Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mead Johnson Nutrition

IP: *.olsztyn.mm.pl 27.03.09, 20:01
    Czy ktoś coś wie na temat firmy Mead Johnson Nutrition?

Ktoś miał styczność ?
    Obserwuj wątek
      • 12bibi Re: Mead Johnson Nutrition 26.06.09, 22:08
        To super firma. Mają super produkty, warunki zatrudnienia, narzędzia pracy.
        Przedstawiciele odwiedzają lekarzy pediatrów i położne oraz apteki.A atmosfera w
        firmie jest bardzo sympatyczna, za sprawą ludzi, którzy tam pracują. Produkty są
        tak dobre, że sprzedają się same.
        A stanowiska menedżerskie zajmują same panie, które otaczają pracowników
        prawdziwie matczyna opieką, choć czasem jak to matki też potrafią skarcić, gdy
        ich dzieci ( przedstawiciele) nabroją i popsuja wyniki sprzedażowe. Choć to
        zdarza się rzadko, bo jak wspomniałam produkty sprzedają się same. Była w tej
        firmie też taka zasada, że nowych ludzi trzeba dobrze wyszkolić. I to się dobrze
        sprawdzało.Wszyscy przedstawiciele rozpoczynający pracę w branży farmaceutycznej
        od Mead Johnson świetnie rozwijają swoją karierę na różnych stanowiskach w
        największych koncernach. To o czymś świadczy.
        • Gość: kinia Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.icpnet.pl 27.06.09, 09:33
          a jakie to są te super warunki i narzędzia??
          • 12bibi Re: Mead Johnson Nutrition 27.06.09, 18:05
            Super warunki to: zatrudnienie przez firmę zewnętrzną Gambit kontrakt na okres
            próbny 3- miesięczny, potem jak dobrze idzie przedłużenie umowy na czas
            określony na 9 miesięcy i wreszcie szansa na umowę na czas nieokreślony.
            Dawniej, kiedy Mead Johnson był częścią koncernu BMS ulubieńcy Pani Dyrektor
            mieli szanse podpisać umowę z BMS-sem.Wynagrodzenie na początek 3900
            brutto,samochód Ford fokus, laptop, telefon służbowy. No i wreszcie to co
            najlepsze: gwarancja ciężkiej pracy od świtu do zmierzchu. Jest wymagane od
            przedstawicieli, aby zaczynali pierwsza wizytę o 8 rano ( ktoś już napisał że
            liczba wizyt to 12 do lekarzy i 1 do położnych). Do tego dochodzą działania
            dodatkowe :wieczorne spotkania "biznesowe" z lekarzami, położnymi ( po 13
            wizytach ), konferencje. Długo by wymieniać listę działań dodatkowych
            obligatoryjnych. Nie jest łatwo, zwłaszcza, że trzeba się gimnastykować, by nie
            podpaść pacjentom ( nie da się zrobić 12-stu wizyt dziennie poza godzinami
            przyjęć lekarzy ).Czasem więc trzeba dopisać parę wizyt, żeby średnia na koniec
            miesiąca się zgadzała, bo to świętość. A wieczorem raportowanie, mejle... To
            naprawdę niezła szkoła.
            • Gość: maniek Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.ostnet.pl 31.07.09, 20:11
              A czy możesz coś powiedzieć o dużej rekrutacji z ostatniego
              ogłoszenia z GW,potrzebują 4 Key-ów do lecznictwa zamkniętego, a
              także PM na całą Polskę.Co to jest tworzą nowy dział,strukturę ?.
              • Gość: kinia Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.icpnet.pl 31.07.09, 23:34
                a jak wygląda rekrutacja? są premie? km prywatne?
                • Gość: kinia Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.icpnet.pl 05.08.09, 10:58
                  b.proszę o info o rekrutacji!
                  • Gość: monika Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.smrw.lodz.pl 15.02.10, 19:11
                    rekrutacja na której miałam okazję uczestniczyć, jest miłym i wiele wnoszącym
                    doświadczeniem. Na tej co ja byłam odbywała się etapami.
                    Na sali znajdowało się około 20 kandydatów i 2 panie rekrutujące. Zaczęliśmy od
                    krótkiej autoprezentacji każdego z kandydatów, następnie była praca w grupie,
                    trzeba było wspólnie ustalić kilka cech pozytywnych i negatywnych, które
                    widzielibyśmy u swojego pracownika (pracownika bez względu na stanowisko i
                    funkcję jaką miał pełnić). Po tym etapie zostało już tylko 4 kandydatów i każdy
                    dostał materiały dotyczące nowego produktu firmy. W ciągu 30 min trzeba było
                    przyswoić sobie nowy materiał, po czym każdy z nas indywidualnie odpowiadał z
                    tego co zdołał zapamiętać. Dalej zostały już 2 osoby, które miały zaprezentować
                    się wg swojego CV. Powiem, ze choć nie dostałam pracy, to bardzo sympatycznie
                    wspominam rodzaj prowadzonej rekrutacji i oczywiście rekruterki-bardzo
                    sympatyczne i przyjaźnie nastawione do kandydatów, swoim podejściem sprawiały,
                    żeby nie odczuwać zbyt dużo stresu. Żałuję że się nie dostałam, bo wydaje mi się
                    że praca przebiegałaby równie fajnie co sama rekrutacja.
        • Gość: XXX Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 06:44
          nie wiem kiedy tam pracowales(las) ale to co piszesz nijak ma sie do prawdy, atmosfera panujaca w firmie jest tragiczna za sprawa AW-C, tak samo sposob zarzadzania przez "strach", w tej firmie nie ma swietosci ani zycia prywatnego, w ktore bardzo skutecznie ingeruje firma.
          Jezeli ktos ma tendencje masochistyczne polecam prace wlasnie tam....
          • Gość: Selfadjust Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.10, 22:25
            No wreszcie normalna, zdrowa, zdystansowana odpowiedź. Wyścig
            szczurów i tyle. Nie wiem ile ta Bibi ma lat, ale taka podniecona
            tymi rekrutacjami że ...ehhh szkoda gadać! Ja sam pracuję w
            korporacji i znam jej plusy i minusy. Taki cyrków jak tutaj to nie
            przechodziłem na rozmowie kwalifikacyjne. Jeszcze raz powtórze -
            chory wyścig szczurów. Ciekawe, może ta firma ma coś wspólnego z
            Monsanto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka