoglowie, przeciez IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.02.09, 20:41
                        im chodzi o rynki zbytu. Zlikwidowac zaklady produkujace w Polsce, w
                        zamian za jalmuzne,i pakowac niemieckie towary do post-komunistow.
                        Co tak ciezko ci to pojac imbecylu z warsiawki?
                        • Gość: Ambasada federacyj Re: niemcy robia was w jajo.. wodoglowie, przecie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.09, 21:58
                          Takie zalozenie bylo istotnie ale na poziomie decyzji indywidualnych
                          bieznesow i nikt tym centralnie nie sterowal. Bylo wiadomo, ze
                          Polacy gardza wyrobami rodzimych zakladow i beda kupowac zachodnie
                          to i byla okazja by wjechac do Polski , zlikwidowac ich substytuty
                          i wejsc szerokim frontem z wlasna produkcja a Polacy maja sie
                          zajmowac rolnictwem ekologicznym i agroturystyka oraz turystyka
                          przez duze T. Identycznie Polacy robili desant na Ukrainy, Litwu,
                          Rasiju, Bialorus i wchodzili szerokim frontem ze swoja produkcja
                          doprowadzajac do upadku miejscowych. tym tez nikt centralnie w
                          Polsce nie sterowal a byly to indywidualne decyzje biznesowe
                          indywidualnych biznesmenow znad rzeki Wisla zwanej.
            • Gość: m Re: A gdzie cuda czyniacy "ryzy" i jego nierzad? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.09, 20:33
              A gdzie cuda czyniacy "ryzy" i jego nierzad?
              W Monachium slucha pie...Sarkozego, a dom mu plonie.

Ryży przyczyniając się do śmierci naszego rodaka dał dowód, gdzie ma ten kraj i
              naród....
              PiS i PO (dawne AWS) najgorsze ekipy od 89
      • Gość: klaper Re:Kedy wrescie Tusk uratuje polska gospodarke???? IP: *.midd.cable.ntl.com 08.02.09, 19:38
        • maniek_ok Re:Kedy wrescie Tusk uratuje polska gospodarke??? 08.02.09, 19:51
          Uh, ale nam obrodziło dziś psychicznych emigrantów... No, ale wiadomo, niedziela
          to i co mają robić...
      • 88i88 Upadają giganci 08.02.09, 20:15
        Rynek na szczęście nie znosi próżni. Upadają giganci, a na ich miejsce
        powstaną nowe,prężne przedsięwzięcia.
        • Gość: przedsiębiorca Re: Upadają giganci IP: *.chello.pl 08.02.09, 22:39
          Żeby powstawały nowe firmy potrzeba kapitału. A tego skutecznie
          pozbawia obywateli państwo, uniemożliwiając im bogacenie się. Doputy
          ten schemat będzie funkcjonował ("obywatele dla państwa"), dopuki w
          polsce bedzie źle.
          Żeby nie być gołosłwonym powiem tylko, że miałem firmę. I zamknąłem
          po 3 miesiącach, gdy zorientowałem się, że zewsząd atakują mnie
          różnej maści sępy. Szczęśliwie się składa, że miałem wybór i mogłem
          zacząć robić prawie to samo tyle, że na etacie i powiem tyle: jest
          dużo lżej, nie dostaję listów z pogróżkami od różnych urzędów i mogę
          w końcu spokojnie spać.
          • Gość: ... Re: Upadają giganci IP: *.net136.okay.pl 09.02.09, 09:19
            niestety, ku..., niestety.

chyba podaze taka sama sciezka po 2ch latach dzialania. zal dupe sciska, jak sie
            patrzy na skale zdzierstwa z przedsiebiorcow - od malutkich dzialalnosci
            jednoosobowych do wiekszych kilkunastoosobowych zakladow. duze firmy to juz
            nieco inny temat.
      • Gość: popeye_marynarz Upadają giganci IP: *.c200.msk.pl 08.02.09, 21:02
        a cóż wy chcecie ? Przecież już nasz światowiec ałesa powiadał że czym gożej tym lepiej ico? Jego prorocze słowa wcielł w życie cudotwórca Tusk.
        • Gość: wierzący Re: Upadają giganci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 23:47
          A ja nadal wierzę w Tuska i że będzie lepiej
      • Gość: R Dzień z życia Polaka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 23:56
        Wstaję rano, wlączam moje japońskie radio, zakładam amerykańskie spodnie,
        wietnamski podkoszulek oraz chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki
        wyciągam niemieckie piwo.

Siadam przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku zlecam internetowe
        zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jadę do francuskiego
        hipermarketu na zakupy.

Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wracam
        do domu, siadam sobie na włoskiej kanapie i szukam pracy w polskiej gazecie.
        Znowu nic...

Zastanawiam się, dlaczego w Polsce nie ma pracy???
        • Gość: m Re: Dzień z życia Polaka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 10:10
          100% racji; warto kupować polskie produkty bo jest wiele, których
          jakość jest ok, na przykład: słodycze, kosmetyki.
          • Gość: bolek i lolek Re: Dzień z życia Polaka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:44
            "R" - skąd to ściągnąłeś? To powinno być hasło GazetyPraca. Naczelne
            hasło szmatławca w którym mnożą pseudosensacyjne texty o
            kretynicznych wykładniach. Sensacje na rynku pracy?

Jak wielu świetnie zauważa, tnie się roboli, żeby zarząd utrzymał
            wysokie wynagrodzenia, żeby spałacac kredyty na milion za pałac.
            Logika cieć związanych stuletnim sznurkiem z zardzewiałym
            hasłem "kryzys" jest aż zbyt boleśnie prosta i dostępna w każdym
            kiosku bez wychodzenia z domu.

A podobno Indesit ma przejąć włoską siłe produkcyjną - oznaczałoby
            to wzrost zatrudnienia w okręgu łódź-radomsko o 400-600 osób. A Dell
            w łodzi też chce zatrudnić nawet 800.
            Dlaczego straszy się huraganem bezrobocia, jeśli są racjonalne
            perspektywy na rozwój produkcji w Polsce?
      • Gość: dzitka Upadają giganci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 16:26
        A nikt nie wspomni o zakładzie SEWS Polska bo jest w mniejszych
        miastach. Jest to fabryka wiązek samochodowych. Przede wszystkim do
        Toyoty. W dwóch zakładach tj. Leszno i Rawicz w wielkopolskiem pracę
        ma stracić 940 osób. Tu dopiero jest tragedia. Okręg nie bardzo
        przemysłowy do większych miast Wrocław, Poznań - ok.75, 100 km. Zero
        szans na nową pracę, zwłaszcza dla kobiet, które stanowią główną
        siłę napędową w tej fabryce. Co się dzieje z tym światem? Dlaczego
        nie może to wszystko iść płynnie, tylko wymyślają jakieś sztuczne
        kryzysy. Nikt nie przejmuję sie szarym człowiekiem, który zawsze
        najbardziej na tym cierpi. Niech Ci najbogatsi zamienią sie z tymi
        biedniejszymi na kilka miesiecy zarobkami. Jestem pierwsza w