Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inter Gate Europe - co to za firma?

IP: 195.136.20.* 17.04.09, 12:09
    witam, znalazłem ogłoszenie z ww firmy i jestem ciekawy jak tam
    jest? Jacy są szefowie, ludzie... jaka atmosfera panuje no i ile
    można tam zarobić. w poniedziałek idę na rozmowę więc bedę
    wdzięczny. szukaja menagera i przedstawicieli. nie znalazłem w necie
    ich strony, więc nie wiem czego mogę sie spodziewać ale widziałem ze
    szukaja tez modeli i modelki...:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: ziomek Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 17:45
        Ja tez chetnie sieczegos dowiem. Bede wdzieczny bo wlasnie stamtad wrocilem. Fajne laseczki, ale nic poza tym nie wiem o tej firmie :)
        • Gość: ancymon Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: 195.136.20.* 20.04.09, 09:42
          no i co Ci powiedzieli na rozmowie???? daj znać. jak wrażenia?
      • Gość: gosc Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:10
        Poszukaj opinii na temat firmy save max to bedziesz wiedzial
        wszystko :)
        • Gość: Moooona Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.09, 19:14
          ja byłam i na rozmowie kwalifikacyjnej i na dniu obserwacyjnym,
          bardzo fajna panuje tam atmosfera,a praca i pieniądze też są całkiem ok.
          Szkoda tylko,że trzeba być dyspozycyjnym od poniedziałku do piątku,kurcze ja
          akurat od pt mam szkołę;/

jeśli ktoś chce się czegoś więcej dowiedzieć o firmie,
          to tu: www.intergateeurope.pl
          Szczerze wam polecam,jeśli lubicie popracować 5 dni w tygodniu w młodym,ale dość
          wymagającym zespole ludzi.
          Pozdrawiam Monika.
      • Gość: ancymon Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: 195.136.20.* 29.04.09, 10:53
        ja jednak nie poszedlem bo nic o firmie nie znalazłem na necie, a
        Mooona ta strona ktora podalas mi sie nie otwiera... co tam sie
        sprzedaje? na czym polega praca i ten dzień obserwacyjny o którym
        piszesz?
        • Gość: Mooona Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 21:51
          ...nie wiem,dlaczego Ci się strona nie otwiera,mi bez problemu.
          Na czym polega praca na obsłudze klientów biznesowych,czyli wszystkich
          firm.Sprzedaż karnetów tzw.V.I.P:) Musze stwierdzić,że produkty mają fajne.
          a dzień,polegał na tym,że byliśmy w różnych firmach i tam prowadzone zostały
          negocjacje z właścicielami firm,bądź prezesami.A ja obserwowałam pracę,a oni mnie.

pzdr.M.
          • Gość: Monika Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.centertel.pl 06.05.09, 11:32
            Pracowalam tam przez ponad tydzien sama sie dziwie ze tak dlugo...
            Praca jest beznadziejna nie mowiac o zarobkach, do tego sa problemu
            z wyplaceniem zarobionych pieniedzy (do teraz ich nie dostalam) jak
            macie mozliwosc szukajcie sobie innej pracy od tej trzymajcie sie
            jak najdalej...
            • Gość: gosc Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 10:19
              Jestem zdziwiona tym co piszesz... praca bardzo cięzka , to fakt i
              czasami ma sie juz dość tego łażenia i proszenia ale pieniążki
              zawsze wypłacali. Jeśli Pracowalas już przy sprzedaży kart VIP to
              przecież miałaś kasę od ręki.
          • Gość: gość Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 10:28
            Bardzo ogólnikowo opisałas ten swoj dzień obserwacyjny:) Praca
            polega na sprzedaży kart VIP czyli kart ze znizka do jakiś lokali ,
            kin czy innych obiektów rozrywki. Rano dostaję sie mapkę terenu na
            ktorym przyjdzie nam te karty sprzedawać i .... jedziemy w ten
            teren , oczywiscie na koszt wlasny :)Moze to byc Sosnowiec, Bedzin
            czy też Gliwice itp. Po dojeździe na swój teren zaczynamy
            metodycznie chodzić od firmy do firmy (firma to także kiosk Ruchu
            lub malutki warzywniak osiedlowy) i tam usilujemy sprzedać karnet
            czyli karte VIP. z negocjacjami nie ma to nic wspolnego .... bliższe
            jest okreslenie ,,wciskamy komus karte,, Jesli delikwent ulegnie nam
            i kupi taka kartę (pieniążki pobieramy oczywiście za to) to
            szybciutko uciekamy żeby sie niekt nie rozmyslił. I tak cały dzień.
            Jeśli trafimy na dobry teren , gdzie jest duzo takich firm to mozna
            nawet zarobić... gorzej gdy dostaniemy teren odludny, jakies
            dzialki, place budów wtedy klops:( Jeśli jesteśmy glodni to mozemy
            coś zjeść w ciągu dnia. Albo zabieramy sniadanie z domu albo
            kupujemy gdzies w barze. I jeszcze jedno... pogoda nie ma
            znaczenia... czy jest 40C w cieniu czy tez -20c albo leje jak z
            cebra my chodzimy i usilujemy sprzedawac :)
            • Gość: Klient Re: Inter Gate Europe - co to za firma? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.09, 18:01
              ...bardzo ciekawe rzeczy piszecie,ale macie dość dziwne podejście do
              sprzedaży.Ja sama kupiłam tydzień temu Karnet V.I.P. i sposób w jaki mi go
              sprzedano w ogóle nie przypominał "wciskania".
              Od 6 lat pracuję w biurze nieruchomości i na co dzień mam do czynienia z
              negocjacjami,a w dzisiejszym świecie,gdzie roi się od konkurencji wszyscy
              wiemy,że żeby sprzedać coś komuś,to trzeba się nieźle nagimnastykować.I nie ma
              znaczenia czy sprzedajemy marchewkę w sklepie warzywnym,dom z ogródkiem czy też
              karnet vip.A na marginesie jeżelibyście przyjrzeli się bliżej karnetowi to dawno
              nie widziałam nic tak opłacalnego dla klienta.
              Jeśli komuś nie odpowiada praca w marketingu,zawsze może wybrać jakąś inną branżę.

Świat stoi dla was otworem.Niech każdy wybiera drogę taka jaka mu pasuje.

• Gość: stefcio Zajrzyjcie tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 18:48
        www.mojszefmojafirma.pl, może bedzie:) a jesli nie to dodajcie
        opinie dla potomnych:)
        • Gość: mpz Re: Zajrzyjcie tutaj IP: *.chello.pl 19.05.09, 13:18
          Witam wszystkich,
          Byłem dzisiaj na dniu próbnym w tej firmie i przyznam się, że nie przypadła mi do gustu. Rozmawiałem z bardzo miłą panią, ale tylko przez godzinę, gdyż w tym momentcie zrozumiałem, że ta praca nie jest dla mnie. Nie podoba mi się sposób sprzedaży i organizacja pracy. Sprzedaż tych w/w kuponów VIP jest tylko bezpośrednia na zasadzie zwykłego akwizytorstwa. Więc w większości firm będziemy traktowani jak intruzi. Ale to pół biedy. Drugie pół to fakt, że ów akwizytor spędzający cały dzień na nogach, biega za marne pieniądze 1200 PLN na rękę. Jeśli tylko uda mu się sprzedać choć 3 kupony dziennie. Za każdy następny dostanie 20 PLN. Sama pani powiedziała mi, że średnia to 5 kuponów dziennie, ale że żeby tyle sprzedać to potrzeba 100 prezentacji w firmach... Trochę dużo jak na 8 godzin pracy. Nawet zakładając 10 godzin pracy to i tak na jedno spotkanie pozostaje nam 6 minut. Odejmując dojście do kolejnego biura, nawet w biurowcu to zostaje nam 4-5 minut. Czyli po prostu bieganie... za tą kasę, powiedziałem dziękuję.
          Ale jeśli ktoś lubi takie zabawy, no i oczywiście nakreśloną mi bardzo jasno i przejrzyście możliwość awansu, aż do managera, który ma zarabiać niebotyczne 21000 PLN na rękę, to proszę bardzo, aplikujcie.
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka