Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w exilion

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:44
    Czy ktoś pracuje może w firmie exilion albo przeszedł w niej szkolenie? Nie
    długo mam mieć pierwsze szkolenie i zastanawiam się czy iść czy zrezygnować.
    Pomóżcie, będę wdzięczna za wszystkie informacje
    Obserwuj wątek
      • Gość: ;) Re: praca w exilion IP: *.chello.pl 04.08.09, 16:28
        ->jesteś już beti po pierwszej rozmowie??
        na jakich warunkach zaproponowali pracę DF???
        • Gość: leszek [...] IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.08.09, 16:36
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ;) Re: praca w exilion IP: *.chello.pl 05.08.09, 17:58
            rozmowę miałeś wczoraj w hotelu IBIS w Łodzi???
            Po czym sądzisz, że naciągają ludzi???
            • Gość: leszek [...] IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.08.09, 15:27
              • Gość: ;) Re: praca w exilion IP: *.chello.pl 06.08.09, 16:04
                mnie osobiście też się nie podoba ww działalność.
                Poza tym jeżeli już się zgodzisz pracować dla nich to musisz ponieść wkład
                własny w wysokości 200zł!!!
                szkolenia odbywają się po 8-9h.
                i zaczynasz robić za nich robotę
                m.in rekomendację wśród swoich znajomych, gdzie później w czasie szkolenia
                dzwonisz z ich telefonu i przedstawiasz ofertę firmy.
                • Gość: leszek [...] IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.08.09, 23:06
                  • Gość: ;) Re: praca w exilion IP: *.chello.pl 07.08.09, 00:27
                    dziwi mnie tak samo, że nie ma nigdzie żadnych wypowiedzi(opinii) na temat
                    firmy, żeby tylko nie było tak, że jak firma szybko powstała tak szybko się
                    zwinie z rynku finansowego.
                    I to co udało mi się dowiedzieć od znajomej, co skusiła się na szkolenie i
                    zapłacenie jakby kaucji 200zł.
                    podstawę pensji wyrabiasz sobie sam a zależne to jest od ilości podpisanych umów ;/
                    czyli może być tak, że w jeden miesiąc zarobisz(podaje przykład) na Audi TT a w
                    drugi już ledwo co zwiążesz koniec z końcem.
                    jak będę coś jeszcze wiedział to udzielę się na forum :)
                    pozdrawiam
                  • Gość: fix Re: praca w exilion IP: *.astral.lodz.pl 16.09.09, 23:19
                    Chyba obydwaj jesteście osiołkami, którym wydaje się, że jakaś firma da ci
                    samochód, laptopa, telefon a ty będziesz siedział i czekał na kasę. To jest moi
                    drodzy biznes. Pracujesz to masz kasę i to niemałą. Udajesz, że pracujesz to
                    masz g..... Jak szukacie miłej robótki to zapraszam do siebie, mam ogródek do
                    podlewania i domek do sprzątania. Zarobicie po 500 zł - pasuje? Tak się składa,
                    że znam bardzo długo menedżera Exilion z Łodzi i wiem, że jest to facet z
                    olbrzymimi kompetencjami i wiedzą. Możesz się od niego wiele nauczyć. Wiem, bo
                    sama pracowałam z nim kilka lat i do dzisiaj dzięki jego naukom i życiowym
                    mądrościom daję sobie doskonale radę w świecie finansów. Możecie sobie biadolić,
                    ale oznacza to tylko tyle, że jesteście łebkami, którym wydaje się, że są
                    mądrzejsi od wszystkich tych, którzy w DF zarabiają naprawdę dobre pieniądze. No
                    cóż, łatwo jest wyśmiewać, dużo trudniej przyznać się do swoich ułomności. A na
                    marginesie, jak chcecie mieć służbowe auta i skretarki laseczki to najpierw
                    udowodnijcie solidną pracą, że jesteście tego warci.
                    FIX
                    • Gość: dorota Re: praca w exilion IP: 80.54.67.* 22.02.10, 20:11
                      to dlaczego nie pracujesz z nim już
                • Gość: romkas Re: praca w exilion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:36
                  Witam

Mam pytanie kiedy się dowiadujesz o rzekomej o płacie za szkolenie?
                  I czy umowę podpisujesz przed szkoleniem czy po?

dzięki za info
                  Pozdr RS
                  • Gość: ;) Re: praca w exilion IP: *.chello.pl 12.08.09, 07:26
                    ->romkas
                    za opłatę za szkolenie dowiadujesz się przy drugim spotkaniu z firmą. pod
                    warunkiem, że przejdziesz I etap (rozmowa kwalifikacyjna) i zadzwonią do Ciebie,
                    żeby zaprosić Cię na II etap rozmów.
                    Podczas II etapu omawiane są wszystkie szczegóły
                    pozdrawiam
                    • Gość: M.K. Re: praca w exilion IP: *.mobile.playmobile.pl 29.08.09, 11:53
                      Witam, ja zacząłam swoją współpracę z Exilonem na początku lipca a skończyłam w sierpniu. Na rozmowach kwalfikacyjnych Pan dyrktor regionalny (człowiek młodszy ode mnie...) był bardzo przekonujący i konkretny. Jak była rekrutacja w lipcu to raczej szukali ludzi z jakims pojeciem o finansach, nie wiem jak później było, ale chyba za dużo ludzi im odeszło po tym szkoleniu i obniżyli troche poprzeczkę, bo jak widziałam ludzi na kolejnych szkoleniach to byli to bardzo młodzi ludzie, którzy chyba dopiero matury porobili (jeśli kogoś uraziłem to przepraszam) i nie konieczie zorietowani jak wygląda praca w DF. I jak czytam Wasze posty to chyba się mijaliśmy na korytarzu bo wnioskuję, że jesteście w większości młodzi i niedoświadczeni. Nie mówie, że mam jakieś super doświadczenie w DF ale z paroma firmami współpracowałam i powiem jedno wszędzie trzeba szukać samemu klientów a wiadomo wśród swoich najłatwiej i najswobodniej się czujemy na początku. To dobry trening przed późniejszymi już bardziej konkretnyi klientami. I pewnie teraz powtórzę to co już u nich słyszeliście ale te rekomendacje to potencjalne "pieniądze", nawet jeśli któś nie kupi polisy to może osoba, którą poleci będzie czymś zainteresowana. Tak wygląda ten biznes. Chociaż nie wiem jak to wygłada w dużych firmach takich jak Open i Expander.

Co do opłat to mnie nic nie mówili, jedyne co było mówione to o zaświadczeniu o niekaralności do licencji Macifa, Axy i Aegonu, żeby można było samemu podpisywać umowy.

A co do tego trzy miesięcznego szukania im klientów to wg mnie to jest w miare dobre, bo to nie my bierzemy odpowiedzialnośc za sprzedaż tylko manager, który pokazuje nam jak sie przeprowadza takie rozmowy i jak sie domyka umowę. Przecież na początku nie wie sie jak przedstawić produkt i zainteresować konkretną osobę, w końcu każdy jest inny i inne argumenty do niego dotrą. My jesteśmy odpowiedzialni za zrobienie analizy i umówienie sie na kolejne spotkanie. Reszta zależy od managera. A co dotego ile wynosi prowizja w trakcie to chyba sprawiedliwe, że to co razem z managerem zarobicie się dzielicie, przecież on też poświęca swój czas i umiejętności. Jak pewnie wiecie to się z czasem zmienia i dostaje się więcej za umowę.

Ktoś wspomniał o tym, że nie ma iformacj w necie o Exilonie. Jak wysłałąm zgłoszenie i później szukałam jakiś informacji też mnie to zdziwiło, ale i zachęciło do nich. Bo w sumie brak opini to nic złego to znaczy, że można mieć wpływ jakie pojawią się opinie i komentarze co do pracy doradców Exilona. A firma w tej formie prawnej działa od tego roku i w tym roku rozszerza swoją dziłąlnośc o większe i mniejsze miasta Polski.

A teraz może napisze czemu zrezygnowałam. Stało się tak bo miałam kłopoty rodzinne i nie mogłam poświęcić tyle energii i czasu ile ta praca wymaga i chyba to za ciężka praca jak na początku kariery zawodowej jak dla mnie.

Teraz szukam pracy w banku i powiem Wam, że wszędzie zwracają dużą uwagę w jaki sposób możemy znaleźć nowych klientów, wszędzie się teraz wychodzi do ludzi i szuka samemu klientów.

Nie mniej jednak nie żałuję tego miesiąca(no może trochę bo nic nie zarobiłam) poznałam fajnych ludzi a i kadra kierownicza jest OK, fajni ludzie, i szkolenia były naprawdę motywujące i zainteresowałam się NLP nawet trochę;) Życzę im powodzenia w rozwoju firmy. A Wam potencjalnym doradcom finansowym dużo podpisanych umów.

Pozdrawiam

• Gość: walsię [...] IP: *.icpnet.pl 19.09.09, 23:41
                        • Gość: hahaha hahaha IP: 94.254.202.* 25.09.09, 12:54
                          hahaha, telefon, laptop, samochod i 3 tys na dzien dobry - czlowieku zejdz na
                          ziemie xD Bo na razie bujasz w oblokach. Cos takiego moze ci dac kazda firma ta
                          pewnie rowniez jasli tylko pracujesz x lat w branzy i masz na swoim koncie
                          ogromne sukcesy, ale tacy ludzie i tak zarabiaja 10 razy wiecej i jedyna rzecz
                          ktora ich interesuje to prowizje, prowizje.
                          A wiec, w kontekscie ciebie: po co im nierob za 3 tys zl? nie wiem;p
                          W kazdej firmie to tak wyglada, idz do opena, finamo, money expert, zobaczymy co
                          ci zaproponuja na starcie zanim sie przekonaja jakim naprawde pracownikiem jestes xp
                        • Gość: Michał Re: praca w exilion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 13:06
                          Eh, to takie polskie - narzekać, kiedy ktoś od nas czegoś wymaga. Ludzie - to
                          jest praca. System prowizyjny jest prosty - pracujesz = zarabiasz. Nie pracujesz
                          = nie zarabiasz. Paniczom bez kompetencji i doświadczenia marzą się samochody
                          telefony, może jeszcze willę firmową macie na starcie dostać?

Exilion pozwala zarobić - odpowiednim osobom.

Opłata za szkolenie to prosta sprawa - odsiewa ludzi z nastawieniem
                          roszczeniowym, którzy i tak nic by w firmie nie osiągnęli.

To nie ciepły etacik za 2 tysiące - najlepsi w Exilionie zarabiają już po
                          kilkanaście tysięcy, ale to nie dla każdego. A wylewanie własnych frustracji,
                          których przyczyną jest zwykłe lenistwo, moim zdaniem jest bez sensu, choć
                          rozumiem, że niektórzy nie potrafią go powstrzymać.

Ja zaczynam dopiero w Exilionie i jestem pod dużym wrażeniem - kompetencji
                          prezesa (pomimo młodego wieku - świetny gość!) i produktów finansowych.
                          Organizacja jeszcze niedawno pozostawiała trochę do życzenia, ale w ostatnich
                          tygodniach wszystko jest już pozapinane.

Wszystkim zrzędom życzę zmiany nastawienia albo szukania dalej... może kiedyś
                          znajdziecie swoją Mekkę, gdzie wszystko dostaniecie za darmo i szef będzie
                          rozkładał czerwony dywanik, gdy od czasu do czasu raczycie pojawić się w pracy.

• Gość: mmm Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 22:37
                  www.wygraj100.info/?t=63322298
              • Gość: Fenix z Rotterdamu Re: praca w exilion IP: *.kielce.vectranet.pl 28.01.10, 13:29
                Masz mentalność człowieka biednego. Nigdy bogaty nie będziesz jeśli nie zmienisz
                nastawienia i sposobu myślenia. Jeśli satysfakcjonuje cię praca za 1500zł to
                twoja sprawa.
          • Gość: poszukiwacz pracy Re: praca w exilion IP: 89.108.240.* 01.10.09, 22:31
            Ja byłem dzisiaj na rozmowie, gość zadawał pytania i po kilku
            minutowej rozmowie ( chyba 3-4 minuty) powiedział, że się nie nadaję
            i wywalił mnie.
            • Gość: zonk Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 12:05
              To masz fajnie, mi powiedzieli, że zadzwonią. No i zadzwonili, usłyszałem, ze
              niestety się nie nadaję. Jakieś tępaki. Szukają ludzi a nie chcą zatrudniać.
              • Gość: lili Re: praca w exilion IP: *.punkt.opole.pl 01.08.11, 00:59
                no najwidoczniej jezeli dzwonia i mowia ze sie nie nadajesz to tak jest po co maja kogos brac do wspolpracy skoro osoba nie da sobie z tym rady?maja cie zatrudnic bo szukaja ludzi?jak znajda odpowiednie osoby to chyba normalne ze zatrudnia prawda?oni decyduja o tym kogowezma a nie na odwrot?jak mozna isc do pracodawcy ipotem powiedziec "jakies tępaki z nich "???;/najpierw mily usmiech tak to ja chce tej pracy nie wezma cie to wyzywasz
        • Gość: Wojtek Szukasz pracy Doradcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.11.09, 17:02
          skontaktuj się ze mną na adres praca@easysale.pl
      • Gość: martinii Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 15:45
        I kolejna osoba na forum której się nie udało ponieważ jest mizerna. Takich osób
        jak Ty jest multum którzy nadaja się tylko do Tesco do wykładania towarów.
        Jeżeli chodzi o Exilion to jest to firma z dużą perspektywą. Systematyczne
        szkolenia zarówno z zakresu giełdy jak również z rozwoju osobistego. Ja
        osobiście tam pracuje i chwale sobie prace. Możesz pisać, że zarabiają na
        pracownikach ale która firma istnieje bez zarobków. W odróżnieniu od wszystkich
        Exilion daje potężna możliwość rozwoju.
        No ale debili którzy piszą negatywnie nawet gdy nie pracowali nie brakuje .
        • Gość: Gregor Pyanie o Exillion IP: *.elomza.pl 24.09.09, 18:51
          Mam zaproszenie na rozmowę. W ogłoszeniu napisane że wynagrodzenie 5000-7000 zł.
          Rozumiem,że to ściema bo powinno być od ZERA do NIESKOŃCZONOŚCI?? Albo nawet od
          -200 - bo piszecie że trzeba coś płacić.
          Kurde - już się ucieszyłem, że w końcu jakąś fajną pracę będę miał a tu znów
          rozczarowanie.

Mam jeszcze pytanie techniczny aspekt wykonywania pracy: czy siedzisz w biurze i
          dzwonisz czy po prostu na własny koszt dzwonisz, jeździsz itp itd...?

Ja aplikowałem na stanowisko managera - czy manager ma podstawę?
          • Gość: proszę Cię... Re: Pyanie o Exillion IP: 188.33.82.* 19.10.09, 22:12
            Proszę Cię, aplikowałeś na managera i zastanawiasz się czy jest podstwa??? Skąd sie urwałeś...? Skoro aplikowałeś na to stanowisko to pewnie masz doświadczenie jako chociaż doradca więc teroretycznie wiesz jak to wygląda, więc skąd to ptanie o podstawę... Manager nie ma podstwy, sam sobie ją wyrabisz. Praca managera różni się od pracy doradcy tym, nadzorujesz pracę swojej grupy managerów i jesteś odpowiedzialny za ich wyniki, co się również wiąże z tym, że jak im idzie dobrze to Tobie też.
      • Gość: lolekha Re: praca w exilion IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.09, 18:54
        I nie zastanowiło Cię, że na ich spotkaniach w ogóle nie ma ludzi z
        doświadczeniem w branży, a jedynie ludzie z potencjałem? Nie
        zastanowiło Cię, że nie wymagają żadnej wiedzy nt finansów?
      • Gość: ddd Re: praca w exilion IP: *.chello.pl 19.10.09, 19:01
        niezła rumunia .

w bajki nie wierz .sam sie przekonasz jaka to praca
        • Gość: proszę Cię... Re: praca w exilion IP: 188.33.82.* 19.10.09, 22:35
          Ludzie jak wam nie pasuje taki system pracy to nie pracujcie tak i nie odradzajcie innym jak się nie znacie albo wam nie wyszło bo chcieliście wszystko za nic... To jest praca, która da zarobić tylko trzeba mieć do tego predyspozycje (większość pewnie nie zan tego słowa...) Jak pójdziecie nawet do tesco do wykładania towarów to dostaniecie 5 zł za godzine ale jak się nie sprawdzicie i nic z siebie nie dacie to was wypie.... za zbity pysk. Przepraszam za wzburzenie, ale krew zalewa jak się czyta tych "znawców pracy"...
          Pracowałam w EXilion przez pewnien czas i powiem, że żąłuję, że JA nie nadaje się do tej pracy:( Podziwiam ludzi, którzy mają łatwość w przekazywaniu swojej wiedzy i w nawiązywaniu kontaktów (i nie chodzi mi o sztucki dzięki, którym niektórzy tak zwani doradcy dosłownie wciskają produkty, o których tak naprawdę nic nie wiedzą). Póki co nie nadaję się do tego rodzaju systemu pracy (pewnie jestem mało zmotywowana), ale mam nadzieje, że w miarę jak będę się rozwijać to przyjdzie taki moment w moim życiu, że będę pracować jako DORADCA FINANSOWY bo bardzo tego chcę, ale nie zamierzam teraz narzekać jak to w EXilion naciągają ludzi bo mi nie wyszło. Przyznajcie się przed sobą, że to coś z wami jest coś nie tak a nie z zawdoem doradcy fianasowego.
      • Gość: lolekha Re: Pyanie o Exillion IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.09, 19:04
        Fix, jesteś naprawdę dowcipnym człowiekiem, piszesz, że kasy nie
        dostaje się za nic i co to za firma, która da Ci od razu laptopa,
        komórkę itd... Za chwilę piszesz, że pensji nie dostaje się za
        przychodzenie do pracy... Hm... Nie sądzisz, że w każdej normalnej
        firmie dostajesz za to kasę? Chociażby, żeby pokryć koszty Twojego
        dojazdu? Ale masz rację.. Tylko PORZĄDNE firmy za to płacą...
      • Gość: mmax Re: praca w exilion IP: *.CNet.Gawex.PL 21.10.09, 20:52
        byłem na rozmowie i na gorszej w życiu nie byłem koleś zadawał pytania, a jak
        ja go pytałem to nie chciał udzielać odpowiedzi powtarzał wszystko pan się dowie
        na 2 spotkaniu

nie polecam ponieważ na 1 rozmowie nie dowiedziałem się konkretów oprócz tego
        że z ulicy trzeba łapać ludzi :)
      • Gość: ania Re: Pyanie o Exillion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:00
        a Ty dziecko poczytaj kodeks pracy - to również nie boli. Umowa o
        pracę - pracownik przychodzi do pracy i wyraża chęć wykonywania
        pracy. To do pracodawcy (firmy) należy obowiązek zapewnienia
        pracownikowi pracy np. stolarz musi mieć materiał, z którego może
        robić meble, ekspedientka klienta, któremu może towar sprzedać.
        Według Twojego rozumowania, nie zapłaciłbyś eksedientce, która nic
        nie sprzedała. Jej za samo przychodzenie do pracy należy się
        kasa !!! a czy pracownik jest opłacalny dla firmy czy nie, to gó...
        ma do tego, do jego wypłaty. Nie myl sprawy wynagrodzenia z
        opłacalnością utrzymywania stanowiska pracy. Co innego umowa o pracę
        a co innego umowa agencyjna
        • Gość: Fenix z Rotterdamu Re: Pyanie o Exillion IP: *.kielce.vectranet.pl 28.01.10, 13:44
          Z głupotą się nie polemizuje, głupotę trzeba zwalczać.
      • Gość: dżakob Re: praca w exilion IP: 91.205.72.* 20.11.09, 10:33
        Troszkę cię ktoś przyczaił prawda Grzesiu. Dałeś dupci to teraz próbujesz
        mieszać. Proplem polega tylko na tym, że zdecydowanie za mało wiesz o firmie bo
        popracowałeś 1 dzień i już zacząłeś kombinować. Dlatego nie wysilaj się bo w
        exilion wszyscy się z ciebie śmieją. Można powiedzieć, że przeszedłeś do legendy
        jako przykład typowego mądrusia nieudacznika.
      • Gość: Damian Re: praca w exilion IP: 213.17.204.* 02.12.09, 09:47
        Byłem wczoraj na rozmowie. Rozmawiałem ponad półtorej godziny. Na
        początku widać było że chcą mnie zniechęcić mówiąc, że będzie
        ciężko, że początki są trudne i trzeba poświęcić temu dużo czasu.
        Celem tego nie jest oczywiście anty-reklama firmy, lecz skuteczna
        metoda by wyłapać ludzi ze słomianym zapałem. Powiem szczerze,
        jestem z wykształcenia muzykiem, ale interesuje się takimi rzeczamy
        jak NLP, samodoskonalenie, mam trochę gadane i jestem uparty w
        dążeniu do swoich celów. Dyrektor, z którym przeprowadziłem rozmowę
        był bardzo zadowolony i stwierdził, że prawdopodobnie zaproszą mnie
        od razu na szkolenie zamiast na drugą rozmowę.

Co do ty biednych, którzy płaczą że trzeba zapłacić na wstępie za
        szkolenie. Przepraszam, ale firma nie wiedząc jakim jesteś
        pracownikiem, na samym początku współpracy wysyła was na szkolenie,
        po którym (jeżeli zdacie egzamin) dostajecie licencję. I nawet, gdy
        po miesiącu czy dwóch zrewzygnujecie z pracy, wiedza jaką
        przyswajacie na szkoleniu pozostaje. Dyrektor bardzo dobrze mi to
        wyjaśnił. Koszt szkolenia i wyrobienia licencji to 607zł. Firma jako
        kredyt zaufania płaci 400zł za szkolenie i ty musisz dopłacić
        resztę. Robią tak dlatego, że w bardzo wielu przypadkach ludzie,
        którzy się dowiadują, że muszą coś zapłacić rezygnują. Więc jest to
        kolejna metoda by wyeliminować tych, którym w cale nie zależy.

Jeżeli przejdziesz szkolenie i będziesz wykorzystywać wiedzę w
        praktyce, nie ma możliwości, byś nie zarobił konkretnych pieniędzy.

Jak będzie, zobaczymy, ale uważam że to bardzo dobrze że mówią o
        takich rzeczach na samym początku i oszczędzają innym przykrej
        niespodzianki.
        Pozdrawiam.
        • Gość: kandydat z poznani Re: praca w exilion IP: 188.33.137.* 06.12.09, 14:19
          Bylem ostatnio w zeszlym tygodniu na spotkaniu informacyjnym. Prezes mówił o
          nowym systemie pracy. Seminaria finansowe. Podobno klienci juz maja byc na sali.
          Z tego co i wiadomo to telemarketing umawia osoby na spotkanie i wysyla
          zaproszenia. Prowizje sa nie za wysokie chodz po miesiacu dostajesz zatrudnienie
          i umowe o pracę. Zastanawiam sie jak ten projekt bedzie wygladał? Czy ktoś
          słyszał juz o tym???
          • Gość: j.sreberko Re: praca w exilion-telemarketing IP: 83.238.59.* 18.02.10, 21:37
            Witam! Pracowałem 3 tygodnie w telemarketingu, praca wygląda tak,że
            siadasz do starego kompa, masz słuchawki do skype'a za 15zł i dzwonisz.
            Wciskasz ludziom kit tzn. co będzie na seminarium, później i tak nie ma
            tego co teoretycznie miało być. Ludzie są rozczarowani, często po
            seminarium komentują,że czuli się jakby ktoś miał im zaraz sprzedać
            kołdrę....
            • Gość: bmw Re: praca w exilion-telemarketing IP: *.icpnet.pl 11.03.10, 16:35
              a co to sciema jest z tym seminarium? ja mam isc w poniedziałek do nich niby
              juz do pracy a zadnego szkolenie nie miałem,o co komon ?
              a na umowe zlecenie przez 1 msc jak płacą i czy rzeczywiście płacą za kazda
              osoba która przyjdzie ?
        • Gość: Kasia Re: praca w exilion IP: *.icpnet.pl 08.12.09, 00:04
          Idę jutro na rozmowę.

Mam pytanie a propos szkolenia:
          Czy jest organizowane przez zewnętrzną firmę czy nie?
          W jaki sposób została przeprowadzona wycena?
          Jaki rodzaj certyfikatu dostanę po takim szkoleniu?

Poza tym uważam że to niesprawiedliwe iż osoba, która szuka pracy musi "coś
          zainwestować" żeby móc pracować.
          We wrześniu byłam na rozmowie w firmie K.F.D. w Poznaniu. Szukali
          przedstawiciela handlowego. Co się okazało, drugiego dnia szkolenia, aby móc
          pracować w tej firmie trzeba zainwestować. Też mieli system prowizyjny (10% od
          sprzedanego urządzenia).

W związku z tym wolałabym uniknąć podobnego rozczarowania.
          Nie mam nic do systemu prowizyjnego, ale co innego cięzko pracować, a co innego
          zostać wydymanym na samym początku.
          • Gość: P.Łojko Re: praca w exilion IP: *.icpnet.pl 08.12.09, 20:08
            Pracowałem krótko w Exilion, i jestem na nie
            Teraz jak by ktoś był zainteresowany przeprowadzam rekrutację w AEGON w Poznaniu
            CV na p.lojko@o2.pl,

Mogę zaoferować wam normalne warunki pracy ;)
            • Gość: Boski Piotr Re: praca w exilion IP: 95.175.3.* 18.01.10, 15:07
              Zamienił stryjek siekierke na kijek
              • Gość: 70k Re: praca w exilion IP: 91.193.160.* 25.01.10, 18:32
                Pierwszą rzeczą jaką należy zrobić przed wylaniem frustracji w sieci to usiąść i
                zadać sobie pytanie:
                -Co ja wymyśliłem?
                -Co ja robię?
                -Dla kogo robię?
                -Czy naprawdę mam podstawę oceniać czyjeś wysiłki siedząc przed komputerem, nie
                mając pojęcia o prowadzeniu biznesu, pracując za minimalną jak czarny niewolnik,
                czy naprawdę mam tyle wiedzy i doświadczenia?

Nóż się otwiera nie tylko w kieszeni po przeczytaniu niektórych wypowiedzi. A
                najlepsze są kudłatego studenta przekonanego o swoim przeolbrzymim zasobie
                wiedzy zarówno administracyjnej jak i życiowej zdobytej w akademiach mądrości
                ludzkiej (tzw. pralka...).
          • Gość: Fenix z Rotterdamu Re: praca w exilion IP: *.kielce.vectranet.pl 28.01.10, 13:55

Chłopcze aplikuj do tesco na wykładacza towaru, bo nic innego ci nie wróżę.
            • Gość: Jacław Re: praca w exilion IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 00:35
              witam wszystkich a zwlaszcza ,,kolegow'' z lipcowego spotkania ,
              moje przygody z Exilionem skonczyly sie dojsc szybko bo juz na
              drugim spotkaniu , lecz nie ze wzgledu ze kase trzeba bylo wydac ale
              po prostu stwierdzilem ze to nie dla mnie, a jak sie na to spotkanie
              II zakwalifikowalem - wzialem z soba na I spotkanie swiezo otrzymane
              swiadectwo maturalne z pokaznym p% punktow z matematyki rozsz. , na
              kazde pytania o to czy chca do czegos dojsc w zyciu odpowiadalem
              oczywiscie ( a zadawali je ze trzy razy na poczatku , potem troche
              zniechecali i znowu potem jakos rozmowa sie rozwinela i na wychodnym
              czy jestem pewny ze chce ciezka praca do czegos dojsc ) :) wiec
              uwazam iz nie sa to oszusci bo na poczatku przynajmniej mnie
              uswiadamiaja ze to nie bedzie latwa praca , no i oczywiscie dodalem
              cos na rozmowie na temat akcji obligacji i lokat stukturyzowanych /
              glownie wyczytane z wikipedii pare dni wczesniej ;)/
              No ale na tym II spotkaniu cos mnie tknelo ze jednak kasa nie jest
              dla mnie najwazniejsza, juz nie dlatego ze ,,wydarta z cudzych
              portfeli'' ale w pogoni za klientem moglby zapomniec o tym co dla
              mnie jest wazne tak naprawde o przyjaciolach, rodzinie i
              dziewczynie, dla ktorych spewnoscia mialbym mniej czasu jesli
              chcialbym cos zarobic wogole w doractwie,
              Obecnie studiuje ukochany przedmiot jakim jest matematyka i szczerze
              mowiac nawet mysle o swojej przyszlosci zawodowej ze bedą nią
              szkolnisctwo i pomoc innym za maly pieniadz ale za to czuje sie
              spelniony jak pomagam komus w jakims zagadnieniu ktorego nie potrafi,
              Na dzien dzisiejszy jestem zadowolony ze swojej decyzji, chociaz
              tych obu spotkan wcale nie uwazam za czas stracony, dlatego ze
              dowiedzialem sie mniej wiecej na jakiej zasadzie to doractwo dziala
              i ze czasem lepiej samemu pokombinowac niz komus powierzyc
              pieniadze, chociaz jesli w danej sprawie wogole sie nie ma pojecia
              to lepiej powierzyc to fachowcom,
              a co di Dyrektora Trenera to calkiem sympatyczny czlowiek i o ile go
              kiedys w przyszlosci spotkam to pomimo ze on bedzie mogl stwierdzic
              ze ma na koncie o dwa zera wiecej to ja bede mogl mu odpowiedziec
              Pan jest licencjatem a ja magistrem , pana pomaga ludziom dla swojej
              korzysci , a ja bezinteresownie ;
              Pozdrawiam wszystkich ;)
              I sorry ze tak dlugo ale zebralo mi sie jakos na zlote mysli .
              • Gość: ABC Re: praca w exilion IP: 195.205.12.* 05.02.10, 14:15
                Dziękuję wszystkim za udział w forum. Dzięki niemu nie muszę tracić cennego
                czasu. Znałem już kiedyś podobną firmę FMG, zresztą podobnych firm było, jest i
                będzie ich jeszcze sporo. Ja podziękuję i życzę wszystkim udanych i trafnych
                wyborów. Pozdrawiam
                • Gość: A Re: praca w exilion IP: *.36.rev.vline.pl 21.02.10, 10:45
                  Jeżeli chodzi o firmę exilion to sprawdzcie jej wairygodność prawną czyli czy
                  jest zarejestrowane coś takiego jak exilion sp. z o.o. - w KRS
                  • Gość: pewny Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 17:00
                    tak ale jest w organizacji wiec wszystko jest w porządku
              • Gość: ale zabawne Re: praca w exilion IP: 62.233.181.* 20.07.10, 09:55
                Po ortografii widać, że studiujesz matematykę :)
      • Gość: Gość Re: praca w exilion IP: *.spray.net.pl 29.12.09, 01:49
        No właśnie, co to znaczy normalne?

www.seminaria-finansowe.pl
        • Gość: k Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:29
          Panie prezesie :)
          Jak mogę tak pisać bo trochę śmiać mi się chcę :)
          Czy jeśli się chcę kogoś zatrudnić to nie ma benzynki żeby przyejchać do jego miejscowości i zobaczyć potencjalnego pracownika ? Zobaczyć to jak rozmawia jakich gestów używa czy się denerwuję czy nie ?
          Bo rozmowa kwalifikacyjna przez SKYPE'A !!!! To troszkę oryginalne przyznam szczerze :) albo bardziej banalne :)
          Żeby nie było ... 5 lat pracuje w handlu i sprzedaję wszystko i każdemu i pracowałem na prowizji ale takich cyrków nie widziałem :)
          Zamiast 200zł za szkolenie to może rzucę coś jeszcze na benzynę ? :)
      • Gość: Piotr Re: praca w exilion IP: 95.175.3.* 18.01.10, 15:02
        Tak trzymaj, takich dzielnych dziewczyn nam trzeba
      • Gość: gość Re: Pyanie o Exillion IP: *.greenlan.pl 24.01.10, 03:42
        Fix
        nie wiem jakie masz doświadczenie jak długo pracujesz ale
        niezależnie od tego musieli Cię w pracy baaardzo skrzywdzić...
        Takie "firemki" jak Exilon jedynie psują rynek.
        W normalnych instytucjach (z branży i nie tylko) w przypadku gdy
        pracodawca jest inicjatorem rekrutacji to oferując stanowisko
        zapewnia pracownikowi niezbędne narzędzia pracy.Jeżeli firmy nie
        stać na to to tylko świadczy o firmie i jej właścicielach ale im
        pewnie wszystko jedno w jakiej branży działają dzisiaj finanse jutro
        budowlanka a po jutrze it :).

• Gość: metaxa Re: praca w exilion IP: *.tomaszow.mm.pl 13.02.10, 14:25
        Przecież facet wkręca na maksa a ty sie irytujesz a on ma ubaw heheh
      • corm Re: praca w exilion 23.02.10, 22:29
        A jak będzie niebawem w krs to odszczekasz ?
      • Gość: pracownik Re: najlepsza praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 14:12
        Witam . Byłem ostatnio na szkoleniu w firmie Exilion.
        Polecam wszystkim. Szkolenie profesjonalne, każdy pod wrażeniem.

Pozdrawiam wszystkich i zachęcam
      • Gość: buzz Re: praca w exilion IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.10, 23:56
        Czyżby Pan Prezes po raz kolejny pokazał się na forum??:) Mogę się mylić, ale
        formułowanie jak najbardziej mieści się kanonach prezesowskiej twórczości.
        Pozdrowienia dla ex-pracowników E...
        • Gość: anka Re: praca w exilion IP: 212.191.200.* 31.03.10, 12:47
          Czy to, że ktoś ma dobrą opinie na temat EXILION i wierzy w jej rozwój musi być od razu PREZESEM...??? Jeśli tak to ja też jestem PREZESEM;P
      • Gość: adam Re: najlepsza praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:05
        Idę na rozmowę i po przeczytaniu wypowiedzi zastanawiam się tak poważnie.

Mam pytanie a propos szkolenia:
        Czy za szkolenie ponosi się jakieś koszta ?
        w opisach widać , że pobierają opłaty 200 zł, czy to prawda?

Poza tym uważam że to niesprawiedliwe iż osoba, która szuka pracy musi "coś
        zainwestować" żeby móc pracować.
        aby móc pracować w tej firmie trzeba zainwestować?.

W związku z tym wolałbym uniknąć podobnego rozczarowania.
        Nie mam nic do systemu prowizyjnego, ale co innego cięzko pracować, a co innego
        zostać wydymanym na samym początku.
        Jeśli ktoś posiada rzetelne informacje , będę wdzięczny za info na
        adamstanczak@op.pl
        • Gość: inny gość Re: najlepsza praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.10, 18:56
          nieścisłości , sugestie naciski to spcjalizacja w/w firmy ale
          dlaczego NAIWNI mają płacić po 200 zł zaszkolenia jeżeli mają dla
          nich pracować - jest coś takiego jak prowizja i koszty szkolenia
          można zapłacić w klika miesiecy bez szkody dla pracownika.
          To jest firemka tylko szkoleniowa nigdy nie będzie zarabiała na
          produktach , takich gosci tam nie ma a ci co byli , dawno już
          odeszli.
          • Gość: week Re: najlepsza praca IP: *.astral.lodz.pl 08.03.10, 22:55
            Byłem na szkoleniu w Ślesinie pod koniec stycznia i zapłaciłem za to 250 zł.
            Łącznie było nas jakieś 15 osób. Ale było warto. Dużo się nauczyłem. A dzięki
            pomocy dyrektora oddziału z Łodzi już podpisałem kilka umów i spokojnie mi sie
            ten wydatek zwrócił i jeszcze jestem na plusie. A ty możesz sobie ględzić bo
            pewnie czekasz aż dadzą ci auto, laptopa i jeszcze prywatną sekretarkę. Wtedy
            może łaskawie zaczniesz pracować
            Wkurza mnie takie gadanie. Nigdy nic w życiu nie osiągnąłeś ale jestes pierwszy
            do kłapania dziobem !!!
            • Gość: napewno nie prezes Re: najlepsza praca IP: *.chello.pl 13.03.10, 18:33
              te 200zł to jest koszt licencji, bo jakbyście nie wiedzieli
              państwo... doradcy, to żeby takowym zostać trzeba zdać egzamin
              państwowy, a że jest organizowany przez KNF - Komisję Nadzoru
              Finansowego (dla doświadczonych i pełnych wiedzy...), to trzeba
              ponieść koszty i w każdej firmie doradczej czy chociażby
              ubezpieczeniowej taki egzamin trzeba zdać, aby świadczyć takie
              usługi, więc proszę... jeżeli jesteście tak obeznani i doświadczeni
              w ww temacie to stać Was na 200zł, bo tyle doradca zarabia przy
              braku wysiłku w parę minut... a jeżeli Was nie stać na owe dwie
              stówki to jakie macie doświadczenie w temacie, więc nie uważajcie
              się za geniuszy i fachowców...
              pozdrawiam
              • Gość: napewno Re: najlepsza praca IP: *.chello.pl 13.03.10, 18:47
                jakimś trafem przeczytałem wszystkie wypowiedzi i negatywne i
                pozytywne... i tak w temacie młodego wieku prezesa czy dyrektora,
                jeżeli wy wszyscy, którzy tak się wypowiadacie negatywnie o nich
                będziecie w ich wieku w posiadaniu tego co mają oni to czołem o
                beton za zaradność, ale jeżeli chodzicie tylko po rozmowach
                kwalifikacyjnych i sępicie 200zł to oznacza, że jesteście nadal na
                utrzymaniu jakże kochających was rodziców.
                A jeżeli na wstępie chcecie gadżety tj. auto służbowe żeby wozić się
                po mieście z dupami i sprzedawać paliwo na lewo, to idzcie do pracy
                do PKSu tam na wstępie dostajecie auto i mozecie zabierac nawet z 50
                dupeczek
                pozdrowionka nieroby...
                • Gość: napewno nie prezes Re: najlepsza praca IP: *.chello.pl 13.03.10, 19:02
                  a co do tego ASCETY od matematyki to... prezes z licencjatem....
                  tylko licencjat a JUŻ prezez korporacji... podziw chłopcze... Ty ze
                  swoim magistrem w szkole za 1200zł... człowieku zastanów się jak się
                  ożenisz i zrobisz dzieciaki... za co je utrzymasz a dziecku nie
                  wytłumaczysz że nie ma jak jest głodne, więc może lepiej idź z tą
                  swoją pomocą na jakiś wolontariat a nie do pracy...
      • Gość: Adam Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 16:06
        z twojego opisu wynika , że wiesz na czym polega owa praca w tak wspaniałej
        firmie, czy możesz podzielić się swoimi odczuciami ?
      • Gość: napewno nie prezes Re: najlepsza praca IP: *.chello.pl 18.03.10, 15:03
        a co do umów to barszczu jedno ze szkoleń produktowych prowadzi
        koleś z Aegona więc trudno żeby bez umowy wypożyczali swojego
        pracownika.... żurku... BEZ JAJ I KIEŁBASY...
      • Gość: napewno nie prezes Re: najlepsza praca IP: *.chello.pl 19.03.10, 10:10
        i wogóle kretynie co to jest KRS? istnieje coś takiego przy
        rejestracji działalności??? tak ciągle we wszystkich wypowiedziach
        nalegasz żeby ktoś zobaczył KRS... a co to jest? ma tam być co? i
        jak cymbale Exilion nie ma KRS? może nie mieć NIPu czy REGONu lub
        jakiegoś wpisu PKD ale nie kretynie KRS... bo z tym nie ma kontaktu
        przy zakladaniu dzialnosci, pewnie dostales sie gdzies na studia,
        jestes na pierwsyzm roku i kozaczysz ogarnij się chopok
        • Gość: P*** Re: najlepsza praca IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 16:10
          Możecie sobie narzekać na tą firmę jaka ona jest zła, ale nie da się
          ukryć, że mają szeroką wiedzę i można się od nich wiele nauczyć:) A
          200zł za szkolenie? Czy ktoś z was chciał kiedykolwiek się zapisać
          na jakieś szkolenie z jakiejkolwiek firmy specjalizującej się w
          dokształcaniu menagerów? Może słabo się orientuję akurat w tej
          kwestii ale z tych co znam to mieszczą się w przedziale od 300-
          3000zł. Może i waszym zdaniem firma powinna to opłacić, ale
          chciałabym zobaczyć Was w roli przedsiębiorców, którzy zatrudniają
          pracownika, dają im darmowy kurs cennej wiedzy, samochód służbowy,
          telefon i inne przywileje, po czym okazuje się, że do niczego się
          nie nadaje i przynosi same straty. Czy ktoś przed napisaniem
          negatywnej wypowiedzi próbował postawić się od tej drugiej strony?
          Absolutnie nie popieram oszustw ale wiem na jakiej zasadzie działa
          exilion i ich branża nie kojarzy mi się z naciąganiem. Od jakiegoś
          czasu funkcjonują na rynku. Czytam wiele gazet, oglądam wiadomości i
          jakoś nie słyszałam o żadnej aferze związanej z ich działalnością, a
          z tego co udało mi się wywnioskować z wypowiedzi na forum to mają
          sporą rzeszę klientów.
          Nie podoba mi się to, co tu piszecie. Szanuję czyjeś zdanie ale jak
          możecie oceniać coś czego nie doświadczyliście, albo w czym się nie
          sprawdziliście, a tym bardziej coś czego nie znacie... A może po
          prostu sprawdzicie się w innej branży. Także to, że ktoś nie ma
          talentu doradczego nie oznacza, że ma wykładać towar na półkach;)
          Jest mnóstwo miejsc pracy w różnych dziedzinach w całkiem dobrych
          branżach...wystarczy chociaż trochę poczytać, zainwestować część
          zarobków i też można całkiem przyzwoicie żyć. Tylko ludzie...TRZEBA
          MIEĆ GŁOWĘ NA KARKU!
          Wiem, że sama będę przedsiębiorcą, może jeszcze nie teraz, ale zdaję
          sobie sprawę z tego, że żeby zarobić trzeba będzie ciężko na to
          zapracować, zainwestować w szkolenia i liczyć się z tym, że przez
          jakiś czas będzie się jechało na minusie.... Z czasem żeby poprawić
          funkcjonowanie firmy będzie trzeba zwalniać nieefektywnych
          pracowników. Taka jest rzeczywistość. A jak chcecie zarabiać za nic
          nie robienie to idźcie na (p)osłów;)
          I błagam zacznijcie myśleć zanim coś napiszecie...
          Ps. Nie jestem prezesem/trenerem w/w firmy, tylko zwykłą studentką,
          która wie czego chce od życia i zna swoje możliwości....
          • Gość: pracownik korporac Dobrzy doradcy nie pisza takich bzdur. IP: *.centertel.pl 20.03.10, 10:35
            Nie rozumiem tych osób, które w ten sposób oczerniają każdą firmę.
            Ja uważam, że należy zadać sobie pytania i na nie odpowiedzieć.
            Czy samemu pracowałem w tej firmie ponad 3 miesiące?
            Czego się nauczyłem? bądz nauczyłam?
            Czy moja praca była na 100% czy może na 10?
            Jak oceniam siebie?
            Co mogłam, mogłem lepiej zrobić?
            Czy przestrzegałam(em) zasad które obowiązują w tej firmie?

Musisz pamiętać, że na forum będą pisały osoby, które mało w życiu osiągnęły.
            Osoby, którym łatwiej jest zrzucić wine na kogoś innego. Takie osoby nie biorą
            spraw w swoje ręce.
            Zauważ, ze na każdym forum piszą bzdury. O każdej znanej osobie, nawet o Janie
            Pawle II. Piszą złe opinie o filmach. Gdybyś teraz przed pójściem do kina
            poczytał forum to ciekaw jestem czy posłuchał byś opinii czy wolisz samemu
            sprawdzic... Ostatnio przeczytałem na forum o nowym porsche i tam również jest
            napisane dużo negatywnych słów: " co za idiota kupuje porsche?" , Za tą kase
            bym miał 10 Opli Astra. Zauważ , że osoba którą stać na porsche musiała te
            pieniądze zarobić. Prawda jest taka, że każdy osobiście samemu powinien
            sprawdzić jak wiele można się nauczyć w firmie doradczej i co może osiągnąć.
            Pamiętaj, że im większa firma tym więcej o niej będą pisać.
            • Gość: z pytaniem Re: Dobrzy doradcy nie pisza takich bzdur. IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.10, 11:07
              Czy ktoś zna prowizje w tej firmie?
              • Gość: ktos Re: Dobrzy doradcy nie pisza takich bzdur. IP: 217.153.108.* 23.03.10, 19:38
                A to kolezanko/kolego powinnas/ienes porozmawiac z kims z firmy
                raczej osobiscie na formu chyba nikt nie chce sie dzielic takimi
                informacjami. form kontaktu jest duzo.
                pozdrawiam
                • Gość: znak zapytania ... samodzielny menedżer IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.03.10, 23:54
                  Przepraszam ... byłem na rozmowie ...
                  zaproponowano mi stanowisko j.w.
                  co to za stanowisko ? jestem menedżerem samego siebie ?...............
                • Gość: pracownikzzz Re: Dobrzy doradcy nie pisza takich bzdur. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 16:05
                  Exilion to najlepsza firma jaka mozna spotkac na rynku uslug finansowych,
                  zarówno dla pracowników jak równiez klientów.
                  Zacznijcie pracowac efektywnie a sami sie przekonacie
            • Gość: Bernard Gui Wężowy język IP: 195.117.116.* 30.04.10, 19:55
              Widzę, że nie opanował pan metod manipulacji do końca...
              Najpierw naprowadzenia na "słuszny" tok myślowy - sugestia do podświadomości, że można się w tej firmie czegoś nauczyć, że da się pracować 10 razy lepiej, że wina może leżeć po stronie pracownika.
              Czy tak trudno przyznać się do niepowodzenia? Analizujmy dalej:

"Musisz pamiętać" - silna sugestia do podświadomości, dobrze użyta sprawia, że kolejny człon zdania wyda się oczywistością. Jest to bardzo silna sugestia do umysłu, że rozmówcy to banda nieudaczników. "Zauważ, że" - to samo, na każdym forum piszą bzdury, czyli tutaj też.
              Potem coś o JPII - emocje, umysł skupia się na Papieżu, a do podświadomości dociera sygnał: TAK, TAK! BIEDNY PAPIEŻ! CZYTAJ DALEJ ON MA RACJĘ!

Teraz chyba najgorsza zbrodnia języka. Silna presupozycja:
              " Zauważ , że osoba którą stać na porsche musiała te pieniądze zarobić. Prawda jest taka, że każdy osobiście samemu powinien sprawdzić jak wiele można się nauczyć w firmie doradczej i co może osiągnąć."
              "Zauważ, że" -> nie koniecznie musiała je zarobić mogła dostać w spadku, zresztą to nie ważne. Chodzi o to co trafi do podświadomości.
              A co do niej trafi? Twoja podświadomość drogi czytelniku zapamięta tyko tyle:
              1.Świetna firma
              2.Jest atakowana przez bandę oszołomów i leni.
              3.Da się tam zarobić na fajne auto jeśli się nie jest leniem
              4.Osobiście i samemu MUSISZ się do nas przyłączyć - tylko tak się przekonasz.

Czy to nie są kuszące informacje dla nieświadomej podświadomości. Pokusa żeby pójść jest silna. Prawda? Czy dołączysz do Nas? Czy pragniesz mieć dużo pieniędzy? Słuchaj ludzi godnych zaufania, którzy się dorobili... itd. itp.

Prawda jest taka, że jeśli chcesz się nauczyć sprzedaży to pojedź na wieś kup od babki 120szt jaj i mleko w słojach i sprzedaj wszystko na targu. Po tygodniu, jeśli wyjdziesz na plus to zacznij własny biznes. A jak chcesz łatwo zarobić pieniądze to chciej dalej...

• Gość: lexus [...] IP: *.chello.pl 29.03.10, 16:12
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: hahaha Re: praca w exilion IP: 62.233.181.* 20.07.10, 10:19
          Gość portalu: lexus napisał(a):

> z mojego wywiadu wynika, że nie są zbyt pewni. Nie ma ich w KRS-
          ie, podobno w
          > umowie mają klaulę, że jeśli nie wyrobisz normy to płacisz im karę
          w wys. 10 00
          > 0
          > zł, że po zwolnieniu się nie możesz podjąć gdzie indziej pracy
          przez okres 6
          > miesiecy.

Czy nie ma to nie wiadomo. Po nazwie nie można ich zlokalizowac w
          KRS -on line. Na swojej stronie internetowej nie podają KRS, REGON i
          NIP co powinno sie tam znaleść wraz z podaniem wielkości kapitału
          zakładowego jak w każdej porządnej firmie.

Zapisy w umowach - jesli takie się tam znajdują, nie mają żadnej
          mocy prawnej. Wysadzi je w powietrze student pierwszego roku prawa
          gdyby doszło do rozprawy.
      • Gość: hooltay Re: praca w exilion IP: 82.177.25.* 29.03.10, 20:17
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
        • Gość: pracownik111 Re: praca w exilion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 16:53
          Co za bzdury piszecie. Jakie 10tys zl? Jaka manipulacja. Po prostu maja duzo
          wiedze z zakresu umyslu czlowieka i potrafia naprawde duzo nauczyc odnosnie
          rozpoznaniu potrzeb klienta.
          • Gość: pracownik23 Re: praca w exilion IP: 109.243.14.* 30.03.10, 20:18
            Jak możecie w ten sposób pisać.
            Prezes - osoba która ma wielkie umiejętności w praktyce. Szkolenia robi bardzo
            przejrzyście i które naprawdę uczą. Nie rozumiem jak ktos moze w ten sposób
            pisać... W tej firmie nauczysz sie najwiecej. Nastepnie Pan Pawel, który robi
            szkolenia i Pan Piotr. Ja uważam, że używają technik i ich uczą jednak
            największy nacisk każdy z nich kładzie na relacje, i każdy to potwierdzi jeżeli
            był na szkoleniu. Każdy klient ma szeroką ofertę. Teraz w dzisiejszych czasach
            istotne są relacje z klientem. Jezeli ich nie nawiążemy to nic nam nie pomoże.
            Pan Prezes i reszta kadry ciągle się uczą i kończą szkolenia poza granicą aby
            być najlepszymi i aby dopasowywać się do rynku. Ja uważam, że bardzo dobrze
            robią i chwała za to, że mogę razem z nimi się rozwijać.
            • Gość: zastanawiające [...] IP: *.net.brewet.pl 31.03.10, 20:15
              • Gość: propozycja Re: praca w exilion IP: 94.254.220.* 31.03.10, 21:06
                Poszukujemy do współpracy oddziały franczyzowe do kilkunastu miejscowości
                powyżej 20 tys. mieszkańców. W kolejnych latach będą to również miasta innych
                krajów europejskich.

Nasza strategia jest również szansą dla wielu firm pośrednictwa finansowego,
                które nie poradziły sobie z obecną sytuacją gospodarczą. Przyszłość wielu z nich
                jest niepewna ze względu na wciąż rosnące wymagania klientów. Oczekują oni
                kompleksowego podejścia do finansów osobistych, a nie tylko firmy, w której
                złożą wniosek do pierwszego lepszego banku. W 2009 roku będziemy więc świadkami
                konsolidacji mniejszych firm z lokalnego rynku, które nie będą mogły dalej
                funkcjonować bez rozpoznawalnej marki. Takie firmy znacznie chętniej niż
                dotychczas będą decydowały się na wybranie jednego z rozpoznawalnych brandów,
                przy czym wybór tutaj jest nie duży. Niewiele z wiodących firm doradztwa
                finansowego planuje lub ma przygotowany system franczyzowy, z którego mogłyby
                skorzystać lokalne firmy: jego obsługa jest dla nich zbyt kosztowna. Małe firmy
                staną więc przed wyborem: zatrudnienie się w jednej z firm doradztwa, likwidacja
                swojego biznesu albo stać się częścią znanej marki, która posiada pełną ofertę
                kredytową z atrakcyjnym wynagrodzeniem dla partnera.

Do tych ostatnich właśnie kierujemy naszą ofertę: do osób, które mają
                doświadczenie w finansach, które chcą pracować pod rozpoznawalną marką i chcą
                mieć dostęp do szerokiej oferty produktowej. Mając jednak na uwadze nieustanne
                podnoszenie poziomu usług świadczonych pod naszą marką, stawiamy potencjalnym
                partnerom szereg wymagań.

. W zamian oferujemy bogaty pakiet franczyzowy, zawierający pełen zakres wiedzy
                (know how), szeroki zakres szkoleń produktowych oraz interpersonalnych, bieżącą
                opiekę i wsparcie ze strony Exilion. Oferujemy również współpracę przy sprzedaży
                produktów będących w ofercie Exilion, kontakty do klientów zainteresowanych
                ofertą Exilion z danej miejscowości, wysokiej jakości materiały reklamowe
                służące oznakowaniu punktu sprzedaży i lepszej identyfikacji marki, a także
                możliwość zatrudniania dowolnej ilości Doradców bez dodatkowych kosztów i bardzo
                atrakcyjne wynagrodzenie prowizyjne.
            • Gość: pracownik 126 Re: praca w exilion IP: *.bb.sky.com 16.08.10, 18:47
              Boże błogosław Marcina i Kajetana:d
            • Gość: PRAWDA Re: praca w exilion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 09:47
              Prezes to Bajkopisarz. Jest dobry w opowiadaniu bajek i bzdur. Naprawdę
              mistrzostwo Polski...
              Jeśli mu wierzycie to jesteście bardzo naiwni...
      • Gość: adam Re: praca w exilion IP: 194.126.254.* 07.04.10, 11:46
        NIE WCHODZ W TEN BIZNES
        SZYBKO SIE ROZCZARUJESZ
        SŁOWA I BEZ POKRCYCIA UMOWA
        • Gość: a.i. [...] IP: 91.199.246.* 08.04.10, 13:20
          Treść postu jest niedostępna.
          • Gość: CIEKAWE Re: praca w exilion IP: 188.33.196.* 13.04.10, 15:50
            nAPISZ KIM JESTES TO SPRAWDZIMY DLACZEGO NIE MIALES WYPLACONE. NIE MA TEKIEJ
            MOZLIWOSCI Z WYPLATAMI. KAZDY DOSTAJE KASE. NAPISZ ROBERCIE, PRZYZNAJ SIE ILE
            ZROBILES JAKO MENEDZER....? I JAK SIE SPISALES
      • Gość: hooltay Re: praca w exilion IP: 82.177.25.* 13.04.10, 18:25
        Powiedz co myślisz o swoim szefie , on nie musi o tym wiedziec...

Daj upust fantazji lub pochwal go niech wszyscy wiedza jakiego masz super szefa...

opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka