Gość: edziu IP: *.olsztyn.mm.pl 27.03.09, 20:01 Czy ktoś coś wie na temat firmy Mead Johnson Nutrition? Ktoś miał styczność ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12bibi Re: Mead Johnson Nutrition 26.06.09, 22:08 To super firma. Mają super produkty, warunki zatrudnienia, narzędzia pracy. Przedstawiciele odwiedzają lekarzy pediatrów i położne oraz apteki.A atmosfera w firmie jest bardzo sympatyczna, za sprawą ludzi, którzy tam pracują. Produkty są tak dobre, że sprzedają się same. A stanowiska menedżerskie zajmują same panie, które otaczają pracowników prawdziwie matczyna opieką, choć czasem jak to matki też potrafią skarcić, gdy ich dzieci ( przedstawiciele) nabroją i popsuja wyniki sprzedażowe. Choć to zdarza się rzadko, bo jak wspomniałam produkty sprzedają się same. Była w tej firmie też taka zasada, że nowych ludzi trzeba dobrze wyszkolić. I to się dobrze sprawdzało.Wszyscy przedstawiciele rozpoczynający pracę w branży farmaceutycznej od Mead Johnson świetnie rozwijają swoją karierę na różnych stanowiskach w największych koncernach. To o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.icpnet.pl 27.06.09, 09:33 a jakie to są te super warunki i narzędzia?? Odpowiedz Link Zgłoś
12bibi Re: Mead Johnson Nutrition 27.06.09, 18:05 Super warunki to: zatrudnienie przez firmę zewnętrzną Gambit kontrakt na okres próbny 3- miesięczny, potem jak dobrze idzie przedłużenie umowy na czas określony na 9 miesięcy i wreszcie szansa na umowę na czas nieokreślony. Dawniej, kiedy Mead Johnson był częścią koncernu BMS ulubieńcy Pani Dyrektor mieli szanse podpisać umowę z BMS-sem.Wynagrodzenie na początek 3900 brutto,samochód Ford fokus, laptop, telefon służbowy. No i wreszcie to co najlepsze: gwarancja ciężkiej pracy od świtu do zmierzchu. Jest wymagane od przedstawicieli, aby zaczynali pierwsza wizytę o 8 rano ( ktoś już napisał że liczba wizyt to 12 do lekarzy i 1 do położnych). Do tego dochodzą działania dodatkowe :wieczorne spotkania "biznesowe" z lekarzami, położnymi ( po 13 wizytach ), konferencje. Długo by wymieniać listę działań dodatkowych obligatoryjnych. Nie jest łatwo, zwłaszcza, że trzeba się gimnastykować, by nie podpaść pacjentom ( nie da się zrobić 12-stu wizyt dziennie poza godzinami przyjęć lekarzy ).Czasem więc trzeba dopisać parę wizyt, żeby średnia na koniec miesiąca się zgadzała, bo to świętość. A wieczorem raportowanie, mejle... To naprawdę niezła szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.ostnet.pl 31.07.09, 20:11 A czy możesz coś powiedzieć o dużej rekrutacji z ostatniego ogłoszenia z GW,potrzebują 4 Key-ów do lecznictwa zamkniętego, a także PM na całą Polskę.Co to jest tworzą nowy dział,strukturę ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.icpnet.pl 31.07.09, 23:34 a jak wygląda rekrutacja? są premie? km prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.icpnet.pl 05.08.09, 10:58 b.proszę o info o rekrutacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.smrw.lodz.pl 15.02.10, 19:11 rekrutacja na której miałam okazję uczestniczyć, jest miłym i wiele wnoszącym doświadczeniem. Na tej co ja byłam odbywała się etapami. Na sali znajdowało się około 20 kandydatów i 2 panie rekrutujące. Zaczęliśmy od krótkiej autoprezentacji każdego z kandydatów, następnie była praca w grupie, trzeba było wspólnie ustalić kilka cech pozytywnych i negatywnych, które widzielibyśmy u swojego pracownika (pracownika bez względu na stanowisko i funkcję jaką miał pełnić). Po tym etapie zostało już tylko 4 kandydatów i każdy dostał materiały dotyczące nowego produktu firmy. W ciągu 30 min trzeba było przyswoić sobie nowy materiał, po czym każdy z nas indywidualnie odpowiadał z tego co zdołał zapamiętać. Dalej zostały już 2 osoby, które miały zaprezentować się wg swojego CV. Powiem, ze choć nie dostałam pracy, to bardzo sympatycznie wspominam rodzaj prowadzonej rekrutacji i oczywiście rekruterki-bardzo sympatyczne i przyjaźnie nastawione do kandydatów, swoim podejściem sprawiały, żeby nie odczuwać zbyt dużo stresu. Żałuję że się nie dostałam, bo wydaje mi się że praca przebiegałaby równie fajnie co sama rekrutacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 06:44 nie wiem kiedy tam pracowales(las) ale to co piszesz nijak ma sie do prawdy, atmosfera panujaca w firmie jest tragiczna za sprawa AW-C, tak samo sposob zarzadzania przez "strach", w tej firmie nie ma swietosci ani zycia prywatnego, w ktore bardzo skutecznie ingeruje firma. Jezeli ktos ma tendencje masochistyczne polecam prace wlasnie tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selfadjust Re: Mead Johnson Nutrition IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.10, 22:25 No wreszcie normalna, zdrowa, zdystansowana odpowiedź. Wyścig szczurów i tyle. Nie wiem ile ta Bibi ma lat, ale taka podniecona tymi rekrutacjami że ...ehhh szkoda gadać! Ja sam pracuję w korporacji i znam jej plusy i minusy. Taki cyrków jak tutaj to nie przechodziłem na rozmowie kwalifikacyjne. Jeszcze raz powtórze - chory wyścig szczurów. Ciekawe, może ta firma ma coś wspólnego z Monsanto. Odpowiedz Link Zgłoś