Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A.

31.03.09, 21:10
    A teraz nowość!!! UWAGA!! Podnieść ręce ci z KP co będą pracować
    poniedziałek-czwartek 12-20 a w soboty 10-16!! NOWY
    WYMYSŁ!! A i rekord w stylu "brak kontaktu" jest możliwy do zlikwidowania
    dopiero po UWAGA 15 próbach dodzwonienia się do klienta!!!!! No ja bym zabiła
    jakby do mnie ktoś 15 razy dzwonił na domowy w godzinach 9-20 i pytał non stop
    czy np "zastałam Pana Jana Kowalskiego? Nie?! a kiedy mogę zastać?" I tak 15
    razy do skutku ... piszcie kto też tak ma.
    Obserwuj wątek
      • Gość: :( Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 19:53
        Tylko jaki jest sens dzwonić do klientów i zamęczać ich telefonami
        jak mało który kredyt przechodzi, przyszlo kilku klientów (tych
        najlepszych) z telemarketingu i odmowa. I coraz dluższa lista odmów.
        I po 60 telefonów dziennie wykonywać trzeba a premii praktycznie nie
        ma. Zero motywacji do pracy. Przyjdz, zrób swoje i spier...
        • Gość: gosciu Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 18:42
          taaa.....a atmosfera...codziennie rano idę do pracy z niechęcia, z
          obawą, co przyniesie nowy dzień, czasem starch skrzynkę otwierać, bo
          niewiadomo, jaki ranking przyjdzie-może jesteś na wylocie.Atmosfera
          stworzona przez centralę jest chora
      • eklio Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. 03.04.09, 20:11
        U nas zachowanie przełożonych zaczyna zakrawać na mobbing. Dziewczyny są
        zdołowane, bo choć zapierniczały zdrowo i były "liderkami" to podegrano im shit
        nie bazę gdzie 75% numerów tel. nie dało się ustalić i.... stwierdzili że są
        najgorsze i "marnują" bazy... a ty samym uwalają im premie... one są załamane!!
        Jednego dnia mówią Ci, że jesteś najlepszy, a na następny dzień jadą po tobie
        jak chcą i upokarzają przy wszystkich... SZOK
        • Gość: widelec Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: 89.229.204.* 05.04.09, 19:32
          eklio tak jak piszesz...najlepsze były kiedys chwalone a teraz to pierwsze do
          cieć..teraz młoda krew jest w cenie..studenci z cetelemu
        • Gość: dilej Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 23:46
          taaa specjalnie wyselekcjonowana baza klientów HA HA HA to dopiero dziwo

główne zadanie na ten miesiąc - znajdź nr do swojego klienta nagroda: sobota pracująca

podoba mi się to forum
          • Gość: widelec Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: 89.229.204.* 07.04.09, 21:10
            Ja mam taki plan..aby wszystkie bazy były na maxa wydzwonione złozyć trzeba
            pismo z propozycją o prace w niedziele..wszyscy potencjalni klienci w czasie
            konsumowania niedzielnego obiadu ...miedzy kotletem i kompotem wrazaliby zgode
            na zaciagniecie kredytu gotówkowego.Gratuluje pomysłu temu komus kto zrobił
            sobote pracująca w KP.
            ps.
            a moze zarzad zatrudnił kogoś aby te firme rozłozył na łopatki?
            • Gość: dilej Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 22:12
              tzn tak ... z punktu widzenia pracodawcy strategia telemarketingu tel rano, potem next dyżurny 17-20 godz a jak i to nie zaskoczy to sobota więc plan ok .. szanse upolowania klienta zwiększają się.. tylko co mnie boli to to że może by tak do k... nędzy z nami ktoś pogadał jak z ludźmi, zapytał, może jakaś "marchewka" a nie ROBIĆ ROBOLE przecież wieczory i weekendy w pracy to nasze ulubione zajęcia ...

no risk no play

dilej

zresztą z nami gadać nie będą traktują nas jak tanią siłę roboczą z która sie nie gada ... przecież "władza" żagla chińskiego nie zna
              • Gość: gość Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 00:08
                www.zagiel.darmowefora.pl/index.php
                nowe forum
      • Gość: . Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 22:43
        pracuję w KP od niedawna, ale już mi short bokiem wychodzi.
        telemarketing - z jednej strony wkurzony klient, który rzuca mięsem przez
        telefon jak tylko zaczynam gadkę, że żagiel ma nową ofertę, a z drugiej
        przełożeni, którzy twierdzą że jak się postarasz to dostaniesz super premię.
        sprzedaż - nawet jak przyjdzie klient najlepszy to i tak albo kredyt który chce
        jest wstrzymany, albo status "brak zgody".
        Ale obietnica własnego rozwoju, i wysokiej premii - "naprawdę motywujące"
        • Gość: :( Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 07:13
          Robimy ten telemarketing, jak juz zdaży się że przybiegnie do
          nas ,,najlepszy klient", ucieszony że dostanie kredyt.... a tu
          odmowa:( I co z tego mamy? Nic !!! Nawet respons nie policzy sie, bo
          przecież respons to jest wtedy gdy klient podpisze umowę. Ale czy to
          nasza wina, że jest odnowa???? I jak przyjdzie kilku takich klientów
          i nie trafimy na takiego co dostanie zgode, to wychodzi na to, że
          nasz telemarteing nie jest skuteczny. A do tego przyjdzie taki
          klient i czas trzeba mu poświęcić.... a przecież gdyby nie było
          klienta to w tym czasie można wykonać kilka więcej telefonów.
          I tak mi się wydaje, że ,,tych na górze" nie cieszy jak klient
          przychodzi do KP i podpisuje umowę. Teraz nie liczy się sprzedaż
          tylko telemarketing. Tylko po co to robić jak nie sprzedajemy? Żeby
          w KP coś robić przez 8 godzin. Super:( Jak pomyśle że za niecałe 2
          godziny znowu będę musiała dzwonić do klienta to aż nie mam ochoty z
          domu wychodzić.
          Niech to wszystko wróci do normalności albo niech ten Żagiel się
          rozpadnie i będzie spokój i każdy będzie wiedział na czym stoi. A
          teraz nie wiadomo co przyniesie każdy nowy dzień.
          • Gość: widelec Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: 89.229.204.* 08.04.09, 20:59
            nie niech sie nie rozpada...jest ok...trzeba tylko wiecej szkolen z trenarami
            zoorganizowac ich szkola uspokaja,klienci nawet ci z best wychodza po odmowie
            usmiechnieci z kp jak im sie asertywna gadke sprzeda
            • Gość: dilej Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 23:07
              ja proponuję jeden trener na jedno KP, codziennie rano dwie godziny przed pracą szkolenie i będzie wszystkim raźniej wtedy, już nic nas nie ruszy,

a ja mam problem z odmawianiem prezentów - tak lubię te czekoladki i cukierasy

proszę szkolenie "jak powiedzieć klientowi NIE"
              np. NIE nie chcę już więcej tych czekoladek i ferrerek - dla odmiany chętnie przyjmę martini albo CIN CIN

ale tak to powiedzieć żeby sie nie obraził

• eklio Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. 09.04.09, 20:01
        No a tak poza tym.. to "jest super jest super więc o co Ci chodzi" ... przecież
        nasze dyrektorskie "rekiny" wypłynęły... zgarnęły sobie premie a do pracowników
        "dziękuję" MAILEM. PIER_ _ _CIE się!! Nie po to człowiek pracuje jak muł, żeby
        dziękuję mailem za I miejsce w "rekinie" dostać!!! Docenienie pracowników "to
        podstawa sprawnego funkcjonowania firmy"
        <bez komentarza>
      • eklio Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. 09.04.09, 20:04
        PS. "klient jest celem naszej pracy a nie przeszkodą" - trudno w to uwierzyć w
        chwili gdy za telemarketing jest 60 procent premii.
        <szkoda gadać>
        • Gość: robert Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: 91.198.15.* 16.04.09, 17:49
          Kolejne zwolnienia w żagiel, juz pare osób poleciało.
          • Gość: on Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: 89.229.204.* 17.04.09, 23:13
            poczekajcie do ostatniego dnia maja kiedy od czerwca cała Polska poleci nowym
            planem biznesowym naszej firmy...oj wtedy beda zwonienia
            • Gość: hania Re: Nowe dziwy i cuda w ŻAGIEL S.A. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.04.09, 21:00
              nowy plan biznesowy?? jak możesz to uchyl rąbka tajemnicy, o co
              chodzi ????
              • Gość: PRACOWNIK kp Telefony i tak tam inne IP: 188.33.5.* 22.04.09, 23:30
                Słuchajcie temat telemark.....Pamiętacie jak się zaczynało...dwie
                osobyw KP i około plan 30 telefonów do wykonania. A dzisiaj siedzę
                sam, w Kp mam jeden telefon bo drugi to "tylko fax"i uwaga mam ponad
                70 telefonów dziennie do wykonania.Nie mam czasu na zjedzenie dwóch
                pajd chleba bo oddział drze "ryja" ze plan z dzwonkami do
                zrobienia ,klienta się pogania bo nima czasu na obsługę a klienci
                drzą"ryja" ze dodzwonić się nie mogą......Uwaga do
                Lublina:chcieliśmy dogonić Lukasa: zobaczcie jak wyglądają nasze Kp
                w Polsce bo nie w ilości siła a w jakości i to pod każdym
                względem...
                • Gość: :( yyy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 07:41
                  To jeszcze dobrze jak klient przyjdzie i pójdzie po 10-15 minutach,
                  a są takie sytuacje jak jest prewencja i taki klient siedzi 40-50
                  minut i później trzeba sie tłumaczyć dlaczego za mało wykonało sie
                  telefonów. A może oni oczekują ze z własnej woli bedziemy siedziec
                  po godzinach???? Żeby nadgonić telemarketing. Niech zapomną....
                • Gość: magda Re: Telefony i tak tam inne IP: 91.198.15.* 24.04.09, 09:50
                  Teraz to trzeba popierac minimum 80 kontaktów NOWYCH a do tego
                  dochodza jeszcze kontakty gdzie sie do klienta niedodzwoniło , tak
                  wiec teraz norma to ponad 100 telefonów, a gdzie obsługa klienta, a
                  jak sie nie wyrobi normy to trzeba sie tłumaczyć, super....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka