Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Link2Europe - Opinie o firmie.

IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.09, 18:02
    Wybieram się do Belgii w charakterze pielęgniarki z agencji Link2europe (Opole, ul Kołątaja). Chciałabym poznać opinie osób zatrudnionych przez tą firmę, a także osoby które zamierzają pracować jako pielęgniarki w Belgii za pośrednictwem tej agencji.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tadek Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 91.181.20.* 11.01.10, 14:52
        DZIEWCZYNO ODRADZAM CHYBA ZE LUBISZ MIESZLAC W POKOJACH W KTÓRYCH
        PALI PO 5 OSÓB I NA SCIANACH JEST GRZYB JUZ NIE WSPOMNE O ZIMNEJ
        WODZIE I NIEOGRZEWANIU MIESZKANIA. BIURO TO TO NAJWIEKSZY SYF
        JAKI WIDZIAŁEM A POLKI KTÓRE TAM PRACUJA TO DO NIECZEGO SIE NIE
        NADAJA ZERO KULTURY I NIEMOZNA IM ZAUFAC CHAMSKIE I BARDZO
        INTERESOWNE ,,,NIE MA NIC ZA DARMO PROSZE PANA '' TO COS O TYM
        SWIADCZY

DECYZJE POZOSTAWIAM DO REFLEKSJI JA PRACOWAŁĘM 2 TYGODNIE I
        POWIEDZIAŁEM DOSC MOJ KOSZMAR SIE SKONCZYŁ A TWÓJ MOZE SIE ZACZAC
        PRZEMYSL TO DZIEWCZYNO PÓKI MASZ CZAS I NIE JEST ZA PÓZNO.

SZUKAJ BYLE GDZIE ALE NIE W LINK 2 EUROP
        • Gość: mariola Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 13:56
          A ja sobie chwale te firme, płacili na czas, Polki w biurze pomogły jak sie
          poprosiło, mieszkania tez ok, żadnego grzybu. praca sie skończyła bo przyszedł
          kryzys ale teraz czekam na kolejny wyjazd.
          • tomcruise88 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. 25.08.15, 21:27
            Biuro w Opolu przekazało 90% informacji o zakwaterowaniu i miejscu racy, Na miejscu miłe i fajne dziewczyny, które kilka razy pomogły w trudnej sytuacji. Mają cierpliwość i znoszą zachowania pracowników jakie w Polsce by nie przeszły. Pracowałem w Intersig - praca dla twardzieli? Tak ale są tam koledzy z Polski co pomogą, nauczą i są OK. Trafiłem do Wojtka Kamila i Przemka - polecam żeby każdy mógł z takimi gośćmi pracować (ze swej strony dzięki im za pomoc). Warunki mieszkaniowe dobre, gospodarz obiektów i dziewczyny w biurze reagują na sprawy jakie się zgłasza. Po czasie przeniosłem się i warunki prawie jak w kurorcie -cisza, spokój, czysto i ładnie. Biuro w Belgii zawsze odpowiada na zapytania, pomaga załatwić wszystkie sprawy i zawsze płaci z zegarkiem w ręku (czwartek do 12.00 pieniądze na konto). Polecam biuro bo uważam że gwarantuje dobrą opiekę, jest uczciwe i solidne-to moja opinia.
        • Gość: ja Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.211-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.03.12, 13:11
          A ja juz pracuje przez ta agencje 2 lata i nie narzekam osoby w agencji sa spoko i nie moge na nich narzekac a co do mieszkan do nie wiem w jakich ty warunkach mieszkałes ale tu wszyscy maja w b.dobrym stanie mieszkania i w pełni wyposażone
        • Gość: chmielu Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.13, 13:39
          ty sie tadek nadajesz do pchania karuzeli ja pracowalem w holandii 3 lata i od 3 miechów jestem w link2euprope i firma zajebista pełna kultura w biurze buty robocze dostajesz za darmo i karte do telefonu ortel w holandi by cie za buty skasowali 20 euro i za karte 10euro. Zarobki wypas za 35 godzin 315 euro a jak pójdziesz sobie na wekend to 530euro.Mieszkania może nie są jakieś super nowe luksusowe apartapenty ale masz swój pokój za 75euro masz meldunek i nikt ci nie chodzi i nie grzebie po szafach. Jeżeli chcesz dobrze zarobić i niechcesz żeby traktowali cie jak psa to polecam link2europe w belgi
      • Gość: pielegniarka Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.net.pbthawe.eu 20.01.10, 12:46
        ja też się wybieram do belgii jako pielęgniarka. chciałabym się dowiedzieć jakie
        opinie są pielegniarek pracujacych za posrednictwem link2europe
        • Gość: Anna Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 14:17
          trzeba czekać długo na nostryfikację, ale praca, którą oferują się dobra,
          mieszka się w bardzo dobrych warunkach
        • Gość: anna Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 13:43
          L2E ma strone www.bialypersonel.pl, jest tam wywiad z pielegniarkami ktore juz
          pracuja za ich posrednictwem, warto poczytac.
      • Gość: ewelina a Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 80.200.209.* 17.08.10, 22:15
        witam,

jestem pielęgniarka i pracuje od 4 miesięcy za pośrednictwem link2europe i
        naprawdę wszystko jest ok.
        porządna firma, przede wszystkim uczciwa.

pieniądze na czas, mieszkanie również ok, dobry kontakt z konsultantami
        • Gość: attenta Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.g1.citymedia.pl 25.01.12, 21:30
          hej czy ktos moze napisac cos z ropku 2011 opinie odnosnie pracy w Belgii jako Pielęgniarka? bo pooki co widze pare kolesi i laske kra ma muchy w nosie.

Bede wdzieczna stare sa te fora jak jasna cholera hahahaha
      • Gość: ania 25 [...] IP: *.146.138.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 11:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ania 25 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.146.138.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 11:41
          nie dość, że wielebna Pani Patrycja nie raczy dojeżdżać do pracowników (tłumaczy się, że nie ma prawa jazdy i trzeba samemu na własną rękę dojeżdżać do Puurs do biura), to jeszcze niezwykle ciężko uprosić ją, żeby zadzwoniła do jakiegokolwiek urzędu w sprawach swych podopiecznych (podobno NADAL nie zna języka!!!). Tak więc jeśli wybieracie się za pośrednictwem link2europe do Belgii, porządnie sie zastanówcie czy warto...
          Pieniądze niby są na czas, ale Patrycja czesto robi "pomyłki" i wypłaca np. mniej pieniędzy niż powinna...
          Koszmar. Bardzo problematyczna kobieta.
          Trzeba sie liczyc z tym, że w Belgii bedzie sie zmuszonym do samodzielnego wydzwaniania do urzedów celem załatwienia swoich spraw...
          • Gość: Ewa Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 22:50
            Powiedzcie coś więcej na temat pracy jako pielęgniarka w BELGII i zatrudnienia poprzez tą firmę.Czy po półrocznym okresie zatrudnienia przez agencję można liczyć na przedłużenie umowy z pracodawcą.Czy inf.kyóre podają w Polsce odnośnie zarobków są prawdziwe?DZIĘKI
            • Gość: Marta Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 09:12
              Zarobki są prawdziwe i jest możliwość przedłużenia umowy.
              • Gość: Ewa Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 19:19
                Dzięki Marta.Pozdrawiam.Czy coś jeszcze możesz mi powiedzieć o tej firmie,różnie się słyszy.Jak tam faktycznie jest,jakie są warunki pracy?Czy warto jechać? Ja myślę o długim pobycie,nawet pozostaniu.Ewa
                • Gość: yogo Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 89.74.184.* 29.11.10, 12:24
                  a ja wiem na pewno, ze pielegniarki, ktore tam pojechaly pracuja jako sprzataczki- bo niby nie maja doswiadczenia- i zarabiaja 700e brutto, mieszkaja po 3 na 20m2, -tak ze odradzam.Jak zajechaly do Belgii, rankiem ok. 6 to nikt nie raczyl sie nimi zajac tylko pod biurem czekaly do 9 az ktos raczy im otworzyc.
                  Tak ze w biurze w Opolu pieknie gadaja ale same slogany, kurs flamandzkiego przez internet to tez pomylka-wiec dobrze sie zastanowcie zanim podejmiecie decyzje.
                  • Gość: Hanna Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 11:42
                    Dzień dobry,

Jestem współwłaścicielem firmy i staram się nie ignorować wpisów jeśli mają niewiele wspólnego z prawdą albo wręcz narażają firmę Link2europe na utratę zaufania. Proszę o kontakt osobisty, jeśli ma Pani zastrzeżenia, albo po prostu nie jest Pani dobrze poinformowana: każdej pielęgniarce opłacamy zakwaterowani oraz 3 miesięczny staż zanim otrzymają uznanie kwalifikacji by pracować w swoim zawodzie. Wynagrodzenie jakie w tym czasie otrzymują jest w wysokości 850 € netto za 24 godziny pracy w tygodniu, oraz opłacamy Kurs języka flamandzkiego (12 godzin/tydzień) . Zarówno ten w systemie e-learningowym przed wyjazdem, jak i ten stacjonarny. Nie rozumiem dlaczego Pani z sobie z tego drwi.
                    Paniom, które firma transportowa przywiozła o -5 –ej rano do Antwerpii od razu zaproponowałam po pierwszej rozmowie telefonicznej aby poczekały na przedstawiciela firmy w pobliskim hotelu i zamówiły coś ciepłego na nasz koszt. Odmówiły.
                    Osoby, które zajmują się rekrutacją w Link2europe dokładają wszelkich starań aby nasi pracownicy byli zadowoleni, jest to tez moją osobistą troską, proszę to uszanować.
                    • Gość: pielegniarka Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.access.telenet.be 01.01.11, 14:46
                      Ja jestem pielęgniarką i pracuję przez link2europe.
                      W moim przypadku, jeśli chodzi o pieniądze wszystko się zgadza i jest tak jak było w Polsce mówione. Mieszkanie mam w porządku. Praca jak praca, taka sama w Polsce, narobić się trzeba.
                      Jeżeli chodzi o kurs, to cudów nie ma. W 3 miesiące nikt nie nauczy się języka, który na pewno nie jest prosty. Lektorka to wspaniały człowiek i nauczyciel. Uczy dobrze, poza tym można się do niej z każdym problem zwrócić. Tutaj w Belgi można się samemu na kurs zapisać dodatkowo. Jest wiele szkół, kosztuje to nic, albo niewiele.
                      Ja jestem zadowolona z wyjazdu, praca ta sama co w Polsce, ale pieniądze są zupełnie inne.
                      Jakbym miała podjąć decyzję jeszcze raz o wyjeździe, nie wahałabym się. Przyjechałabym tutaj.
                      Nie chcę pisać o grupie, o której wcześniej tutaj pisano. Ja w tej grupie nie jestem.
                      W moim przypadku jest dobrze i nie narzekam. Zawsze stresującą sytuacją jest wyjazd za granicę, nowy język, kultura i zwyczaje. Pojawia się wiele problemów, związanych nie tylko z komunikacją. Ale jest to kwestia czasu.
                      Ja jestem zadowolona. Mimo, że stresów było wiele.
                      • Gość: Leszek Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 172.16.15.* / 172.16.12.* 10.01.11, 20:19
                        Stanowczo odradzam współprace z firmą Link2europe w jakiejkolwiek branży.

Procowałem przez tą firmę przy montażu paneli słonecznych.
                        38 godzin w tygodniu minimum... możliwe nadgodziny.... bzdura ponieważ w jednym tygodniu jest robota a w drugim jej nie ma. Firma Link2europe po prostu cie wypożycza i to od firmy do której trafisz zależy czy i ile zarobisz. Skłamał bym gdybym powiedział, że nie robiłem nadgodzin... ale jedna przerwa 30 minut (oczywiście bezpłatna) to troche mało na 12-14 godzin pracy na dachu. O ile oczywiście praca była. Proszę nie wierzyć w możliwość pobrania zaliczki o którą jesteście zapewniani że możecie wziąść... znam co najmniej 3 przypadki gdzie po prostu olano pracownika.
                        Co do koordynatora (torki) to taniej by było nagrać kogoś na dyktafonie... ponieważ ani podjąć decyzji nie może, albo jej nie ma albo jest zajęta.
                        Układając panele można również z braku warunków pomachać pare dni łopatą, posegregować przez pare dni śmieci....
                        link do foto:
                        www.care.8p.pl/fot%201.jpg
                        www.care.8p.pl/fot3.jpg
                        www.care.8p.pl/fot4.jpg
                        www.care.8p.pl/fot%202.jpg
                        Pierwszego dnia zostaliśmy poinformowanie iż jeśli w jednym tygodniu zachorujesz to w następnym nie planują ci kontraktu, czyli chorujesz - wypadasz....

Nie do końca wyjaśniona jest również sprawa ubezpieczenia, jednakże nie znam jeszcze wszystkich faktów wiec radze tylko aby nie mieć wypadków przy pracy bo można po tym dostać zawału ze zdziwienia.

Można również dostać prace pod dachem na hali przy składaniu konstrukcji metalowej i montażu maszyn.... tylko że hala i dach jest w planach i nikt nie powiedział żeby zabrać ciuchy do pracy na mrozie, a najlepiej jeszcze własne narzędzia.

Warunki mieszkaniowe różne, można trafić na psychopate - alkoholika (Haacht), alkoholika - zboczeńca (Puurs), ale można też trafić do kawalerki w 4 osoby gdzie jeszcze podobno są 4 łóżka wolne.

Kontrakty.... zazwyczaj na tydzień ale czasem można dostawać na pojedyncze dni... wiec pewność i stabilność znikoma. Ale jak wyjedziesz to tracisz wszystko co ci obiecano... bo ne wywiazałes sie z kontraktu (który notabene sie skonczył) ale powód zeby kase zatrzymac jest dobry.

Terminowość wypłat też stoi pod znakiem zapytania ponieważ w drodze do polski dowiedziałem się zę dopiero teraz otrzymali rozpiskę od firmy i dopiero naliczą wypłate (a wigilia za 24 godziny) Cieżko było wytłumaczyć żonie że mimo iż sie pracuje po 12 godzin + soboty to nie bedzie prezetów w tym roku.

Dojazd do pracy.... a i oczywiście służbowe za 20 euro od głowy (min 2) lub najbardziej pasuje prywatne ze zwrotem kosztów 6 centów za kilometr czyli 6 euro za 100 km (10 litrów E95 około 15euro obecnie) wiec jeśli planujecie jechać swoim to raczej małolitrażowym... a jeśli planujecie zostać na dłużej to ubezpieczenie sensownego auta w belgii kosztuje około 1000 e za pół roku.

Za wszystkie podane wyżej fakty z współpracy z firmą LINK2EUROPE biorę pełną odpowiedzialność i jeżeli ktokolwiek zarzuci mi nieprawdę mogę zgłosić się do każdego Sądu w Polsce.

kopiowanie zdjęć bez zgody autora zabronione.
                        jarzynski@care-polska.pl
                        • Gość: Iwona Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 14:46
                          A ja sobie chwalę współpracę z tą firmą. Zarobki przyzwoite i wypłacane na czas, mieszkania też są w porządku. Był to wyjazd na krótki okres czasu, ale jestem bardzo zadowolona. Chętnie zdecydowałabym się jeszcze raz na współprace z tą firmą. Polecam !
                          • Gość: nowy00 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.cdma.centertel.pl 29.01.11, 21:08
                            Wysłałem cv do tej firmy, narazie czekam ale zdziwiło mnie że w pierwszej rozmowie zapytano mnie czy przeszkadza mi bałagan czyżby chodziło o zakwaterowanie? po tym co tu przeczytałem mam obawy Co wy na to.
                        • Gość: gośc Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 10:13
                          Witaj Leszku , chciałem do Ciebie napisac o wiecej info ale adres Twojej poczty nie działa (serwer nieznany) ;) tak więc wybierając się do pracy z Link2europe - chyba nie wezmę Twojej opinii pod uwagę
                    • Gość: prawda Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.174-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.03.11, 15:59
                      Witam Pani Hanno,

Proszę wyjaśnić , dlaczego firma w Opolu oraz Pani nie informuje potencjalnych kandydatów o tym, że pracując w Belgi jestesmy zatrudnieni na najniższym podatku i predzej czy pozniej nalezy ten podatek zwiekszyc bo jak przyjdzie do rozliczenia całorocznego to dochodzi okolo 1000 euro do zapłaty... W tej chwili pracujemy na podatku 11% aby nie miec dopłaty najlepiej wybrac 20 % co sie wiąże z niższym zarobkiem. Tak samo kwestia wynagrodzenia... dlaczego nie mowicie pracownikom całej prawdy ?
                      Podam na przykladzie.

10,5 € brutto na godzinę
                      Ok. 8,63 € netto/ godz.
                      Miesięcznie ok.: 1 452,36 € netto
                      dodatek wakacyjny za cały rok pracy: 2 396,75 € netto (wypłacane raz w roku, w
                      maju lub czerwcu). Dodatek wakacyjny na godzinę: 0.96€/h netto
                      premia roczna: 1 092,03 € netto (wypłacana raz w roku).

Pracujac dla waszej firmy nigdy nie wiedzialem takiej kwoty... Nawet po odliczeniu mieszkania wychodzi ponad 1200 euro miesiecznie a zarabia sie jeszcze 200 euro mniej. Dlaczego tak jest ? Prosze o wyjasnienie skoro w ofercie jest ponad 1400 euro netto a zarabialem 1030 euro ?

Dziękuje

Ps. Wszystko co piszecie o kordynatorce w Belgii jest prawda... ma wszystko w ... Nic nie potrafi zalatwic i wiekszosc spraw trzeba samemu załatwić... Co do mieszkań , moje mieszkanie bylo ok. co prawda dwa pokoje i po 2 osoby na pokoj ale dalo sie zyc. Ale moi znajomi mieszkaja w gorszych warunkach...
                    • Gość: bobobko Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 19:15
                      Tak to proszę mi wytłumaczyć daną kwestię -zostałem pomyślnie zrekrutowany na spawacza -montera pod koniec roku 2011(grudzień )poczyniłem przygotawania do wyjazdu nie mówię o nastawieniu psychicznym i rostaniu z rodziną ,2 dni przed terminem pani z opola z biura mówi mi że przełożono kogoś z belgii(chyba kogoś z ogórków albo papryki) i oferta nieaktualna ,zdobycie uprawnień kosztowało około 10000zł (za każdy kurs 1800zł )Robicie sobie kpiny z specjalistów co wy myśłicie że spawacz slusarz to rośnie na drzewie .KPINY POLECAM NA OGÓRY ,PAPRYKĘ, POMIDORY TO BIURO LINK2EUROPE
                      • Gość: PAPRYKA Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.31-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.07.12, 14:17
                        ty jesteś specjalista 10 tyś wydałeś ludzie z wyższym wykształceniem zbierają paprykę i jest ok a to że cie nie chcieli to tylko świadczy o twoich kwalifikacjach baranie słaby jesteś hahahahah
      • Gość: malogorzata Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.210-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.01.11, 11:45
        BARDZO NIEKOMPETENTNA FIRMA , ALE JAK KTOS CHCE PRZEZYC KOSZMAR TO PROSZE BARDZO !!!
        • Gość: robert Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.72-177-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.03.11, 02:36
          dokładnie - pani Patrycja (zresztą Igor również) często potrafią się "mylić" w naliczaniu wypłat... a potem są wielkie problemy w odzyskaniu własnych pieniędzy...
      • Gość: gość Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.141-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.02.11, 22:52
        PROśBA jak sie pracuje jako kierowca C+E dla link2? bo mam w tym tygodniu podpisać umowę ...wspomne że pracuje w belgii z góry dzięki koledzy za żetelną informacje
      • Gość: Robert Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.play-internet.pl 01.03.11, 19:23
        Racja, jak się było już za granicą jest porównanie
      • Gość: pielegniarka Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.toya.net.pl 31.03.11, 13:07
        Dzień dobry. Nie polecam w/w firmy. W moim przypadku po 2 miesiącach rozmów, ustaleniu terminu wyjazdu......okazalo sie ,że na 2 tyg przed oferta jest nieaktualna.Zlozyłam juz wypowiedzenie z pracy w Polsce....i zostałam z niczym. Serdecznie odradzam......!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Ewa Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 83.238.241.* 01.04.11, 21:59
          Niesamowite,też mam u nich złożone dokumenty,kursu nie zaczęłam jeszcze ze względów rodzinnych,pewnie latem,ale muszę się zastanowić,bo to jest ostrzeżenie---oni nie są jedni-pomyśl o Szczecinie LSJ-te same warunki jak link.Jeżeli chcesz możemy pogadać!!!!!!!!!
        • Gość: pielęgniarka Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 15:14
          Ewo!!!!! chętnie porozmawiam z Tobą.
          • Gość: Ewa Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 83.238.241.* 02.04.11, 18:06
            Cieszę się bardzo,,podam Tobie mój skype ewa hirt Kozieglowy tam będzie lepiej pogadać niz tutaj,będę online
            • Gość: Link2Europe Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 12:15
              "Szanowni Państwo,

niektóre z przedstawionych na tym forum opinii naruszają w sposób ewidentny dobra osobiste spółki Link2europe Sp. z o.o. oraz jej pracowników, w szczególności zaś uderzają w ich dobre imię. Wypowiedzi te zawierają informacje nieprawdziwe i wprowadzające w błąd potencjalnych pracowników i kontrahentów spółki. Uprzejmie przypominamy, że stosownie do przepisów art. 23 i 24 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 - Kodeks cywilny (opubl. Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 z późn. zm.) dobra osobiste podlegają ochronie prawnej, a osobie, której dobra naruszono przysługują m.in. roszczenia o zadośćuczynienie pieniężne. Podawanie nieprawdziwych informacji na temat innej osoby może stanowić też przestępstwo pomówienia za pomocą środków masowego przekazu, o którym mowa w przepisie art. 212 § 2 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny (opubl. Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553 z późn. zm.), zagrożonego karą grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Pragniemy przypomnieć, że o naruszeniu dóbr osobistych innej osoby można mówić nie tylko w przypadkach podawania faktów nieprawdziwych oraz przypisywania danym osobom popełniania przestępstw czy czynów nieetycznych (np. wyłudzenia), ale także wypowiedzi relacjonującej co prawda fakty, ale fakty dobrane pod z góry założoną tezę, pomijające inne okoliczności istotne dla sprawy.

W każdym przypadku naruszenia dóbr osobistych spółki Zarząd podejmie działania prawne adekwatne do sposobu ich naruszenia.

Zapewniamy jednocześnie, że zarząd spółki dokłada wszelkich starań aby eliminować ewentualne nieprawidłowości i zapewniać wysyłanym pracownikom komfortowe warunki pracy. Podkreślamy też, że nigdy nie doszło też do sytuacji kiedy po podpisaniu umowy, z winy spółki, jakikolwiek pracownik nie udał się do pracy zagranicą.

Jesteśmy otwarci na krytykę, jednakże wyrażaną w sposób rzeczowy i taktowny, popartą faktami. Tylko taka forma krytyki może sprawić, że ulepszymy jeszcze sposób naszego działania i zapewnimy naszym pracownikom jeszcze bardziej komfortowe warunki pracy zagranicą. W tym celu wszelkie nieprawidłowości prosimy zgłaszać pod adres poczty elektronicznej: info@link2urope.pl. Przesłane wiadomości trafią bezpośrednio do zarządu spółki.

Z poważaniem,
              Zarząd"
              • Gość: gal of kors anonim [...] IP: *.kpn.net 07.04.11, 17:22
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: gal of kors anonim Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.kpn.net 07.04.11, 17:36
                zastanawiam się właśnie czy gdyby każdy niezadowolony pracownik tejże firmy X przeczytał link: lex.pl/serwis/du/2004/2393.htm, a potem napisałby pismo do tego że organu umwo.opole.pl/serwis/ to co by się wtedy stało? czy wpis o numerze 4570 zostanie skontrolowony czy zawieszony? hmmm ciekawe prawda?
                • Gość: nie anonim Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 11:54
                  a ja się zastanawiam, czy ty od każdego pracodawcy dostałbyś pozytywne referencje i czy ktoś zatrudniłby ciebie ponownie? Może warto to sprawdzić....
              • Gość: gal of kors anonim Mechanik i operator maszyn włókienniczych - Lokere IP: *.kpn.net 08.04.11, 18:50
                czytam właśnie ogłoszenie jakieś firmy jako Mechanik i operator maszyn włókienniczych - Lokeren/ Belgia, Zagranica i widze co
                Firma oferuje:
                - atrakcyjną pracę w nowocześnie zarządzanej firmie,
                - możliwość pracy na długi okres czasu,
                - opiekę polskiego koordynatora,
                - dopełnienie formalności związanych z wyjazdem,
                - premie i dodatki.

to ze śmiechu łez powstrzymać nie mogę... chętnym polecam dokładnie czytanie wszystkich papierów i po polsku i tych po holendersku bez tłumaczenia na polski
                • Gość: prosze dokładniej Re: Mechanik i operator maszyn włókienniczych - L IP: 80.87.39.* 29.05.11, 15:06
                  wybieram sie z link2europe do pracy w lokeren bardzo prosze o wiecej informacji na temat pracy zarobku itp z góry dziekuje za te informacje.
              • Gość: autor Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.zeelandnet.nl 04.03.14, 22:54
                autorze zanim zaczniesz coś oglaszać na temat dobrego imienia ,to najpierw trzeba je mieć ! Po 2 jeżeli bylo by wszystko ok nie bylo by tyle złych opinii które i tak poszły w świat .Pracowałem przez wasze biuro i dodałem również swoją opinie na wasz temat ,ma w dupie kogo i jak mocno .nie zasługujecie na nic niż tylko prawdę ,wiec Igor i cała reszta nygusów zapracujcie na to żeby bylo pisane też w sensie pozytywnym .
                Beste Regards
                • Gość: m Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.14, 10:32
                  wysłałam cv do tej firmy po przeczytaniu opini zastanawiam sie czy warto jechac prosze o najnowsze opinie o tej firmie mam jechac jako szwaczkw no i mam obawy
              • Gość: mike Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 01:05
                DOBRA DOBRA , prawda nie narusza imienia firmy , a wiele osób wie jak IGOR potrafi okradać pracowników i jeszcze mieć pretensje po dopominaniu się o swoje. A jak wspomnę o poświadczaniu nieprawdy na dokumentach o bonach ze związków to już nie będzie wam tak przyjemnie.
                Nie radze komentować bo napisze jakie są kanty !!!
      • Gość: Leszek Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.cm-5-3b.dynamic.ziggo.nl 06.04.11, 20:10
        Pani Hanno przepraszam, że napisałem iż chce pani cokolwiek ode mnie wyłudzić, pomijając wszystkie inne fakty dotyczące pracy poprzez firmę link2europe muszę przyznać iż to była pomyłka.

• Gość: MAQ29 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.starlan.pl 31.05.11, 15:11
        no to mineło troche czasu może sama cos napiszesz o link4 europe??
        • Gość: ewka Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 15:23
          Współpracowałam z tą firmą na przestrzeni ponad 2lat na terenie Belgii. Opieka koordynatorów OK, przelewy na konto zawsze punktualnie i rzetelnie według umowy, współpraca z biurem w Opolu na wysokim poziomie Mam pełne zaufanie do tej agencji. Szczerze polecam
          • Gość: znawca Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.static.vip-net.pl 15.07.11, 10:43
            NAPISZĘ TYLKO JEDNO ZDANIE. PRZEJRZAŁEM NUMERY IP KOMPUTERÓW Z KTÓRYCH OSOBY CHWALĄ TĄ FIRMĘ, RÓŻNE IMIONA JEDNO IP :)
            • Gość: grzegorz Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.dsl.scarlet.be 03.08.11, 17:17
              To biuro to porazka, glupowata patrycja juz podobno nie pracuje, ale ta nowa tez sie chyba grzybkow najadla-beznadzieja. Ogolnie-odradzam!
          • Gość: pielegniarka Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.internetia.net.pl 21.10.11, 20:09
            a jaszczerze odradzam zwlaszcza pielegniarkom chyba ze chca wbelgii być salowymi wszystko do niczego
            • Gość: pielęgniarka2 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.play-internet.pl 25.11.11, 02:02
              jeśli nauczysz się języka, możesz pracować w dużo lepszym miejscu... ja też wyjechałam i nie żałuję
              • robert0185 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. 20.12.11, 14:41
                Szczerze nie rozumiem negatywnych opini. Ja wyjechałem za pośrednictwem firmy i wszystko było załatwione na wysokim poziomie. Teraz pracuje w szpitalu i jestem zadowolony, jednak firma dała mi podstawy do wyjazdu za granice.Widać że firma rozszerza swoją działalność i rozwija się, i poprawia swoje błędy. Jeśli ktoś uważa że jakakolwiek firma zrobi wszystko za kogoś to najlepiej niech zostanie w domu. Jedynie własna zawziętość, upartość i ciężka praca zaowocuje sukces. Radze zastanowić się 10 razy nad wyjazdem a nie narzekać na cały świat po fakcie. pozdrawiam i powodzenia
                • Gość: Emilia Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.access.telenet.be 29.01.12, 01:15
                  Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy.Pracuje z ta firma juz 3 lata i niestety ne moge zlego slowa o nich napisac.Za kazdym razem kiedy zwracasz sie o pomoc dziewczyny dwoja sie i troja a powiezona im sprawa zostaje zalatwiona.Tylko niestety nie wszystko moga zrobic za nas bo jesli ktos nie chce sie nauczyc jezyka to nikt tego za nas nie zrobi sami musiy chciec.Jesli komus nie odpowiada to poprostu prosze nie wspolpracowac z link2europe i znalezc lepsza firme ja osobiscie zycze powodzenia ale nie zamienilabym linku na zadna inna firme.
                  • Gość: Pietius Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.12, 18:57
                    Witam wszystkich i opowiem co nie co o Link2europe ( w skrócie L2e - bo takiego nazewnictwa również będę używał ) Firmę L2e znalazłem w internecie i to co mnie zainteresowało to....cyt."Ponad to oferujemy pomoc w relokacji rodziny i znalezieniu zatrudnienia partnerowi oraz placówki edukacyjnej dla dzieci."Cytat ten znajduje się na oficjalnej stronie L2e w zakładce "Personel medyczny - informacje."Gdy moja partnerka wyjechała i po pięciu miesiącach zgłosiłem się do L2e w mojej sprawie usłyszałem że cyt."nic takiego nie ma w umowie i to moja partnerka powinna mi szukać pracy."Zdecydowaliśmy się oboje na wyjazd na stałe do Belgii lecz w sytuacji kiedy firma się wyparła pomóc mi znaleźć pracę nie pozostało nam nic innego jak to żeby moja partnerka wróciła do Polski.Teraz troszkę o samych pielęgniarkach.Po trzech miesiącach rzeczywiście pielęgniarki wyjeżdżają.Są zakwaterowane w różnych miejscowościach Belgii.Może to być Antwerpia jako miasto jak również można się znaleźć na wsi gdzie za domem widać pole a na nim kupę łajna - dosłownie - widziałem na skype na własne oczy.Ma to znaczenie pod względem dojazdów do pracy gdyż na wsi nie ma komunikacji miejskiej.Pół biedy jeśli któryś ze współlokatorów ma prawo jazdy wtedy można dostać samochód (citroen berlingo) jest on przyznawany dla trzech osób.Wszystko fajnie ale jak ten z prawem jazdy ma na rano do pracy a inne osoby na popołudnie a pracują w różnych ośrodkach to...robi się problem.Ach...zapomniał bym...dają również rower tak więc można doginać kilkanaście kilometrów na rowerku.Mieszkania...z reguły są ładne lecz nie zawsze sprawne tzn. teraz gdy były mrozy i śniegi (styczeń/luty 2012)jedna z pielęgniarek miała w mieszkaniu zepsute ogrzewanie i kilkanaście C* w mieszkaniu...nie wiem czy zostało to naprawione lecz taki fakt miał miejsce i to przez długi czas mimo zgłoszenia awarii do L2e.Teraz o samej pracy.W Polsce podpisuje się dokument z którego wynika iż po trzech miesiącach pracy i nauki języka ( 3 dni nauki i 2 dni pracy / weekendy wolne...800 euro miesięcznie) podpisuje się kontrakt z pracodawcą i zarobki będą opiewały na kwotę 2100 euro/m-c.Niestety w większości przypadków ludzie którzy już znaleźli się w Belgii myślą ze złapali Pana Boga za nogi i skoro już zarabiają euro ( 800 na początek)to nic więcej nie trzeba i odpuszczają sobie naukę języka.Po trzech miesiącach okazuje się że zamiast podpisać kontrakt z pracodawcą i zarabiać min. 2100/m-c to dostają pismo od L2e w którym jest napisane że... Pani/a język niderlandzki jest w stopniu miernym i nie wystarczającym na podjęcie samodzielnej pracy...i że przedłuża się naukę o kolejne np. 2 miesiące i podnosi wynagrodzenie z 800 do 1100-1200 (max) euro/m-c.Warto o tym wiedzieć wcześniej i zastanowić się czy naprawdę chcę się uczyć tego języka czy tylko tak na odpie... ;) bo później może być zawód.Ważną informacją jest również to że...pielęgniarki pracujące w Polsce mają swoje nawyki,przyzwyczajenia no i są pielęgniarkami lecz tam nimi nie są tzn....są opiekunkami (w umowie) a to różnica.Warto wiedzieć że robią wszystko...łącznie z wynoszeniem śmieci.Kto nie jest na to przygotowany niech się zastanowi.Chciałbym też wspomnieć o tym że jak to z ludźmi bywa ...są belgijki które pomogą a są też takie co chcą wykorzystać i do tego wyśmiewają polki.Wspominam o tym żeby przed wyjazdem mieć tego świadomość niż później być w szoku że każą mi wynieść śmieci i wyśmiewają się ze mnie bo to da się wyczuć nawet jeśli nie znasz niderlandzkiego i nie wiesz o czym mówią.To chyba byłoby na tyle.Jeśli o czymś zapomniałem to dopiszę w kolejnym poście.Pozdrawiam wszystkich chcących wyjechać i życzę szczęścia i powodzenia...niech nasze dzieci przez nasz trud i poświęcenie mają lepiej od nas...zróbmy to dla nich. Pietius
                    • Gość: smok7 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 82.132.248.* 11.03.12, 02:55
                      Ojej zespulo sie ogrzewanie w pokoju... A pani pielegniarka jak dziecko z przedszola nie wiedziala co zrobic, przed pare dni siedziala w zimnym pomieszczeniu ryzykujac przeziebienie lub zapalenie pluc, jakby nie mogla kupic sobie farelki (urzedzenie sluzace do ogrzewania) za piec euro? Za calym szacunkiem, ale ta pielegniarka to kretynka Oj dzieci dzieci za raczke was wiecznie prowadzic. Zaradna, samodzielna i inteligentna osoba sama moze zalatwic sobie prace zagranica, lokum, wszelkie inne sprawy na emigacji. A wy tylko zadacie i oczekujecie manny z nieba.
                      • Gość: Pracownik-Już nie Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 08:03
                        Witam!!! W odpowiedzi na głupią wypowiedz poprzednią, grzejnik można kupić,ale nie za EURO,a za mieszkanie Link2Europe bierze kase, i to jest ich zasranym obowiązkiem żeby naprawić ogrzewanie. A poza tym,forum to ma pomagać nam polakom abyśmy się nie pakowali w takie bagna,nie wiem komu poprzednik dupe liże że zamiast pomagać swoim to jeszcze obraża, SWÓJ TO POLAK ,ludzie mieszkają dalej niż Belgia Holandia czy Niemcy i to po wiele lat a ich dzieci i wnuki uczą sie polskiego ,to jest patriotyzm. Ja byłam w pracy w Belgii, i tak jest jak wyżej czytałam ten długi opis,Kase wypłacają ale jest zmniejszona już o 18% podatku,i nie wiem czy to starczy, tak zarabiamy najniższą płace,ale kogo to obchodzi,tutaj mogą jechać do pracy osoby samotne,albo szukające wrażeń i rozrywki, bo tak daleko od domu i jeszcze jak ktoś ma dzieci to już tragedia,mieszka sie z różnymi ludzmi,którzy palą papierosy,piją bo teraz na to mają a do rodziny wyślą resztki i to wystarczy i męczycie sie z takimi nawykami obcych ludzi i udajecie ze ok.Rozmawiałam z osobą która w Belgi jest 4 lata i pracuje w firmie w belgi i tam daje prace polakom, ruskom,i tak bardziej na wschód; i powiedział że jak rekrutuje ludzi to oni go obchodzą do momentu aż podpisze umowe i podejmnie prace,bo za niego dostaje kase a reszta go nie obchodzi,mogą tych ludzi zwolnić zaraz na drugi dzień to nikogo nie interesuje. PRZYKŁAD: ciekawe czy ktoś z Link2Europe to przeczyta i będzie straszyć sądem za pomówienie;; W poniedziałek 05.03.2012 do pracy w Lokeren zostały przyjęte panie jako szwaczki,a w piątek 09.03.2012,pani Basia w polsce w siedzibie agencji w Opolu szukała autokaru im na powrotu do domu;a nad mienie że te panie w polsce nie miały wypowiadać pracy tylko wziąć urlopy, a teraz po 4 dniach pracy wracają do Polski bo agencja nie zapewniła im pracy. Przeglądam tu FORUM i to nie można tak zostawić,!!! Mogła bym wiele pisać ale OSTRZEGAM NAS POLAKÓW czytajcie umowy przedwstępne i te podpisywane na miejscu za granicą na warunkach najniższego dochodu nie macie takich praw,nawet i to ważne jeśli chodzi o OPIEKE ZDROWOTNĄ, bo wypadki chodzą po ludziach i właśnie te wszystkie urlopy płatne to dopiero po przepracowanym roku dostaniecie; a jakieś chorobowe to po okresie chyba 120 dni przepracowanych w ciągu 6 miesięcy o ile wczesniej was nie wyleją, tam zaczynacie wszystko od nowa praca w polsce sie nie liczy ani praca w BELGI w moim przypadku sie nie liczy ani do wysługi lat,musiała bym tu przepracować 5 lat. PRZEMYŚLCIE TO POWAŻNIE BO STRACIĆ MOŻECIE WIĘCEJ NIŻ ZYSKAĆ do zobaczenia
                        • Gość: ex Pracownik LiNk Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 217.97.253.* 28.03.12, 15:56
                          Polakowi nikt nie dogodzi , jak ma dobrze to chce wiecej !! a w oczernianiu nie ma sobie rownych !! LINK2europ jest naprawde dobra agencja , ci ktorzy nie mieli doczynienia z innymi nie wiedza ci PISZA , doszukaja by dopiec !! LUDZIE .. WARTO , i naprawde dobrze pracuje sie pod LINK2EUROPE

POLecam z pelna UCzciwoscia !!
                          • Gość: BOBOKO Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 19:22
                            Tak to proszę mi wytłumaczyć daną kwestię -zostałem pomyślnie zrekrutowany na spawacza -montera pod koniec roku 2011(grudzień )poczyniłem przygotawania do wyjazdu nie mówię o nastawieniu psychicznym i rostaniu z rodziną ,2 dni przed terminem pani z opola z biura mówi mi że przełożono kogoś z belgii(chyba kogoś z ogórków albo papryki) i oferta nieaktualna ,zdobycie uprawnień kosztowało około 10000zł (za każdy kurs 1800zł )Robicie sobie kpiny z specjalistów co wy myśłicie że spawacz slusarz to rośnie na drzewie .KPINY POLECAM NA OGÓRY ,PAPRYKĘ, POMIDORY TO BIURO LINK2EUROPE
                    • Gość: mariola Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.toya.net.pl 19.06.12, 21:27
                      Chętnie dowiem się bliższych szczegółów o wyjazdach organizowanych dla pielęgniarek.Sama planowałam taki wyjazd i teraz jestem w rozterce co robić?Proszę o jakieś informacje.
                      • Gość: pielebelgia Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.access.telenet.be 27.08.12, 01:14
                        Nie wiem jak jest teraz bo coś się zmieniło teraz z programami stażowymi.Ja chodziłam 2 razy w tygodniu na kurs językowy, 3 razy w tygodniu do pracy.
                        Chodzi tylko o schemat praca-szkoła.
                        Przyjechałam do Belgii prawie dwa lata temu, link dał mi silna podstawę, kurs i pracę, reszta zależy tylko od nas, Ja nie narzekam, było oookroooopnie ciężko,nowa praca, trudny język, nowy kraj. Nigdy nie zmieniłabym swojej decyzji.
                        Pracowałam w Polsce, i nic się to nie ma do pracy w Belgi, tutaj tez jest ciężko, odpowiedzialna praca, ale zarobki są inne. Człowiek chociaż wie,po co do pracy chodzi, ja bym sie nie zachwiała jeszcze raz podjąć takiej decyzji.
                        • Gość: Katarzyna Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 87.204.103.* 02.10.12, 19:36
                          HAHAHAHA, jak można byc tak niekomptentną firmą!!!?? I tak oszukiwać,aby wyzyskiwać biednych Polaków?! Co ja tutaj czytam!!! Świat ewidentnie schodzi na psy! Jak mozna nie zapewnić dobrego zakwaterowania za które pobiera się duże pieniądze, a do tego nie wywiązywać się z umowy- bo jak czytam osoby dostawały mniej niz powinny!!!!
                          Poza tym, dlaczego WSZYSTKIE POZYTYWNE KOMENATRZE kierowane są z jednego numeru IP???!!! KPINA !!!!! Czytałam o tym wyżej !! Czyżby firma bała się upadku i próbowała przyćmić ludziom oczy!!!! PRZEZ TAKICH JAK WY BOJĘ SIĘ WYJEŻDZAĆ, DZIĘKUJĘ, ŻE SĄ TAKIE OSOBY KTORE DZIELA SIE OPINIAMI NA OGOLODOSTEPNYM FORUM , TĘPIĆ ROBACTWO!! Ludzie, błagam, ostrzegajcie nas, rodaków nadal !!! Polecam jeszcze kręcenie filmików z pobytu i wrzucanie na YouTube ! Pokazujcie warunki mieszkaniowe !!!Sprawdźcie sobie np to, czym może poszcycić się inna firma , zalosne !!!! LINK : www.youtube.com/watch?v=MFzHNTAUoEo&feature=related , a piszą o rarytasach, POLACY UWAZAJMY !!
                          • Gość: Katarzyna Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: 87.204.103.* 02.10.12, 19:39
                            Wybaczcie tamten link był ok, chodziło mi o to : www.youtube.com/watch?v=VU2gPYxDkDg
                            TO JEST MIESZKANIE ZALATWIONE PRZEZ FIRME, RADZE PRZECZYTAC OPIS !!!!!
      • Gość: miki Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 12:24
        tragedia! syf na mieszkaniach spozniaja sie z wypłatami a koordynatorki sa takie chamskie ze zeby bolą w biurze obiecuja zlote gury ana miejsu zonk nie polecam
        • skopi Link2Europe - Opinie o firmie. 23.05.13, 12:46
          Witam,
          Pracowałem dla Link2Europe,firma jest wypłacalna nie było problemu z wypłatą wynagrodzenia.
          Zakwaterowanie niezłe(oczywiście trzeba samemu posprzątać bo sprzątaczek nie ma).
          Pracowałem w Dendermonde jako operator maszyn, praca tylko dla twardzieli.
          Na hali jest bardzo ciepło i duszno, w powietrzu unosi się pył metalowy.
          • Gość: danzel Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.05.13, 11:14
            Witam.Też miałem wyjechać do tej pracy ale mam obawy.Naprawdę płacą tyle co jest w ofercie?1550e/mieś?Praca jest niby na 3 miesiące z możliwością przedłużenia.I jak ta praca wygląda naprawdę?Byłbym wdzięczny za odp.
            • skopi Link2Europe - Opinie o firmie. 14.06.13, 23:09
              Jeżeli mówimy o pracy w Dendermonde jako operator maszyn to na pewno nie zarobisz 1500euro na miesiąc.
              Tygodniówka wychodziła na poziomie ok.300 euro netto.
              Praca jest dosyć ciężka trzeba mieć sporą kondycję fizyczną,na hali jest b.ciepło i duszno.
              Podczas zmiany w upalne dni wypijałem ponad 2,5litra wody.
              Przez pierwsze 2-3 tygodnie było b.ciężko ale dałem jakoś radę i te 3,5miesiąca przepracowałem.
              • Gość: Zainteresowana Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.link2europe.be 27.06.13, 17:57
                Pan powyzej ma absolutna racje.
                Zarobi sie miesiecznie ok. 1200 € na reke - ok 300€ tygodniowo.
                Trzeba jednak pamietac, ze dostajac to 300€ tygodniowo, koszty zamieszkania i media sa juz uregulowane.
                Gdyby je doliczyc razem wyjdzie nam 1500€.

Pozdrawiam,
        • Gość: Zainteresowana Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.link2europe.be 27.06.13, 17:51
          Panie Miki prosimy o jakies konkrety.
          Poprosze rowniez przyklad chamskiego zachowania koordynatorki.
          Jestem baaaardzo ciekawa. Pozdrawiam serdecznie

Koordynatorka L2E
          • Gość: Piotrek R. Re: Link2Europe - Opinie o firmie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.14, 13:10
            Witam wszystkich zainteresowanych.
            Chcę za pośrednictwem tego forum wyrazić opinię o firmie Link2Europe i ku zdziwieniu niektórych tu piszących opinia ta jest jak najbardziej POZYTYWNA.Zero problemów z czymkolwiek.Pracowałem w Gent, a mieszkałem w Evergem (ok 6km od Gent ), mieszkanie w dobrym standarcie w pełni wyposażone ( lodówka, piekarnik, kuchenka mikrofalowa, płyta ceramiczna, czajnik bezprzewodowy, pralka, żelazko, deska do prasowania i odkurzacz ), drugie piętro z windą i garażem podziemnym.Luksusów nie było ale w zupełności wystarcza żeby tam normalnie mieszkać.Można też być malkontentem i na wszystko narzekać ale ja osobiście uważam, że było ok.
            Kontakt z koordynatorkami bezproblemowy, zawsze miły i rzeczowy.Być może ktoś się spodziewa, że panie będą niańkami lub mamusiami dla dużych chłopczyków? No to pomyłka.Te panie wykonują swoją pracę i nikomu nie matkują, a jak trzeba coś załatwić to oczywiście pomogą ale tylko w tym co jest w ich kompetencjach.Wynagrodzenie zawsze na czas więc czego chcieć więcej?
            Reasumując, wydaje się że lepiej trafić nie mogłem jeśli chodzi o zatrudnienie i zakwaterowanie.Nie jestem osobą podstawioną, nakłanianą przez kogokolwiek.Ta opinia jest moją suwerenną opinią i w pełni biorę odpowiedzialność za zamieszczone tu słowa.Oczywiście może się się zdarzyć, że ktoś trafi gorzej ale to trzeba się przekonać na własnej skórze.
            Pozdrawiam i zachęcam do współpracy z Link2Europe
            • wypabu Re: Link2Europe - Opinie o firmie. 13.06.14, 11:25
              Witam wszystkich
              Ja pracowalem przez Link2Europe przy sezonowej wymianie opon. Do pracy jechalem wlasnym autem wiec bylem zaladowany po dach, rzeczami ktore w razie czego moga byc przydatne, mialem nawet przenosna lodowke i czajnik:) Na miejscu okazalo sie ze wystarczyla by jedna walizka. Kontakt z firma wysmienity, z wpisem zaczekalem do ostatniego przelewu i tu ku zaskoczeniu za ostatni nie pelny tydzien pracy sporo wiecej niz sobie wyliczylem. Jak ktos ma pytania to nie jestem anonimowy wawaikorezerwacje@gazeta.pl w kraju prowadze wlasna dzialalosc.
              Pozdrawiam
      • filipin Re: Link2Europe - Opinie o firmie. 01.03.19, 12:14
        śmiało można od nich jechać
      • lipakamil3 Re: Link2Europe - Opinie o firmie. 06.06.23, 16:08
        To był mój pierwszy raz w pracy za granicą. Nie spodziewałem się kokosów, ale trochę chciałem poprawić swoją sytuację materialną. Po tym co zgotowała mi ta firma, zatraciłem całkowicie wiarę w ludzi i uraz psychiczny pozostanie na długo. Zapewne celowo zostałem zaproszony z samego rana, abym zmęczony po długiej drodze z polski wszystko podpisał. Mając polskich pracowników, męczyli mnie językiem angielskim, który znam tylko ze szkoły, z pisania, a w praktyce jest słabo. Pani zaproponowała ubezpieczenie Helan, wystarczył tylko 1 podpis i tylko 15 euro msc. Wszystko wygląda pięknie i jest miło, to pewnie zasługa wyszkolonego personelu. Potem pokazali mi dom. Okazało się, że mam malutki pokoik/piekarnik na poddaszu. Stało tylko łóżko, ale dostałem szafę składaną z rurek z naciąganym na to materiałem. Stolik nawet by się nie zmieścił w tym pokoju. W domu było 5 osób, na które przypadała 1 kuchenka, 1 lodówka, 1 łazienka z prysznicem. Po sąsiedzku właścicielka domu, emerytka, która buszowała po domu. A te wszystkie atrakcje kosztowały aż 140 eur tyg. Praca okazała się bardzo ciążka i niebezpieczna. Była to firma Intersig, gdzie za pomocą niezwykle skomplikowanej maszyny wykonywaliśmy drut żebrowany na zbrojenia z gładkiego drutu. Na naukę fachu miałem 4 tyg, ale po 2-3 już pracowałem bez większych ingerencji uczącego mnie współpracownika więc chyba nie szło mi źle. Mimo to straciłem pracę po 5 czy 6 tyg. Firma ogłosiła tygodniowy przestój i zmniejszenie produkcji na 2 tyg przed, a ja o utracie pracy dowiedziałem się ostatniego dnia. Porównując pensje z polakami z innych egencji, ja zarabiałem 1200zł/tyg, a oni 1800zł/tyg. W międzyczasie postanowiłem odpłatnie wypożyczyć rower elektryczny na dojazd do pracy. Pan znów byłem naiwny i podpisałem i podziękowałem jak go dostarczyli. Okazało się, że osłona łańcucha jest urwana i była uszkodzona piasta z tyłu, co powodowało ocieranie opony o ramę. Agencja nie zająła się tym pojazdem, ale dano mi namiary na serwis i musiałem tym szrotem jechać 5km. Pan z serwisu poświęcił na naprawę z 10min podmontowywując osłonę kawalkiem metalu i dociągając śrubę przy kole. Zanim wróciłem do domu, koło znów ocierało o ramę, z osłoną było lepiej, ale też trochę ocierała. Po utracie pracy czekałem 2 tyg, ale agencja nic dla mnie nie znalazła. Wybrałem się do biura w celu zakończenia wszystkich spraw i zakończenia współpracy, oddałem klucze. Potwierdzono, że wszystko jest ok, niedługo potem zwrócono mi kaucję za mieszkanie. 6mies później dostałem email od kierownika Geert-a, że mam oddać jeszcze 70 euro, potem jeszcze raz i na końcu groźba pozwania. Chciałem omówić sprawę telefonicznie, ale Pani nie mogła mi nic powiedzieć bez uzgodnienia wersji z kierownikiem, nigdy już nie oddzwoniła. Obecnie dostałem wezwanie do zapłaty Intrum, za ubezpieczenie, które mi wciśnięto. Przy ostatniej wizycie w biurze, nikt nie poinformował mnie, że ubezpieczenie nie kończy się razem z końcem współpracy z agencją, i że trzeba wypełnić formularz napisany w jęz. niderlandzkim. Nie jestem pewny czy Link2europe to dobra agencja pracy, czy nie, ale nie bądźcie naiwni jak ja. Przed podpisaniem umowy trzeba obejrzeć mieszkanie, warto do agencji iść z kimś doświadczonym, aby nie wpakować się w takie bagno.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka